Linuxin tehokkuus käyttäjäystävällisessä paketissa: Zorin OS asettaa tietoturvan, yksityisyyden ja räätälöinnin laajemmalle asiakaskunnalle

TL; DR: Zorin OS, intuitiivinen, avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä Linux-aloittelijoille, suunniteltiin keskittymällä yksinkertaisuuteen ja perehtyneisyyteen. Tehokkaan vaihtoehdon Microsoft Windowsille ja macOS: lle on tarkoitus parantaa nopeutta, lisätä virtaa ja parantaa tietoturvaa. Esittelemällä Zorin OS 15 ja suunnittelemalla edelleen laajentamista, yritys jatkaa tehtäväänsä esitellä uusia käyttäjiä Linux-pohjaiseen tietokonejärjestelmään mahdollisimman saumattomasti.


Katso tarkkaan, ja huomaat, että Zorin OS: n taustalla oleva historia on pohjimmiltaan uuden ikäisen tarina, joka on asetettu uuteen tekniikkakauteen. Se alkaa kesällä 2008, kun nuoret veljet Artyom ja Kyrill Zorin pelasivat Linuxilla – kuten tämän päivän uteliaat teini-ikäiset toisinaan tekevät.

“Kun tapasimme Ubuntu 7.10: n, ajattelimme sen olevan uskomaton – etenkin verrattuna Windowsin ja Macin tarjoamiin käyttöjärjestelmiin”, Artyom kertoi. “Se oli muokattavissa, se sai tietokoneen toimimaan nopeammin, se oli joustava eikä saanut viruksia.”

Zorin OS -logo

Kuten Linuxin koulutuspyörät: Zorin OS on suunniteltu auttamaan käyttäjiä siirtymään vahvaan Linux-pohjaiseen tietokonejärjestelmään.

Veljekset, vain tuolloin 12- ja 14-vuotiaita, olivat järkyttyneitä siitä, että useammat ihmiset eivät hyödyntäneet käyttöjärjestelmää – ennen kuin esittelivät sen isälleen. “Tajusimme heti, että se ei ollut käyttäjäystävällinen uusille ja kokemattomille henkilöille”, Artyom sanoi.

Huolimatta heidän nuoresta iästään ja täydellisestä kehityskyvyn puutteesta, veljet saivat innoituksen silmien avaamisesta ja päättivät vastata edessä olevaan haasteeseen. Joten he osana koulutieteellistä hanketta aloittivat käyttäjäystävällisen Linux-pohjaisen käyttöjärjestelmän kehittämisen opettaen samalla ohjelmointia samalla.

Artyomille ja Kyrillille myönnettiin pian palkintoja tiedemessuilla, mutta heidän matkansa olivat kaukana. Viimein, kuukausien jatkokehityksen jälkeen, pari lähetti virallisesti Zorin OS 1.0: n 1. heinäkuuta 2009. “Se kasvoi nopeasti sieltä”, Artyom kertoi..

Nykyään, kymmenen vuotta myöhemmin, intuitiivinen avoimen lähdekoodin vaihtoehto Windowsille ja macOS: lle tuo Linuxin voiman kaiken tason käyttäjille. Pitämällä keskittymistä yksinkertaisuuteen ja perehtyneisyyteen Zorin OS antaa lukemattomille henkilöille mahdollisuuden käyttää nopeampaa, tehokkaampaa ja erittäin turvallista laskentakokemusta. Nyt, suunnittelemalla edelleen laajentamista ja julkaisemalla Zorin OS 15, yritys jatkaa uusien käyttäjien esittelyä Linux-pohjaiseen järjestelmään..

Intuitiivinen avoimen lähdekoodin ratkaisu

Marraskuuhun 2017 mennessä, vähemmän kuin vuosi julkaisunsa jälkeen, Zorin OS 12 oli ladattu yli miljoona kertaa – ja 60% latauksista tuli Windows- ja Mac-käyttäjiltä. Artyom osoittaa tämän osittain yrityksen käyttäjäystävällisille työkaluille ja asiakaskeskeiselle lähestymistavalle.

“Suunnittelimme Zorin OS: n niin, että siinä on täydellinen sekoitus voimaa ja käytettävyyttä kaikille”, hän sanoi. “Zorin OS on rakennettu mahdollisimman helpoksi, joten sinun ei tarvitse oppia mitään aloittamiseen sen tutun käyttöliittymän ansiosta.”

Zorin OS kahdella laitteella

Käyttöjärjestelmä tekee tietokoneestasi – tai kannettavasta tietokoneestasi – nopean, tehokkaan ja turvallisen.

Artyom kertoi, että yrityksen edessä oli varhaisia ​​haasteita, jotka tekivät hankkeesta houkuttelevamman markkinoille etenkin sovellusten saamisen kannalta. “Monet ihmiset todella pitivät järjestelmistämme, mutta pelkäävät siirtyvänsä täysin Windowsin kaltaisesta yksinkertaisesti siksi, että he eivät voineet suorittaa kaikkia sovelluksiaan Zorin OS: lla”, hän sanoi..

Mutta siirtyminen kohti pilvi-isäntäsovelluksia viimeisen 10 vuoden aikana on auttanut muuttamaan tätä. “Nykyaikaiset web-kehittäjät haluavat heidän sovellustensa toimivan suurimmissa alustoissa sekä älypuhelimissa, tablet-laitteissa ja muissa laitteissa”, Artyom sanoi. “Mutta natiivisovellusten luominen jokaiselle nimenomaisesti vaatii paljon työtä – joten he ovat alkaneet käyttää selainta käyttöliittymänä.”

Artyomin mukaan tämä teollisuuden muutos on helpottanut perinteisiä alustoja käyttävien ihmisten hyppyä vaihtoehtoisiin.

