Ohjelmoinnin muuttaminen peliksi – kuinka codeSpark inspiroi lapsia tekemällä tietotekniikan koulutuksesta hauskaa ja helppoa

TL; DR: Opettamalla 4-vuotiaita lapsia luomaan omia supersankariaan ja pelejä, codeSpark antaa lapsille mahdollisuuden oppia koodaamaan – jopa ennen kuin he osaavat lukea. Yli 25 miljoonaa lasta on käyttänyt sovellusta, joka käyttää pelejä, viihdyttäviä hahmoja ja luovia harjoituksia kiinnostaakseen uteliaisuutta ja inspiraatiota. Yksi perustaja ja toimitusjohtaja Grant Hosford keskusteli kanssamme siitä, kuinka codeSpark pyrkii poistamaan sukupuolten välisen sukupuolen välisen kuilun, kuinka sovellus resonoi lasten oppimisen kanssa ja kuinka kumppanuus opettajien kanssa tekee sovelluksesta entistäkin paremman.


Kun Grant Hosford vieraili 6-vuotiaan tyttärensä LEGO-robottileirillä vuonna 2013, muutama asia hämmästyi. Ensinnäkin hän oli ainoa tyttö 24 lapsesta. Hän oli myös nuorin – neljä vuotta.

“Sisältö oli todella vanhemmille lapsille”, Grant sanoi. ”Hän ei ymmärtänyt täysin mitä tapahtui. Hänen mielestä robotien rakentaminen oli hauskaa, mutta hän ei oikein ymmärtänyt ohjelmointia. “

Hänen suurin yllätys kuitenkin tuli, kun Grant etsi perusaineita antamaan tyttärelleen enemmän koodausta koskevaa asiayhteyttä – ja huomasi, että mitään sellaista ei ollut olemassa.

Jo ajatellut aloitustilassa – hän työskenteli tuolloin aloitusstudiossa IdeaLab – Grant löysi Tufts-yliopistosta ja Massachusetts Institute of Technology -yrityksestä tutkimuksen, joka osoitti, että alle 4-vuotiaille lapsille voidaan opettaa ohjelmointikielten loogista ajattelua, varsinkin jos otat Poista näppäimistö, hiiri ja syntaksi.

Yhden perustajan Joe Schochet’n kehitysavulla CodeSpark lanseerattiin maaliskuussa 2014 ja tarjoaa alustan yli 5-vuotiaille lapsille koodauksen perusperiaatteiden oppimiseen. Ohjelmointi codeSparkilla on täysin sanaton, joten kaiken kielitaitoisen oppilaat voivat hyötyä siitä. Lapset oppivat ratkaisemaan arvoituksia ja rakentamaan pelejä ystävällisillä sarjakuvahahmoilla, nimeltään The Foos.

“Oli vain järkevää, että opetamme tietotekniikkaa samalla tavalla kuin opetamme kieltä ja matematiikkaa”, sanoi CodeSparkin toimitusjohtaja Grant. ”Et halua 5-vuotiaan huolestuvan siitä, missä hänen puolipiste menee silmukkatoiminnossaan. Se ei ole juuri sitä, mitä yrität suorittaa, mutta peruskäsitteet ovat yhä resonoivia. “

Tietotekniikka lapsiystävällisessä paketissa

Tulossa kasvattajaperheestä (hänen isänsä ja veljensä ovat lukion rehtorit ja hänen äitinsä on lukion opettaja), Grant luonnollisesti hiottu siihen, mikä tekisi parhaan koulutuskokemuksen lapsille.

“Haluamme tehdä katsomaan pelimekaniikkaa, jota lapset rakastavat, kuten lemmikkien ruokintaa, pelien luomista ja kilpa-ajoa”, hän sanoi. ”Mieti sitten sitten huolellisesti, voisiko koodausta lisätä siihen järkevällä tavalla. Näemme itsemme tarvitsevan voittaa oikeuden opettaa heille, jotta heillä olisi tarpeeksi mielenkiintoista sisältöä, jotta he haluavat tutkia sitä yhä pidemmälle. “

codeSpark -logo, jossa Foos-merkit

Sanavapaan käyttöliittymän ja viihdyttävien merkkien avulla codeSpark antaa lapsille mahdollisuuden oppia koodauksen peruskäsitteet.

Sovelluksen sisällä on joukko ratkaistavia palapelejä, jotka perustuvat hyvin määriteltyyn opetussuunnitelmaan, joka toimii koodauksen periaatteiden oppitunnina. Sitten opiskelijat voivat siirtyä vapaampaan, luovaan toimintaan, jossa he voivat soveltaa oppimiaan oppitunteja.

“Meille on todella kriittistä, että lapset voivat pomppia edestakaisin näiden kahden välillä”, Grant sanoi. “He oppivat muutamia asioita, laittavat heidät työskentelemään luovassa ympäristössä. Sitten he haluavat oppia lisää ja palautuvat palapeleihin.”

CodeSpark keskittyy koko oppimiskokemuksen aikana toistoihin ja harjoitteluun, jotka ovat erityisen tehokkaita oppimistapoja monille lapsille. Poistamalla tietyt parametrit, Grantin mukaan oppijoilla on enemmän vapautta tutkia ohjelmointikäsitteitä.

