2020-guide: Sådan flyttes et WordPress-sted til en ny vært (3 trin)

At lære at flytte et WordPress-sted, hvad enten det er fra en vært til en anden eller til et nyt domænenavn, kan være en kedelig proces, der udføres med fare, hvis noget skulle gå galt. Du ønsker, at overgangen skal gå hurtigt for at minimere nedetid, men ethvert fejlagtigt problem kan udvide din elendighed.


Heldigvis vil mange af de bedste værter dog håndtere migrationer til dig – og give værktøjer, der gør manuelle overførsler ekstremt enkle. Vi deler vores anbefalinger og trin-for-trin-guider til at flytte dit WordPress-sted til en ny vært, nyt domæne og ny server.

Flytning af ethvert websted involverer tre elementer: webstedsfiler (dit blogindhold, mediebibliotek, temaer), værtsserveren, som de er gemt på, og det domæne, hvor besøgende kan finde dit websted på nettet. Der er en vis overlapning mellem guiderne nedenfor, men vær sikker på, at dit WordPress-websted bliver samlet ind i sit nye hjem – uanset om du opgraderer til et større sted på samme adresse eller flytter til et nyt kvarter sammen – ved dagens slutning.

Sådan flyttes dit WordPress-sted til en ny vært

Begyndere, eksperter og mærker store og små tackle WordPress vært migration hver dag, så du er ikke alene. Husk, at trinene nedenfor er generelle retningslinjer, du skal følge. Afhængigt af den strukturelle kompleksitet på dit websted og server, kan der være yderligere husholdning, der er nødvendig for at sikre en fejlfri migration.

1. Vælg en webhost med gratis WordPress Migration Assistance

Først har du brug for en ny vært, helst en, der er specialiseret i WordPress-planer. Vi anbefaler, at du vælger en, der tilbyder gratis migrationshjælp – det vil selvfølgelig antage, at du hellere ikke vil udføre opgaver, f.eks. Eksportere og oprette en ny database fra det migrerende websted eller redigere wp-config.php-filen på egen hånd.

Bemærk, at værter, der tilbyder gratis WordPress-migrationer primært kun gør det for nye kundekonti. Den gratis WordPress-migrering er et incitament til at tilmelde dig. Hvis du gerne vil migrere nogens WordPress-sted til din eksisterende hosting-konto, bliver du enten ledet til værtens vidensbase for en tutorial, eller du kan blive bedt om at betale et mindre gebyr for nogen at gøre det for dig. Uanset hvor disse værter har den rette balance mellem gratis migrationer og venlig WordPress support:

Se andre top WordPress-værter »

2. Sikkerhedskopier og overfør dine webstedsfiler

Når du har valgt din nye WordPress-hostingplan, skal du følge installationens anvisninger fra virksomheden. Installer ikke WordPress endnu, da du først ønsker at tage backup af dine filer i dit eksisterende kontrolpanel (f.eks. CPanel eller Plesk).

Selv hvis du ikke ved, hvad sikkerhedskopien betyder eller dets nøjagtige indhold, har du det til rådighed i tilfælde af en uventet fejl, der får dig til at ønske, at du kunne rejse tilbage i tiden.

cPanel-sikkerhedskopieringsskærmbillede

Sikkerhedskopiér dine WordPress-webstedsfiler og mapper i cPanel (eller et andet kontrolpanel).

Hvis du bruger en gratis migrationshost, nu er det tid til at anmode om en overførselstjeneste! En hurtig Google-søgning efter “HostName website transfer request” vil guide dig til den korrekte form og migreringsinstruktioner.

Du får en e-mail med bekræftelse, der siger, at din nye vært arbejder på dit projekt, og det inkluderer sandsynligvis en kontaktperson, der skal holde kontakten med. Hold dig opdateret med overførslen ved at e-maile din kontakt til den nye vært.

Hvis du selv håndterer migreringen, denne vejledning opsummerer trinnene godt:

 1. Sikkerhedskopier dine WordPress-webstedsfiler ved hjælp af et FTP-program.
 2. Eksporter din WordPress-database i phpMyAdmin-programmet i dit kontrolpanel.
 3. Opret en ny WordPress-database på din nye host-server.
 4. Rediger wp-config.php-filen for at afspejle det nye databases navn og brugerinfo.
 5. Importer din gemte database, og upload dine WordPress-filer til din nye vært.

Og voila! Dit WordPress-websted har et nyt hjem. Det sidste trin er at pege dit WordPress-websteds domænenavn til din nye værts navneservere.

3. Skift dine DNS-postindstillinger

Når din webstedsoverførsel er afsluttet, skal du ændre DNS for domænenavnet for at pege på den nye vært. For at gøre dette skal du blot logge ind på den oprindelige domæneregistrator på WordPress-webstedet, navigere til DNS-sektionen og ændre de to navneservere til dem, der er givet dig af din nye webhost.

Hvis du f.eks. Skifter din DNS fra GoDaddy, kan dine navneservere muligvis være:

NS41.DOMAINCONTROL.COM
NS42.DOMAINCONTROL.COM

For at henvise dit domæne til InMotion’s navneservere i stedet for, ville du ændre dem til:

NS.INMOTIONHOSTING.COM
NS2.INMOTIONHOSTING.COM

Det er det, bortset fra den lidt irriterende udbredelsestid, som dit domæne muligvis oplever!

