StreamSpace-verkoston hajautettu CDN antaa kustantajille mahdollisuuden jakaa työnsä ja yrityksensä sekä yksityishenkilöt ansaitsemaan varalaskentatehon

TL; DR: Hajautettu sisällönjakeluverkko (CDN) on StreamSpace, jonka tarkoituksena on häiritä videoiden suoratoistoalaa blockchain- ja älykkäiden sopimusten avulla. Ratkaisu antaa kustantajille mahdollisuuden jakaa työnsä ja yksityishenkilöt ansaita rahaa tietotekniikasta tuhansien pienten palvelimien kautta, jotka jakavat Hedera Hashgraph -teknologiaan perustuvia tiedostolevyjä. StreamSpace-ryhmän takana oleva tiimi pyrkii parhaillaan toteuttamaan visio, jonka se on esittänyt, beeta-sovelluksen kautta tämän vuoden lopulla..


Kun suoratoistat videota tai pelaat peliä Internetissä, saatat todennäköisesti vastaanottaa kyseisen sisällön sisällönjakeluverkon (CDN) kautta: suuri joukko palvelimia, joita käytetään tiedon siirtoon nopeasti ja tehokkaasti maantieteellisen sijaintisi perusteella. Suurimmat verkkoyritykset – mukaan lukien Amazon, Facebook, Google ja Netflix – ovat kaikki riippuvaisia ​​CDN-tunnuksista varmistaakseen, että eri paikoissa olevat kuluttajat saavat korkealaatuista palvelua, jolla on pieni viive..

Mutta järjestelmä ei toimi kaikille. CDN-levyjen rakentaminen ja päivittäminen on kallista, etenkin kun otetaan huomioon teknologinen kehitys, kuten IoT- ja 5G-yhteydet, mikä tarkoittaa, että monet alueet ovat edelleen vajaakäyttöisiä.

StreamSpace toivoo häiritsevän näitä perinteisiä verkkoja kannustamalla kuluttajia lisäämään käyttämätöntä kaistanleveyttä ja tallennustilaa hajautettuun CDN (dCDN). Paikallisen sisällön toimittaminen tällä tavalla vähentäisi huomattavasti laitteistokustannuksia ja lisääisi huomattavasti suorituskykyä. Ajan myötä, kun lisää laitteita tallentaa välimuistiin ja välittää tietoja, verkosta tulee entistä tehokkaampaa ja tehokkaampaa.

StreamSpace-logo

StreamSpace lisää hajautetun kierroksen perinteiseen CDN: ään.

StreamSpace-ohjelman suunnittelema dCDN hyödyntää blockchain-tekniikkaa selkärankaansa luomalla talouden, jossa solmut kilpailevat toimittaakseen tietoja tehokkaimmin. Dynaamiseen osallistuvat julkaisijat, jotka tuottavat sisältöä, yksityishenkilöt, jotka pyörittävät solmuja sisällön ylläpitämiseksi luodun merkki talouden kautta, ja tietysti katsojat vastaanottavassa päässä.

“Se tulee olemaan täysin hajautettu vertaisverkko”, kertoi StreamSpacen strategiajohtaja Jose Tormo. ”Keskitymme tällä hetkellä politiikkoihin: kehitämme sääntöjä, jotka säätelevät sitä, kuinka kuraattoreita motivoidaan ottamaan sisältö ja toistamaan se verkon reunaan. Aloitamme useilla käynnistyssidottuilla solmuilla ympäri maailmaa. “

Progressiivinen suoratoistoalusta, jossa on Hedera Hashgraph -teknologia, antaa tuhansien henkilöiden, joilla on pieniä palvelimia, mahdollisuuden jakaa tiedostolevyjä verkossa. Kun myöhemmin tänä vuonna suunniteltu beetasovellus julkaistaan, StreamSpace-tiimi haluaa tuoda näkemyksensä elämään blockchainin avulla.

Progressiivista suoratoistoa stimuloi jakeluverkko

Texasissa toimiva Austin StreamSpace perustettiin vuonna 2016 ja on nyt melkein kolme vuotta vanha. Perustamisvuosinaan yritys keskittyi markkinatutkimuksen laatimiseen käyttäjien perusedellytyksistä ja kipupisteistä samalla kun rakennettiin yhteyksiä sisällönjulkaisijoiden ja katsojayhteisöjen kanssa.

