Media Templen asiakaskeskeinen painopiste loistaa AWS-pohjaisen, Enterprise-luokan WordPress-isännöinnin kehittyessä

TL; DR: Olemme pitkäaikaisia ​​Media Temple -faneja HostingAdvice-palvelussa, ja useiden MT-asiakkaidemme kanssa joukkueessamme voimme taata heidän huippuluokan luotettavuutensa ja palkitun asiakaspalvelun. Tiimi on johdonmukaisesti todistanut, että ihmiset ovat heidän etusijalla omistamissaan asiakashallintaohjelmissa, mt (One); heidän tunnettu hallittu VPS-palvelu, DV; ja tietysti ruudukko – ja he ovat tehneet sen uudestaan. Hanki uusin MT-päivitys: hallittu Enterprise WordPress -ratkaisu, jota ylläpitää AWS Cloud, joka tarjoaa skaalautuvuuden, luotettavuuden ja turvallisuuden, joka suurten yritysten on varmistettava, että niiden sivustot toimivat sujuvasti hoitaessaan päivittäistä liiketoimintaa.


Kehittäjät eivät ole vieraita muutosprosessissa. Kuva se: Inspiraatio antaa sinulle uuden projektiidean tai päivityksen muodossa, alat jäsentää sitä, ja ennen kuin tiedät sen, olet kyynärpään päässä siitä, mikä voi olla kaikkein hyvin organisoitu, kaunis koodi, jonka olet saanut koskaan kirjoittanut. Se on projekti, josta olet ylpeä, ja se auttaa ihmisiä tai ansaitsee sinulle rahaa tai kaikkia edellä mainittuja. Sinua pumpataan lähettämään vetopyyntö.

Sitten on aika tarkistaa koodi – ja huomaat, että pelisi muuttavassa ideassasi on joitain hikoksia. Sitä ei ole rakennettu palvelemaan massoja aivan kuten kuvittelitte, ja se on takaisku, jota voi olla vaikea niellä kehittäjänä, kun hän on innostunut ideasta.

Siellä ovat olleet jopa teknologiavoimalat, kuten Media Temple, joka on markkinoiden johtavan Grid-jaetun isäntän ja erittäin suositun hallitun DV-ratkaisun takana oleva yritys. Mutta heille epäonnistumiset vain vakiinnuttavat perustan palautepohjaisten tuotteiden tuomiseksi asiakkaille.

Esimerkiksi sen jälkeen kun uudet hallitut WordPress-isännöintisuunnitelmat otettiin käyttöön vuonna 2015, Media Temple sai palautetta yritystason asiakkailta ja toimistoilta. Konsensus: Tämäntyyppisten yritysten tarpeet poikkesivat keskisuurten toimistojen, web-kehittäjien ja suunnittelijoiden tarpeista.

Pascale Marchandin muotokuva ja Media Temple -logo

Viestintäjohtaja Pascale Marchand kertoi meille, kuinka Media Temple -yrityksen WordPress syntyi.

“Ensimmäisenä vuonna monet yritysasiakkaistamme ilmaisivat kiinnostuksensa ominaisuuksiin, jotka on räätälöity paremmin heidän erityistarpeisiinsa, kun kyse on tuesta, mittakaavasta, turvallisuudesta ja nopeudesta”, kertoi Media Templen viestintäjohtaja Pascale Marchand. “Koska olemme yhteydessä asiakkaisiimme ja kuuntelemme heitä jatkuvasti, julkaisimme Enterprise WordPressin, joka yhdistää ainutlaatuisesti hallitun WordPressin huippuluokan 24/7 -tukeen, omistautuneeseen tilinhallintaan ja pilvitekniikkaan.”

Viimeisimmät WordPress-ratkaisut tarjoavat AWS-skaalautuvuuden ja (mt) yhden palvelun

Media Templen uusi tarjous Enterprise-luokan yrityksille, Enterprise WordPress, hyödyntää AWS Cloudin skaalautuvuutta (mt One) – Media Templen omistettu tilinhallinta – ja 24/7 -tuen avulla.

“Enterprise WordPress on otettu erittäin hyvin vastaan”, Pascale sanoi. “Kun aloitimme toukokuussa, Twittersphere oli todella hurina siitä.”

Tässä on katsaus joihinkin Enterprise WordPressin hienoista ominaisuuksista:

  • Katastrofit kestävä ainutlaatuisella arkkitehtuurilla, jossa ei ole yhtäkään vikakohtaa ja useita redundanssitasoja sivustosi ylläpitämiseksi, mikä on erityisen tärkeää verkkokauppasivustoille, jotka käsittelevät suuria liikenteen piikkejä
  • Välitön skaalaus se saa työn valmiiksi sekunneissa eikä minuutteina
  • Maailmanluokan DDoS-suojaus joka pitää kriittiset sivustosi turvassa
  • (mt) Yksi omistettu tilinhallinta mielenrauhan ja asiantuntija-avun tarjoaminen
  • Omistettu puhelinnumero antaa sinulle oman linjasi ympäri vuorokauden tapahtuvaa teknistä tukea kokeneilta WordPress- ja Amazon-sertifioiduilta insinööriltä

Päivitys Enterprise WordPress -prosessiin sisältää (mt) One -tiimin erittäin käytännöllisen ja räätälöidyn lähestymistavan, joka muun palvelun avulla varmistaa, että verkkosivustot ja sovellukset toimivat huippusuorituskyvyllä..

