Richmondin yliopiston Digital Scholarship Lab: monitieteinen lähestymistapa Yhdysvaltain historian kartoittamiseen

TL; DR: Richmondin yliopiston Digital Scholarship Lab (DSL) tuo humanistiset projektit elämään innovaatioiden avulla uuteen mediaan, joka on suunniteltu tutkijoille ja suurelle yleisölle. Amerikan Panoraaman kautta laboratorio pyrkii luomaan kattavan digitaalisen atlassin kansallisesta historiastamme. Viime kädessä tavoitteena on löytää historialliset kuviot ja kertomukset uusimpien resurssien ja mielenkiintoisimpien visualisointien avulla.


Thomas H. Jones, syntynyt orjana Wilmingtonissa, Pohjois-Carolinassa, oli vain 9-vuotias, kun isäntänsä myi hänet istutukseen 45 mailin päässä rakastavista vanhemmistaan ​​ja siskoistaan. Kirjailija kuvaa vuoden 1862 omaelämäkerransa ”Kokemus Thomas H. Jonesia, joka oli orja neljäkymmentä kolme vuotta,” kuvailevanaan pelottavaa tarinaa siitä, että orjakuljettaja erotti hänen perheestään.

”Hänen ulkonäkönsä olivat ruma ja hänen äänensä oli villi”, Thomas muisteli. Pelkäsin hyvin ja aloin itkeä, pitämällä kiinni äitini vaatteista ja pyytäen häntä suojelemaan minua, enkä anna miehen viedä minua. Äiti itki katkerasti ja keskellä kovaa soistaaan huusi katkeilla sanoilla: ‘En voi pelastaa sinua, Tommy; mestari on myynyt sinulle, sinun on mentävä. ‘”

DSL-logo

DSL luo digitaalista atlasta Yhdysvaltain historiasta.

Thomasin tarina on yksi monista, joka on dokumentoitu Yhdysvaltain orjuutettujen pakkosiirtolaisuudessa, interaktiivisessa kartassa, jonka on luonut Digital Scholarship Lab (DSL) Richmondin yliopistossa. Resurssissa sekoitetaan historiallisia tietoja ja kertomuksia noin 850 000 orjuutetun miehen, naisen ja lapsen siirtämisestä vuosina 1810–1860 kertoakseen täydellisemmän tarinan amerikkalaisesta orjakaupasta.

Esimerkiksi sen lisäksi, että Thomas tarjoaa omaelämäkerran tarinan ja historiallisen taustan, kartta osoittaa, että vuonna 1810 noin 6442 ihmistä orjuutettiin myös New Hanoverin kreivikunnassa, Pohjois-Carolinassa..

“Tavoitteenamme pakkomuuttokartalla on paljastaa historialliset mallit erittäin häpeällisessä ajassa Yhdysvaltain historiassa”, sanoi GIS-projektipäällikkö Justin M. Madron & DSL: n analyytikko. ”Emme usko, että syvälle juurtuneet kansalliset kysymykset voidaan ratkaista visualisointien avulla, mutta haluamme palvella tietoa ihmisten hyödykkeistä. Lisäämme kertomuksia, koska ihmiset eivät ole vain numeroita karttoilla. “

Orjuutettujen ihmisten pakko migraatio Yhdysvalloissa on vain yksi osa DSL: n digitaalista Yhdysvaltojen historiaa, jota Richmond University luo parhaillaan Andrew W. Mellon -säätiön ja Stamen Design -säätiön tukemana. Viime kädessä laboratorion tavoitteena on muuttaa tietopainotteinen historiallinen tutkimus helposti käytettäviksi visuaalisiksi oppimisresursseiksi monitieteisen lähestymistavan avulla kartoittamiseen.

Apurahan käyttäminen historian herättämiseen digitaalisessa muodossa

DSL: n aloitti vuonna 2017 Tucker-Boatwrightin humanististen tiedekuntien professori Edward Ayers ja presidentti Emeritus, joka toimi Richmondin yliopiston presidenttinä vuosina 2007-2015. DSL: n perustamisen lisäksi hänet on nimitetty vuoden kansalliseksi professoriksi. Carnegie-säätiö sai presidentti Obamalta kansallisen humanistisen mitalin, voitti Bancroft-palkinnon Amerikan historian arvostetuista kirjoituksista ja toimi Yhdysvaltain historioitsijajärjestön presidenttinä.

“Hän on iso nimi digitaalisissa humanistisissa tiedekunnissa ja yksi ensimmäisistä ihmisistä, joka käytti tietojenkäsittelyä työkaluna historian visualisointiin”, Justin sanoi. “Hän on sittemmin eronnut Richmondin yliopiston presidentiksi ja toimii tällä hetkellä vanhempana tutkijana DSL: ssä.”

Kuvia kartoistaAmerican Panorama -projektissa

Amerikkalainen Panorama-projekti vie opiskelijat syvälle Yhdysvaltain historiaan interaktiivisuuden kerroksena.

Justinin lisäksi laboratoriota johtavat johtaja Robert K. Nelson, visualisointi- ja verkkosuunnittelija Nathanial Ayers sekä tutkija Lauren Tilton. Saatuaan 750 000 dollarin apurahan Andrew W. Mellon -säätiöltä vuonna 2013, tiimi on keskittynyt luomaan digitaalinen atlas Yhdysvaltain historiasta, joka tunnetaan nimellä American Panorama. Vaikka apuraha päättyi yli kaksi vuotta sitten, DSL tukee edelleen hanketta omalla sisäisellä kehittämisellä.

