Pyyhekumiprojektin järjestelmänvalvoja Garrett kertoo kuinka pitkäaikainen suojattu poistotyökalu antaa Windows-käyttäjille pyyhkiä tiedostoja kiintolevyltä

TL; DR: Kun ihmiset laittavat tietokoneetiedostot roskakoriin tai poistavat ne kiintolevyltä, ne voidaan edelleen palauttaa tietokoneen oikeuslääketieteen asiantuntijoille. Pyyhekumi auttaa Windows-käyttäjiä, jotka työskentelevät arkaluonteisten tietojen kanssa, pyyhkimään tiedostoja kokonaan, jotta niitä ei voi palauttaa. Puhuimme Heidi Computers Ltd: n kanssa. Omistaja Garrett Trant, joka tällä hetkellä valvoo Eraser-tukea ja avoimen lähdekoodin kehitystä, näkemyksistään siitä, kuinka työkalun käyttö on muuttunut pilvivarastojen, mobiililaitteiden ja solid-state-asemien lisääntyneen suosion myötä.


Arkaluonteisen tiedostojen jakamisen, lyhytaikaisten viestityökalujen ja jatkuvan sosiaalisen median tilan päivitysten aikakaudella useimmat ihmiset eivät harkitse toista ajatusta poistaa tiedostoja turvallisesti kiintolevyltä – tai varmistaa, että ne ovat todella poissa käytön jälkeen on poistettu.

Hallituksen työntekijöille, lakimiehille ja muille arkaluontoisilla tiedoilla työskenteleville on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että atk-rikostekniset asiantuntijat eivät pysty palauttamaan jäännöstietoja poistetuista tiedostoista. Eraser on ilmainen, avoimen lähdekoodin työkalu, jonka avulla Windows-käyttäjät voivat pyyhkiä tiedostoja tietyntyyppisistä kiintolevyistä ja korvata tiedot huolellisesti valituilla kuvioilla.

Suomalainen kehittäjä Sami Tolvanen loi alun perin apuohjelman ennen kuin lopulta siirtyi avoimen lähdekoodin projektin hallinnon Garrett Trantille, pitkäaikaiselle avustajalle, joka omistaa Heidi Computers Ltd: n..

Yli kymmenen vuotta sitten ylläpitämisen jälkeen Garrett ja Joel Low päättivät kehittää ohjelman kokonaan uudelleen pysyäkseen kehittyvien tietoturva- ja laitteistostandardien mukaisina. Monet kehittäjät ovat osallistuneet Eraser-ohjelmaan vuosien varrella luomalla erilaisia ​​lisäosia ja parannuksia. Käyttäjäfoorumin lisäksi Garrett ja Joe jatkavat oikeuslääketieteen tietoturvablogin ja uutiskirjeen päivittämistä Eraser-käyttäjille..

“Se on avoimen lähdekoodin tuotteiden luonne”, Garrett sanoi. ”Ihmiset tulevat ja menevät. Se on kuin suhde; sinun on jatkettava ruokintaa sitä. ”

Modernit tallennuslaitteet haastavat Eraserin perinnön

Henkilökohtaisten tietojen, turvaluokiteltujen asiakirjojen tai talousrekisterien poistaminen ei ole niin helppoa kuin vedä tiedosto Windows-koneesi roskakoriin. Poistetut tiedostot pysyvät pyörivissä tai kiintolevyasemissa, kunnes käyttöjärjestelmä luo uuden tiedoston sen päälle..

Silloinkin levyn ylläpito- tai tiedostojen palautustyökalut voivat yleensä palauttaa tiedot alkuperäisestä tiedostosta. Pyyhekumi poistaa turvallisesti arkaluontoiset tiedot kiintolevyltä korvaamalla tiedoston useita kertoja tietyillä kuvioilla.

Kuva kiintolevystä

Kiintolevyasemissa on nopeasti pyörivä vati ja luku- ja kirjoituspää tietojen hallitsemiseksi.

Nykyaikaisemmat tallennuslaitteet heikentävät kuitenkin Eraserin tehokkuutta. Vaikka työkalu toimii luotettavasti kiintolevyillä, sen tehokkuus solid-state-asemissa on vähemmän varma. SSD-levyt käyttävät flash-muistia ja integroituja piirejä tietojen pysyvään tallentamiseen nopeissa sähkökennoissa.

Koska SSD-tiedostot järjestävät tiedostoja jatkuvasti uudelleen tallennuksen suorituskyvyn optimoimiseksi, Eraserilla on vaikea korvata kaikki arkaluontoiset tiedot. Kalifornian yliopiston insinöörit saavuttivat vain 25–96%: n onnistumisasteen yrittäessään korvata ja poistaa tiedostoja SSD-levyillä.

