Omat, hallitsevat, ylläpitävät: toimitusjohtaja Adam Wills jakaa strategian, joka on TurnKeyn kestävien, luotettavien ja käyttäjäystävällisten infrastruktuuriratkaisujen taustalla.

TL; DR: TurnKey Internet on perustettu vuonna 1999 tarjoamaan yksinkertaisia, yritysluokan infrastruktuuriratkaisuja, jotka soveltuvat useille käyttäjille. Palvella nyt yli 13 000 asiakasta 100 maassa. Yhtiö, joka omistaa tietokeskuksen New Yorkin Tech Valleyssä, on toistuvasti saanut EPA: n ENERGY STAR® -sertifikaatin ylivoimaisesta energiatehokkuudesta – ja se on vain osavaltion toinen laitos, joka tekee niin. Kun TurnKey vahvistaa suunnitelmiaan avata ylimääräinen tietokeskus, yrityksen tavoite pysyy samana lähes kymmenen vuoden toiminnan jälkeen: toimittaa helppokäyttöisiä infrastruktuuriratkaisuja, joita tukee korkea asiakaspalvelu.


Adam Wills on ollut teknologiateollisuudessa 90-luvun puolivälistä lähtien – tuolloin, kun puhelinverkkoäänien kakofonia vielä tervehti käyttäjiä joka kerta kun he pääsivät Internetiin. Tuoreena yliopistosta hän perusti menestyvän Internet-palveluntarjoajan liiketoiminnan vuonna 1994, joka toi Internet-yhteyden aallon Upstate New Yorkiin ennen kuin hän myi sen muutamaa vuotta myöhemmin..

Vuonna 1999, kun Adam perusti toisen pyrkimyksensä, TurnKey Internetin, hän pohti näitä varhaisia ​​kokemuksia. “90-luvulta minulle tulivat takaisin kaikki ulkoistamiseen liittyvät ongelmat – jouduimme ulkoistamaan T1- ja puhelinlinjat joissain osavaltioissa”, hän sanoi..

Adam tiesi olevansa erilainen lähestymistapa TurnKeyn kanssa.

“Ensimmäisestä päivästä lähtien olemme rakentaneet yrityksen ympärillemme, joka omistaa, hallitsee ja ylläpidämme kaikkia infrastruktuurimme osia”, hän sanoi. “Tämä auttaa meitä varmistamaan laadun ja hinnoittelun saadaksemme kilpailuedun markkinoilla.”

Banneri, jossa TurnKey-logo

TurnKey’n paikan päällä olevat infrastruktuuriratkaisut mahdollistavat operatiivisen kriittisen omaisuuden hallinnan.

Nyt, lähes kymmenen vuotta myöhemmin, TurnKey on kehittynyt infrastruktuurin tarjoajaksi, joka palvelee yli 13 000 asiakasta 100 maassa ympäri maailmaa. Nykyään yritys pitää kaikki resurssit talossa, henkilöstöstä infrastruktuuriin ja kaikkeen väliseen. “Meillä on jopa tummaa kuitua, jota hallitsemme menemällä kaupungin kuljetushotelleihin ja sieltä pois”, Adam sanoi.

TurnKey: n suora resurssienhallinta antaa yritykselle mahdollisuuden tarjota asiakkailleen yksinkertaisia ​​yritystason hosting-ratkaisuja. Se on myös antanut yritykselle vapauden toteuttaa vihreitä infrastruktuuriratkaisuja tietokeskuksessaan Albanyssa, New Yorkissa – vähentämällä sekä hiilipäästöjä että kustannuksia. TurnKeyn laajentuessa yrityksen tavoite pysyy samana kuin se oli melkein kymmenen vuotta sitten: omistaa, hallita ja ylläpitää omaa infrastruktuuria asiakkaiden hyödyksi.

Tarvittava IT: Yritysluokan infrastruktuuri on yksinkertainen

TurnKey palvelee laajaa asiakaskuntaa, mukaan lukien jälleenmyyjät, jälleenmyyjät ja yritykset. Sen suurin, New Yorkin osavaltion moottoriajoneuvojen osasto, koko infrastruktuurinsa sijaitsee yrityksen datakeskuksessa.

Noin 60% TurnKey-asiakkaista on vähittäiskauppiaita äiti- ja pop-kaupoista aina vakiintuneisiin yrityksiin. “Se on melko laajalle levinnyt”, Adam sanoi. “Ei ole ketään vertikaalia, jota seuraamme – ei vain lääkäreiden toimistoja, ei vain ihmisiä, jotka luovat verkkosivuston kotiyritykselleen.”

