ScummVM – Hemmottele itseäsi 90-luvun nostalgiassa pelaamalla suosikki klassisia tietokoneita, joita napsauta ja napsauta, nykyaikaisilla laitteilla.

TL; DR: Jos vahaat säännöllisesti nostalgiaa lapsuuden kauan kadonneista osoita ja napsauta -peleistä, tulet mielelläni, että ne eivät ole poissa ikuisesti. ScummVM: n kehittäjät rakastivat näitä 90-luvun pelejä ja koodasivat avoimen lähdekoodin alustan, jotta niitä voidaan pelata nykyaikaisilla laitteilla. Tarvitset vain pelien alkuperäiset datatiedostot, ja voit saada ne käyttöön ja ajaa uudelleen tietokoneissa, Mac-tietokoneissa, älytelevisioissa, Android-laitteissa ja jopa pelikonsoleissa. Haluatpa palata takaisin “Monkey Island” tai “Maniac Mansion”, ScummVM voi auttaa sinua elämään digitaalisen nuoruutesi.


Nykyaikaiset tietokonepelit ovat realistisempia kuin koskaan – eikä vain niiden monikulmioiden ja varjostuksen yksityiskohdissa. Pelit, kuten “Tähtien sota: Battlefront II”, “Call of Duty: Advanced Warfare” ja “Rise of Tomb Raider”, sisältävät fysiikan moottoreita, jotka luovat yksityiskohtia niin monimutkaisia, että tekevät niistä toisinaan todellisempia kuin RL..

Ne ovat hämmästyttäviä ja räjähdys eksyä, tietysti, mutta entä peleistä, joita pelasimme lapsina? Vain siksi, että klassikot, kuten “Sam & Max Hit the Road ”,” Urban Runner ”ja“ King’s Quest ”olivat nykypäivän standardien mukaan vähäresoluutioisia ja heikkoa tekniikkaa, mikä ei tarkoita, etteivät ne olisivat hauskoja..

ScummVM-logo

ScummVM: n kehittäjät loivat alustan, jonka avulla 90-luvun tietokonepelejä voidaan pelata nykyaikaisilla laitteilla.

Tiedämme minne nuo päivät menivät – valitettavasti me kaikki kasvoimme ja samoin tekniikka. Mutta ScummVM: n kehittäjät ovat nyt antaneet mahdolliseksi elää uudelleen pikselöityjä, värikkäitä ja uskomattoman hauskoja tietokonepelejä, joita pelasimme lapsina.

Kun 90-vuotiaiden lasten ryhmä kasvoi ja alkoi koodata ansaitakseen rahaa, he alkoivat muistella nuoruudessaan pelaamista peleistä. Monet heistä omistivat edelleen pelien alkuperäiset datatiedostot, mutta niitä ei voitu suorittaa nykyaikaisilla laitteilla. Joten he päättivät tehdä asialle jotain. Tuloksena oli ScummVM – eettinen, avoimen lähdekoodin ohjelma, jonka avulla voit pelata lapsuuden osoita ja napsauta -pelejä nykyaikaisissa tietokoneissa, älytelevisioissa, mobiililaitteissa ja jopa pelikonsoleissa..

Palauta digitaaliset lapsuudet elämään korvaamalla suoritettavat

ScummVM on lyhenne, joka tarkoittaa Script Creation Utility for Maniac Mansion -sovellusta. Se oli apuohjelma, jonka avulla luotiin peli “Maniac Mansion” ja myöhemmin useimmat 90-luvun LucasArts-pelit, kuten “Monkey Island” ja “Indiana Jones” -sarjat, ”Sam & Max Hit the Road ”ja” Full Throttle ”.

“VM” -osa tarkoittaa virtuaalikonetta. Monet alkuperäiset pelimoottorit käyttivät jonkinlaisia ​​virtuaalisia korkean tason koneita yhteensopivuuden parantamiseksi. ScummVM toteuttaa nämä VM: t nykyaikaisilla alustoilla, jolloin vanhat tietokonepelit voivat toimia järjestelmissä, joita ei koskaan suunniteltu.