“Tämä prosessi oli hieno 1990-luvulla, mutta vuonna 2018 ihmiset tekevät kaiken selaimessaan, jakavat tiedostoja esimerkiksi Dropboxin kaltaisissa asioissa”, ja tällainen asia “, Garrett sanoi. ”Ihmisille on yhä vaikeampaa tuhota tiedosto tai poistaa jotain Internetistä. Nykyaikana kyse ei ole vain tiedoston tai levyn pyyhkimisestä; se koskee koko jalanjälkeä, joka jollain on Internetissä. “

Asiakkaiden muuttuvat näkemykset yksityisyydestä

Eraserin laitteistoon liittyvien teknisten rajoitusten lisäksi Garrett sanoi, että hän on nähnyt kulttuurimuutoksen tietokoneiden käyttäjien lähestyessä verkkoturvaa..

“Suurin osa ihmisistä näyttää tällä hetkellä olevan vähemmän tietoisia yksityisyydestä”, hän sanoi. ”Ne näyttävät luopuneen monissa paikoissa. He näyttävät hyväksyvän sen, että Facebookissa on kaikki siellä. He eivät ole niin innokkaita pyyhkimään levyjään tai tuhoamaan tietoja ennen kannettavien tietokoneiden luovuttamista. “

Kymmenen vuotta sitten hän sanoi, että ihmiset panostaisivat paljon levyjen murskaamiseen – usein jopa fyysisesti leikkaamalla levyt palasiksi ennen niiden hävittämistä. Nyt Garrett kuitenkin sanoi, että Pyyhekumi saa todennäköisemmin tiedusteluja tietokeskuksilta, yrityksiltä ja julkisyhteisöiltä kuin tavallisilta yksittäisiltä käyttäjiltä.

Garrett toteaa, että tietojen, tiedostojen ja valokuvien jakamiseen ja arkistointiin perustuva pilvitallennus ja sosiaalinen media tarkoittaa, että monet ihmiset ovat tottuneet pitämään tietoja siellä, missä se ei ole heidän hallussaan..

“Uskon, että jokaisella sukupolvella, kun he tulevat mukanaan, on erilainen näkökulma yksityisyyteen”, hän sanoi. ”1990-luvulla ihmisillä oli modeemeja ja kaikki oli heidän tietokoneellaan. Nyt ajan myötä Internetissä on enemmän. Ihmiset ovat yleensä sitä mieltä, että nämä asiat ovat ulkona tai kaikki muut katsovat niitä. ”

Pyyhekumi saavuttaa edelleen kasvavaa joukkoa käyttäjiä

Muuttuvan tekniikan ja käsitysten myötä Garrett kertoi meille olevansa nopea jakamaan Eraser-rajoitukset potentiaalisten käyttäjien kanssa.

“Tuotteen tehtävä on tuhota jotain kiintolevyltä”, hän sanoi. “Sanomme ihmisille, että jos he haluavat jakaa tiedostojensa kaikkialla, Eraser ei ole tarvitsemasi tuote.”

Kuva Eraser-logosta ja kannettavasta tietokoneesta, kiinnitetty ketjulla

Heidi Computers Ltd: tä omistava Garrett Trant jatkaa avoimen lähdekoodin Eraser-projektin valvontaa.

Tämä tarkoittaa, että Eraser-ohjelmaa käyttävät ihmiset ovat yleensä hyvin koulutettuja siitä, miksi he käyttävät ohjelmaa – esimerkiksi hän sanoi, lakimiehet haluavat pitää etuoikeutetut tiedot luottamuksellisina ja yritykset haluavat varmistaa, että kilpailijat eivät pääse liikesalaisuuksiin..

”Pyyhekumia käyttävät ihmiset pitävät jotain koneella. Kun he ovat suorittaneet sen, he haluavat poistaa sen, joten ei ole paluuta ”, Garrett sanoi. “He haluavat Eraserin erityiseen tarkoitukseen ja ymmärtävät selvästi, mihin se on tarkoitettu ja miksi he käyttävät sitä.”

Huolimatta laitteistotrendeistä ja yleisestä apatiasta verkkoturvallisuudessa, hän arvioi, että Eraser-käyttäjien joukosta tulee entistä tietoisempi ja kiinnostuneempi. Sen sijaan, että tavoittaisi tukea, Garrett sanoi, että käyttäjät ovat saaneet enemmän koulutusta siitä, kuinka olla vuorovaikutuksessa ja kehittää alustan päällä.

Hän todennäköisemmin saa tietoja Eraserista resurssien, kuten tietokonetekniikan ohjelmien oikeuslääketieteellisten luokkien, kautta verkkohakujen kautta, hän sanoi. Tämän tyyppiset ihmiset kannustavat Garrettia ja avustajia ylläpitämään tuotteen perintöä.

“Vuosien varrella olemme saaneet kirjeitä toimittajilta vaarallisissa olosuhteissa käyttämällä Eraseria tuhoamaanksesi kontaktit”, hän sanoi. ”Kun tuotetta käytetään tällaisiin asioihin, tiedät, että sillä on tarkoitus. Sen ylläpitäminen on vastuussa. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me