Nuancen puheentunnistusratkaisut lisäävät tehokkuutta ja tuottavuutta tarjoamalla organisaatioille nopeampi ja tarkempi lähestymistapa dokumentaatioon

TL; DR: Alalla riippumatta, ajan ja rahaa säästäminen on useimpien yritysten tavoite. Nuance on jo yli kahden vuosikymmenen ajan auttanut organisaatioita virtaviivaistamaan dokumentointiprosesseja palkitun puheentunnistusohjelmiston Dragonin avulla, joka transkriptio nopeudella on kolme kertaa nopeampi kuin tavallinen ihminen voi kirjoittaa ja 99% tarkkuudella. Suurista yritysyrityksistä terveydenhuolto- ja lainvalvontajärjestöihin miljoonat rekisteröidyt käyttäjät ympäri maailmaa kääntyvät Nuanceen kääntääkseen ihmisten ja koneiden väliset keskustelut toimimaan älykkäämmin.


Kaksi vuosikymmentä sitten Nuancen puheteksti-ohjelmisto, Dragon, iski markkinoille ja muutti heti tapaa, jolla ihmiset pystyivät lähestymään kirjanpitoa ja dokumentaatiota. Vuonna 1997 ohjelmisto oli ensimmäinen laatuaan, ja se tarjosi käyttäjille jatkuvan sanelujärjestelmän, joka kykeni muuntamaan 100 puhesanaa tekstiksi minuutissa.

Tuolloin tämä tekniikka oli uutuus. Nuancen joukkue tiesi Dragonin olevan täällä jäädäkseen kyvystään nostamaan tuottavuutta eri toimialoilla.

“Yhtäkkiä kyky puhua koneiden kanssa kuten olemme nähneet elokuvissa – Star Trekistä Jetsonsiin – olivat tulossa todellisuudeksi”, kertoi Nuancen Dragon Professional and Consumer -liiketoiminta-alueen johtaja Mark Geremia. “Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Dragon jatkaa ihmisten työskentelytapojen ja elämäntapojen muuttamista.”

Mark Geremian otos ja Nuance-logo

Nuancen Mark Geremia kertoi meille, kuinka yritys auttaa organisaatioita tehostamaan tehokkuuttaan ja vähentämään toimintakustannuksia.

Perustamisestaan ​​lähtien Nuance on tarjonnut luokansa parhaita puheentunnistustuotteita, ja yritys kehittää edelleen tuotteitaan. Nuancein Dragon-ratkaisuvalikoima, kuten Dragon Professional Individual, yritysversiot, mukaan lukien Dragon Professional Group ja Dragon Legal Group, sekä hiljattain esitellyt Dragon Law Enforcement -ratkaisut auttavat organisaatioita, lainvalvontaviranomaisia ​​sekä pieniä ja suurempia yritystason yrityksiä optimoi tehokkuus dokumentoinnin tuottavuuden suhteen. Nuance loi Dragon-ohjelmistoratkaisut puhutun sanan muuntamiseksi luettavissa olevaksi tekstimuotoksi, mutta sen ominaisuudet ylittävät huomattavasti tämän perustarpeen tyydyttämisen.

“Ratkaisuillamme on todella muuntava vaikutus”, Mark sanoi. “Hyvin pidemmälle kuin vain puhumme tekstiksi, tarjoamme organisaatioille mahdollisuuksia löytää piilotettuja tehokkuuksia ja lisätä tuottavuutta ja palata takaisin siihen, mikä on tärkeintä – palvella asiakkaiden tarpeita.”

Palkittu dokumentaatiovälineet tuottavuuden nostamiseksi & Leikata kustannuksia

Dragon Professional -ryhmää hyödynnetään useilla toimialoilla ajan ja kustannusten säästämiseksi ja tarkkojen asiakirjojen noudattamisen parantamiseksi. Nopeus ja yksinkertaisuus, jonka ratkaisu dokumentaatioon auttaa, poistaa manuaaliseen tietojen syöttämiseen ja transkriptioon liittyvän ajan imeytymisen.