Kuva Media Temple Tech -tuesta

Enterprise WordPress sisältää (mt) One, omistautuneen henkilöstön tarjoaman valkoisten käsineiden tilinhallintapalvelun.

“Varmistamme, että käymme läpi kaikki mahdolliset tarpeet, joita yrityksillä voi olla, ja joskus jopa asioita, joita he eivät ole ajatelleet itseään”, Pascale sanoi. ”Joten kun myyntikierros on valmis, heillä on täydellinen räätälöity ratkaisu. Varmistamme, että teemme kattava valmistelu ennen julkaisua, joten asennukseen ja suorittamiseen kuluu vähän enemmän aikaa. ”

(Mt) One -palvelun concierge-palvelut tarjoavat asiakkaille ja yhteistyökumppaneille omistautuneen tilivastaavan, joka tuntee liiketoimintansa sisäisesti ja ulos, proaktiivisesti ja reagoivasti käsittelee jokaista asiaa nopeasti ja jopa ajoittaa säännöllisiä yrityskatsauksia keskustelemaan tulevista digitaalitarpeista ja potentiaalisesta suuresta liikenteestä. Tapahtumat.

“Periaatteessa asiakkaat saavat erityisen vihjelinjan, joka asettaa heidät jokaisen linjan eteen”, Pascale sanoi. “Heidän ei tarvitse odottaa, ja he saavat valkoisten käsineiden tilinhallinnan ympäri vuorokauden, mikä on pohjimmiltaan asiakastukea steroideille.”

Palkittu asiakaspalvelu on Media Templen keskittymä

Yli puolet Media Templen 230 työntekijästä työskentelee asiakaspalvelussa, mikä on tuskin yllättävää, kun yrityksen tehtävä keskittyy tuomaan asiakkailleen mielenrauha tarjoamalla premium-tason tukea ja ratkaisuja.

Jos vierailet Media Templen toimipisteissä Los Angelesissa, löydät heidän tukitiiminsä istuvan aivan rakennuksen keskustassa – ja se ei ole sattumaa, koska yritys asettaa asiakastuen kaiken tekemänsä keskelle..

“Emme yritä vain tuottaa ennätyksellisiä määriä myyntiä”, Pascale sanoi. ”Kyse on olemisesta muutakin kuin vain teknologian tarjoaja. Haluamme tulla asiakkaidemme liiketoiminnan jatkeeksi ja varmistamme, että vaalimme näitä suhteita pitämällä heidän selkänsä ympäri vuorokauden. “

Media Templen hellittämätön keskittyminen asiakkaisiinsa on maksanut korvauksensa vakavalla laitteistolla. Stevie Awards, joka on maailman huipputason asiakaspalkinto, on kunnioittanut säännöllisesti Media Templen asiakastukitiimiä – tunnustanut heidät viimeksi kahdella arvostetulla palkinnolla maaliskuussa 2016..

Kuva Media Templesta Stevie-palkinnoilla

Media Templen asiakastukitiimi lisäsi kaksi Stevie-palkintoa kokoelmaansa tänä vuonna.

Media Temple voitti Gold Stevie -palkinnon Vuoden Office-asiakaspalvelutiiminä teknologiateollisuudessa. He ansaitsivat myös Silver Stevie -palkinnon asiakaspalvelun tekniikan parhaasta käytöstä tietokonepalvelut ja tietokoneohjelmistot -kategoriassa.

Itse asiassa Media Temple on ottanut kotiin 10 Stevie-palkintoa viimeisen neljän vuoden aikana, mikä osoittaa heidän vankan sitoutumisensa asettaa asiakkaat etusijalle.

Keskeinen osa asiakkaiden kuuntelemista on luoda keinoja saada sellaista palautetta, jota tarvitset pitääksesi yhteyttä heidän tarpeisiinsa. Media Temple oli ensimmäinen isäntäyritys, joka käytti Twitteriä asiakastukikanavana, loistava esimerkki niiden tarjoamasta monien alustojen asiakaspalvelusta..

Yksi tapa pitää asiakkaat tyytyväisinä on potentiaalisesti haastaa potentiaaliset ongelmat ennen kuin niistä tulee ongelmia, ja se johti siihen, että Media Temple toteutti Bug Bounty -ohjelman. Niin suuri kuin heidän insinööriensä käyttäessä uusinta tekniikkaa korkealaatuisten isännöintiratkaisujen tarjoamiseksi, toisinaan he eivät löydä kaikkia järjestelmän virheitä ensimmäistä kertaa.