“Heillä on taipumus käyttää tietoa hienostuneemmilla tavoilla kuin voisit odottaa”, hän sanoi. “Yritämme aina olla varovaisia, etteivät esitellä liikaa liian nopeasti, mutta emme myöskään halua aliarvioida sitä, mitä lapset lopulta tekevät sen kanssa, mitä meille annamme.”

Kannustamalla nuoria tyttöjä näkemään itsensä koodaajina

Grant on tyttärensä LEGO-robottiohjelmassa näkemänsä innoittamana pyrkinyt auttamaan sukupuolten välisten erojen poistamisessa ja motivoimaan koodauksesta kiinnostuneita tyttöjä.

“Erityisesti tyttöjen kanssa olin tullut hyvin tietoiseksi siitä, että jos et näe sitä, et voi olla se”, hän sanoi. “Halusin varmistaa, että heillä oli positiivinen altistus tietotekniikkaan, ennen kuin joku kertoi heille, ettei se ollut heille.”

CodeSpark on jakautunut poikien ja tyttöjen lukumäärällä 50/50 nuorten käyttäjien keskuudessa, ja CodeSpark tasoittaa kilpailuedellytyksiä useilla strategisilla tavoilla, mukaan lukien naishahmojen potkuja, kuten Grant sanoo..

“Ensimmäinen hahmosi, jonka näet, on tyttö”, hän sanoi. ”He ovat ninjoja, astronauteja ja poliisinaita ja hienoja asioita, joista jokainen lapsi haluaisi olla. Pojat eivät todellakaan välitä tai ajattelevat sen olevan hienoa, mutta tytöt huomaavat sen heti. He eivät ole tottuneet näkemään itseään videopeleissä. “

Pelimekaniikka on toinen tärkeä alue, jolla codeSpark kiinnittää huomiota sukupuolieroihin. Vaikka kaikki tytöt ja pojat eivät pelaa yhtä lailla, kullakin sukupuolella on yleensä erityisiä tapoja oppia ja leikkiä.

“Jotkut tytöt pelaavat kuin pojat ja pojat pelaavat kuin tytöt”, Grant sanoi. ”Kun tarkastellaan keskimäärin poikien ja tyttöjen käyttäytymistä, siinä on malleja. He haluavat mieluummin erityyppisiä pelejä, joten varmistimme, että sovelluksessa on merkityksellisiä valintoja poikien ja tyttöjen suosimien asioiden ympärillä. “

Jopa pelikenttä voittaa tulo- ja kielenesteet

Suunnittelemalla visuaalinen käyttöliittymä, joka opettaa ohjelmointiperiaatteita ilman sanoja, CodeSpark palvelee lapsia, jotka eivät ole vielä ryhtyneet lukemiseen.

“Ajattelimme lasten ikää, jota yritämme tavoittaa, ja monet heistä joko eivät osaa lukea hyvin tai eivät halua lukea, vaikka lukevatkin hyvin”, Grant sanoi. ”Lisäksi se poistaa kaikki kieliesteet. Halusimme, että sovellus olisi kansainvälinen ensimmäisestä päivästä alkaen. ”

Kuva codeSpark-tiimistä

Naiset ja vähemmistöt muodostavat puolet codeSparkin tiimistä, joka osaa puhua yhdeksää kieltä.

Lapset, joilla on dyslexia ja ADHD, tekevät myös hyvin sanatonta sovellusta – tämä on tahaton hyöty, jota Grantin mukaan yritys tutkii edelleen selvittääkseen kuinka se voi edelleen optimoida yleisön oppimiskokemuksen.

“Tavoitteenamme on yhdistää mahdollisimman monet lapset mahdollisimman monelta taustalta ja monenlaisista oppimistavoista korkealaatuiseen varhaiskoodaukseen”, hän sanoi.

Yrittäessään tavoittaa laajan joukon lapsia ja perheitä ympäri maailmaa, Grant sanoi, että codeSpark-joukkue löysi nopeasti, mitkä pelielementit resonoivat maailmanlaajuisesti.

“Käytämme typeräjä hahmoja, erittäin aktiivisia kohtauksia ja hauskoja komentoja”, hän sanoi. ”Voit saada hahmosi soittamaan ääniä, mukaan lukien rumput ja fartsit. Osoittautuu, että jos annat 6-vuotiaalle silmukalle äänen, hän oppii, mikä silmukka on todella, todella nopea. ”

Yhteistyö kouluttajien kanssa ohjelmoinnin saavuttamiseksi

Sekä opiskelijoiden että opettajien panos on arvokas codeSparkille, Grant sanoi, koska yritys luottaa palautteeseen ohjatakseen pyrkimyksiään. Käyttäjätestauksella on suuri rooli aina, kun joukkue kehittää uusia ideoita.

“Kuuntelemme ehdottomasti käyttäjiämme”, Grant sanoi. “Pelissä on elementtejä ja hahmoja, jotka he ovat ehdottaneet.”

Tämä sisäinen tietämys on antanut CodeSparkille mahdollisuuden tarjota ilmainen pääsy sovelluksille kouluille ja tarjota lisätukea opettajille täydentävien opetussuunnitelmien avulla. Opettajat voivat kirjautua kojelautaan saadakseen tietoja materiaaleista, seurata opiskelijoiden etenemistä ja hallita mitä opiskelijat voivat käyttää.

“Uskomme, että mitä enemmän tuemme julkisten koulujen opettajia koodauksen tuomisessa luokkahuoneisiin, sitä paremmin koulut ovat ja sitä parempi meille on pitkällä aikavälillä”, Grant sanoi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me