6 keskeistä eroa – jaettu hosting vs. VPS-hosting (2020-opas)

Jaetun isäntä vs. VPS-isäntävertailu on samanlainen kuin matkapuhelimen tietosuunnitelmat. Kun älypuhelimet ottivat haltuunsa 2000-luvun alkupuolella, tiedon käyttö ja matkapuhelinlaskut menivät katon läpi monille perheille. Perheeni yhteinen tietosuunnitelma ei ollut täydellinen – joinakin kuukausina joku kerää käytön ja jättää loput meistä raskaaksi – mutta sen avulla kukin henkilö maksoi kuukaudessa paljon vähemmän kuin jos meillä kummallakin olisi rajoittamaton datasuunnitelma.


VPS-isäntä on kuitenkin enemmän kuin yksilöllinen datasuunnitelma: Vaikka maksat enemmän rahaa mukauttaaksesi sitä tarpeitasi, saat enemmän resursseja ja hallita tietoasetuksesi muuttamista mielesi mukaan.

Oikean isännöintipalvelun valinta riippuu useista tekijöistä, kuten resurssitarpeista, suorituskykyvaatimuksista, tietoturvavaatimuksista, kustannusrajoituksista, palvelimen hallinta-asetuksista ja skaalautuvuusodotuksista. Lue vertailumme ja suositellut isäntämme.

Parhaat isännöidyt jaetut tai virtuaaliset yksityispalvelimet

Kuten minkä tahansa solukkotietosuunnitelman kohdalla, haluat tietää, mistä saat parhaan kattavuuden kohtuullisimpaan hintaan. Kuinka voit arvioida, mitkä tarjoajat tarjoavat todella parhaan tarjouksen markkinointihäiriön keskellä?

Tässä on lahja sinulle: tärkeimmät suositukset sekä jaetulle että VPS-hosting-suunnitelmalle. Me pesimme verkkoa ja arvioimme lukemattomia suunnitelmia valitsemalla lopulta sadon kerma ja jakamalla ne täällä. Ole hyvä.

3 suosituinta jaettua hosting-suunnitelmaa

Kattamme paljon muuttujia arvioidessaan jaetun isännöinnin tarjoajia, etenkin koska tiedämme, että opastamme usein ensimmäisen kerran verkkosivustojen omistajia. Hyväksyntämme saaneet isännät tarjoavat runsaasti palvelinresursseja – kaistanleveyttä, tallennustilaa, muistia jne. – kilpailukykyiseen hintaan, ja he heittävät usein ilmaisia ​​etuisuuksia, kuten ilmaisen verkkotunnuksen rekisteröinnin. Helppokäyttöisyys on myös tärkeä näkökohta, joten bonuspisteet menevät niille, joilla on vetämällä ja pudottamalla -sivuston rakentajia tai helppo asennusvaihtoehto suosituille työkaluille, kuten WordPress.

Alla löydät markkinoiden edullisimmat ja edullisimmat jaetut isännät.

Katso lisää halpoja jaettuja isäntiä »

3 parasta virtuaalipalvelinasuunnitelmaa

VPS-suunnitelmat arvioidaan laitteiston laadun, tukitason, hinnan ja mukautusvaihtoehtojen perusteella. Huomaamme, että huipputarjoajat tarjoavat joustavia paketteja, jotka voidaan helposti konfiguroida (kuten palvelimet itse) vastaamaan parhaiten dynaamisia tarpeita.

Ylimääräinen kultainen tähti menee niille, jotka tuovat lisäetuja, kuten SSD-tallennustila, esiasennettu WordPress, CDN ja 24/7 -turvallisuus. Katso alla olevat VPS: n tärkeimmät suunnitelmat.