Atlas on rakennettu perustalle aiemmille DSL-hankkeille, mukaan lukien ”Visualizing Emancipation”, “Voting America” ja “Redlining Richmond”, joiden avulla oppijat saavat käsityksen Amerikan monimutkaisesta menneisyydestä.

“Kartoitamme aiheita, jotka ulottuvat ulkomaalaisista syntyneen väestön historiallisesta näkökulmasta ja presidenttiemme ja valtiosihteeriemme matkoista kongressivaaliin”, Justin sanoi. “Se johtaa mittakaavaa, ja työskentelemme aina uusien karttojen ja ideoiden kanssa tulevaisuutta varten.”

Koko kuva: numerot, visualisoinnit ja kertomukset

Justin kertoi, että visuaalinen kartoitus ja historialliset tiedot kulkevat käsi kädessä, vaikka tekniikkaa ei ole käytetty usein hyödyntämällä maamme menneisyyttä.

“Siellä on paljon käyttämätöntä potentiaalia”, hän sanoi. “Olemme kaikki melko tuttuja karttoista – katsomme niitä puhelimillamme viikoittain, ellei päivittäin – ja ne ovat mielenkiintoinen tapa tarkastella historiaa, koska kaikki tapahtuu tilassa ja ajassa.”

Esimerkiksi DSL: n Executive Abroad -kartassa, joka on osa American Panoramaa, käytetään atsimuuttiprojektiota, joka asettaa Washington DC: n keskelle ympäröivän maapallon ympäröimään kansainvälisten matkojen kartalle. Karttaa käyttämällä katsojat näkevät vain muutamalla napsautuksella tarkalleen mihin johtaja matkusti.

Monet DSL: n karttaprojekteista keskittyvät sosiaalisen oikeudenmukaisuuden aiheisiin.

Käyttäjät voivat valita minkä tahansa kartan pisteen saadaksesi tarkempia tietoja. Esimerkiksi, napsauttamalla presidenttipalkista Barack Obamaa ja napsauttamalla kartalla Lontoon datapistettä, näkyviin tulee luettelo kolmesta matkasta. Yhden matkan aikana, 31. maaliskuuta – 1. huhtikuuta 2009, entinen Yhdysvaltain presidentti tapasi kuningatar Elizabeth II: n ja pääministeri Brownin ja osallistui G20-maiden huippukokoukseen.

Justin sanoi, että kaikilla DSL: n karttoilla on samanlaiset toiminnot, mutta ne eroavat esteettisesti. “Pidämme kutakin karttaa erillisenä projektina”, hän sanoi. ”Yksi syy on se, että tekniikka muuttuu. Ensinnäkin, haluamme käyttää uusimpia kirjastoja ja kiinnostavimpia visualisointeja koko ajan. ”

DSL antaa myös kerronnan ja historian ohjata kutakin karttaa sen sijaan, että infrastruktuurit pakottavat tietyn suunnittelun. “Yritämme tehdä siitä visuaalisesti mielenkiintoista, jotta ihmiset voivat oppia uusia asioita”, Justin sanoi.

Suunniteltu suurelle yleisölle ja tutkijoille

Suurimmaksi osaksi Justin sanoi, että DSL-projektien aihe luodaan orgaanisesti.

“Ensimmäiset tiedostomuodot rakennettiin toiminnallisuuden näkökulmasta, joten kun saimme apurahan, halusimme rakentaa ydinkarttatoiminnot, joita voimme käyttää uudelleen – aikataulut jne.”, Hän sanoi. “Mutta viime aikoina olemme keskittyneet historiallisiin tapahtumiin, jotka ovat ajankohtaisia.”

Esimerkiksi laboratorio työskenteli tuottaakseen edustajainhuoneen (1840-2018) kartan vastaamaan Yhdysvaltain 2018 vaaleja. Kartta, joka kuvaa muuttuvia kuvioita kaupunkien, maaseutualueiden ja alueiden välillä, voi nähdä sekä voittajan että voiton vahvuuden.

Toisaalta Executive Abroad -kartta syntyi tiedoista, jotka kerättiin Richmondin yliopistossa opetetun ensimmäisen vuoden seminaarissa karttojen retorisista elämistä. DSL keskittyy suurimmaksi osaksi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin, kuten palvelujen systemaattiseen epäämiseen tiettyjen alueiden asukkaille, jota käsitellään eriarvoisuuden kartoittamisessa: redlining in New Deal America.

“Viime kädessä, jos joku vuorovaikuttaa kartan kanssa viiden minuutin tai 30 minuutin ajan, haluamme heidän saavan pois jotain uutta tietoa”, Justin sanoi. “Kohderyhmämme on suuri yleisö ja tutkijat, joten meillä on haaste suunnitella laajalle yleisölle.”

Tulevaisuuden kartat: vaalit, länsimaiset ratkaisut ja kansallispuistot

Mitä tulevaisuuteen liittyy, Justin sanoi, että DSL: llä on kovaa työtä kartoittaa kaikki presidentinvaalit vuodesta 1788 nykypäivään. Lab suunnittelee myös visualisoivan länsimaiden kaupunkeja ja maa-avustuksia sekä kansallispuistojen historiaa.

Historia on tietysti elävä asia, ja DSL on sitoutunut päivittämään olemassa olevat kartat tarpeen mukaan.

“On ehdottomasti joitain, joita tarkistamme uudelleen – esimerkiksi sivustolla tällä hetkellä oleva redlining-kartta on versio 2.0”, Justin sanoi. “Kun uutta tietoa saadaan, on tärkeää palata takaisin ja lisätä yksityiskohtia.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me