Tee joukkueurheilun rekrytointi: Vipu yhdistää ATS: n ja CRM-tekniikan palkkausprosessin virtaviivaistamiseksi

TL; DR: Suuret palkat tekevät suuria yrityksiä. Ammattitaitoisen työvoiman puutteen vuoksi on tärkeää, että yritykset ovat aggressiivisempia rekrytoimalla uusia kykyjä. Lever perustettiin antamaan yrityksille etua parhaiden ehdokkaiden tuomiseen. Yhdistämällä suuren datan markkinointistrategioihin Lever pitää vuokrausprosessissa mukana olevat työntekijät synkronoituneena ja tekee uusien ehdokkaiden rekrytoinnista joukkueurheilun. Lisätuotteita ovat Lever Nurture, joka auttaa ehdokkaiden hankkimisessa ennakoivasti, ja Lever Talent Intelligence, joka tarjoaa tehokkaita visuaalisia kojetauluja, joiden avulla yritykset voivat piirtää tietojaan tiedoistaan ​​ja optimoida vuokrausprosessin. Vipu antaa yrityksille kilpailuetua kilpaileviin yrityksiin nähden, kun kyse on kykyjen rekrytoinnista, lataamalla vuokrausprosessin intuitiivisella, helppokäyttöisellä ohjelmistolla.


Nykyaikaisilla työmarkkinoilla ammattitaitoista työvoimaa on vaikea saada, mikä pakottaa yritykset kilpailla aggressiivisesti lahjakkaiden työntekijöiden puolesta. Oikean ehdokkaan ponnistelu on tullut samanlainen kuin suurten yliopistojalkapallojen rekrytointi. Kun kaikki maan parhaimmat ohjelmat haluavat saman viiden tähden pelinrakentajan, he eivät odota pelaajan kysyvän, voiko hän liittyä joukkueeseen. He ottavat yhteyttä häneen aina kun mahdollista, lähettävät avustajavalmentajia lukion peleihin ja harjoituksiin ja tulevat liittymään äitinsä kirkkoon sunnuntaina.

Tämä “käytännössä kannella” -rekrytointi on nyt yleistymässä muissa linjoissa. Pohjimmiltaan viiden tähden ehdokkaiden rekrytoinnista ja palkkaamisesta on tullut joukkueurheilu, jossa useita työntekijöitä liittyy myymään työpaikka ja yritys mahdolliselle työntekijälle.

Lever Srinivasanin, Leverin markkinointijohtaja

Leverin markkinointijohtaja Leela Srinivasan kertoi meille, kuinka hänen yrityksensä tarjoaa ohjelmistoja, jotka auttavat yrityksiä sopeutumaan nykyaikaiseen vuokraukseen.

Puhuimme äskettäin Leverin markkinointijohtaja Leela Srinivasanin kanssa. Hän kertoi meille, että kun Lever-perustajat Sarah Nahm, Nate Smith ja Randal Truong perustivat ohjelmistoyrityksensä vuonna 2012, he kysyivät kymmeniltä yritysjohtajilta, mikä heidän suurimpana haasteena oli skaalaamisessa. Ylivoimainen vastaus oli, että vuokraus hidasti kasvua, koska ohjelmisto ei tukenut nykyaikaista vuokrausprosessia. Joten kolme perustajaa ja heidän perheen joukkue kokeilivat ainutlaatuista koetta.

“He upottuivat Twitteriin kuuden kuukauden ajan ja istuivat noin 10 metrin päässä rekrytointitiimistä”, Leela kertoi. ”He varjostivat johtajien palkkaamista, puhuivat haastattelijoiden kanssa, he kurjahtivat rekrytointikoordinaattoreiden hartioita, keskustelivat johtajien kanssa ja jopa keskustelivat ehdokkaiden kanssa. Tämän tarkoituksena oli ymmärtää perimmäiset syyt siihen, miksi palkkaaminen oli niin tuskallista lahjakkuusekosysteemin jokaisesta näkökulmasta. “

Tietoja käyttämällä ryhmä suunnitteli Leverin alusta asti tukemaan nykyaikaisia ​​vuokrauskäytäntöjä ja yhdistämällä saumattomasti asiakassuhteiden hallinnan (CRM) hakijaseurantajärjestelmän (ATS) tekniikkaan palkkausprosessin virtaviivaistamiseksi..

