HostBill: Com es poden publicar i escoltar les comentaris setmanals dels comentaris, manté competitiu el petit vestit en els serveis de facturació i automatització de l’amfitrió

TL; DR: Gestionar un negoci relacionat amb l’allotjament implica utilitzar moltes eines i processos diferents. Amb HostBill, els sysadmins de les empreses de hosting, serveis al núvol i de negocis de revenda de noms de domini i SSL poden realitzar diversos aspectes del seu treball mitjançant una única plataforma. El petit equip combina funcions d’automatització, facturació, gestió de clients i suport amb més de 500 integracions i funcions, la majoria creades com a resposta al feedback dels clients i la pròpia experiència de l’equip en el negoci d’allotjament. Kris Pajak, fundador i conseller delegat d’HostBill, va parlar amb nosaltres sobre com les publicacions setmanals mantenen les operacions dels seus clients correctament i per què la flexibilitat amb la facturació és un dels aspectes més importants del producte..


Mentre treballava com a desenvolupador en el negoci d’allotjament web, Kris Pajak es va frustrar amb la falta d’automatització i d’integració de diferents eines necessàries per gestionar les operacions d’allotjament.

“A la plataforma que estàvem utilitzant aleshores li faltaven moltes funcions que podrien facilitar les nostres operacions diàries”, va dir Kris.

La seva experiència en allotjament web el va portar a construir alguna cosa des de zero que podria fer això. El 2009, Kris va fundar HostBill per proporcionar una experiència més perfecta i sense dolor als administradors de sistemes en les empreses de hosting, solucions en núvol i dominis i empreses de revenda de SSL. El fet de vigilar amb aquests mercats guia encara el progrés de la companyia.

“Des del primer dia, la manera com ens vam diferenciar d’altres competidors és que ens vam centrar principalment en integracions amb venedors de tercers”, va dir Kris. “El nostre enfocament és fer arribar al client final una experiència de vidre únic. Quan mira el portal de facturació, pot gestionar tots els aspectes de l’allotjament (com ara caixes de correu electrònic o FTP) des d’un sol quadre sense aprendre tots els registres o els nous panells de control. “

Amb les integracions com a eix principal de l’empresa, HostBill ha publicat més de 500 integracions amb diverses eines, incloses cPanel, Plesk, DirectAdmin, Enom i Open SRS. Més recentment, els seus desenvolupadors s’han centrat en la creació d’integracions molt riques en característiques amb OnApp i OpenStack.

“Només en aquest any hem introduït 20 noves integracions al nostre mercat”, va dir Kris. “A mesura que creixíem com un negoci i a mesura que creixia el mercat, ens vam centrar més en aspectes més complexos del negoci d’allotjament: integracions de bases de dades i hosting en núvol en general.”

L’objectiu de la companyia és crear tantes integracions necessàries per permetre una administració perfecta del sistema per a negocis en línia. Kris ens ha explicat que HostBill té com a objectiu proporcionar una plataforma de serveis amb funcions d’automatització, facturació i gestió i suport de clients que puguin satisfer les necessitats de moltes empreses diferents que proporcionen varietat de productes i serveis..

“Aquest és un ingredient clau perquè la plataforma de facturació sigui el més flexible possible, ja que no hi ha empreses que venen un sol producte”, va dir. “Avui dia no només és allotjament. Els usuaris fan consultoria, gestió, cloud, hosting VPS i molt més d’una marca. Les plataformes de facturació han de ser capaces de facturar totes aquestes coses. “

Solucions d’impressió per a totes les empreses relacionades amb allotjament

Kris ha liderat l’equip d’HostBill a desenvolupar un sistema de facturació que s’adapti a les diferents maneres d’acollir els clients per calcular el seu ús dels recursos. Aquests mètodes inclouen la facturació basada en subscripcions, a la hora, la mesura, la potència i l’amplada de banda.

“HostBill pot fer una facturació a mesura, on es poden mesurar els recursos consumits en el temps per un client”, va dir Kris. “També pot fer facturació d’energia, de manera que podem mesurar la potència consumida per un servidor o el rack connectant-se a la unitat de distribució d’energia del centre de dades.”