Katso lisää VPS-suunnitelmia »

Ero jaetun ja VPS-isännöinnin välillä pähkinänkuoressa

Yksinkertaisesti sanottuna jaettu hosting tarkoittaa, että sivustosi jakaa saman palvelimen kuin monet muut sivustot. Se on yleensä halvin vaihtoehto, mutta sen kaistanleveys, hallinta ja suorituskyky ovat rajalliset. VPS-isännöinti on premium-vaihtoehto, jolla on entistä paremmat mukautukset ja parempi suorituskyky. Mutta kuten kaikissa premium-palveluissa, joudut maksamaan enemmän saadaksesi enemmän.

Seuraavaksi käsittelemme keskeisiä näkökohtia, jotka on otettava huomioon valittaessa jaetun ja VPS-isäntän välillä.

1. Palvelinresurssit

Kuten nimet viittaavat, jaetun palvelun asiakkaat jakavat palvelinresursseja, kun taas omistautuneet isäntäkäyttäjät saavat palvelimen omistettujensa sivustojen tarpeisiin. VPS on keskellä harmaata aluetta – joukko viipaleita samaa palvelinta, jotka toimivat heidän ominaan ominaisina laitteistoyksikköinä. Jaetun / VPS-resurssien allokoinnin spektrin molemmille puolille on kuitenkin etuja ja haittoja.

Kun jaat palvelinresursseja muiden kanssa, kohtaat joitain rajoituksia. Vaikka yksikään tili ei vaikuta toisen kokemukseen, sanoja kohti on käytettävissä enimmäisprosessoreita, muistia / RAM-muistia ja levytilaa. Verkkosivustosi ei voi käyttää resursseja sallitun enimmäismäärän yli. Tämä ei ehkä ole iso juttu, jos verkkosivustosi ei vaadi tonnia tilaa tai käsittelytehoa.

VPS-isännöinnin avulla saat enemmän yksityistä levytilaa ja suurempaa resurssien saatavuutta. Tämä on tarpeen, jos haluat laajentaa yritystoimintaa ja sinun on tarjottava asiakkaille käyttökokemus, joka ylittää jaetun perustason perustason.

2. Suorituskyky

Kuten saatat arvata, enemmän resursseja tarkoittaa enemmän suorituskykyä. Jaettu hosting on vain yhtä suorituskykyinen kuin tekniikat, jotka isäntäsi on toteuttanut nopeudelle (esim. SSD-levyt, välimuistiohjelmistot, CDN, jne.). Tyypillisesti sinulla on enemmän hallintaa suorituskykykertoimessa VPS: llä, mutta siirrytään hieman syvemmälle.

Kuten minkä tahansa jaetun suunnitelman kanssa, muutkin verkkosivustot saattavat vaikuttaa verkkosivustosi suorituskykyyn – tämä on riski, jonka valitset valitsemalla edullisemman jaetun hosting-suunnitelman. Jos suorituskykyvaatimuksesi ovat kuitenkin rajalliset ja arvostat ylläpidon helppoutta, jaettu isäntä tuottaa todennäköisesti suuremman sijoitetun pääoman tuoton.

Ei ole yllättävää, että VPS-isäntä tarjoaa paremman kokonaissuorituskyvyn käyttäjien tarjoaman kaistanleveyden perusteella. Sinulla on enemmän joustavuutta määrittää sovelluksesi palvelimella, mutta sinun on varmistettava, että sinulla on oma järjestelmänvalvoja, jotta palvelin toimii sujuvasti. Jos sinulla on korkeita liikennevaatimuksia tai useita sivustoja hallita, VPS on parempi vaihtoehto.

3. Turvallisuus

Vaikka palvelinresurssien jakaminen tuo valtavia etuja kustannusten kannalta, se voi tuhota asioiden turvallisuuspään. Se todella riippuu siitä, kuinka paljon isännöintipalveluntarjoaja on investoinut (sekä operatiiviset / tiimi- että puhtaasti taloudelliset resurssit) jaetun isännöintiasiakkaiden omistetun suojauksen varmistamiseen.