Neljä vuotta myöhemmin San Franciscossa sijaitsevalla yrityksellä on yli 1100 yritysasiakasta, ryhmä, johon kuuluu verkkokauppiaita, kuten ModCloth, Everlane ja Tuft & Needle sekä verkkokaupan tarjoajat, kuten Shopify, Shopkick, Wish ja Paymark. Leverin käyttäjät ovat hankkineet ja tarkistaneet miljoonia ehdokkaita ohjelmiston avulla, joka tukee markkinointistrategioiden käyttöä houkutellakseen paremmin parhaita kykyjä.

Lever Hire ™ käyttää tietopohjaista lähestymistapaa Premier-kykyjen löytämiseen

Palkkaamispäälliköillä ja rekrytoijilla on tärkeä rooli yrityksissä. Yrityksen menestys tulevaisuudessa voi usein riippua siitä, kuinka löydetään oikea sopivuus kullekin tehtävälle. Lever Hire -sovelluksen avulla johtajien palkkaaminen voi keskittyä suurempaan kuvaan ja automatisoida niin suuren osan ajastaan ​​vierekkäisiä yksityiskohtia, jolloin ne voivat luoda räätälöityjä sovelluskokemuksia jokaiselle ehdokkaalle.

“Vipuvuokraus on ydinalustamme”, Leela sanoi. “Se on foorumi, jossa ATS kohtaa CRM: n, ja sitä käyttävät kaikki 1 100 plus asiakkaamme käyttämään vuokrausprosessiaan hankkimisesta aina vuokraamiseen asti.”

Lever Hire on täysin varusteltu hakijoiden seurantajärjestelmä, jossa yritykset voivat perustaa ehdokassivunsa, suorittaa kaikki haastatteluprosessinsa, hallita ehdokkaita ja järjestää palautetta työntekijöiltä ja ehdokkailta. Se sisältää selainlaajennuksen, joka sallii yhden napsautuksen viittaukset, jotta työntekijät voivat alkaa löytää ehdokkaita lisättäväksi putkiisi yhden napsautuksen integroinneilla työlautakunnille, kuten Glassdoor ja LinkedIn, ja kyky tavoittaa lukemattomia enemmän JobTargetin kautta.

Kuvakaappaus Lever-vuokrauksesta

Lever Hire auttaa yrityksiä ryhtymään rekrytointiin ohjelmistoilla, jotka pitävät kaikki samalla

Tärkeä ominaisuus Lever-vuokrauksessa on kaksisuuntainen sähköpostisynkronointi, joka pohjimmiltaan luo jaetun postilaatikon, joten jokainen rekrytoinnissa työskentelevä työntekijä on samalla sivulla kunkin ehdokkaan kanssa. Haastatteluprosessia tehostetaan myös vedä ja pudota -liittymällä, joka synkronoidaan kalenterisi kanssa, jotta löydät parhaan ajan haastattelujen asettamiseen. Jos haastattelulla menee hyvin, yritykset voivat jopa laajentaa tarjousta Leverin kautta ja saada tarjouksen hyväksytyksi sisäisesti, integraation ansiosta DocuSigniin, ennen kuin se lähtee hakijalle..

Luo ehdokassuhteita ja seuraa rekrytointimenestystä Lever’s Nurture -sovelluksen avulla & Analytics-lisäosat

Joillakin yrityksillä on hienostuneempia vuokrausmenettelyjä, ja Lever tarjoaa lisäohjelmistoja tukemaan seuraavaa vuokrausprosessia.

Vuonna 2016 esitelty Lever Nurture suunniteltiin sopimaan kasvavaan proaktiivisen hankinnan trendiä vaikeammin täytettäviin rooleihin.

“Annamme Lever Nurture -sovelluksella asiakkaillemme mahdollisuuden veloittaa hankinta automaatiolla automatisoimalla hankintaan liittyvät työnkulut ja hallinnolliset työt”, Leela kertoi. “Tällä tavalla he voivat keskittyä viestin hiomiseen ja olla viestin suhteen mahdollisimman asiaankuuluva ja houkutteleva tavoittaessaan ehdokkaita.”

