“Kuinka vaihtaa Web-palvelimia” – siirrä verkkosivusto 5 vaiheessa (ei seisokkeja)

Jos olet vihdoin saanut sen nykyisen palveluntarjoajasi kanssa, voi olla aika hakeutua ja oppia vaihtamaan verkkoisäntää. Joko et saa sitä, mitä tarvitset, tai olet kyllästynyt jatkuvasti kasvavaan hinnoittelujärjestelmään, löytyy paljon muita vaihtoehtoja, jotka ovat valmiita antamaan sinulle täydellisen isäntäonnellisuuden.


Vielä parempaa, sivuston siirtäminen uuteen isännöintipalveluun ei tarvitse olla niin vakava kuin uudelle taloon tai huoneistoon siirtyminen; se voi todella olla melko helppoa, jos teet oikeat vaiheet. Älä murehdu seisokkeista tai tiedostojen menettämisestä. Sivustojen siirtäminen on aloittelijoille tarpeeksi helppoa, ja monet isännät huolehtivat jopa siirrosta sinulle ilmaiseksi.

Sen sijaan, että jatkat hiusten vetämistä nykyisen isäntätilanteen yli, siirry kivuttomaan prosessiin, jolla vaihdetaan isäntiä. Luotettavan web-hosting-asiantuntijan (todellakin) ja hyödyllisen isännän neuvoilla muutto kestää vain päivän tai kaksi, ilman hikeä.

Vaihtoehto A: Valitse isäntä, joka siirtää verkkosivustosi ilmaiseksi

Web-hosting on kilpailukykyinen teollisuus, ja sellaisenaan monet isäntä tarjoavat ilmaista apua siirtyessään yhteen suunnitelmaansa toisesta isännöintipalvelusta. Tämä tarkoittaa, että voit siirtää kaikki tiedostot ja tietokannat uudelle isäntälle tekemättä raskasta nostoa maksutta. Useimmissa tapauksissa sinun tarvitsee vain siirtää, kun olet kirjautunut tilille uudelle palveluntarjoajalle, ja he hoitavat loput.

Uuden web-isäntäsi siirtoasiantuntijat voivat ehkä siirtää tietosi luomalla uuden tilin Web-palvelimen ohjauspaneeliin – jos uusi isäntäsi käyttää samaa ohjauspaneelijärjestelmää. Jos ei, heidän on todennäköisesti tehtävä se manuaalisesti, mikä on enemmän työtä heille, mutta voidaan suorittaa muutamassa päivässä sivustosi koosta riippuen. Menetelmästä riippumatta haluat käydä palveluntarjoajan kanssa, joka voi taata saumattoman siirtymisen nolla seisokkeilla.

Tässä on suosituimpia isäntämaita, jotka tarjoavat vaivatonta muuttoapua:

Näytä muut edulliset isännöintipalveluntarjoajat »

Vaihtoehto B: Siirrä verkkosivustosi uuteen isäntään

Jos uusi Web-isäntäsi ei tarjoa siirtymisapua, tai jos haluat mieluummin käsitellä sitä itse, voit siirtää verkkosivustotiedostot itsenäisesti. Tämä on hyvä aika käyttää yrityksen sisäisen IT-henkilöstön taitoja, joilla on todennäköisesti kokemusta tiedostojen varmuuskopioinnista ja siirtämisestä. Monilla verkkoisäntäkoneilla on myös dokumentaatio, jossa on vaiheittaiset ohjeet verkkosivustosi siirtämiseen. Tutustu parhaisiin käytäntöihin verkkosivustosi siirtämiseksi uuteen isäntään turvallisesti ja nopeasti.

1. Valitse uusi verkkoisäntä (ennen vanhan tilisi peruuttamista!)

Web-isäntien vaihtamiseen on yhtä monta syytä kuin hosting-paketissa on ominaisuuksia. On kysymys siitä, mitkä web-hosting-ominaisuudet ovat tärkeimmät yksilölle tai yritykselle ja saavutetaanko nämä nykyisen isäntänsä kanssa. Joillekin ihmisille asiakaspalvelun taso on ensisijainen tavoite. Muille hintapiste on tärkein huomio. On viisasta pohtia isäntien vaihtamista ajatellen Web-hosting-tarpeitasi.