Din hjemmeside lever nu på en ny webhost, og du kan udforske de værktøjer, din nye vært tilbyder. Samtidig skal du klikke rundt på dit websted for at teste ødelagte links eller billeder. Undervurder aldrig vigtigheden af ​​QA!

Sådan flyttes dit WordPress-sted til et nyt domæne

At flytte et WordPress-sted til et nyt domæne er faktisk lidt vanskeligere end at flytte til en ny vært. Men som med de fleste opgaver i WordPress, hvor der er en vilje, er der en måde!

Tænk tilbage på, da Mark Zuckerberg besluttede at ændre TheFacebook.com til Facebook.com. Desværre kunne han ikke bare slette “the” og kalde det en dag. Ændring af domænenavne er ikke så simpelt som at tilføje eller slette tegn. Du skal flytte filer og ændre nogle databaseoplysninger. Lad os se på, hvordan vi gør det.

Bemærk: Jeg anbefaler på det kraftigste at trække live chat-support op for at guide dig gennem denne proces, fordi der, afhængigt af webhosten, kan være yderligere trin påkrævet.

1. Køb en ny domænenavnsregistrering

Opret først et nyt domænenavn på din hosting-konto. Du kan gennemse tilgængelige domæner og købe det, du ønsker fra en tredjepart-registrator, eller du kan springe mellemmanden ved at vælge en hostingudbyder, der giver dig mulighed for at håndtere din domæneregistrering ved tilmelding (ofte dækker det første års registreringsgebyrer!). Sørg for, at dit nye domæne peges på den vært, der er eller vil støtte dit WordPress-sted. Her er vores tre foretrukne værter til domæneregistrering og support:

Se andre topdomæne-værter »

2. Migrer dine WordPress-webstedsfiler

Log derefter på din cPanel-filhåndtering og kopier hele sætet af public_html-filer fra det websted, du gerne vil flytte.

cPanel File Manager-skærmbillede

I dit kontrolpanel skal du finde et filhåndteringsprogram. Dette giver dig mulighed for nemt at tilføje, slette og redigere filer.

Gå til den nye filhåndteringsfil med dit nye domænenavn. Indsæt de tidligere kopierede filer der. Du har nu to kopier af det samme sted på to separate placeringer. Gå derefter til din phpMyAdmin-konto.

cPanel phpMyAdmin-skærmbillede

Et populært administrationsværktøj til MySQL og MariaDB, phpMyAdmin giver dig mulighed for nemt at administrere din (e) steddatabase (r).

Find det bibliotek, der er mærket “wrdp”, der er knyttet til dit gamle domænenavn til venstre. Hvis du ejer og driver flere domæner, kan dette være en smule udfordrende i starten.

Skærmbillede af ændring af siteurl

Dit domænes wrdp-konto vises på venstre side af din phpMyAdmin-konsol.

Klik på plustegnet ved siden af ​​dit domæne for at udvide indstillingerne. Klik på “wp_options”, og i sektionen mærket “siteurl” øverst skal du klikke på blyantikonet for at redigere. Skift den gamle URL i det midterste felt til din nye URL, og klik derefter på “Gem” eller “Gå”.

3. Fjern indeksering af webadresser på det gamle domæneside

Du har nu flyttet dit WordPress-sted til et nyt domænenavn, men folk kan stadig få adgang til dit WordPress-sted på dit gamle domænenavn. Det ville være klogt at installere et plugin, såsom Yoast SEO, på det gamle websted, og få søgemaskiner til at indeksere alle / alle webadresser på det gamle websted, du hellere vil folk ikke bruger eller finder.

Sådan flyttes dit WordPress-sted til en ny server

Hvis du strengt vil flytte dit WordPress-sted eller din blog til en ny (opgraderet) server, er der gode nyheder og dårlige nyheder.

Den dårlige nyhed er, at din nuværende server ikke får jobbet gjort. Det er for langsomt, for dyrt eller for billigt. Eller måske vil det ikke lade dig være vært for flere domæner eller ikke er udstyret med cPanel – eller måske blev det hacket af udenlandske robotspioner. Det er en masse potentielt dårlige nyheder, så forhåbentlig gælder det ikke alle for dig.

Den gode nyhed: Det er nemt at flytte et websted til en ny server. Faktisk vil de fleste værter opgradere servere til dig og flytte alt også. Du betaler blot forskellen for dem. Hvis du nødt til at migrere til en ny vært helt som en del af din servermigrering, skal du naturligvis se ovenfor først. For at sammenfatte, her er trinnene til at migrere dit WordPress-sted i sig selv:

Trin 1: Log ind på dit kontrolpanel, sikkerhedskopier dine webstedsfiler via filhåndteringen, og eksporter din webstedsdatabase via phpMyAdmin.

Trin 2: Opret en ny database på din nye værtsserver, og rediger wp-config-filen for at inkludere det nye databasens navn og loginoplysninger. Importer din gemte database, og upload dine WordPress-filer.

Trin 3: Sørg for, at dine DNS-indstillinger er på plads, og gennemfør en sidste QA, før du lukker din gamle server eller annullerer din delte hosting-konto.

Du kan blive flyttet ind på dit WordPress-websteds nye hjem om eftermiddagen

Kort sagt, ved at bruge de gratis ressourcer, du har til rådighed, kan du (eller din klient) flyttes til dit WordPress-websteds nye hjem på cirka en dag. Du behøver ikke at være en teknisk ekspert, men noter, hvad dine live chat-hjælpere fortæller dig for fremtidige migrationer. Gå nu imponere på dine klienter og have det sjovt i dit nye hostingmiljø!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map