TurnKey pystyy palvelemaan monipuolista asiakasryhmää laserkeskeisen liiketoimintasuunnitelman avulla. “Me teemme yhden asian, ja teemme sen hyvin – myymme sinulle infrastruktuuria, vaikka sinäkin viipaloit sitä”, Adam sanoi. ”Siellä on muita yrityksiä, jotka yrittävät suunnitella verkkosivustosi ja korjata tietokoneesi, työpöydät; Emme tee mitään sellaista. “

Kuva tietokeskuksesta, jossa on TurnKey-logo

TurnKey toimittaa räätälöityjä, kilpailukykyisesti hinnoiteltuja infrastruktuuriratkaisuja monipuoliseen asiakaskuntaan.

Sen sijaan yritys asettaa nollaan päävahvuutensa: infrastruktuurin hallinnan, omistamisen ja ylläpidon. Strategian avulla TurnKey voi tarjota räätälöityjä ratkaisuja, joita tukee nopea ja tehokas tuki.

“Haluaisin kertoa teille, että meillä on aina 100% käyttöaika, ja se on täydellinen”, Adam sanoi. “Se ei ole. Joten kun jotain menee kohoamaan yöllä, hallitsemme sitä. Korjaamme sen. Emme odota, että huoltotekniikat alkavat 10 tunnin päässä. “

Adam kertoi, että yritys tarjoaa myös kilpailukykyisen hinnoittelun räätälöityihin ratkaisuihin. “Meillä on kiinteä hinnoittelujärjestelmä ja olemme melko taitavia toimittamaan ja ylläpitämään räätälöityjä ratkaisuja”, hän sanoi. ”Et välttämättä näe sitä sellaisissa paikoissa, joiden on vuokrattava tai lainattava jonkun muun tavaraa. Hallitsemme kaikkea, joten voimme mukauttaa kaiken tarvittavan. “

ENERGY STAR® -sertifioitu tietokeskus New Yorkin Tech Valleyssä

Toinen infrastruktuurin omistamisen etu on kyky tehdä parannuksia halutulla tavalla, etenkin kun kyse on energiatehokkuudesta. “Jos myyt jälleen jonkun toisen kautta, et voi asettaa aurinkopaneeleja rakennukseensa”, hän sanoi. “Voimme, koska omistamme rakennuksen.”

Ja juuri se yritys teki. Laitoksen voimanlähteenä ovat nyt yksinomaan katolla sijaitsevat aurinkopaneelit ja New Yorkin Niagara Falls -vesijärjestelmä, joka tarjoaa 100% uusiutuvan energian jalanjäljen..

TurnKey käyttää myös Vertivin kylmiä suojapalkoja datakeskuksen jokaisessa osassa tarkkuuspistejäähdytystä varten. Jokainen palkki sisältää itsenäisiä jäähdytysyksiköitä, jotka seuraavat ja säätävät suorituskykyä reaaliajassa optimaalisten käyttölämpötilojen ja maksimaalisen energiatehokkuuden varmistamiseksi.

Green Business Bureau-, ENERGY STAR- ja Green America -logot

TurnKey-asiakkailla on mielenrauha, joka tulee hyödyntämään kestävän infrastruktuurin resursseja.

Adam sanoi, että TurnKey on ollut vihreän datakeskuksen ratkaisujen kärjessä jo jonkin aikaa. TurnKey toimi jopa beta-sivustona Emerson Network Powerille (uudeksi nimeksi nimeltään Vertiv), kun yritys avasi ensimmäisen kerran kylmäsuojauspalstan. “Olimme ensimmäiset Yhdysvaltain koillisosassa ja olemme edelleen yksi heidän tärkeimmistä kumppaneistaan”, hän sanoi.

Yrityksen sijainti kylmässä New Yorkissa tuo myös etuna. Sään salliessa yritys vie kylmää ilmaa suojakoteloihin ja tarkkuusjäähdytysjärjestelmiin ylläpitääkseen sopivaa ilmastoa datakeskuksessa.

Nämä saavutukset, muun muassa kestävien parhaiden käytäntöjen joukossa, ovat saaneet TurnKey EPA: n 2018 ENERGY STAR -sertifikaatin erinomaisesta energiatehokkuudesta lippulaiva-keskuksessaan. TurnKey on toinen ENERGY STAR -sertifioitu tietokeskus New Yorkin osavaltiossa ja 39. Yhdysvalloissa. Yhtiö on myös Green Business Bureau ja Green America -yrityksen jäsen.