Pysyvyydestä on tullut välttämätöntä vakuuttamalla huippuosaajat pohtimaan yritykseesi liittymistä.

Kuvakaappaus putkilinjan rakentamisesta Lever Nurturen läpi

Lever Nurture käyttää selainlaajennuksia ja integraatioita yksinkertaistamaan putkilinjan perustamisprosessia.

“Sinun on oltava sinnikäs, koska ehkä se ehdokas oli lomalla ensimmäisen vierailun yhteydessä, ehkä he olivat kokouspaikoilla koko päivän”, Leela sanoi. ”On niin monia syitä, että he eivät ehkä ole nähneet viestiä, ja kaikki mitä tarvitaan, on tavoittaminen oikeaan aikaan. Se valuu velvollisuuksien psykologiaan, jossa he todella tuntevat olevansa velkaa vastauksen siihen neljään, viidenteen tai kuudenteen erittäin kohteliaaseen viestiin, jonka lähetit heille. “

Lever Nurture antaa yrityksille työkalut asentaa työnkulut templatoidulla tavalla, jotta ne voivat päättää, kuinka monta kosketuspistettä heillä on potentiaalisten ehdokkaiden kanssa ja milloin ne haluavat tapahtuvan. He voivat halutessaan lähettää viestejä eri työntekijöiltä yrittääkseen olla vaikuttavampia.

“Jos esimerkiksi työskentelet joku suunnittelussa maksuista, saatat vastata rekrytoijaan, mutta vastaat ehdottomasti tekniikan johtajalle”, Leela sanoi. “Autamme yrityksiä olemaan mahdollisimman asiaankuuluvia tiedotusvälineissä, joissa ne voivat laittaa joukon ehdokkaita työnkulkuun, tehdä jonkin verran mukautuksia mallin mukautettuihin kenttiin, jotta kun ehdokkaat saavat viestin, he tuntevat sen puhuvan heille. suoraan.”

Suuret tiedot ovat kasvava trendi käytännöllisesti katsoen kaikilla toimialoilla. Lever on kehittänyt monipuoliset analytiikkaominaisuudet, joiden avulla voidaan seurata rekrytointikampanjan tehokkuutta tukevan raportoinnin avulla, joka on integroitu tuotteeseen. Tämä auttaa yrityksiä paremmin kehittämään strategioitaan keskittyä tiettyihin työtaulukoihin ja selvittää, mitkä vuokraukset osoittautuivat positiivisiksi tietojen purkamisen avulla.

Kuvakaappaus Lever Analytics -sovelluksesta

Lever Analytics käyttää visuaalista lähestymistapaa rekrytointitietoihin, mikä auttaa palkkaamalla johtajia ymmärtämään strategiaansa.

Merkityksellisten käsitysten kaappaaminen valtavista tietomääristä voi olla hämmentävää. Integroitumalla suosittuun liiketoiminnan älykkyysvälineeseen Tableau, Lever julkaisi Talent Intelligence -sovelluksen tarjotakseen räätälöitävän, visuaalisen analyysimoduulin asiakkaille.

”Olemme rakentaneet erittäin intuitiivisia kojetauluja joukkueille, jotka voivat käyttää ja leikata ja noppaa omia rekrytointitietojaan yksityiskohtaisemmin saadaksesi kaikenlaisia ​​faktoja ja lukuja, auttaen heitä ymmärtämään rekrytointitiimin tuottavuutta, jotta he voivat ajatella työtaakkaa kaikkialla rekrytoinnissa ”, Leela sanoi.

Tavoitteena on ymmärtää paremmin, mikä tekee laadusta vuokrauksen datan avulla ja kehittää perusteellisen järjestelmän, joka johtaa siihen, mitä Leela kutsui ”Pyhään Graalin palkkaamiseen”. Joskus haastatteluprosessin aikana on merkkejä, jotka voivat ennakoida, onko hakija menestyvä yrityksessä, ja tavoitteena on käyttää tietoja etsimään suuntauksia, jotka johtavat suuriin vuokraamoihin.