“Aloitimme visiosta käyttää blockchainia videoiden suoratoiston mahdollistamiseksi indie-elokuvantekijöiden alkuperäisen tavoitteen avulla”, Jose sanoi. ”Huomasimme nopeasti, että tuossa tilassa ei ole voittoa. Mutta mitä opimme matkalla, opasimme meitä kehittämään hajautettua sisältöjakeluverkostoa. ”

Prosessi auttoi tiedostamaan StreamSpace: n lopullisen tavoitteen: tehdä avoimesta korvauksesta ja itsensä jakelusta normi globaalissa elokuva- ja viihdeteollisuudessa. Blokkiketjun avulla StreamSpace eliminoi välittäjän ja antaa taiteilijoille mahdollisuuden myydä teoksensa suurelle yleisölle sekä suoraan että turvallisesti.

“Pyrimme ohjaamaan ihmisiä tiettyihin sisältökappaleisiin sen sijaan, että käyttäisimme perinteisempiä Hollywood-tyylisiä lohkokampanjakampanjoita”, Jose sanoi. “Tällainen asia toimii miljardin dollarin supersankarielokuvissa. Se ei toimi, kun ylität Disney-tyyppisen sisällön – sen jälkeen julkaistut 500 tai 800 elokuvaa tarvitsevat jotain hyvin erilaista. “

Jose kertoi, että henkilöt osallistuvat CDN: n rakentamiseen mahdollisuuden ansaita rahaa vajaakäyttöisestä tallennuskapasiteetista – aivan kuten talonomistaja vuokraa käyttämättömän tilan Airbnb: n kautta. “Työskentelemme sillä oletuksella, että on paljon yrityksiä ja huomattava määrä ihmisiä, joilla on järjestelmiä, joita käytetään runsaasti päivässä, mutta joita ei todennäköisesti käytetä muualla päivässä”, hän sanoi. “Heille olisi vain järkevää ansaita rahaa pääomasijoituksistaan ​​kanssamme.”

Hedera Hashgraph: Mahdollistaa pienten palvelimien jakaa tiedostojakoja

Hari Murugesan, StreamSpace-sovelluksen johtava kehittäjä, kertoi, että yritys on varhaisessa vaiheessa käyttöön ottamassa hajautettujen sovellusten yritystason julkista verkkoa Hedera Hashgraph. StreamSpace ottaa käyttöön dCDN: n, jotta tuhannet pienet palvelimet, joilla on nopea linkkiliitäntä, voivat jakaa Hedera Hashgraph -teknologiaan perustuvia tiedostoja.

”Kun Hedera ilmestyi viime kesänä, ajattelimme, että tämä on tarkalleen arkkitehtuuri, jota etsimme voidaksemme jakaa sisällön niin pieniksi kappaleiksi kuin tarvitaan, jotta kaikki toimisi itsenäisesti, ja silti pystyä vetämään tämä tapahtuu erittäin korkealla järjestelmän läpimenolla ”, hän sanoi.

StreamSpace-palvelun alkuperäinen kuluttajille suunnattu sovellus keskittyy elokuva- ja videosisällön jakeluun, mutta lopulta samoja tekniikoita käytetään ohjelmistopäivitysten levittämiseen Internet-laitteiden klustereihin. Tämän arkkitehtuurin tärkeimpiä etuja ovat edistynyt tietoturva kaikkien tiedostojen salauksella ja varjolla, vähentynyt pilvihyökkäysten mahdollisuus, parempi joustavuus bottiverkkoja vastaan ​​ja pienemmät kustannukset tavoittaa Internet-asiakkaita sijainnista riippumatta..

Se tekee myös alustasta erittäin helpon navigoinnin. “Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on käyttää sovellustamme, ilmoittaa kuinka paljon tilaa tarjoat, ladata sisältö ja se tarjotaan muille”, Hari sanoi. “Järjestelmäsi muodostaa yhteyden Hedera Hashgraphiin tarvittavien tapahtumien suorittamiseksi.”

StreamSpace käyttää IPFS: tä (InterPlanetary File System) vertaisverkkojen, luottamukseen perustuvien mikromaksujen kanssa, joissa käyttäjät lähettävät pyydetyn resurssin toiselle osapuolelle niin kauan kuin StreamSpace lisää ne sallittuihin luetteloihin..