Adamin mukaan yrityksen kestävän kehityksen pyrkimykset vaikuttavat myös tulokseen. ”Vihreän kehityksen toinen puoli on dollari”, hän sanoi. “Pystymme investoimaan etukäteen pitkäaikaisiin säästöihin.”

”Vau” -kerroin: Ylhäällä ja yli asiakkaiden

TurnKey-asiakkaat voivat odottaa 24/7-tukea paikalliselta verkkoasiantuntijoiden ryhmältä, joka toimittaa julkisia pilviä, yksityisiä pilviä, omistettuja palvelimia, varmuuskopioita, katastrofien palautuspalveluita, online-tallennusta, web-hosting-palveluita, hallittua isännöintiä ja yritysten sijoittelua.

“Meillä on koko osasto, joka ei tee mitään muuta kuin seuraa asiakkaita heidän saatuaan ongelman, tarkista kolminkertaisesti, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ja katso, onko heillä muita tarvittavia resursseja”, Adam sanoi. “Kuuntelemme jatkuvasti asiakasta, joka yrittää saada sen saamaan aikaan ensimmäisellä yrityksellä.”

Jos on jotain, joka liukuu halkeamien läpi, TurnKey-tiimi on siellä seuraavana päivänä kysymässä asiakkaalta: “Tarvitsetko jotain muuta?”

“Sinut yllättynyt, kuinka monet ihmiset turhautuvat tekniikkaan ja vain luopuvat”, Adam sanoi. ”Jos kirjaudut sisään heidän kanssaan kaksi päivää myöhemmin, he sanovat joskus:” Odota hetki. Itse asiassa oli yksi pieni pala, jota emme aivan tajunnut, voisitko auttaa meitä? ”, Hän sanoi.

Bannerin lukeminen "Keskity liiketoimintaasi, ei infrastruktuuriin"

Yrityksen osaava henkilöstö seuraa proaktiivisesti verkkoa korkean suorituskyvyn ja luotettavuuden takaamiseksi.

Prosessi johtaa usein tyytyväisiin asiakkaisiin ja positiivisiin arvosteluihin, jotka Adam kertoi meille yleensä keskimäärin 4.5 viidestä tähdestä tuhansien sosiaalisen median ja palautussivustojen kautta..

“Kuuntelemme jatkuvasti ja yritämme parhaamme saadaksemme ongelmat ratkaistuiksi täydellisesti ensimmäisellä kokeilulla”, Adam sanoi. ”Ja jos meillä ei ole, olemme siellä. Seuraamme aina heidän kanssaan, kunnes saamme sen oikein. “

TurnKey-asiantuntijahenkilökunta palvelee asiakkaita myös ennakoivasti seuraamalla verkkoa jatkuvasti, jotta voidaan ylläpitää korkeinta mahdollista yritystason suorituskykyä. ”Asiakaspalvelumme on upeaa”, Adam sanoi. “Kun muodostat parin luotettavuutemme kanssa, se antaa ne positiiviset arvostelut, jotka näet verkossa.”

Laajentava valikoima luotettavia palveluita online-yrityksille

Asiakkaiden kuunteleminen on myös avain yrityksen sisäiseen kehitysprosessiin. Viimeisen 12 kuukauden aikana TurnKey on huomannut kasvavan määrän kyselyjä graafisten prosessoriyksiköiden sijainnista datakeskuksen tilassa – lähinnä asiakkaiden kanssa, jotka työskentelevät salaustekniikan kanssa.

“Olemme nähneet todellisia muutoksia sähkönjakelutasoissa, jotka ovat tarpeen blockchainin ja AI: n seuraamiseksi”, Adam sanoi. “Jälleen, koska omistamme infrastruktuurimme, voimme mukauttaa sitä tarpeen mukaan lennossa – ja se on auttanut meitä pysymään eteenpäin asiakkaiden odotusten kehittyessä. Pystymme sopeutumaan siihen nopeasti. “

TurnKey aikoo levittää siipiään suuremmalle osalle markkinoita ostamalla uuden tietokeskuksen Albanyssa. Yhtiö on parhaillaan neuvotteluissa, mutta sen odotetaan olevan valmis aikaisintaan vuoteen 2019 mennessä.

“Tämä seuraava tila on välillä 75 000 – 100 000 neliöjalkaa, mikä on meille iso hypätä ylös ja antaa meille mahdollisuuden jatkaa sitä, mitä teemme tänään”, Adam sanoi. “Se on kaikki kiitos asiakkaillemme, jotka luottavat meihin edelleen”, hän sanoi.

Uudessa laitteistossa on varmasti yksi asia: TurnKey omistaa, hallitsee ja ylläpitää sitä palvellakseen paremmin asiakkaita.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me