Nykyisen tekniikan rajojen ylittäminen: Hadean pyrkii torjumaan monimutkaisia ​​laskennallisia ongelmia pilvipeleissä – ja paljon muuallakin

TL; DR: Vuonna 2015 perustetun Hadeanin tehtävänä on ratkaista kriittiset laskennalliset kysymykset hyödyntämällä tieteellistä lähestymistapaa. Yrityksen perustavanlaatuinen tekniikka HadeanOS antaa kehittäjille mahdollisuuden käyttää hajautettuja pilvipohjaisia ​​sovelluksia, kuten Aether Engine. Kumppanuudet CCP Gamesin, Microsoftin ja Francis Crick -instituutin kanssa auttavat Hadeania löytämään alkuperäiset tuotemarkkinansa sopimaan lopulta ihmiskunnan suurimpiin haasteisiin.


Jos olet keskimääräinen tekniikan asiakas, otat todennäköisesti nimellisarvoisia sovelluksia, kuten Spotify, Uber ja Dropbox. Tiedät, että he sijaitsevat älypuhelimessa, palvelevat tarkoitusta ja – tekevät suurimman osan ajasta – hyvin.

Kaikkien verkko- ja mobiilisovellusten taustalla on kuitenkin yhdistelmä ohjelmointikieliä, kehyksiä ja työkaluja, joita kehittäjät käyttävät sovellusten rajapintaan. Nämä teknologiajoukot tunnetaan teknisinä pinoina.

Eikä jokainen tech-pino ole täydellinen. Monet vanhaan infrastruktuuriin rakennetut ratkaisut ovat suuresti riippuvaisia ​​väliohjelmista – joita joskus kutsutaan ohjelmistoliimiksi, joka laajentaa palveluita sovelluksiin sen lisäksi, mitä käyttöjärjestelmä tarjoaa.

Middleware voi lisätä lukuisia mikropalveluita ja säilöjä sovellusten ja paljaan metallin laitteiden väliin. Viime kädessä tämä paisuttaa tekniikan pinoa ja jättää kehittäjille rajoitetun skaalautuvuuden, korkeat käyttökustannukset, monimutkaisen orkesterin ja heikentyneen suorituskyvyn mm..

Hadean-logo

Hadean antaa kehittäjille mahdollisuuden rakentaa laajamittaisia ​​tietokonepelejä pilveen.

Se ei ole kaunis kuva – ja Hadeanin ihmiset tietävät sen. Siksi vuonna 2015 yritys pyrkii ratkaisemaan nämä haasteet HadeanOS: n avulla, joka on tehokas pilvipohjainen käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu hajautettuun laskentaan ja mahdollistaa seuraavan sukupolven dynaamisia ja skaalautuvia sovelluksia.

“Vanhentuneet tekniikan pinot, joiden kanssa kehittäjien on käsiteltävä, ovat voimakkaasti ylikuormitetut, mikä estää heitä saavuttamasta teknologisia läpimurtoja”, sanoi Aidan Hobson-Sayers, Hadeanin tuotejohtaja. “Hadeanin joukkue vähensi teknisen pino useasta kerroksesta vain kolmeen, jotka ovat paljasta metallia, HadeanOS ja sovellus.”

Nykyään HadeanOS antaa kehittäjille mahdollisuuden käyttää vahvoja pilvisovelluksia, jotka perustuvat hajautettuihin laskentainfrastruktuureihin. Mutta viime kädessä perustavanlaatuinen tekniikka toimii lähtöpisteenä ratkaisemaan laajempia laskennallisia ongelmia peleissä, tekoälyssä ja biotieteissä.

Perustava Next-Gen-tekniikka: HadeanOS

Ensimmäisen periaatteen lähestymistapa innovaatioihin – joita käyttävät Aristoteles ja Elon Musk – ovat esimerkiksi monimutkaisten ongelmien ottamista ja työskentelyä taaksepäin perustavanlaatuisten totuuksien tunnistamiseksi. Perustelu ensimmäisillä periaatteilla eliminoi olemassa olevat oletukset, jolloin yrittäjät voivat puuttua kysymyksiin ainutlaatuisista näkökulmista ja tehdä valtavia askeleita häiritsevään innovaatioon.