L’enfocament de facturació de l’ample de banda d’HostBill recopila informació d’ús de dades d’aplicacions de tercers Cacti i Observium i utilitza aquests números per carregar el client. Aquestes aplicacions també poden mostrar als clients els seus gràfics d’ús individual.

“Hem afegit una altra capa que falta per a aquestes aplicacions”, va dir Kris. “Podem facturar les dades que provenen d’ells.”

Gràfic amb el text "Programari de facturació i automatització HostBill" sobreposat a un diagrama de flux

HostBill compleix les necessitats de diversos tipus de negoci web, inclosos els amfitrions, els proveïdors de núvols i els distribuïdors.

HostBill ofereix quatre nivells diferents del producte a un preu únic. A mesura que el nivell de servei augmenta, els clients reben casos addicionals de suport, integracions i aplicacions. HostBill llança una nova versió del programari cada setmana per assegurar-se que els clients en treuen el màxim partit, independentment del punt de preu que trien.

“El nostre altre enfocament del programari, en general, i del programari d’automatització és alliberar el més sovint possible perquè, amb el programari, es produeixen errors”, va dir Kris. “No només soluciona algun error, sinó que també introduïm funcions noves i noves integracions.”

L’actualització setmanal és un procés senzill per als clients des que HostBill va introduir actualitzacions automàtiques el 2014.

“El llançament setmanal no seria tan eficaç per als nostres clients finals si haguessin d’actualitzar HostBill manualment”, va dir Kris. “El membre del personal només fa clic al botó d’actualització i obtindrà automàticament la darrera versió d’HostBill. Ell no ha de passar per tots els problemes de l’actualització de fitxers i assegurar-se que tot està correcte després de l’actualització. “

Les noves integracions de Plesk faciliten els punts de dolor per als Sysadmins

Kris i el seu equip han treballat a la indústria d’hostatge abans de desenvolupar HostBill, Kris i el seu equip entenen el que els gestors d’allotjament necessiten per mantenir els clients feliços i treballar eficaçment.

“Hi hem estat i sabem els inconvenients de ser administrador del sistema i fer les rutines diàries”, va dir Kris.

Molts sysadmins utilitzen Plesk com a panell de control d’allotjament web. Per acomodar-los, HostBill ha creat integracions centrades en la millora de l’experiència de l’usuari. La companyia ha llançat recentment un nou conjunt d’eines que s’integren amb Plesk. Una d’aquestes eines, l’eina Plesk Service Plan Sync, ajuda els sysadmins a sincronitzar diferents plans de servei en una instal·lació de Plesk.

“La idea darrere d’aquesta és que cap empresa hostalera no gestioni una instal·lació de Plesk”, va dir Kris. “La majoria té deu o vint o més, segons la mida de l’empresa”.

Llista d'algunes integracions de HostBill

A més de Plesk, HostBill s’integra amb moltes de les millors aplicacions i extensions del sector.

Un dels punts més importants per als sysadmins ha estat que, quan els plans de servei canvien, com ara un augment de la mida de les bústies, creen un treball manual per a ells. Els administradors han de passar per cadascuna de les instal·lacions antigues i assegurar-se que s’actualitzin amb els nous plans de servei. L’eina de sincronització fa tot això de forma automàtica.

“Hem introduït un concepte de complement senzill que podeu utilitzar per instal·lar una instal·lació de Plesk que serviria de mestre per a tots els plans de servei”, va dir Kris. “Només cal prémer” sincronitzar “, i farà tot el treball brut per al membre del personal.”

Una altra nova eina, l’administrador de claus de Plesk, permet als usuaris revendre llicències i complements de programari Plesk. HostBill crea les llicències, les subministra i les finalitza automàticament i facilita les renovacions automàtiques, els cicles de facturació i la gestió del compte. El Plesk DNS Helper permet als clients d’HostBill que utilitzin Plesk connectar-se amb serveis DNS compatibles amb HostBill en diverses instàncies de Plesk en un sol servidor DNS mestre.

“Fa més fàcil la vida de l’administrador del sistema”, va dir Kris.

