ServerFreak: 15 vuoden edullinen, asiakaskeskeinen web-hosting, joka on keskittynyt tukeen ja muokattavissa oleviin ratkaisuihin

TL; DR: Malesian nopeimmin kasvavista isännöintipalveluntarjoajista ServerFreak yhdistää parhaan teknisen asiantuntemuksen asiakaskeskeiseen tukeen ja helppoon käyttöön. Yhtiö on alusta alkaen omistanut omat laitteistot ja laitteet, sijoittamalla ne viiteen maailmanlaajuiseen datakeskukseen palvelemaan paremmin aasialaisia ​​ja amerikkalaisia ​​asiakkaita. ServerFreak pitää sormea ​​asiakkaiden tarpeiden pulssissa ja vie eteenpäin yksinkertaisia, mutta vankkoja ratkaisuja WordPress-isäntä- ja vedä ja pudota -sivustojen rakentajille. ServerFreak varmistaa Yhdysvalloissa ja Malesiassa sijaitsevien joukkueiden kanssa, että paikallinen tuki on aina saatavissa.


Huolimatta 15 vuoden kasvusta, ServerFreak ylläpitää ketterää energiaa ja tyydyttämätöntä käyttäytymistä, joka yleensä liittyy nuoriin startup-yrityksiin. Yhtiö suhtautuu suoranaisesti web-hosting-palveluihin keskittymällä teknologiaan, asiakaspalveluun ja tee-se-itse -asenteelle, joka tunkeutuu aina yrityksen kärkijoukkoon.

Vuonna 2003 korkeakouluopiskelija Sam Lee ja ystävä tutkivat kiinnostustaan ​​palvelinteknologioihin ja rakensivat ServerFreakin alkuja. Kun liikekumppani lähti tutkimaan muita mahdollisuuksia, Sam ja ServerFreak hukkuivat ja menettivät keskittymisensä. Uusi suhde kuitenkin uudisti Samin intohimoa hosting-alaan, myyntikonsultti Hana totesi.

“Hän päätti tukea häntä, ja he jatkoivat liiketoiminnan hoitamista omalla rahoillaan”, Hana kertoi. “He jatkoivat investointeja palvelimien ostamiseen ja rakensivat sitten tietokeskuksen alusta alkaen.”

Nyt ServerFreak tarjoaa täyden valikoiman web-hosting-palveluita henkilökohtaisten bloggaajien, pienten yritysten ja suurten yritysten globaalille yleisölle. Yhtiö painottaa asiakkaiden markkinoille saattamisen ajan lyhentämistä ja antaa heille mahdollisuuden päästä verkkoon mahdollisimman nopeasti ja helposti.

”Tärkein asia, johon keskitymme, on asiakastuki, koska asiakkaamme etsivät ratkaisua tiettyyn ongelmaan tai tarpeeseen”, Hana sanoi. “Sieltä yritämme ymmärtää, mitä he yrittävät saavuttaa, ja ohjaamme heidät oikeisiin palveluihin, jotka toimittavat tarvitsemansa.”

Optimoitu WordPress-hosting vastaa aktiivisesti haasteisiin

Vastauksena asiakaspyyntöihin ServerFreak toi äskettäin markkinoille optimoidun WordPress-hosting-alustan, joka tasapainottaa korkean suorituskyvyn solid-state-asemaa, RAID-10-tallennustilaa verkkosovelluspalomuurilla, joka suojaa asiakkaita haavoittuvuuksilta, kuten SQL-injektio, sivustojen väliset komentosarjat ja väärentämispyynnöt..

Yrityksen WordPress-infrastruktuuria saavat LiteSpeed-verkkopalvelimet, mikä on noin kolme kertaa nopeammin toimivan Apachen korvaava korvike. Yhdistettynä LSCache-laajennuksiin, ServerFreak antaa käyttäjille avoimen tutkimuksen suorituskyvyn eduista, jotka saadaan resursseja nälkäisestä WordPress-alustasta.

Näyttökuva ServerFreakin WordPress-isännöintisivulta

Kaikissa ServerFreakin WordPress-isännöintisuunnitelmissa on ilmainen käyttöajan verkkotunnuksen rekisteröinti, joka kattaa kaikki uusinnat.

Lisäksi infrastruktuurin sisäänrakennettu tuki HTTP / 2- ja QUIC-keskipyyntöille ja -vastauksille voidaan yhdistää, jolloin verkkosivut ja tiedot voivat latautua vähintään kaksi kertaa nopeammin. Mutta suorituskyky- ja tietoturvaprotokollat ​​syrjään, Hana sanoi, että alusta on todella tarkoitettu palvelemaan asiakkaita, jotka eivät ehkä tiedä mitä tekevät.

“Suurin osa WordPress-hosting-palveluista käyvistä asiakkaistamme tekee niin, koska heidän ei tarvitse tietää kaikkea”, hän sanoi. “He haluavat web-hosting-palvelun, ja he haluavat meidän perustavan sen heille.”

ServerFreakin WordPress-isännöintisuunnitelmat toimitetaan yli 340 asennuskomentosarjan Softaculous-kirjaston ja hyödyllisen cPanel-käyttöliittymän kanssa, mutta tukiteknikot ovat valmiustilassa ja auttavat asentamaan sisällönhallintajärjestelmän ja määrittämään mahdolliset lisätyt verkkokaupat tai sähköpostipalvelut..