Kuvakaappaus Leisure Suit Larry

Jos olet säilyttänyt vanhojen peliesi alkuperäiset datatiedostot, sinulla on onnea – ScummVM antaa sinun elää heidän taikuutensa uudelleen.

ScummVM on myös eettinen. ScummVM ei toimita sinulle pelitietotiedostoja, jotka vastaavat warez-ohjelmien tai laittoman ohjelmiston jakelua. Joissakin tapauksissa ScummVM-tiimi pystyi kuitenkin turvaamaan oikeudet levittää joitain pelejä ilmaisohjelmina. Käyttäjät voivat löytää ne ScummVM-verkkosivuston asiaankuuluvasta latausosasta.

Sen sijaan peli on jo omistettava, jotta ScummVM voi käyttää sen datatiedostoja. Sitten alustaympäristö vain korvaa pelin suoritetun tiedoston, jolloin sen voidaan suorittaa joukko nykyaikaisia ​​laitteita, joissa suurin osa suoritettavasta ohjelmasta ei yksinkertaisesti toimisi natiivisti. Ja useimmissa peleissä sinun ei tarvitse suorittaa asennusohjelmaa. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on suorittaa ScummVM, osoittaa se pelitiedostojesi sijaintiin levykkeelle, CD-levylle tai kiintolevylle ja teleportoida takaisin koulujen jälkeen äidin ja isän taloon..

Pelaa klassikoita – LucasArtsista Leisure Suit Larry -sarjaan

Valmistaudu heiluttamaan miekkaa, ruoskaa tai muuta! ScummVM on yhteensopiva pitkän ja kasvavan luettelon kanssa lapsuuden suosikki tietokoneesi peleistä, joita napsautat ja napsauta. Melkein mitä tahansa peliä, joka käytti Script Creation Utility -ohjelmaa “Maniac Mansion” -pelissä, voidaan pelata, mukaan lukien nimen nimi ja tekniikan alkuperäinen aihe, vuoden 1987 B-elokuvan innoittama peli, jonka tavoitteena on auttaa teini-ikäisiä sankarita Dave Milleria pelastamaan tyttöystävänsä hullu tiedemies.

Jos ”Maniac Mansion” ei ole sinun makusi mukaan, voit pelata pitkän luettelon muista aiemmin suosituista nimikkeistä – ja alla oleva luettelo on vain esimerkki käytettävissä olevista LucasArts-peleistä:

 • Indiana Jones ja viimeinen ristiretki
 • Kangaspuut
 • Apinan saaren salaisuus
 • Apinasaari 2: LeChuckin kosto
 • sam & Max Hit the Road
 • Täyskaasulla
 • Kaivaa
 • Apinan saaren kirous

Activision-klassikoita voidaan ajaa myös ScummVM: llä. “Return to Zork” ja “The Manhole” ovat yhteensopivia, samoin kuin useat Elvira-pelit, mukaan lukien “Waxworks”, “Simon the Sorcerer 1 & 2 ”ja Coktel Visionin” Goblins ”-sarja. Lista jatkuu, ja seuraavat ovat vain muutama:

 • Kaupunkijuoksija
 • King’s Quest -sarja
 • Space Quest 1 & Space Quest 2
 • Myst
 • riven
 • Putt-Putt
 • Takapihan baseball
 • Takapihan jalkapallo

Jotta voit palata takaisin esijulkaistuihin, valaiseviin tietokonepeleihin, voit kompastua kinkkujen kanssa vietetyn ajan uudelleen ”Leisure Suit Larry Lounge Lizardsin maassa” tai “Phobos 2: n nahkajumalatar: Kaasupumpputytöt kohtaavat planeetan X sykkivän epämukavuuden. ”

Täydellinen luettelo yhteensopivista peleistä, samoin kuin merkittävät ongelmat ja häiriöt, löytyy ScummVM-sivustolta.

Asenna ja aja helposti helposti suosittujen 90-luvun nimikkeiden esittelyjen avulla

Nyt kun mielesi on täynnä nostalgiaa, mitä tarvitset ScummVM: n ja kaikkien niiden point-and-click-pelien ajamiseen lapsuudestasi?