Jos huomaat punnitsevasi vaihtoehtoja, määritä ne asiat, jotka saavat sinut siirtämään yrityksesi muualle. Joihinkin organisaatioiden harkitsemiin näkökohtiin kuuluvat turvajärjestelmän suorituskyky, palvelimen tallennustila, postilaatikko- ja sähköpostiominaisuudet, käytettävyys sekä hallintapaneelien, verkkosivustojen rakentajien ja ostoskärryjen saatavuus. Monilla verkkoisäntäkoneilla on vertailukelpoinen tarjonta, mutta jotkut isäntäkoneet investoivat enemmän tiettyihin ominaisuuksiin kuin toiset. Kysy itseltäsi, mitkä ominaisuudet et voi elää ilman ja mitkä niistä on suoritettava ehdottomasti parhaiten – tee sitten päätös vastausten perusteella.

Kollaasi verkkoisäntälogoista ja palvelintelineestä

Vaihtoehtoja on runsaasti seuraavalle verkkopalveluntarjoajallesi ja palveluvalinnoillesi.

Jos tiedät, että haluat vaihtaa isäntiä, mutta et ole varma, mitä palveluntarjoajaa haluat seuraavaksi, harkitse suosituksiamme parhaalle jaetulle isäntälle, VPS-suunnitelmalle ja / tai erillisille palvelimille alla.

Suositeltu jaettu hosting

Jos haluat tehdä ostoksia halvoilta palveluntarjoajilta, jaettu hosting on hyvä paikka aloittaa. Jaetun hosting-palvelun avulla jaat palvelimesi muiden verkkosivustojen kanssa, ja tallennustila jaetaan sivustojen kesken. Jaettu hosting voi olla hyvä vaihtoehto pienille yrityksille, joilla on vähäliikenteisiä verkkosivustoja, ja se on taloudellinen käynnistää, sillä suurin osa suunnitelmista maksaa alle 10 dollaria kuukaudessa. Tutustu alla suositeltuihin jaetun isännöinnin tarjoajiimme, joilla on monia jaetun isäntän etuja, kuten tehokkuus ja reagoiva tuki.

Katso lisää jaetun isännöinnin tarjoajia »

Suositeltava VPS-hosting

Yrityksille, jotka haluavat maksimoida sivustonsa suorituskyvyn rikkomatta pankkia, VPS (virtuaalinen yksityinen palvelin) -majoitus tarjoaa molempien maailmojen parhaat puolet. VPS: llä jokaisella verkkosivustolla on oma palvelintila. Jokaisen VPS-sivuston palvelimet sijaitsevat samassa tietokoneessa, mutta toisin kuin jaetussa isännöinnissä, yritykset voivat ostaa niin paljon tilaa kuin heidän verkkosivustonsa vaativat. VPS-hinnoittelu on korkeampaa kuin jaettua hosting-palvelua, mutta alhaisempi kuin oman omistetun palvelimen omaaminen. Suosituimmat VPS-isännöintipalvelumme ovat merkittäviä luotettavuudestaan, tiukasta turvallisuudestaan ​​ja räätälöintivaihtoehdoista.

Katso lisää VPS-palveluntarjoajia »

Suositeltu omistettu palvelin

Dedicated server-hosting on tyypillisesti kallein vaihtoehto. Se on ihanteellinen suuremmille, liikenteellisille verkkosivustoille ja voi tarjota suuremman joustavuuden ja turvallisuuden. Verrattuna VPS: ään, oma palvelin isännöi vain yhtä verkkosivustoa ja sallii siten, että kyseiselle sivustolle on saatavissa enimmäisresursseja. Se on suurempi sijoitus kuin joko jaettu hosting tai VPS, mutta verkkosivustojen kasvaessa ja yritysten laajentuessa siitä voi tulla käyttökelpoisempi vaihtoehto sivustoille, jotka tarvitsevat tilaa.

Lue lisätietoja siitä, mitkä web-palveluntarjoajat tarjoavat kattavimmat erilliset palvelinsuunnitelmat, mukaan lukien täysin hallitut palvelut ja premium-sähköpostitarjoukset.

