Työskentele älykkäämmin: Uassist.ME tarjoaa erikoistuneita virtuaaliassistenttipalveluita, jotka vapauttavat aikaa ja lisäävät tuottavuutta

TL; DR: Uassist.ME on El Salvadoriin perustuva kaksikielisten virtuaalisten apuratkaisujen tarjoaja, jolla on yli vuosikymmenen kokemus palvella yrittäjiä ja yrityksiä ympäri maailmaa. Yrityksen omistautuneet ammattilaiset voivat tarjota laajan valikoiman palveluita hallinnollisesta työstä suunnitteluun ja kehittämiseen kokonaan tai osa-aikaisesti. Kun etätyön suuntaukset edelleen muovaavat tapaamme, jolla toimimme, Uassist.ME on entistä helpompaa asiakkaille saada kilpailuetua.


Vain kymmenen vuotta sitten etätyömahdollisuuksia oli vähän ja kaukana, koska monet yritykset yrittivät omaksua ajatuksen, että työntekijöille voidaan luottaa työskentelemään kotoa.

Mutta nykypäivän viestintäteknologia on kääntynyt nousuun, antaen työntekijöille mahdollisuuden todistaa itsensä ja tarjoamalla yrityksille uusia etuja – kuten korkeammat säilytysasteet ja tarve vähempään toimistotilaa. Gallupin mukaan yritykset ovat alkaneet tunnistaa nämä edut. Vuonna 2017 kyselyyn osallistuneista amerikkalaisista 43% sanoi, että heidän työnantajansa sallivat heidän työskennellä etätyönä ainakin osan ajasta..

Uassist.ME-logo

Paranna tuottavuutta Uassist.ME: llä.

Monet yritykset ovat jopa hyödyntämässä etäsuuntausta palkkaamalla virtuaaliassisteja auttamaan hallinnollisissa tehtävissä ja vähentämään päivittäistä liiketoiminnan monimutkaisuutta. Esimerkiksi Uassist.ME: llä on kaksikielisiä virtuaalialan ammattilaisia, jotka ovat valmiita ottamaan vastaan ​​erilaisia ​​tehtäviä, kuten järjestelmänvalvojan työ, markkinointi, asiakaspalvelu, suunnittelu ja kehitys.

“Tarjoamme kaikkea osa-aikaista tukea yhdestä avustajasta kokonaisiin kokopäiväisten avustajien ryhmiin, joilla on erilaiset taidot, jotka raportoivat keskusjohtajalle”, kertoi Uassist.ME: n markkinointipäällikkö Hector Linares. “Autamme paljon Yhdysvaltojen yrityksiä säästämään aikaa ja rahaa saavuttamalla tuottavuuden uudet tasot ulkoistamalla.”

Tuotannon lisäämisen lisäksi El Salvador -yritys antaa yrityksille mahdollisuuden leikata kustannuksia tyypillisistä työntekijöihin liittyvistä liiketoimintakuluista, kuten etuuksista, veroista, tarvikkeista ja toimistovuokrista. Kun suuntaus etätyöhön jatkuu tulevaisuudessa, Uassist.ME on valmis auttamaan entistä enemmän asiakkaita tekemään työelämästään helpompaa ja tehokkaampaa.

Yli 10 vuoden kokemus auttaa yrityksiä maailmanlaajuisesti

Uassist.ME: n perustivat vuonna 2009 Alfredo Atanacio ja Rodolfo Schildknecht. He johtavat myös Fundación Colaboraa, voittoa tavoittelematonta organisaatiota, joka pyrkii tukemaan ja edistämään yrittäjyyttä El Salvadorissa. Vuosien varrella yritys on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia, kuten Inc.com: n 30 alle 30 -palkinnon vuonna 2016 ja onnittelukirje presidentti Barack Obamalta..

Nykyään Uassist.ME hyödyntää yli vuosikymmenen kokemusta tarjota korkealaatuisia yrityspalveluita ja ulkoistusratkaisuja yrittäjille ja yrityksille Yhdysvalloissa ja muualla..

“Aloitimme vain neljällä työntekijällä, ja nyt olemme kasvaneet 250 henkilöksi”, Hector sanoi. “Suurin osa virtuaaliassistentistamme on kaksikielisiä englanniksi ja espanjaksi, ja olemme sijoittuneet hyvin San Salvadorissa, El Salvadorissa, aikavyöhykkeillä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Yhdysvalloissa. Se on hyvä kulttuurinen sopivuus.”

Palvelun laajuutta osoittavat kuvakkeet

Asiakkaat hyödyntävät Uassist.ME: n virtuaaliassistenttiratkaisuja moniin eri tarkoituksiin.

Uassist.ME palvelee yli 200 asiakasta, jotka sijaitsevat pääasiassa Yhdysvalloissa. Koska El Salvador on lähellä monia valtioita (joissakin tapauksissa kahden tunnin lento), yritys viittaa palveluihinsä lähialuehankintaan eikä ulkoistamiseen..

Hector kertoi, että yrityksen kaksikieliset palvelut ovat hyödyllisiä, kun asiakkaat haluavat kasvattaa yritystoimintaa kansainvälisesti tai palvella paremmin latinalaisamerikkalaisia ​​Yhdysvalloissa. Kääntämis- ja transkriptiopalvelut ovat myös tässä suhteessa erityisen suosittuja..