Vaikka jaettua majoitusta pidetään erittäin turvallisena, huomaa, että tietoturvaloukkauksia voi tapahtua yksinkertaisesti siksi, että yhteinen palvelin ei voi taata 100-prosenttista tietoturvaa. Tärkein syy tähän on ns. Meluisa naapuri -ongelma – tai se, että kun yksi jaetun palvelun asiakas tekee virheen tai kokee teknisiä vaikeuksia, se todennäköisesti vaikuttaa muihin sivustoihin, koska jaat kaikki tilaa samassa koneessa.

Jaettu vs. VPS-hosting-graafinen

Vaikka sekä VPS että jaettu isäntä sisältävät yhden palvelimen resurssien jakamisen, niillä on selvät erot.

Asiakastuki on todennäköisesti myös rajallinen verrattuna VPS-isännöintiin. Jos sivustosi ei kuitenkaan vaadi käyttäjien arkaluontoisia henkilökohtaisia ​​tietoja, sinulla ei pitäisi olla ongelmaa jaetussa isännöinnissä.

Voit varmistaa sivustosi tietoturvan vankemmilla turvaominaisuuksilla, jotka ovat saatavana vain VPS-isännöinnin kautta. Jos budjettisi sallii, voit ottaa käyttöön parempia asiakastukipalveluita, jotka auttavat asiakassuhteita tarvittaessa. Jos yrityksesi tarvitsee suojata henkilötietoja, kannattaa harkita päivitystä VPS-järjestelmään.

4. Hinnoittelu

Verkkosivuston hinnoittelu on hauska asia. Voit helposti löytää itsesi maksamaan kädet ja jalat (ylöspäin 18 dollaria kuukaudessa) jaetussa isännöinnissä ja vihaamaan ehdottomasti kusta huonoa palvelua. Voit myös kehittää VPS-tapauksen vain viidellä taalalla eikä koskaan katsoa taaksepäin. Nämä ovat tietysti äärimmäisiä skenaarioita, mutta toivottavasti kiinni ajautumiseni.

Web-hosting-tyyppien vertailugrafiikka

Vaikka jaettu isännöinti on parasta kohtuuhintaan ja helppokäyttöisyyteen, VPS-isännöinti hallitsee skaalautuvuuden korkeinta tasoa.

Tavoite tasapainolle – korkealaatuiset ominaisuudet (niin monta kuin tarvitset) vastaavat mahdollisimman alhaista hintaa.

Jaetulla isännöinnillä kattaa palvelimen ylläpitämiseen ja ylläpitoon liittyvät kulut, koska jaat palvelintilaa tuhansien muiden verkkosivustojen kanssa. Puhdasta hintakohdasta lähtien jaettu hosting on taloudellisin valinta, ja se on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat isännöidä standardi toiminnallisuutta käyttävää sivustoa..

Kuten kaikissa maksullisissa palveluissa, kalliimpi paketti tarjoaa enemmän premium-ominaisuuksia, ja samat soi VPS-isännöinnissä. Jos haluat parantaa verkkosivustosi suorituskykyä tai jos sinun on parannettava yrityksesi verkkopalveluita, VPS-hosting antaa sinulle parempia mukautus- ja suorituskykyvaihtoehtoja kuin jaettu hosting.

5. Palvelimen hallinta

Pitkä tarina, jaetut isännät käsittelevät laitteistoa sinulle. Olet vastuussa VPS: n hallinnasta – ellet valitse isäntää, joka hoitaa palvelimen valvonnan, virhekorjaukset ja suojauskorjaukset sinulle (ts. Hallitut isännöintipalvelut).

Jos päätät isännöidä verkkosivustosi jaetulla palvelimella, palvelimesi teknistä ylläpitoa ei juurikaan vaadita. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia verkkosivustosi peruspalvelimen hallinnasta ilman lisäkustannuksia budjetillesi tai arvokkaalle ajallesi. Monille tämä on valtava plus, koska erillistä järjestelmänvalvojaa ei tarvita.