Bug Bounty -ohjelma alkoi orgaanisesti, kun teknisesti taipuvainen käyttäjä otti yhteyttä Media Templeen Twitterin kautta ilmoittaakseen virheestä.

“Tutkimme asiaa ja sanoimme:” Vau, se on todella hyödyllistä “, Pascale sanoi. “Saamme nämä viestit joskus teknistä taitoa käyttäviltä asiakkailta, ja se auttaa meitä korjaamaan virheet oikeaan aikaan.”

Media Temple päätti aloittaa oman versionsa ohjelmasta, koska se auttoi parantamaan heidän ratkaisujensa yleistä käyttökokemusta ja suorituskykyä.

Ihmiskeskeinen koskee myös kukoistavaa toimistokulttuuria Media Templessa

Työn hakeminen Media Tempeliin edellyttää pitkää haastatteluprosessia, mutta kaikilta osin se näyttää olevan vaivan arvoinen. Etellen itse useita haastatteluja, Pascale oli vaikuttunut tulevien työtovereidensa älykkyystasoon – sekä älyllisesti että henkisesti -..

Yli kolme vuotta yrityksen kanssa, Pascale voi puhua Media Templen työtä tekevälle, leikkikalleiselle filosofialle.

“Kova pelaaminen tulee kovan työn jälkeen, mutta se on todennäköisesti yhtä tärkeää, koska tiedämme, että onnellinen työntekijä auttaa yritystä olemaan tuottavampi”, Pascale sanoi.

Media Temple on pitänyt työntekijöitään menestyksellisinä sellaisilla etuilla, kuten täysin varustetut keittiöt, biljardipöydät, kuukausittain onnelliset tunnit ja muut tapahtumat. Äskettäin Media Temple -tiimi meni Dodger-stadionille baseball-otteluun.

Yhtiö isännöi myös pöytätennisturnauksia, jotka kaksinkertaistuvat pukujuhlana – missä luojat, kumppanit, asiakkaat ja työntekijät kokoontuvat ja kilpailevat keskenään. Vaikka heidän ensimmäinen tapahtuma oli Los Angelesissa, he laajensivat äskettäin tapahtuman ulottuvuutta isännöimällä tapahtumaa Chicagossa, ja sen mukana toimitettiin Barack Obama..

Kuva Barack Obaman jäljitelijästä Chicagossa

Media Templen ensimmäisessä Chicagossa pidetyssä pöytätennis-turnauksessa esiteltiin Barack Obama -perspektiiviä ja hauskaa.

Media Templen tytäryhtiömarkkinoinnin vanhempi johtaja Tammy Porter lisäsi: ”Uskon, että ihmistemme intohimo puhuu niin paljon kaikessa, mitä teemme, ja on ehdottomasti yksi perusarvoista. Henkilöstöosasto, jota kutsutaan Employee Experience -osastoksi ja korostaa todella työ- ja perhe-elämämme tasapainoa, on todella kriittinen. ”

Jatkuva kehitys muistuttaa mediatemppelin alkua

Koodikorjausten lyöminen yleensä tuottaa vahvemman lopputuloksen, samoin kuin asiakaspalaute on johtanut Media Templeen innovatiivisiin ideoihin, jotka tarjoavat edelleen lisää luotettavuutta käyttäjilleen.

Tämä jatkuva kehitys juontaa juurensa Media Templen alkuperään. Media Temple-perustaja Demian Sellfors työskenteli luovassa teollisuudessa ja tarvitsi verkkoisäntää, joka puhuu hänen kieltään ja antaa hänelle mahdollisuuden keskittyä työhönsä eikä viettää aikaa huolehtien palvelimestaan..

Suunnittelijoilla ja kehittäjillä on teknisiä tarpeita, mutta mikä vielä tärkeämpää, he tarvitsevat mielenrauhan voidakseen todella syventyä projektiinsa painottamatta IT-tarpeita. Demian havaitsi, että sellaista hosting-yritystä ei ollut olemassa, joten hän aloitti Media Temple -yrityksen vuonna 1998.

“Meitä luotiin välttämättömyydestä, ja kasvatimme jatkuvasti tarpeita, joita tunsimme olevan tyydyttämättä teollisuudessa”, Pascale sanoi. “Mielenrauhan tuominen asiakkaillemme on ollut tehtävämme ensimmäisestä päivästä lähtien, ja olemme toimineet sen ympärillä.”

Media Temple juhlii 18-vuotista taivaltaan syyskuussa 2016, joten he suunnittelevat jatkavansa tarjoustensa kehittämistä vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Samaan aikaan me HostingAdvice ei voi odottaa nähdäksemme, mitä tämä tiimi tekee seuraavaksi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me