Uassist.ME tarjoaa myös hallinto- ja erikoispalveluita yli 20 osaamisalueella, mukaan lukien saapuvat ja lähtevät puhelupalvelut, digitaalinen markkinointi, tietojen syöttäminen, tutkimus, graafinen suunnittelu ja verkkosivujen kehittäminen. Henkilökohtaiset avustuspalvelut, kuten kalenterin hallinta, tapaamisaikataulu ja matkajärjestelyt, ovat myös valikossa.

E-kaupan, järjestelmänvalvojan, suunnittelun ja kehitysratkaisujen valikoima

Hector kertoi meille, että Uassist.ME: n laivalla varustaminen on nopeaa ja yksinkertaista. Pyydettyään neuvotteluja yhden yrityksen myyntiedustajien kanssa ryhmä luo erikoistuneen suunnitelman, joka on räätälöity asiakkaan tarpeiden ja toimialan mukaan.

Yhtiö etsii aina uusia tapoja auttaa asiakkaita saamaan kaiken irti virtuaaliassistenttipalveluista. Uassist.ME tarjoaa bloginsa kautta vinkkejä siitä, mitkä tehtävät siirtää, kuinka kommunikoida avustajien kanssa tehokkaasti ja kuinka virtuaaliassistentit voivat auttaa sähköpostin ja postilaatikon hallinnassa muun muassa.

“Kilpailukyvyn säilyminen on asia, joka tarjoaa parhaat ratkaisut asiakkaillemme”, hän sanoi. “Kehitämme jatkuvasti ja koulutamme virtuaaliassistenttejamme siten, että he voivat tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.”

Esimerkiksi Uassist.ME koulutti henkilöstönsä MLS-hallintaan auttaakseen paremmin palvelemaan asiakkaitaan osana yrityksen kuukausittaista kiinteistöratkaisupakettia. Ratkaisu sisältää myös kalenterinhallinnan, saapuvan ja lähtevän puhelintuen, lyijynhallinnan, edustajatuen, tiedostojen järjestämisen ja yleisten sopimusten koordinoinnin.

Yhtiöllä on myös täydellinen verkkokaupparatkaisu, joka sisältää kaiken verkkokaupan rakentamisesta ja tuotteiden sijoittamisesta myyjien kanaville myyntistrategian luomiseen ja sivuston järjestämiseen. Muihin erikoistuneisiin palveluihin kuuluvat projektinhallinta, ajoittaminen, asiakaspalvelu, laskutus ja maksukyselyt.

“Haluamme asiakkaidemme menestyvän kanssamme, jotta he voivat saada asiat hoidettavaksi ilman rekrytointiprosessia tai kuluttamatta rahaa henkilöstökuluihin, kuten lomiin tai vakuutuksiin”, Hector sanoi. “Asiakkaamme saavat merkittävän sijoitetun pääoman tuoton.”

Työskennellessään virtuaaliassistentin kanssa Uassist.ME arvioi, että yritykset voivat säästää jopa 77% vuodessa ulkoistamalla ja kaksinkertaistaa tuottavuuden siirtämällä työtä.

Napauta osaksi etätyövoiman trendiä räätälöityjen suunnitelmien mukaan

Asiakkaat voivat valita neljästä suunnitelmasta, joista laskutetaan kuukausittain ilman peruutusmaksuja tai sakkoja. Muokattava 20 tunnin kuukausisuunnitelma sisältää esimerkiksi täysin varustetun työaseman, jolla on Yhdysvaltain puhelinnumero, suora esimies ja rajoittamaton yhdysvaltalainen puhelu..

Osa-aikainen suunnitelma sisältää omistetun Yhdysvaltain puhelinnumeron ja pääsyn avustajaan kahdesta neljään tuntiin päivässä, kun taas kokopäiväinen avustajavaihtoehto tarjoaa omistettu Yhdysvaltain puhelinnumeron ja kahdeksan tuntia apua päivässä.

Lopuksi, yrityksen kokopäiväinen tukitiimipaketti sisältää yhden kapteenin johtamat kolmen virtuaalisen avustajan virtuaalinen henkilökunta, jolla ei ole seisokkeja lomalle, sairaudelle tai odottamattomille olosuhteille.

“Annamme asiakkaillemme virtuaaliassistentin tai koko ryhmän virtuaaliassistentteja sen mukaan, mitä he tarvitsevat”, Hector sanoi. “Jos sinulla on esimerkiksi verkkokauppa ja tarvitset kolme virtuaaliassistenttia digitaaliseen markkinointiin, myyntiin ja asiakaspalveluun sekä tiiminvetäjää kaiken koordinoimiseksi, voimme tarjota sen.”

Yrityksen perimmäisenä tavoitteena on tarjota asiakkaille paras mahdollinen ratkaisu riippumatta siitä, onko kyseessä yksi ainoa avustaja tai mahdollisuus ulkoistaa kokonaiset liiketoiminta-alueet.

“Etätyövoima on trendissä, koska sinun ei enää tarvitse olla fyysisesti jonkun verran tekemässä hyvää työtä”, hän sanoi. “Sinulla voi olla täydellinen viestintä ja täydellinen tiimikokemus etätyöntekijöiden kanssa.”

Uassist.ME suunnittelee jatkavansa osaamisensa jatkamista tarjotakseen yrityksille ja yrittäjille henkilöstöresursseja, joita he tarvitsevat menestyksen löytämiseksi huolimatta mahdollisesta markkinoiden kilpailusta.

“Etätyöntekijöiden käyttäminen todella toimii, ja olemme täällä todistaaksemme sen”, Hector sanoi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me