VPS-ylläpitämät verkkosivustot ovat usein resurssienhallinnan kannalta monimutkaisempia, ja siksi ne vaativat yleensä tietyn järjestelmänvalvojan keskittymään palvelimen ylläpitoon. Kompromissi on se, että pystyt mukauttamaan sivustoasi ja määrittämään haluamasi sovellukset ja ohjelmistot samalla kun parannat suorituskykyä ja turvallisuutta.

6. Skaalautuvuus

Skaalautuvuuskerroin on jaetun vs. virtuaalisen palvelimen poiskytkentäkohta. Jos sivustosi näkee tai odotetaan näkevän noin 30 000 kuukausittaista kävijää, jaettu isäntä voi majoittaa sinut ja sivustosi isännöintitarpeet. Paljon enemmän ja saatat alkaa vastaanottaa sisäisiä virheitä isäntältäsi. Tämän jälkeen sinun on harkittava VPS: ää tai omaa suunnitelmaa, ja VPS pystyy käsittelemään mitä tahansa liikennettä.

Vaikka jaettu isäntä on loistava vaihtoehto lyhyellä aikavälillä, saatat kohdata pitkällä aikavälillä skaalautuvuusongelmia verkkosivustosi kasvusta riippuen. Jos huomaat, että maksimoit tallennusmahdollisuutesi tai jos käyttäjän kysyntä ylittää palvelintilaa, saatat joutua harkitsemaan skaalaamista suuremman suorituskyvyn saavuttamiseksi..

VPS-isännöinnin mukautettavien ominaisuuksien avulla voit skaalata nopeammin ja helpommin. Jos ennustat, että sinun on lopulta asteikolla lennossa kysynnän tyydyttämiseksi, sijoitus VPS-isännöintiin saattaa nyt maksaa tulevaisuudessa.

Mieti lopputavoitteitasi, kun päätät VPS: n tai jaetun isännän välillä

Usean vuoden ajan käsitellessäni rajoitettua tiedon saatavuutta perhesuunnitelmassa, päätin jättää datataistelut taaksepäin ja päivittää suunnitelmaan, joka tarjosi minulle rajoittamatonta tiedon käyttöä. Vaikka maksan nyt palvelusta palkkion, nautin lisääntyneestä median suoratoistosta, GPS-sovelluksen käytöstä, laadukkaammasta kuvan tarkkuudesta ja muista etuuksista. Lopulta kustannus-hyötyanalyysi johti minut kohti kalliimpaa vaihtoehtoa; muu perhe pysyy kuitenkin tietosuunnitelmassa, ja se työskentelee edelleen heidän hyväkseen sen perusteella, kuinka paljon he ovat valmiita käyttämään näihin palveluihin.

Kuva palvelimen telineestä

Oman – jopa virtuaalisen – omistetun palvelimen omistaminen tuo uutta skaalauspotentiaalia, mutta tee päätös viisaasti!

Päätös isännöidä verkkosivustoasi jaetussa verrattuna virtuaaliseen yksityiseen palvelimeen on tärkeä. Suurimmalle osalle sivustoista jaettu hosting-suunnitelma riittää. Mutta jos harkitset vakavasti huippuluokan hosting-suunnitelmaa, tässä on joitain merkkejä siitä, että on aika siirtyä VPS: ään.

Annan sinulle seuraavat vieroitusvinkit, jos harkitset siirtymistä VPS: ään:

 • Tunnista syyt, miksi olet kasvanut jaetusta isännöinnistä, tai miksi VPS voi olla sopiva.
 • Selvitä, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä. Pro / Con-luettelot ovat erittäin hyödyllisiä!
 • Vertaa hintoja ja tarjoajia osana päätöksentekoprosessia.
 • Suorita oma kustannus-hyötyanalyysi.
 • Suunnittele yrityksesi pitkän aikavälin kasvu. Tarkastellaanko suurta kasvuvauhtia?

Kun nämä tiedot pidetään mielessä, verkkosivustosi on matkalla milloin tahansa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map