Katso lisää omistettuja isännöintipalveluntarjoajia »

2. Varmuuskopioi verkkosivustosi tiedostoja ja tietokantoja

Kun olet ostanut uuden isännöintisuunnitelmasi ja ennen kuin peruutat vanhan, sinun on varmuuskopioitava verkkosivustosi kokonaisuudessaan ja siirrettävä se uudelle palvelimellesi. Lataa kaikki tiedostot vanhasta isännästä – heillä tulisi olla erityiset ohjeet tätä varten alustallaan – ja siirrä sitten ne uuteen isäntään FTP: n kautta. Tietokannat täytyy myös varmuuskopioida lataamalla tiedostoja, lähettämällä ne ja palauttamalla sitten tietokanta ohjauspaneelin tai SSH: n avulla. Sähköpostit voidaan joskus siirtää, mutta ainakin ne tulisi arkistoida, jotta ne voidaan säilyttää. Tämä vaihe on välttämätön sivustosi eheyden ylläpitämiseksi samalla tavalla kuin se oli vanhassa isännässä.

3. Vaihda verkkotunnuksesi DNS-tietue uudelle isäntällesi tai kirjaajalle

Kun vaihdat uuteen verkkoisäntään, myös DNS (verkkotunnusjärjestelmä) palvelin muuttuu. DNS kertoo käyttäjän Internet-palveluntarjoajalle (ISP), missä sivustotiedostot sijaitsevat, ja ohjaa yhteyden sivustoosi, jotta se voi ladata käyttäjän selaimeen. Kun verkkosivustotiedostot ja tietokannat on siirretty uuteen isäntään, sinun on pyydettävä muutosta toimittajalta, jolta ostit verkkotunnuksesi. Muista ottaa yhteyttä uuteen isäntään saadaksesi uudet DNS-tiedot vanhalle isäntälle. Tämän muutoksen voimaantulo kestää yleensä 48 tuntia (kaksi päivää), jolloin sivustosi latautuu uudesta verkkoisäntästä.

4. Kun DNS-muutospyyntö on läpikäynyt, suorita lopullinen laadunvarmistus

Joten olet siirtänyt sivustosi kokonaan ja muuttanut DNS-nimen – mitä nyt? Älä pidä itsestään selvänä, että kaikki tuli yhtenä kappaleena. Suorita perusteellinen laadunvalvonta varmistaaksesi, ettei sivustostasi puuttu tiedostoja. Kun peruutat tilisi vanhassa isäntässä, ei ole mitään takeita siitä, että saat nämä tiedostot takaisin, joten ole varma, että kaikki on niin kuin pitäisi olla ennen kuin vedät pistokkeen vanhaan isäntään. Käy sivuston jokaisella sivulla ja tarkista kaikki siirretyt tiedostot ja tietokannat yksityiskohtaisesti.

5. Peruuta vanha tili!

Kuten sulkeminen vanhassa talossa, kun muutat uuteen paikkaan, viimeinen vaihe isäntien vaihtamisessa on tilisi sulkeminen vanhassa verkkoisäntässä. Kun olet varmistanut, että sinulla on kaikki tiedostosi ja tietokannasi ja että olet vaihtanut DNS-tietueesi, sinun ei pitäisi olla huolissasi tämän viimeisen tehtävän tarkistamisesta. Jos ostit verkkotunnuksesi alun perin vanhan isännän kanssa, muista säilyttää verkkotunnuksen rekisteröinti, mutta isäntätilisi voi mennä. Älä katso taaksepäin – olet tehnyt kaiken tarvittavan siirtyäksesi seuraavaan lukuun verkkosivustosi elämässä.

Vaihtaminen uudelle verkkopalveluntarjoajalle ei tarvitse olla pelottavaa

Web-isäntien vaihtamisen tulisi tuntea päivitystä, ja verkkosivustosi ulkonäkö saattaa olla erilainen kuin toisella. Pidä mielessä ne tärkeimmät verkkoisäntäominaisuudet, jotka tekevät sivustostasi entistä paremman ja helpottavat elämääsi. Kun pilvipohjaiseen isäntään siirtynyt lakimies Stephanie, jolla oli rajoittamaton sähköpostin säilytystila ja postilaatikot, päätti siirtyä uuteen isäntään, hän teki niin tietäen täysin vaihtoehdoistaan ​​ja prioriteeteistaan. Näiden isäntä-isäntä-vertailujen avulla voit selvittää, mitkä web-palveluntarjoajat toimittavat sinulle tärkeimmistä ominaisuuksista.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me