Tietenkin, ScummVM voi ajaa vanhoja pelejäsi Windowsissa ja Macissa, sekä UNIXin Fedora-, Debian- ja Ubuntu-makuja – ja useita versioita kummastakin – mutta myös vähemmän ilmeisissä laitteissa, kuten Android ja sivuladattavat iOS-laitteet, Raspberry Pi, Samsung-televisioiden 2009-sarja, OS / 2, AmigaOS ja muut. Se voidaan ladata jopa pelikonsoliin ja laitteisiin, kuten Dreamcast, PlayStation 3 ja PSP.

Kuva Elvira-, Amazon Queen- ja Bargon Attack -pelien tuotelaatikoista

ScummVM on yhteensopiva otsikkojoukon kanssa, ja jos et omista datatiedostoja, voit silti toistaa alkuperäisiä demoja.

ScummVM tehdään kaikkensa niin monipuoliseksi kuin mahdollista, ja sitä parannetaan jatkuvasti aktiivisen vapaaehtoistyön avulla. (Katso alla, kuinka voit auttaa ScummVM: n kehitystä.) Se on silti vanhojen tekniikoiden ja laitteiden, kuten äänikorttien, uusiminen uusilla, ja joskus vain muilla tekniikoilla ja käyttöjärjestelmillä. Useimmat asiat toimivat useimpien pelien kanssa – mukaan lukien CD-ääni ja tallennuspelit -, mutta on mahdollista, että saatat kohdata jotain, joka ei toimi. Vanhojen tallennettujen pelien tuominen esimerkiksi ennen ScummVM: n asentamista toimii harvoin.

Jos sinulla ei ole peliä, joka makaa ympärilläsi, ja haluat kokeilla ScummVM: ää ennen sijoittamista tuon eBay-kopion “Monkey Island 2” -versioon, voit ladata useita pelidemoja suoraan ScummVM-verkkosivustolta. Itse demoja etsivät nostalgiapelien harrastajat, koska 90-luvulla 90-luvulla suurin osa tietokonepelien demoista oli pelattavia, ja niihin sisältyy erityinen sisältö. Siten, jopa ilman koko peliä, voit elää lapsuutesi – yhdellä tasolla kerrallaan.

Avoin kutsu osallistua ScummVM: ään

ScummVM on avoimen lähdekoodin projekti, joka on lisensoitu GNU Public License -lisenssillä. Sitä kehitetään ja parannetaan aktiivisesti, ja sitä tuetaan yhteisössä. Jos haluat auttaa, ScummVM-tiimi olisi mielellään saamasi apu.

Kooderit ovat aina tervetulleita työskentelemään seuraavan version tai virheen korjausten kanssa. Myös kääntäjien toivotaan auttavan ScummVM: ää laajemmalle yleisölle. Sitä on tällä hetkellä saatavana yleisimmillä kielillä – englanniksi, saksaksi, ranskaksi, italiaksi ja espanjaksi -, mutta muut käännökset ovat edelleen töissä ja tarvitsevat monikielisiä vapaaehtoisia niiden suorittamiseksi. Lahjoitukset voidaan välittää ScummVM-tiimille foorumin tai GitHub-sivun kautta, jossa sen kehittäjät viettävät usein aikaa.

Jos sinulla ei ole koodaustaitoja, mutta haluat silti auttaa, projekti hyväksyy mielellään lahjoituksen kovalla työllä ansaitulle rahallesi. Napsauta vain verkkosivun sivupalkin alaosassa olevaa PayPal-lahjoituspainiketta, jotta voit peittää ScummVM-yläpinnan, joka sisältää isäntä- ja verkkotunnusmaksut.

Seuraavan kerran kun olet stressaantunut, tartu Capri Suniin ja Go-Gurtiin ja käännä aika takaisin vanhoihin hyviin päiviin ScummVM: n ja lapsesi suosikkisi point-and-click-tietokonepelin avulla.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map