6 diferències clau: allotjament compartit i allotjament VPS (guia 2020)

La comparació d’allotjament d’allotjament compartit vs VPS és similar als plans de dades de telefonia mòbil. Quan van començar els telèfons intel·ligents a principis dels anys 2000, moltes famílies van passar pel sostre a través del terrat. El pla de dades compartit de la meva família no era perfecte (alguns mesos, algú augmentaria l’ús i deixaria a la resta bloquejat), però permetia a cada persona pagar molt menys al mes que si tinguéssim un pla de dades il·limitat..


Tanmateix, l’allotjament VPS s’assembla molt a un pla de dades individual: mentre que pagueu més diners per personalitzar-lo a les vostres necessitats, obtindreu més recursos i controlareu sobre com canvieu la configuració de les dades que considereu oportú..

Seleccionar el servei d’allotjament adequat depèn de diversos factors, com ara necessitats de recursos, exigències de rendiment, requisits de seguretat, restriccions de costos, preferències d’administració del servidor i expectatives d’escalabilitat. Seguiu llegint les nostres comparacions i amfitrions recomanats.

Millors amfitrions per a servidors privats compartits o virtuals

Com és el cas de qualsevol pla de dades cel·lulars, voleu saber d’on podeu obtenir la millor cobertura al preu més raonable. Com podeu possiblement avaluar quins proveïdors ofereixen veritablement la millor oferta enmig del pla de màrqueting?

Aquí teniu el nostre regal: les recomanacions principals per a plans d’allotjament compartits i VPS. Vam recórrer la web i vam avaluar infinitat de plans, en última instància, seleccionant la crema del cultiu i compartint-los aquí. Ets benvingut.

3 millors plans d’allotjament compartit

Cobrim moltes variables a l’hora de jutjar proveïdors d’allotjament compartit, sobretot perquè sabem que sovint guiem els propietaris de llocs web per primera vegada. Els amfitrions que obtenen el nostre segell d’aprovació ofereixen una gran quantitat de recursos del servidor (amplada de banda, emmagatzematge, memòria, etcètera) a un preu competitiu i, sovint, ofereixen avantatges gratuïts com ara un registre de nom de domini gratuït. La facilitat d’ús és també una consideració important, per la qual cosa els punts de bonificació s’adrecen a aquells que tenen constructors de llocs web arrosseguats i opcions d’instal·lació fàcils d’eines populars com WordPress..

A continuació, hi trobareu els amfitrions compartits de millor preu i més assequibles del mercat en l’actualitat.

Veure més amfitrions compartits barats »

3 principals plans del servidor virtual

Els plans VPS es jutgen segons la qualitat del maquinari, el nivell de suport, el preu i les opcions de personalització. Trobem que els principals proveïdors ofereixen paquets flexibles que es poden configurar fàcilment (com els servidors mateixos) per satisfer les necessitats dinàmiques.

Una estrella d’or addicional va a les que aporten avantatges addicionals, com ara emmagatzematge SSD, WordPress preinstal·lat, un CDN i un control de seguretat 24 hores / 7. Consulteu els plans VPS principals a continuació.

Veure més plans VPS »

La diferència entre allotjament compartit i VPS en una poques paraules

En poques paraules, allotjament compartit significa que el vostre lloc compartirà el mateix servidor que molts altres llocs. Normalment és l’opció més barata, però té una amplada de banda limitada, administració i funcions de rendiment. L’allotjament VPS és una opció més premium, amb la possibilitat d’una major personalització i un major rendiment. Però, com en qualsevol servei premium, hauràs de pagar més per obtenir-ne més.

A continuació, tractarem els punts clau a tenir en compte a l’hora d’escollir entre l’allotjament compartit i el VPS.

1. Recursos del servidor

Segons indiquen els noms, els clients d’allotjament compartits comparteixen recursos de servidor, mentre que els usuaris d’allotjament dedicats obtenen un servidor dedicat a les necessitats del seu lloc. Un VPS es troba a la zona grisa del centre: un munt de llesques del mateix servidor que actuen com a entitats de maquinari dedicades. Dit això, hi ha avantatges i contres a ambdues parts de l’espectre d’assignació de recursos compartits / VPS.

