Lähes kolme vuosikymmentä CRM: Kuinka Commence Corporation -sovellus helpottaa myynti-, markkinointi- ja asiakaspalvelun hallintaa

TL; DR: Commence Corporation on yritysluokan toiminnallisuus pienyritysten hinnoittelussa ja on pitkäaikainen asiakassuhteiden hallintaohjelmistojen johtaja. Käyttämällä yrityksen työpöytä- tai pilvi-CRM-ohjelmia yritykset voivat seurata myyntiin ja tyytyväisyyteen liittyviä tilastoja. Tuhansien yritysten ympäri maailmaa käyttämä Commence tarjoaa arvokkaita oivalluksia, jotta asiakkaat voivat parantaa asiakasvuorovaikutusta ja kasvattaa voittoja. Commencen pääasiallinen painopiste on liiketoiminnan menestyksen ja kasvun helpottamisessa, sillä käyttäjäkunta koostuu pääosin pienistä ja keskisuurista yrityksistä.


Tutkiessaan CRM-ohjelmistomaisemaa, Larry Caretsky tietää, että hänen yrityksensä, Commence Corporation, ei ole suurin – ja se on täysin hieno.

Sen sijaan hän vertaa Commencea Volvon kaltaiseen tapaan, joka on suhteellisen pieni yritys, joka kilpailee 50 kertaa suurempia massiivisia yrityksiä vastaan.

“He löysivät periaatteessa sen, mitä tekevät paremmin kuin kaikki muut”, sanoi Larry, joka on aloitusjohtaja. “He ovat hiottu ominaisuuteen, turvallisuuteen ja heillä on GM: n ja Fordin kaltaiset puolustukset puolustuksessa. Jos olet kiinnostunut autosi turvallisuudesta, GM: n ja Fordin on todistettava, että he ovat ainakin yhtä turvallisia tai et aio ostaa heiltä. “

Lähes 30 vuoden ajan Commence on keskittynyt tarjoamaan erinomaista asiakaspalvelua pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka tarvitsevat ohjelmistoja yhteydenpidon, myynnin, markkinoinnin ja tuen hallitsemiseksi. Puolet ajasta, Larryn mukaan teollisuuden asiantuntijat ovat odottaneet, että yritys ei pysty kilpailemaan pitkäaikaisten CRM-titaanien tai korkean teknologian startupien kanssa; hän nauttii todistamalla heidät väärin.

“Yritykseni on voinut menestyä ja kasvaa 27 vuoden aikana, koska meillä on todella hyvä tietää, mitä teemme paremmin kuin kaikki muut”, Larry sanoi. “Kilpailemme Microsoftin, Salesforcen ja lukemattomien muiden CRM-ratkaisujen tarjoajien kanssa, ja olemme edelleen elossa ja kasvamassa. Asiakasta olla yli 20 vuotta teknisessä teollisuudessa on ennenkuulumatonta. ”

Varhainen edelläkävijä asiakastietokantojen hallinnassa

Commence sai alkunsa 1990-luvun alkupuolella, kun joukko liikemiehiä uskoi voivansa tehostamaan yrityksiä luomalla työkalun, joka kaappaa, seuraa ja jakaa tärkeitä asiakastietoja koko organisaatiossa. He perustivat Commence RM -työpöytäohjelman, jolla hallitaan tilejä, myyntiä ja markkinointia.

“Se oli yksi ensimmäisistä tuotteista teollisuudessa, joka antoi ihmisille mahdollisuuden luoda tietokanta, jossa he voivat seurata asiakkaiden osoitteita, puhelinnumeroita, toimintaa ja historiaa”, Larry sanoi.

Mahdollisuus käyttää ja mukauttaa Commence RM: tä helposti kotitoimiston ulkopuolella teki ohjelmistosta uskomattoman suositun teollisuusjättiläisten, mukaan lukien AT&T, Compaq ja IBM, jotka myivät järjestelmän yksityisellä merkillä.

Varhaisena esimerkkinä konsolidoidusta tietokantakonseptista Commence RM – joka on edelleen saatavana tänään – oli Commencen nykyisen CRM-alustan edeltäjä. Vaikka kilpailussa pyritään tyypillisesti kaikille sopivaan ratkaisuun, Commence erottaa itsensä siitä, että antaa käyttäjille räätälöidä ohjelmat liiketoiminnan tarpeisiin.

“Ohjelmamme ovat laajentuneet pelkkien tilien ja yhteystietojen hallintaan liidien ja myyntiprosessien hallintaan”, Larry sanoi. “Nykyään on vielä useita tuhansia yrityksiä, jotka käyttävät alkuperäistä tuotetta, ja olemme jatkaneet lisätoimintojen lisäämistä.”

Palvelun ja ohjelmiston yhdistäminen markkinoiden tehokkuuden parantamiseksi

Commencen tuotteet, joita käytetään nyt useilla teollisuudenaloilla ja mantereilla, tarjoavat korkean tason toiminnallisuuden erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Kilpailemalla teollisuusjättiläisten kanssa yritys erottuu itsestään keskittymällä vahvasti laatuun ja asiakastukeen.

“Meistä on tulossa todella paljon palveluyrityksiä kuin ohjelmistoyrityksiä”, Larry sanoi. “Jos tarkastellaan paljon pieniä ja keskisuuria yrityksiä, kaksi aluetta, joista ne todella kärsivät, ovat myynti ja markkinointi.”