Dokumentaatio voidaan tehdä liikkeellä ollessa, ja keskushallintakonsoli tekee järjestelmänvalvojille, jotka ottavat ratkaisun käyttöön koko yrityksessä, helpon organisoida työkuormat ja mukauttaa työkalun useille käyttäjille.

“Se on nopeampi ja tarkempi tapa luoda erinomainen dokumentaatio”, Mark sanoi. “Me avaa mahdollisuuden parantaa tuottavuutta ja lisätä tehokkuutta.”

Lainvalvontaviranomaiset ovat myös todenneet, että Dragon on hyödyllinen odottamattomilla alueilla.

“Dragon Law Enforcement -ratkaisumme avulla voimme todella auttaa tekemään raportointiprosessista älykkäämpiä maksimoimalla upseerien turvallisuuden”, Mark sanoi. “Sen avulla upseerit voivat pysyä ajan tasalla ja olla tietoisia tilanteesta sanellen sanellen tapausraportteja tai suorittamalla äänihakuja.”

Nuance esitteli hiljattain tämän räätälöidyn ratkaisun erityisesti lainvalvontayhteisölle, Dragon Law Enforcement -yhtiölle. Nuancen mukaan tapausraportit voivat kuluttaa 45% kersantin työpäivästä. Nämä aikaa vievät vaatimukset vaikuttavat siihen aikaan, jonka upseerit todella käyttävät yhteisön suojelemiseen. Suorittamalla hakutyökaluja ja äänitöiden avulla paperityötä virkamiehet voivat tehdä paperityöt tehokkaammin, mikä vapauttaa aikaa aktiivisesti palvella ja suojata yhteisöjään..

Toinen hyödyllinen ratkaisu Nuance-työkalulaatikossa, Dragon Anywhere, on pilvipohjainen mobiilisovellus, joka mahdollistaa dokumentoinnin suuremman tuottavuuden – jopa toimiston ulkopuolella. Dragon Anywhere mahdollistaa kaikkien asiakirjojen luomisen, muokkaamisen, alustamisen ja jakamisen äänen kautta suoraan mobiililaitteesta. Tämä tarjoaa ammattilaisille, joiden on dokumentoitava ja raportoitava liikkeellä ollessa, yksinkertaisia ​​tapoja jatkaa työskentelyä synkronoidessaan Nuance’s Dragon -ohjelmistoa käyttävien pöytälaitteiden kanssa. Pohjimmiltaan kyse on työskentelystä useiden laitteiden välillä mistä tahansa, jolloin käyttäjät voivat jatkaa dokumenttien käsittelyä riippumatta siitä, missä he ovat.

Puheohjaustehokkuudet eri toimialoilla

Nuancen työkalut ovat kohtuuhintaisia ​​ja helppoja toteuttaa, minkä vuoksi suuret ja pienet organisaatiot käyttävät niitä paremman tehokkuuden ja kustannushallinnan luomiseen..

Kuten edellä on todettu, Dragon-ratkaisut toimivat hyvin monien vertikaalisten markkinoiden kanssa, koska ihmisillä on yhteinen affiniteetti nopeaan puheeseen kirjoittamisen ja kirjoittamisen löydetyn vähemmän suoran – ja joskus paljon hitaamman – lähestymistavan sijasta..

Kuva Dragonia käyttävistä poliiseista

Dragon tarjoaa turvallisen ja tehokkaan tavan lainvalvontaviranomaisille luoda raportteja ja muita asiakirjoja.

Koulutus on toinen pystysuora Nuance on havainnut hyötyvän Dragonista. Mark kertoi, että puheentunnistustekniikka on pitkä matka auttaa opiskelijoita, jotka kamppailevat kognitiivisten ja motoristen prosessien kanssa kirjoittamiseen tai kirjoittamiseen.