Quan compartiu recursos de servidor amb altres persones, tindreu algunes limitacions. Si bé cap compte no afectarà l’experiència d’un altre, és a dir, hi haurà CPU, memòria / RAM i espai de disc disponibles. El vostre lloc web no podrà utilitzar recursos fora del màxim permès. Pot ser que això no sigui un gran problema si el vostre lloc web no requereix un munt d’espai o poder de processament.

Amb l’allotjament VPS, gaudiràs d’un major espai de disc privat i d’una disponibilitat general de recursos més elevada. Això serà necessari si voleu ampliar el vostre negoci i heu d’oferir als clients una experiència d’usuari que superi el nivell bàsic d’allotjament compartit.

2. Rendiment

Com podeu suposar, més recursos significa més rendiment. L’allotjament compartit només és tan performant com les tecnologies que el vostre host ha implementat per a la seva velocitat (per exemple, SSDs, programari de memòria cau, un CDN, etc.). Normalment, teniu més control sobre el factor rendiment amb un VPS, però anem a aprofundir una mica més.

Igual que amb qualsevol pla compartit, altres llocs web podrien afectar el rendiment del vostre lloc web: és el risc que corre, optant pel pla d’allotjament compartit més econòmic. Tanmateix, si les vostres exigències de rendiment són limitades i valoreu la facilitat de manteniment, és possible que l’allotjament compartit produeixi un major rendiment de la inversió.

No és estrany que el servei d’allotjament VPS ofereixi un millor rendiment global en funció de l’ample de banda que ofereix als usuaris. Tindreu més flexibilitat per configurar les aplicacions al servidor, però us heu d’assegurar que teniu un administrador del sistema dedicat per mantenir el servidor en bon funcionament. Si teniu moltes necessitats de trànsit o diversos llocs per gestionar, VPS serà l’opció millor.

3. Seguretat

Si bé compartir recursos del servidor presenta grans avantatges des del punt de vista del cost, pot causar estralls en la finalitat de la seguretat. Depèn realment de la quantitat que ha invertit el proveïdor d’allotjament (tant en equips operatius com en recursos purament financers) per garantir una protecció dedicada als seus clients d’allotjament compartits.

Si bé l’allotjament compartit es considera molt segur, tingueu en compte que es poden produir incompliments de seguretat simplement perquè un servidor comú no pot garantir el 100% de seguretat. El motiu principal d’això és el que anomenem problema de soroll noci o el fet que quan un client d’allotjament compartit cometi un error o tingui una dificultat tècnica, probablement afectarà altres llocs perquè tots compartiu espai a la mateixa màquina..

Gràfic d'allotjament VPS compartit i VPS

Si bé tant VPS com allotjament compartit impliquen compartir recursos d’un servidor, tenen diferències diferents.

L’assistència al client probablement també serà limitada en comparació amb l’allotjament VPS. Tanmateix, si el vostre lloc no requereix informació personal sensible dels usuaris, no haureu de tenir cap problema amb l’allotjament compartit.

Podeu assegurar la seguretat del vostre lloc amb funcions de seguretat més robustes que només estan disponibles mitjançant l’allotjament VPS. Si el vostre pressupost ho permet, podeu implementar millors serveis d’atenció al client que ajudaran els patrons quan ho necessitin. Si la vostra empresa necessita protegir les dades personals, val la pena tenir en compte l’actualització a un VPS.

4. Preu

El preu dels allotjaments web és una cosa curiosa. Podeu trobar-vos que pagueu un braç i una cama (més de 18 dòlars mensuals) en allotjament compartit i odieu absolutament el servei pissor, o podríeu crear una instància de VPS per menys de cinc dòlars i mai mirar cap enrere. Es tracta de escenaris extrems, per descomptat, però espero que m’atrapisca la deriva.

Gràfic de comparació de tipus d'allotjament web

Tot i que l’allotjament compartit és el millor per a l’accessibilitat i la facilitat d’ús, l’allotjament VPS és suprem per escalabilitat.

Apunta a l’equilibri: les funcions d’alta qualitat (tantes que necessiteu) compleixen el preu més baix possible.

Amb l’allotjament compartit, sufragues les despeses associades a l’execució i al manteniment d’un servidor perquè compartiu espai del servidor amb milers d’altres llocs web. Des del punt de preu més pur, l’allotjament compartit és l’opció més econòmica i és una opció ideal per a aquells que desitgin allotjar un lloc amb funcionalitat estàndard..