“Yritämme ennustaa isännöintiympäristön haasteita”, Hana sanoi. ”Kun WordPressistä tuli niin suosittu, tiesimme, että kyberhyökkäyksiä tapahtuu yhä enemmän. Haluamme huomata tämäntyyppiset asiat ennen kuin ne aiheuttavat ongelmia asiakkaillemme. Haluamme tarjota asiakkaillemme hyvää palvelua, mutta yritämme myös ratkaista heidän ongelmansa reitillä. ”

Globaali tuki yhdistää asiakkaat ratkaisuihin ympäri vuorokauden

Yrityksen suhteellisen pienestä koosta huolimatta – Hana arvioi, että joukkue koostuu noin 25 henkilöstä Malesian ja Yhdysvaltojen toimipisteissä – ServerFreak tarjoaa teknisen tuen ympäri vuorokauden ympäri live-chatin ja sähköpostilippujen välityksellä. Tiimien erilaiset maantieteelliset sijainnit tarkoittavat, että joku on aina hereillä ja käytettävissä asiakkaiden auttamiseksi kaikissa asioissa.

“Yritämme vain pitää huolta asiakkaistamme ja vastata heidän vaatimuksiinsa”, Hana sanoi. “Pyrimme pitämään mahdollisimman ajan tasalla, reagoimaan ongelmiin nopeasti ja kouluttamaan asiakkaitamme tarpeen mukaan.”

Koska ServerFreak omistaa ja käyttää omia palvelimia viidessä ensiluokkaisessa tietokeskuksessa – kolme Malesiassa, yksi Dallasissa ja toinen Los Angelesissa -, yritys voi nopeasti vastata asiakkaille ja korjata ongelman. Hanan mukaan ServerFreak pyrkii vastaamaan tukilippuihin 15 minuutissa.

“Asiakkaamme on hyvässä kunnossa, kun pystymme ratkaisemaan heidän ongelmansa myöhään illalla tai aamuisin kello 14.00”, hän sanoi. “Koska ylläpidämme omia palvelimiamme, meillä on enemmän mahdollisuuksia tarjota apua nopeasti.”

ServerFreak menee jopa työskentelemään asiakkaiden kanssa, joilla voi olla taloudellisia vaikeuksia vähentämällä hintoja ja mukauttamalla hosting-paketteja auttamaan heitä pysymään verkossa. Yrityksen keskittyminen yksilöityyn, yksilölliseen tukeen vastaa erityisesti sitä asiakaskunnan osaa, joka tuli ServerFreakiin jättäessään massiivisia ja hyödyttömiä palveluntarjoajia.

“Yritämme alentaa hintoja ja auttaa, sen sijaan, että vain päästämme niitä”, Hana sanoi. “Yritämme olla mahdollisimman ymmärtäviä ja joustavia.”

Laajennetaan Site Builder -palveluita, jotta asiakkaat saavat verkkoon helppoa

Hana kertoi meille eteenpäin, että ServerFreak keskittyy tarjoamaan asiakkaille räätälöityjä verkkosivustojen rakentajia. Yhtiö on tällä hetkellä yhteistyössä Weebly-vetämällä ja pudottamalla -alustan kanssa, jonka avulla asiakkaat voivat nopeasti ja helposti luoda henkilökohtaisia ​​verkkosivustoja ja verkkokauppoja kirjoittamatta mitään koodia.

ServerFreakin Weebly-paketit on suunniteltu palvelemaan erilaisia ​​asiakkaita yksittäisistä sivuston omistajista pieniin ryhmiin ja verkkokauppoihin. Alin taso rajoittaa käyttäjiä myymään enintään 10 tuotetta, kun taas keskisuunnitelma sisältää lisättyjä web-suunnitteluominaisuuksia, kuten videotaustat, sivustohaku ja salasanasuojaus. Business-paketti mahdollistaa jäsenyyden rekisteröinnin ja poistaa transaktiomaksut ja tuotteiden määrän rajoitukset, ja avaa oven digitaalisiin tuotteisiin, varastonhallintaan, kuponkeihin sekä lähetys- tai verolaskuriin.

Kuvia Weebly-verkkosivuston rakentajasta

ServerFreak haluaa laajentaa sivustonrakentaja- ja verkkosuunnittelupalveluitaan tulevina kuukausina.

Huolimatta Weeblyn laajasta palveluvalikoimasta ja helppokäyttöisyydestä, Hana sanoi, että ServerFreak haluaa varmistaa, että asiakkaat eivät pääse nurkkaan tai jäädä takertuvan yhteen tuotteeseen.

“Markkinoilla on vaihtoehtoja, mutta ne eivät ole niin asiakasystävällisiä kuin haluaisimme, varsinkin jos he ovat kiinnostuneita siirtymään WordPressiin myöhemmin”, hän sanoi. “Haluamme vain tarjota enemmän ratkaisuja asiakkaillemme.”

Kuten muissakin WYSIWYG-rakentajissa, Weebly sisältää muokattavissa olevat moduulit tekstiä, valokuvia, karttoja ja videoita varten. Alusta yhdistää käyttäjiä myös mallipohjien, blogityökalujen, SEO-palveluiden ja verkkokaupan toimintojen suunnitteluun.

ServerFreak tarjoaa asiakkaille myös räätälöityjä verkkosivustojen suunnittelu- ja kehityspalveluita, joissa korostetaan selkeyttä, yksinkertaisuutta ja käytettävyyttä erityisesti uusille yrityksille, jotka haluavat esitellä itsensä kohdeyleisölle..

“Yhä useammat asiakkaamme haluavat verkkosivuston ja mahdollisuuden tehdä muutoksia tien päällä, mutta heillä ei ole teknisiä taitoja”, Hana sanoi. ”Meidän on tarjottava heille tämä yksilöllinen ratkaisu tavalla, joka auttaa heitä kasvamaan muihin suunnitelmiin. Kuten omistettujen ja pilvipalvelimiemme kanssa, räätälöimme paketit heidän tarpeidensa mukaan tehdäksemme siitä juuri heille sopivan. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me