“Poistamalla kirjoittamisen esteet, opettajat avaavat luovuuden ja saavutuksen maailman niille opiskelijoille, jotka kamppailevat laittaakseen ajatuksensa paperille”, hän sanoi..

Ne, jotka ovat tottuneet auditiivisempaan lähestymistapaan oppimiseen ja muistiin, hyötyvät myös puheentunnistuksen muistiinpanoista. Ja opiskelijat, joilla on kuulon käsittely tai muistivaikeuksia, voivat hyötyä siitä, että opettajan sanat muunnetaan tekstiksi. Toimialasta riippumatta Nuance antaa käyttäjien saada teknologian toimimaan heidän puolestaan.

Uraauurtava AI ihmisen ja koneen välisten keskustelujen siltaamiseksi

Ennen tekoälyn (AI) tulostamista sanalla, Nuance oli edelläkävijä kentällä – ratkaisun laatiminen, jolla ei ollut silloin täsmällisiä sanoja.

“Puheentunnistusratkaisujemme perustana on koneoppiminen”, Mark sanoi. “Nuance pyrki luomaan luonnollisemman, ihmisen kaltaisen keskustelun ihmisen ja koneen välillä.”

Puheen muuntamiseksi (huomaa, että “muuntaa” jakaa juurin “keskustelun” kanssa) tekstiksi tarvitaan järjestelmä, joka ensin tunnistaa tavu ja myöhemmin saada niistä kontekstuaalisen merkityksen. Tämän avulla järjestelmä voi välittää ne muistiin tallennettuun sanaluetteloon. Peruslauluäänet sovitetaan sanoihin ja lauseisiin, joilla on luontainen merkitys, samoin kuin miten ihmiset käsittelevät kieltä.

Dragon vietti tämän vuoden huhtikuussa 20-vuotispäiväänsä – osoittaen Nuancen pitkäaikaisen johtajuuden puhe- ja kognitiivisessa AI-tilassa. “

Dragon Naturally Speaking, ensimmäinen jatkuvan sanelun tarjoava puheentunnistusratkaisu, kykeni käsittelemään 100 sanaa minuutissa. Nykyään Nuance tasoittaa tietä edelleen puheohjelmistoinnovaatioihin tarjoamalla ratkaisuja melkein jokaiselle vertikaaliselle ja yritysluokalle.

Joukkue tuhansia sitoutuneita innovaatioihin ja heidän asiakkaitaan

Nuancen menestys johtuu suurelta osin sen intohimoisesta yli 6000 työntekijän organisaatiosta ympäri maailmaa mobiili-, yritys-, terveydenhuolto- ja kuvantamisyrityksissä..

“Dragonin ydinpuheentunnistus on niin monien ratkaisujemme ydin – ja jokapäiväisessä ihmisten elämässä ja yrityksissä”, Mark sanoi. “Se on esimerkiksi keskeinen yhteyshenkilöille yhdistettyjen autojen Dragon Drive -automaatin, palveluntarjoajia palvelevien ratkaisujen, IoT: n, kliinisen dokumentoinnin ja transkription sekä omnichannel caFortune 500 -palvelun kanssa. Olen aina hämmästynyt lahjakkaasta tiimistämme. , työntämällä rajoja mahdollisuudelle yksinkertaistaaksemme kokemuksiamme tekniikasta. ”

Kaksi vuosikymmentä sitten Nuance oli kulmauttanut puheteksti-ohjelmistojen markkinat ja tekee sitä edelleen kohtuuhintaisella tuotteella, joka voi säästää yrityksille aikaa ja rahaa.

“Ei yksinkertaisesti ole paikkaa, jossa et voi käyttää ääntäsi saadaksesi parhaan hyödyn tekniikasta ja mikä tärkeintä, päivästäsi”, Mark sanoi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me