Situar el desenvolupament de productes a les mans dels usuaris

El factor clau que determina quines noves funcions s’inclouen a HostBill és el feedback dels clients. El lloc web d’HostBill inclou una secció de sol·licitud de funcions que és una font principal de la innovació de l’empresa.

“Els hem escoltat des del primer dia i mai no s’han equivocat”, va dir Kris. “Potser tenen algunes idees esbojarrades, però, si veiem que les idees es repeteixen i la gent demana el mateix, seria una tonteria no integrar alguna cosa”.

La companyia també realitza campanyes d’investigació de mercat per veure com els clients utilitzen HostBill, què els agrada i no els agrada i quins altres productes utilitzen. Si bé Kris va dir que HostBill evita copiar el que fan els seus competidors, la companyia segueix el que els seus clients diuen que necessiten.

“Descobrim què hi ha de nou i què fa de calent”, va dir Kris. “Si un client diu que una empresa de hosting competitiva té alguna característica nova i demana” pot fer això per nosaltres “, la podem integrar a la nostra plataforma o podem fer desenvolupament personalitzat.”

Captura de pantalla de la pàgina principal d’HostBill amb el text "Confia en més de 1.000 clients"

L’equip HostBill escolta comentaris dels seus clients per determinar quines solucions s’ajusten millor a les seves necessitats variades.

Els membres del personal de HostBill de vegades també desenvolupen noves funcions per respondre als propis requisits de l’equip perquè també fan servir la plataforma en les seves operacions quotidianes..

“De vegades estem ratllant el nostre propi picor amb noves funcions”, va dir Kris. “Si apareix algun nou programari o funció de ticketing, el més probable és que el necessitéssim, només per facilitar-nos la vida.”

Kris, com que és petita, pot tenir els seus inconvenients, però també permet respondre ràpidament al mercat i a les peticions dels clients..

“Podem aportar noves integracions i funcions al mercat ràpidament”, va dir Kris. “Una part del que ens permet fer és que som petits. Som companys com a empresa i podem canviar i adaptar el nostre programari segons calgui. “

Integracions i funcions que s’ofereixen A la carta

En els seus primers anys, HostBill va treballar principalment amb clients més petits, però, com que va guanyar més atenció, està donant servei a alguns grans jugadors que tenen requisits cada vegada més grans. Una forma d’atendre amb èxit a clients amb diferents estratègies empresarials és dissenyant la seva plataforma de facturació per permetre la facturació per components individuals. Aquesta solució ha estat especialment útil per a centres de dades i serveis de col·locació.

“El principal repte per als centres de dades era que cada negoci facés la seva automatització una mica diferent”, va dir Kris. “No hi ha una solució grupal perquè hi ha diferents ofertes al mercat.”

Al permetre als clients de les empreses que utilitzen HostBill la selecció de components individuals d’un producte en lloc de productes preseleccionats, la plataforma pot proporcionar productes que s’ajustin als requisits de la majoria d’empreses..

“És fàcil crear un producte on el client seleccioni un component determinat, per exemple, RAM o espai de disc, i compondre’l durant el procés de comanda”, va dir Kris. “Hem canviat la càrrega de treball de l’equip de vendes al client, ja que el client compon un producte ell mateix durant la fase de comanda”.

A mesura que s’amplia HostBill, està buscant formes de fer funcions i integracions més personalitzables per oferir flexibilitat als seus clients. De forma similar a la solució de facturació adaptativa que va desenvolupar, HostBill està creant un pla de serveis a la carta que permetrà als seus clients triar exactament quines funcions i integracions volen..

“Tenim previst implementar una mica de canvi en els nostres plans, o possiblement un nou pla, que us permeti personalitzar el que realment necessiteu d’HostBill”, va dir Kris. “Si aneu amb l’edició empresarial, teniu integrada Plesk inclosa, però no tothom necessita tot.”

Seguint fidel a la flexibilitat, HostBill implementarà aquest canvi per permetre als seus clients un major control sobre la seva instància particular de la plataforma..

“El que volem fer és crear algun tipus d’assistent on pugueu seleccionar quin tipus d’integració feu servir i quines funcions necessitareu i, a partir d’això, crearem un pla personalitzat per a vosaltres, Va dir Kris ”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me