Tietojen arvon vapauttaminen: kuinka Ocean Protocol hyödyntää lohkoketjuteknologiaa, jotta skaalautuva ja turvallinen tiedonjako AI: lle tapahtuu

TL; DR: Tällä hetkellä vain pienellä määrällä yrityksiä on kyky hyödyntää suurta dataa edistyäkseen tekoälyn tekniikoissa. Ja ei ole sattumaa, että nämä samat yritykset ovat tulleet hallitsemaan tapoja, joilla tietoja ostetaan, myydään ja käytetään. Ocean Protocol perustettiin muuttamaan sitä. Tämän kehittyvän hajautetun tietomarkkinan tavoitteena on yhdistää tietojen omistajat, jotka haluavat myydä tietonsa tutkijoille, tutkijoille ja yrityksille, jotka rakentavat tekoälyohjelmia. Pidättämällä käyttäjän tiedot hajautettuna perustaja Bruce Pon kertoi odottavansa Ocean Protocol perustaa uusia blockchain-pohjaisia ​​talouksia, jotka tasoittavat tiedon saatavuutta.


Vuonna 2016 maailma tuotti 16ZB dataa (ts. Zettabyytit – kukin vastaa yhtä miljardia teratavua). Kuitenkin vain 1% tiedoista on koskaan analysoitu.

Bruce Ponin ja Ocean Protocol -hankkeen tavoitteena on hajauttaa pääsy näihin tietoihin ja antaa tietojen omistajille mahdollisuus hallita tietojaan, ja niiden tarkoituksena on vapauttaa käyttämättömien tietojen rikas potentiaali ja sen vaikutukset tekoälyyn. Tietojen omistajat ylläpitävät tietonsa hallintaa ja asettavat ehdot, joiden mukaisesti muut voivat maksaa ja käyttää tietoja.

“Tärkein arvoehdotus on kyky ostaa ja myydä tietoja turvallisesti”, Bruce sanoi. Lyhyesti sanottuna Ocean Protocol antaa algoritmien ja mallien tulla tietoihin, saada koulutusta ja lähteä sitten paljastamatta tietoja tai kopioimatta. Tämä antaa tietojen omistajille mukavuuden jakaa tietojaan. ”

Luodaan maailmanlaajuinen datatalous kohtuullisin hinnoin ja älykkäin sopimuksin

Kun tietotekniikka pyörii liiketoimien ympärillä, jotka sisältävät tuhansien ihmisten tietoja kerrallaan, yhden henkilön tiedoilla ei yleensä ole tarpeeksi arvoa tukeakseen kyseisessä mittakaavassa tapahtumia..

“Aikaisemmin, jos datalla käydään kauppaa, sen piti olla riittävän korkea arvo, jotta sen tekeminen kahdenvälisestä sopimuksesta olisi sen arvoista”, Bruce sanoi. “Suurimmalla osalla tiedoista ei ollut korkeaa hintaa, joten markkinat eivät kehittyneet.”

Hyödyntämällä blockchain-tekniikan ja älykkäiden sopimusten voimaa transaktioprosessien digitalisoimiseksi, Ocean Protokolla voi yhdistää tietojen omistajat saumattomammin tutkijoihin ja kehittäjiin, jotka työskentelevät data-nälkäisten tekoälyprojektien parissa..

“Täydellinen ekosysteemi tietotalouden ympärillä on nyt mahdollista, koska blockchain-tekniikka vähentää triangulaation, siirron ja luottamuksen kustannuksia ja lisää samalla huomattavasti koordinaation skaalautuvuutta koko planeetalla”, Bruce sanoi.

Älykkäät sopimukset tai tietokoneprotokollat, jotka helpottavat ja valvovat sopimuksen normeja ja ehtoja, tukevat edelleen käyttäjien luottamusta mahdollistamalla liiketoimien tapahtuvan turvallisesti ja ilman kolmansia osapuolia.

“Älykkäät sopimukset antavat tiedonomistajille mahdollisuuden ohjelmoida käyttöedellytykset, jotka sitten toteutetaan täydellisen tarkasti”, Bruce sanoi. ”Tämä antaa tiedon omistajille ja ostajille avoimuuden, turvallisuuden ja takuut maksamisesta ja käytöstä. Nyt Ocean Protocol -sovelluksella voi alkaa muodostua tietomarkkinoita, joilla datan arvo voi olla paljon alhaisempi, koska prosessi digitalisoidaan ja sitä hallitaan älykkäillä sopimuksilla. Se tarkoittaa, että tietotalous voi alkaa muodostua globaalisti, missä tiedot avautuvat ja hinnoitellaan oikeudenmukaisesti. “

Menestyvän kehityksen etenemissuunnitelma huipentuu Beta-käynnistykseen

Toisin kuin useimmat nykyiset tietomarkkinat, Ocean Protokolla antaa tiedonomistajille mahdollisuuden hallita tietonsa hallintaa – ei ole mitään keskitettyä arkistoa, johon voidaan päästä virheellisesti, käyttää väärin tai hyödyntää sitä.