Hadean joukkue hyödyntää myös ensisijaisen ajattelun pyrkimyksiä avata mahdollisuudet, joita nykyisen tekniikan rajoitukset pidättävät. Esimerkiksi HadeanOS-ohjelmistoa kehitettäessä yritys pyrkii vastaamaan siihen, mitä se pitää teknologisena keskeisenä haasteena: hajautettujen järjestelmien ohjelmointi monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi reaaliajassa.

“Tätä tehtävää ajatellen varhainen joukkue työskenteli inkubaattoreissa ja kiihdytinohjelmissa”, Aidan sanoi. “Esimerkiksi, olimme osa Entrepreneur First -aloitteen alkuperäistä kohorttia, joka on auttanut käynnistämään joitain suuria nimiä syvätekniikassa.”

Entrepreneur Firstin ja muiden sijoittajien, kuten Draper Esprit, LVP ja Luminous Ventures, avulla Hadean keräsi kuudesta rahoituskierroksesta yhteensä 12,35 miljoonaa euroa, jolloin startup-tiimi voi muuttaa näkemyksensä HadeanOS: sta todellisuudeksi..

Teknologia rakennettiin kuuteen ydinkonseptiin: hajautettu prosessimalli, ilman ylimääräisiä abstraktion tasoja, eristäminen, joustava käyttöönotto, kaikkien kielten tuki sekä vankka ja luotettava verkottuminen.

Esimerkiksi hajautettu prosessimalli optimoi resurssien allokoinnin automaattisesti, jotta kehittäjien ei tarvitse. Toiseksi HadeanOS poistaa väliohjelmistotarpeen suorituskykyyn ja luotettavuuteen liittyvien ongelmien poistamiseksi. Kolmanneksi se käsittelee prosessit täysin erillään vähentäen muiden käynnissä olevien toimien aiheuttamia häiriöiden mahdollisuutta.

HadeanOS tarjoaa myös joustavan käyttöönoton. Vaikka se on suunniteltu hajautettuun laskentaan, se antaa kehittäjille mahdollisuuden käyttää tuttuja protokollia (kuten TCP ja UDP) haluttaessa.

Kaikkien kielten tuki antaa kehittäjille mahdollisuuden käyttää mitä tahansa koodia Linux ELF: n mukaisesti. Lopuksi, käyttöjärjestelmällä on suuri ennustettavuus pilvipalveluiden kannalta optimoitujen verkon primitiivien kanssa.

Kumppanuuksia CCP Gamesin, Microsoftin ja Francis Crick Institute: n kanssa

Hadean on myös voima Aether Engine, joka on HadeanOS: n päälle rakennettu tilallinen simulointiratkaisu. Poistamalla vanhentuneet tekniset rajoitukset, tekniikka vapauttaa pelien kehittäjät DevOps-toiminnan häiriötekijöiltä ja antaa heille mahdollisuuden luoda skaalautuvia, pilvipohjaisia ​​pelejä, joita pelaajat voivat käyttää millä tahansa laitteella.

Ensimmäisen periaatteen lähestymistapa on mukana myös Aether Moottorin kanssa. Toisin kuin eräät kilpailijat, yrityksen tavoitteena on tarkastella paikannussimulaatiota erilaisesta paradigmasta.

“Ero Hadeaniin nähden on se, että emme tarjoa vain spatiaalista simulaatioteknologiaa, vaan haluamme vain lisätä sen olemassa olevaan tekniikan pinoon”, Aidan sanoi. ”Yritämme mullistaa sen aloittamalla tuoreita. Näin luomme paljon vahvemman perustan, jonka avulla Hadean voi saavuttaa seuraavan sukupolven laskennan. “

Aether Engine -kehityksen edistämiseksi Hadean on muodostanut kumppanuuksia useiden alan pioneerien kanssa, kuten CCP Games, Francis Crick Institute ja Microsoft..

Yhtiön suhteet Microsoftiin esimerkiksi alkoivat vuonna 2016, kun Hadean osallistui Microsoft Accelerator -ohjelmaan Lontoossa. Hadean ilmoitti myöhemmin, että Aether Engine saa virran Microsoft Azure -virtalähteestä, joten sen tiimi voi käyttää Microsoftin älykäs pilvi-, reuna- ja peliniputekniikoita.