Ennakoiva rekrytointi ammattitaitoisen työvoimapulan vuoksi

Erityisesti työntekijöiden palveluksessa olevien yritysten on yhä vaikeampaa täyttää tehtäviä ammattitaitoisilla työntekijöillä.

Kansallinen riippumattoman liiketoiminnan liitto ilmoitti lokakuussa 2016, että 48 prosenttia vuokraamista hakevista yrityksistä ilmoitti harvoista pätevistä hakijoista tai ei lainkaan päteviä hakijoita.

Tämä puute on saanut aikaan ennakoivan rekrytoinnin tarpeen, josta on tullut yleinen tapa tuoda uusia kykyjä yritykseen. Internet on muuttanut tapaa, jolla ihmiset ajattelevat työn löytämistä ja tapaa, jolla yritykset löytävät kykyjä, ja yritysten on pitänyt tulla paljon aggressiivisempia palkkaamalla rekrytointeja..

“Olemme hiljattain suorittaneet benchmarking-tutkimusta ymmärtääksemme yritysten vuokrauslähteitä”, Leela sanoi. “Tarkastelimme yli 1 000 yrityksen, jonka kanssa työskentelimme, tietoja ja huomasimme, että melkein joka kolmas (31 prosenttia) oli peräisin niiden yritysten pyrkimyksistä, jotka lähtökohtaisesti menivät ulos ja yrittivät löytää niin kutsuttua passiivista ehdokasta? – joku, joka on ei aktiivisesti etsimään seuraavaa keikkaansa, mutta viihdyttää keskustelua tästä työstä, jos hänelle esitetään jotain houkuttelevaa. “

Sosiaalisen median alustat ja Glassdoor-kaltaiset verkkosivut ovat johtaneet avoimuuden tasoon, jossa yritysbrändit ovat kietoutuneet yrityskulttuuriin, ja korkeasti koulutetut ehdokkaat saavat usein selville, millaista on työskennellä yrityksessä, ennen kuin edes harkitsevat hakemista. Joten tietyssä mielessä yritysten on nyt asetettava markkina-asemat vahvoille ehdokkaille, koska ne voivat pohjimmiltaan valita, missä haluavat työskennellä.

“Kyse on ennakoivasti menemisestä ja napauttamisesta ihmisille hartialle”, Leela sanoi. “Kyse on proaktiivisesta hankinnasta ja suhteiden luomisesta ehdokkaiden kanssa, ja juuri siihen ohjelmistomme on tarkoitettu.”

Leverin ohjelmisto antaa palkkaamiseen johtaville kilpailuetua

Upea yritys alkaa lahjakkaalla henkilökunnalla. Kun useampi yritys lähestyy tiimin palkkaamista, on välttämätöntä, että kaikki ovat samalla sivulla jokaisen ehdokkaan kanssa. Jos jalkapallovalmentaja yrittää rekrytoida viiden tähden puolustajaa, hänen ohjelmastaan ​​näyttää houkuttelevammalta, jos hänen avustajansa valmentajat auttavat pelaajaa tuntemaan olonsa erityiseksi. Ja samaa voidaan soveltaa liiketoimintaan – potentiaalisten uusien vuokralaisten tunteminen erityisiksi proaktiivisten kosketuspisteiden avulla on todennäköisempi voittaa yli viiden tähden ehdokkaat.

Lever Hire sekoittaa CRM-elementit täysin varustelluilla ATS-järjestelmillä auttamaan yrityksiä ennakoivasti hankkimaan ja etsimään ehdokkaita antaen yrityksille mahdollisuuden päästä huippuosaajiin, vaikka he eivät etsi työtä. Perustason ulkopuolella Lever Nurture on ohjelmisto, joka asettaa yrityksiä menestymään syvemmällä markkinointimenetelmällä rekrytoinnissa. Lever Analytics antaa johtoryhmille mahdollisuuden tehdä oikea-aikaisia, tietoisia vuokrauspäätöksiä isojen tietojen analysoinnin avulla.

Koska niin monet yritykset kilpailevat samoista korkean tason ehdokkaista, Lever tarjoaa tärkeän edun, joka auttaa varmistamaan oikeat vuokraukset, jotta yritykset voivat menestyä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me