“Jos joku haluaa suorittaa mikromaksun, blockchain-palvelun avulla on ensin luotava maksukanava”, Hari sanoi. “Kehitimme erilaisen strategian, jossa kuka tahansa voi muodostaa yhteyden muihin ja suorittaa mikromaksun, joka voidaan maksaa tietyn ajan kuluttua.”

Hyödynnä Blockchainin tarjoamat ydinedut

Sisällönjakeluun tarkoitetun hajautetun verkon lisäksi StreamSpace-arkkitehtuuri koostuu toisesta palvelusta, jota käytetään blockchain- ja älykkäillä sopimuksilla: videosisällön ostopaikka. Kuluttajat voivat ostaa kauppapaikan oikeudet videosisältöön, jota he voivat sitten katsella älypuhelimissa, tablet-laitteissa, älytelevisioissa ja tietokoneissa.

Katsojat rekisteröivät vain henkilöllisyytensä ja maksutietonsa StreamSpacessa, valitsevat elokuvan StreamSpace-kirjastopalvelimelta ja toteuttavat älykkäitä sopimuksia immateriaalioikeuksien omistajien kanssa sisällön virtauttamiseksi. Blockchain-tekniikka antaa käyttäjille mahdollisuuden seurata, optimoida ja suojata järjestelmää digitaalisen pääkirjan avulla, joka tallentaa maksut hajautetusti ja varmistaa ostojen eheyden.

Blockchain-pohjaisen sisällön toimitus ja jakelu

StreamSpace vie sisällön jakelun ja jakelun seuraavalle tasolle blockchainin avulla.

StreamSpace: n tavoitteena on, että satoja kopioita mitä tahansa kysynnän sisältöä levitetään verkossa. ”Haluamme, että loppukäyttäjät (katsojat), kaikkialla missä he sattuvat olemaan ympäri maailmaa, pystyvät löytämään nopeasti sisällön, osallistumaan mikrotoimiin muiden CDN: n vertaisjäsenten kanssa ja pääsemään sisältöön nopeasti, luotettavasti ja turvallisesti .”

Verkkoa ylläpitää kahden tyyppiset osallistujat: suuren kaistanleveyden käyttäjät ja ne, joiden järjestelmät ovat suhteellisen hitaita. Ensimmäinen auttaa levittämään kopioita verkossa, kun taas jälkimmäinen auttaa siirtämään sisältöä paikallisille “reuna-alueille”.

“Tier 1 -verkkojemme on oltava kytkettynä yli 100 Mt nopeudella, koska nämä ovat solmut, jotka palvelevat suurta tietomäärää”, Jose sanoi. ”Reunaverkoissa luotamme siihen, että sisältö jaetaan 256 kt sirpaleiksi. Joten heikko suorituskykyinen työpöytäjärjestelmä voi olla arkkitehtuurin reunasolmupalvelin. ”

Eteenpäin nopeasti kehittyvässä tilassa

DCDN-tilan edelläkävijöinä StreamSpace alkaa jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä oleville taisteluille. “Joka viikko esittelee omat haasteensa”, Jose sanoi.

Tärkeintä on asioiden ottaminen askel kerrallaan. StreamSpace järjesti merkkimyynnin viime vuoden alussa, jonka aikana se keräsi noin 3 miljoonaa dollaria ryhmän kokoamiseksi. Seuraava vaihe sisältää lisävuokrauksia ja beta-sovelluksen käynnistämisen vuoden 2019 lopussa.

“Suunnittelemme palkata tiimin työskentelemään Hedera Hashgraphin, älykkäiden sopimusten ja muiden toiminnan kannalta välttämättömien asioiden parissa”, Hari sanoi. “Suunnittelemme juuri nyt arkkitehtuuria ja luomme tuotteen palkkaamalla lisää ihmisiä.”

Jose sanoi, että markkinoilla on vähän totta lohkoketjuihin perustuvia CDN-levyjä, jotka ovat suorittaneet alfa- tai beeta-tason. “Se on mielenkiintoista, koska blockchain-tekniikat siirtyvät pois pienistä startup-yrityksistä, joita he ovat nykyään, ja alamme nähdä todellisia yritysten käyttöönottoja”, hän sanoi. “Lopulta tarkastelemme muiden ryhmäketjuyritysten allekirjoittamista tullaksesi osaksi maailmankaikkeuttamme.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map