Sisäänrakennetut sovellukset ja tuttu käyttöliittymä

Zorin OS: n mukana on esiasennettu täydellinen sarja tehokkaita ammatillisia sovelluksia, jotka on suunniteltu antamaan käyttäjille mahdollisuus selata, työskennellä, pelata ja käsitellä kaikkea niiden välistä. Ohjelmisto sisältää täydellisen toimistosarjan, ammattimaisen kuvankäsittelyohjelman ja sisäänrakennetut palomuurityökalut.

Laajan sovellusvalikoiman lisäksi Zorin-työpöytäympäristö saa käyttäjät tuntemaan olonsa kotoisaksi uudessa käyttöjärjestelmässään, jolloin työpöytä voidaan muuttaa muistuttamaan tuttuja näytöksiä Windows-, macOS- ja Linux-käyttöjärjestelmissä. Saavutettavuuden kannalta Zorin OS on myös käännetty yli 50 kielelle, ja se on esiasennettu apuvälineillä. Nämä lisäykset antavat tehokkaan laskentakokemuksen ulottuville suuremmalle osalle käyttäjiä ja mahdollistavat saumattoman, turhautumattoman siirtymisen.

Sovellukset Zorin OS: lle

Zorin OS on valmiiksi ladattu valikoimalla sovelluksia liike-, koulutus- ja henkilökohtaiseen käyttöön.

Yhtiö tarjoaa erilliset versiot Zorin OS -sovelluksesta, joissa paketoidut sovellukset vaihtelevat. Suunnitelmat alkavat Zorin OS Core -sovelluksella, joka sisältää tärkeät ominaisuudet, joita tarvitset selaamaan verkkoa, työskentelemään toimistoasiakirjoissa tai keskustelemaan ystävien kanssa.

Zorin OS Ultimate puolestaan ​​sisältää kaiken liiketoimintasuunnitelmassa plus yli 20 peliä, videotaustakuvia, ylimääräisiä yritys- ja mediasovelluksia, lisättyjä työpöydän asetteluita ja pääsyn Zorinin asiantuntevan asiakaspalvelutiimin suoraan tukeen. Muita suunnitelmia, kuten Zorin OS Education ja Zorin OS Lite, on saatavana myös erityiskäyttöön.

Nopea, luotettava, monipuolinen ja turvallinen tekniikka

Jatkuvan kehityksen suhteen Zorin OS -tiimin päätöksentekoprosessi on hyvin tietoinen aloittelijoiden käyttäjien kokemuksista. “Jos käyttäjien mielestä on ominaisuuksia, jotka olisivat todella hyödyllisiä uudelle käyttäjälle, laitamme ne yleensä etenemissuunnitelmaamme”, Artyom sanoi. “Yleensä kysymme, onko uusi ominaisuus sekä hyödyllinen että käyttäjäystävällinen, ennen kuin harkitsemme uuden lisäämistä.”

Viime kädessä yrityksen päätavoite on tehdä Linuxista yksinkertainen Artyomin ja Kyrillin isän kaltaisille käyttäjille, jotka hyötyisivät avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän nopeudesta, turvallisuudesta ja joustavuudesta, mutta jotka eivät ehkä ole tyytyväisiä kovaan siirtymiseen..

“Pyrimme yksinkertaisuuteen joka vaiheessa”, Artyom sanoi. “Joten tutkimme kuinka ihmiset perehdytetään käyttöjärjestelmään, missä edut ovat, miten he asentavat käyttöjärjestelmän jne. – sen sijaan, että vetoaisimme harrastajiin ja insinööreihin.”

Siksi järjestelmä tekee myös Wine- ja PlayOnLinux -sovellusten käytöstä helppoa, antaen käyttäjille mahdollisuuden suorittaa tottuneet Windows-ohjelmat ja pelit Zorin-käyttöjärjestelmässä. Jos etsit lisää ratkaisuja, käy vain Zorin OS -sovelluskaupassa löytääksesi lisää sovelluksia ja pelejä.

“Jotkut ihmisten rakastamat sovellukset ovat saatavana vain Windowsille, mikä innosti meitä tukemaan Windows-sovelluksia aktiivisesti viinin kautta”, Artyom sanoi. “Sisällytämme jatkuvasti viiniä uusimman version varastossamme taatakseen yhteensopivuuden.”

Esittelyssä Zorin OS 15, nyt beta-versiossa

Pitkän kehitysjakson jälkeen yritys esitteli äskettäin Beta-versiossa seuraavan pääversion, Zorin OS 15, Zorin OS 15. Tämän julkaisun myötä yritys keskittyy edelleen intuitiivisen käyttökokemuksen varmistamiseen alusta loppuun.

“Olemme saaneet toistaiseksi hyvää palautetta Beetasta”, Artyom sanoi.

Zorin OS 15: ssä on tehokkaita työkaluja synkronointiin ja laitteiden välillä siirtymiseen, suorituskyvyn optimointiin, tyytyväisempiin työpöytäteemoihin, mukaan lukien vaaleat ja tummat tilat, käyttöliittymä, joka on räätälöity kosketusnäytöille, uudelleensuunnitellut LibreOffice-sovellukset, väri-emoji-tuki ja useita lisäparannuksia..

Artyomille ja Kyrillille, jotka edelleen hoitavat liiketoimintaa yhdessä, Zorin OS 15 on suora seuraus siitä, mitä pari on työskennellyt luomaan yli kymmenen vuoden ajan: Käyttöjärjestelmä, joka todella asettaa Linuxin voiman ulottuville ei-teknisille käyttäjille kautta käyttäjäystävällinen muotoilu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me