Lisäksi Aidan kertoi meille, että Hadean tekee yhteistyötä Francis Crick -instituutin kanssa auttaakseen laskennallisia molekyylibiologia työskentelemään monimutkaisten tietojoukkojen kanssa mittakaavassa pyrkiessään edistämään biolääketieteellistä tutkimusta. Lopuksi, yrityksen tiiviit siteet CCP Gamesiin – suositun pelin EVE Online -kehittäjän, auttaa Hadeania osoittamaan seuraavan sukupolven pelikehityksen voima pilvellä EVE: n kautta: Aether Wars.

Eetterimoottorin tehon osoittaminen

Hadean on viime vuoden aikana yhteistyökumppaneidensa avulla onnistuneesti esitellyt tilallisella simulaatioteknologiallaan – ja yrityksille tarjoamastaan ​​mahdollisuudesta.

Maaliskuussa 2019 Game Developers Conference (GDC) – alan laajin ammatillinen pelitapahtuma – Hadean työskenteli CCP Gamesin kanssa suorittamalla skaalautuvuustesti EVE: Aether Wars -sovelluksella. Aidan sanoi, että se oli lievästi sanottuna rohkea.

“Tulimme ulos, aseet palaavat, ja teknisellä demonilla oli yli 14 000 asiakasta, joissa on yli 3500 ihmistä yhdessä tilassa”, hän sanoi. ”Otamme Aether Moottorin todella raakaksi teknologiapalaksi ja pystyimme osoittamaan, kuinka pystymme seisomaan rehellisesti kahdella jalalla testaamattomassa tilanteessa. Valmistelua on vain niin paljon. “

Näyttökuva Eve: Eetter Wars

Hadean ja CCP Games toimivat yhteistyössä EVE: Aether Wars -sivustolla.

Elokuussa yritys antoi CCP Games -kehittäjille mahdollisuuden rakentaa peli Aether Engine Software Development Kit (SDK) -sovelluksen avulla. Vain kahdeksassa viikossa seitsemän ihmisen ryhmä CCP Gamesista pystyi rakentamaan EVE Eetter Wars: Vaiheen kaksi. Tuloksena oleva demo tuki menestyksekkäästi yli 4000 pelaajaa yli 120 maasta yhdellä sirpaleella.

“Parannukset olivat merkittäviä ja todella havaittavissa”, Aidan sanoi. “Pisteiden määrä nousi OK: sta hyvin johdonmukaiseen ja kestävään 30 Hz: n nopeuteen, mikä tosiasiallisesti johtaa sen useimpien konsolien, kuten PlayStation 4, Xbox One, ja niin edelleen, mukaiseksi.”

“Lopuksi, työmme CCP Games -tapahtumassa EVE Aether Wars: Vaihe 3 osoitti vastaavan aikaisen käyttöoikeuden MMO: ta, jonka pelin kehittäjät itse rakensivat”, Aidan sanoi. “Peli, joka sisälsi kumppaneiden koalition, mukaan lukien Steam, osoitti selvästi voiman, jonka moottori voi saavuttaa lyhyessä ajassa, tarjoamalla CCP Gamesille selkeän tavan toimittaa pelinsä nopeammin markkinoille joustavan työkalun avulla, joka tarjoaa yleisesti alhaisemmat omistamiskustannukset. ”

Pelaamisen ulkopuolella: ihmiskunnan suurimpien haasteiden ratkaiseminen

Kun Hadean odottaa eteenpäin vuoteen 2020, yhtiö aikoo auttaa antamaan käsiään joidenkin maailman kiireellisimpien asioiden ratkaisemisessa samalla tavalla kuin työskentelee Francis Crick -instituutin kanssa.

“Peli on meille erittäin hyvä lähtökohta yritykselle, koska peliteollisuudessa on yleensä melko alhaiset esteet uuden tekniikan markkinoille pääsylle”, Aidan sanoi. ”Mutta se on vain alku meille. Pitkän aikavälin painopisteemme on oikeastaan ​​paljon enemmän auttamisessa ratkaisemaan maailman asiat kilpailuna. “

Kolme avainaluetta ovat erityisen tärkeitä Hadeanille organisaationa: ilmastonmuutos, loppusairaudet ja koulutuksen epätasa-arvo.

“Peli on todella antanut meille mahdollisuuden osoittaa tekniikkamme voimaa, mutta olemme jo alkaneet nähdä todellisia etuja näillä alueilla”, Aidan sanoi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me