Kuva Commence toimitusjohtaja Larry Caretskystä ja kuvakaappaus Commence CRM: stä

Toimitusjohtaja Larry Caretsky erottaa Commencen tekemällä siitä skaalautuvan ja hyvin tuetun pienille ja keskisuurille yrityksille.

Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä ei ole vain rajoitettua budjettia markkinointiin, mutta myös monet konsultit työskentelevät mieluummin suurten asiakkaiden kanssa. Siksi Commence on edullinen ratkaisu, joka sisältää käytännön kuulemisen.

Puhelin- ja sähköpostituen lisäksi Commencen itsepalveluohjelmat ja ilmaiset resurssit sisältävät palveluportaalin, tietokannan ja usein kysyttyjä kysymyksiä. Tämän lisäksi asiakkaat voivat ostaa lisätukea, kuten konsultointia ja tuoteohjausta. Vaikeimpiin haasteisiin Commence tarjoaa ammattitaitoisia palveluita, kuten tiedonsiirtoa, kolmansien osapuolien integrointia ja henkilökohtaista koulutusta, jotka rohkaisevat parhaita käytäntöjä.

“Autamme heitä itse suunnittelemaan ja toteuttamaan omia myyntiprosessejaan”, Larry sanoi.

Yhden luukun CRM, joka kasvaa liiketoiminnan tarpeiden rinnalla

Haluatko yritys keskittyä resurssien hallintaan tai tiputusmarkkinointikampanjaan, Commence tarjoaa lisäarvoa ja tehokkuutta yrityksille, jotka haluavat olla tehokkaampia ja menestyvämpiä useilla eri osastoilla. Alusta on saatavana työpöytä-, pilvi- ja mobiilimuodossa muuttuvan työvoiman mukaan.

Sales CRM sisältää mukautettavan kojetaulun ja työkalut lyijypisteiden määritykseen ja luovuttamiseen, myyntimahdollisuuksien hallintaan, analytiikkaan ja järjestettyihin tileihin ja yhteystietoihin, kun taas Marketing CRM -sovellus automatisoi useita prosesseja lyijyn sieppaamisella ja sähköpostiviestinnällä. Projektinhallinta- ja asiakaspalveluohjelmat lisäävät toimintoja ja raportointia.

Näyttökuva Commence CRM: stä

Commence-hallintapaneeli auttaa yritysomistajia seuraamaan myyntimahdollisuuksia, asiakasvuorovaikutusta ja tuloksia.

“Tärkein etuna on yhden luukun ostoksemme”, Larry sanoi. “Vaikka asiakas voi tietää, ettei hän tarvitse tällä hetkellä projektipäällikköämme tai puhelinkeskusta, hän saattaa tarvita niitä tulevaisuudessa eikä halua muuttaa CRM-järjestelmiä.”

Commence CRM -sovelluksella yritykset voivat hallita myyntikierrosta tehokkaammin ja tuottaa johtoja tehokkailla markkinointikampanjoilla. Kohtuuhintaisella ja kokonaisvaltaisella pilvipohjaisella ratkaisulla Commence antaa yrityksille mahdollisuuden kilpailla CRM-jättiläisiä – kuten Salesforcea – ja käyttää numeroita todistaakseen sen. Yrityksen tutkimuksen mukaan CRM-ohjelmiston sisällyttäneet asiakkaat ilmoittavat keskimääräisen myyntitulon kasvavan 14–21% yhdeksän kuukauden kuluessa toteutuksesta.

Horisontissa: Päivitetty alusta, jossa on edistynyttä raportointia

Monille pienille ja keskisuurille yrityksille kyvyttömyys ulkoistaa asiakaspalvelua, luoda oma myyntiryhmä ja palkata ammattimaiset markkinoijat on valitettava todellisuus. CRM-ohjelmisto auttaa kuitenkin täyttämään nämä aukot ja mittakaavan käyttämällä parempia markkinointistrategioita ja luomalla asiakassuhteita.

Vaikka uusimmat ominaisuudet ja parannukset vaikuttavat osittain uusimpaan tekniikan kehitykseen, Larry sanoi, että Commencen ensisijainen tavoite on vastata asiakkaiden organisaatiota ja edistystä koskeviin vaatimuksiin.

“Pidämme varmasti kaiken uuden tekniikan päällä, mutta keskitymme pääosin keskustelemaan siitä, mitä yhteisiä piirteitä saamme asiakkailtamme”, Larry sanoi. “Jos 2000 asiakasta pyysi ominaisuutta, me tiedämme tehdä siitä prioriteetin.”

Tyypillisesti yritys esittelee parannuksia työpöytäohjelmaan ja jäljittelee sitten pilvialustan toiminnallisuutta. Tuleviin päivityksiin sisältyy edistyneitä raportointityökaluja Jaspersoftin ja optimoitujen Gmail- ja Outlook-integrointien kautta sekä muita kolmansien osapuolien kumppanuuksia, Larry sanoi.

“Olen vuosien varrella oppinut, että asiakkaat ostavat tuotteita ja ohjelmia sen perusteella, kuka heidän mielestään auttaa heitä ratkaisemaan heidän edessään olevan ongelman”, hän sanoi. “Pyrimme tarjoamaan tarkalleen ratkaisuja, joita asiakkaamme tarvitsevat milloin tahansa.”

Lisätietoja osoitteessa www.commence.com.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me