Igual que amb qualsevol servei de pagament, un pla més car ofereix funcions més premium i els mateixos detalls per als servidors VPS. Si voleu millorar el rendiment del vostre lloc web o si voleu augmentar els serveis en línia del vostre negoci, l’allotjament VPS us oferirà millors opcions de personalització i rendiment que l’allotjament compartit.

5. Administració del servidor

Una història curta, els amfitrions compartits us gestionen el maquinari. Ets responsable de gestionar el vostre VPS, tret que escolliu un host que s’encarregui de la vostra supervisió del servidor, correccions d’errors i pedaços de seguretat (és a dir, serveis d’allotjament gestionats).

Si escolliu allotjar el vostre lloc web en un servidor compartit, no cal fer prou cap manteniment tècnic del servidor al vostre final. Això significa que podreu gaudir de l’administració bàsica del servidor per al vostre lloc web sense cap cost addicional al vostre pressupost ni al vostre preuat temps. Per a molts, aquest és un avantatge enorme, ja que no cal un administrador del sistema dedicat.

Els llocs web allotjats amb VPS solen ser més complexos en termes de gestió de recursos i, per tant, requereixen un administrador del sistema específic per centrar-se en el manteniment del servidor. La diferència és que podreu personalitzar el vostre lloc i configurar les aplicacions i el programari que vulgueu mentre augmenteu el rendiment i la seguretat..

6. Escalabilitat

El factor d’escalabilitat és el punt d’inclinació de la debacle del servidor virtual compartit contra vs. Si el vostre lloc veu, o s’espera que vegi, aproximadament 30.000 visitants mensuals, un amfitrió compartit pot acollir-vos i les necessitats d’allotjament del vostre lloc. Molt més que això, podríeu començar a rebre errors interns del vostre amfitrió. Haureu de tenir en compte un VPS o un pla dedicat, i un VPS pot gestionar qualsevol trànsit.

Si bé l’allotjament compartit és una opció ideal per a curt termini, podeu afrontar problemes d’escalabilitat a llarg termini en funció del creixement del vostre lloc web. Si trobeu que maximitzen les vostres capacitats d’emmagatzematge, o si la demanda dels usuaris supera l’espai del servidor, potser haureu de considerar la possibilitat d’ampliar el rendiment per obtenir un millor rendiment.

Les funcions personalitzables de l’allotjament VPS us permeten escalar amb més rapidesa i facilitat. Si prediu que finalment haureu de augmentar la marxa per satisfer la demanda, la inversió en el servei de hosting VPS ara pot ser efectiva en el futur..

Penseu en els objectius finals a l’hora de decidir entre un VPS o un amfitrió compartit

Després de diversos anys d’abordar la disponibilitat de dades limitada al pla familiar, vaig decidir deixar enrere les batalles de dades i actualitzar-me a un pla que m’oferia un ús il·limitat de dades. Tot i que ara pago una prima pel servei, gaudeixo d’un streaming de suports més gran, ús de l’aplicació GPS, resolució d’imatges de major qualitat i altres avantatges. Al final, l’anàlisi cost-benefici em va portar a l’opció més cara; tanmateix, la resta de la família segueix al pla de dades i continua treballant per a ells en funció del que estiguin disposats a gastar per aquests serveis.

Foto del cremallera del servidor

Tenir el vostre propi servidor dedicat, fins i tot un virtual, aporta un nou potencial d’escalació, però pren la decisió amb prudència!

La decisió d’acollir el lloc web en un servidor compartit versus un servidor privat virtual és important. Per a la majoria dels llocs, un pla d’allotjament compartit serà més que suficient. Però si teniu en compte seriosament un pla d’allotjament d’alta gamma, aquí hi ha alguns signes que és hora de migrar a un VPS.

Us plantejaré els següents consells per emportar-vos si teniu en compte el trasllat a un VPS:

  • Identifiqueu els motius pels quals heu superat l’allotjament compartit o per què un VPS pot ser adequat.
  • Determineu quines funcions són més importants per a vosaltres. Les llistes Pro / Con són molt útils!
  • Compareu preus i proveïdors com a part del vostre procés de presa de decisions.
  • Realitzeu la vostra pròpia anàlisi cost-benefici.
  • Projecta el creixement empresarial a llarg termini. Estem mirant un impuls important del creixement?

Tenint en compte aquesta informació, tindreu el vostre lloc web en molt poc temps.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me