Siksi hajautetun järjestelmän ja blockchain-maksujen yhdistäminen houkutteli Brucea, joka perusti myös BigchainDB: n, joka sekoittaa hajautettujen tietokantojen ja perinteisten blokkiketjujen edut.

“Kokemustamme blockchain-, AI- ja data-kokemusten perusteella koimme, että käyttämättä jääneissä tiedoissa oli paljon arvoa”, hän sanoi. ”Tämä johtuu siitä, että ihmiset pelkäävät menettää hallinnan eikä saa palkkaa. Blockchain auttaa ratkaisemaan tämän antamalla työkaluja ihmisille, jotka voivat omistaa ja hallita tietojaan. ”

Jotta Ocean Protocolista tulisi totta, perustajat ja 30 plus tiimin jäsenet loivat 18 kuukauden kehitystyön etenemissuunnitelman. Marraskuusta 2017 lähtien Ocean Protocol on houkutellut miljoonia dollareita investointeja merkkisiementen jakelun ja markkinoiden perustamisen avulla.

Kuva Bruce Pon banderollista Ocean Protocol

Ocean Protocol -sovelluksen avulla Bruce Pon pyrkii hajauttamaan datamarkkinat ja vapauttamaan käyttämättömän tiedon potentiaalin.

“Emme seuraa suuntauksia”, Bruce sanoi. ”Pyrimme pikemminkin rakentamaan työkaluja ja integraatioita, jotka voivat vaikuttaa suurimpaan määrään käyttäjiä. Kohdekäyttäjämme ovat kehittäjät, jotka voivat rakentaa markkinapaikkoja ja työkaluja Oceanin päälle, sekä tietoteknikot, jotka haluavat pääsyn tietoihin. Ennen kuin päätetään, mitkä integraatiot ja työkalut rakennetaan, työskentelemme ehdottomasti yhteistyökumppaneiden ja kehittäjien kanssa priorisoimiseksi. ”

Ocean Protocol -tiimi valmisti liiketoiminnan ja tekniset valkoiset paperit ja edisti avoimen lähdekoodin avustajien yhteisöä ja liikekumppanuuksia. Pian Ocean Platform tuo markkinoille ensimmäisen version beetaverkostosta.

“Tämä on iso virstanpylväs projektille ja tiimille, ja se on vihreä lippu tietotekijöille ja -kehittäjille aloittaa Ocean Protokollan rakentamisen ja käytön”, Bruce sanoi. “Se on jännittävä hetki.”

Tietojen tarjoajien, kuluttajien ja markkinoiden sitoutumisen edistäminen

Ocean Protocol on alusta lähtien ollut avoimen lähdekoodin projekti. Bruce kannustaa muita kehittämään protokollan päälle markkinapaikkojen luomista, virheiden tunnistamista ja uusien toimintojen lisäämistä.

“Ocean eroaa muista projekteista siinä, että se on yleinen tiedonjakoalusta, jonka avulla algoritmit, laskenta, tallennus ja muut palvelut voivat olla vuorovaikutuksessa ilman keskitettyä koordinointia tai orkestrointia”, hän sanoi. “Tämä on ainutlaatuinen, koska se tarkoittaa, että kehittäjät ja tietotieteilijät voivat täysin omistaa ja hallita koodiaan ja tietojaan Oceanin päällä.”

Ocean Protocol -tietotekijöiden, AI-ammattilaisten, blockchain-asiantuntijoiden ja kehittäjien perhe kokoontuu säännöllisesti tapahtumiin. Ocean Protocol -lähettiläsohjelmalla pyritään lisäämään intohimoisia seuraajia projektiin. Suurlähettilääillä on suora vaikutus Ocean Protocolin laajentumiseen, ja he voivat nauttia eksklusiivisista verkkoseminaareista ja videopuheluista Ocean-tiimin kanssa. Kokenemat kehittäjät voivat osallistua palkkioihin ansaitaksesi Ocean Tokenit.

“Työnnämme jatkuvasti rajoja sitoutumiskäyrien, merkki-kuratoitujen rekistereiden, merkkisuunnittelun ja tietopohjaan liittyvien älykkäiden sopimusten tutkimuksemme kanssa”, Bruce sanoi. ”Koska resurssit ovat digitaalisia, on järkevää hallita pääsyä ja taata toteutus älykkäillä sopimuksilla ja digitaalisella valuutalla. Se on yhtenäinen lähestymistapa vähentää hankaluuksia tietojen löytämisessä ja ostamisessa antaen samalla osallistujille turvallisuuden. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map