Kuinka Suorita ja Seapine tarjoavat täydellisen ja saumattoman käyttökokemuksen sovelluksen elinkaaren hallintaan ja versionhallintaan

TL; DR: Vuoden 2016 lopulla hankittua sovelluksen elinkaaren hallintaan erikoistuneita Seapine Software -sovelluksia suorittavien versionhallinnan asiantuntijoiden suorittama Performancece voi nyt tarjota kattavan työkalusarjan, joka auttaa kaikkien toimialojen suunnittelutiimiä rakentamaan monimutkaisia ​​tuotteita yhteistyöhön, turvallisesti ja tehokkaasti. Saimme sisäpiirin siitä, kuinka Seapinen TestTrack -järjestelmä – jota pian muutetaan liittymään Perforcen Helix-tuotteisiin – tarjoaa kehitys- ja IT-organisaatioille työkaluja, tekniikoita ja parhaita käytäntöjä toimittaakseen laadukkaita tuotteita ajallaan ja budjetissa..


Saksalainen suunnitteluyritys Softing kohtasi kovaa haastetta: Yhtiö työllisti kaksi tekniikkaosastoa, jotka jakautuivat kolmeen maahan ja tuottivat kaksi erillistä tuotelinjaa. Industrial Automation -divisioona halusi seurata hankauskehitysprosessia nykyaikaistaa ja lisätä joustavuutta olemassa oleviin prosesseihin. Yrityksen Automotive Electronics -tiimi tarvitsi jäljitettävyyttä ja monimutkaisempaa työnkulkua tiukkojen vaatimusten täyttämiseksi..

Huolimatta voimakkaasti erilaisista kehitysprosesseista ja -tarpeista, Softing-johto halusi yhtenäisen, virtaviivaisen ja standardisoidun kehitystyökalusarjan – ja löysi sellaisen Seapine Software -sovelluksen elinkaarinhallinnan (ALM) alustaan ​​TestTrack, jota Softing jo käytti ongelmien seuraamiseen..

Yli kahden vuosikymmenen ajan Seapine-perustaja ja toimitusjohtaja Rick Riccetti on lisännyt ominaisuuksia TestTrack-sarjan kasvattamiseksi kattamaan projektin työnkulkujen, vaatimusten, testauksen ja ongelmien hallinnan..

“Se on ollut tuotteemme avainvahvuus ja mikä on erittäin houkutteleva asiakaskuntaamme, koska he voivat lisätä toimintoja tarvittaessa”, Rick sanoi. “Se tekee koko portfolion hallinnan helpommaksi, varmuuskopioinnin helpommaksi ja ihmisten on helpompi oppia toinen osa ratkaisua tarvittaessa.”

Kuva Perforce CTO Rick Riccetti Seapine ja Perforce -logoista

Rick Riccetti aloitti Seapine Software -ohjelmiston lähellä Ohion Cincinnattia ja pysyy Perforcen teknologiajohtajana.

TestTrackin lisäksi useat Seapinen suurimmista asiakkaista käyttävät Perforcen ohjelmistoja yritysluokan versionhallintaan ja lähdekoodien hallintaan. Minnesota -yritys osti Seapinen marraskuussa 2016 tarjoamaan harvinaisen, kattava ohjelmistopaketin, jolla hallitaan tuotekehityksen kaikkia näkökohtia.

Teknisten ratkaisujen insinöörin Nico Krügerin mukaan tunnettavat tuotemerkit, kuten Apple, Samsung, Honda, General Electric ja Bank of America, luottavat useilla eri toimialoilla Seapine and Perforce -ohjelmistoihin kehittääkseen suoritettavia, turvallisia ja varmoja kuluttajatasotuotteita..

“Käytät todennäköisesti näitä tuotteita ja luotat niihin”, hän sanoi. ”He luottavat meihin auttamaan heitä toimittamaan laadukasta työtä. Se on todella mitä olemme tekemisissä: autamme maailman parhaita tuotemerkkejä toimittamaan parhaita tuotteita siellä. ”

Suorita ja Seapine: Kattavat työkalut työnkulun hallintaan

Kun Seapine ja Perforce -johtajuus aloitti keskustelut kahden yrityksen yhdistämisestä, Rick arvosti yhteistä keskittymistä innovoinnin nopeuttamiseen ja ennustettavuuden parantamiseen eri aloilla, kuten autoteollisuus, terveydenhuolto, rahoitus, pelit ja animaatiot, ohjelmistot ja tekniikka sekä sulautetut laitteet.

“Mitä saat, kun vedämme näitä yrityksiä ja tuotteita yhteen, on uskomattoman monipuolinen ja kykenevä sovellusten elinkaaren hallintaratkaisu versionhallintamoottorilla, jolla ei todellakaan ole kilpailijaa tänään”, hän sanoi..

Graafinen kuva Seapine and Perforce -tuotteista

TestTrack tulee pian uudelleen nimeksi Helix ALM liittyäkseen Perforcen versionhallintajärjestelmään.

Perforcen Helix-versionhallintaratkaisujen sarja sisältää erittäin skaalautuvan versionhallinta- ja yhteistyöalustan, jolla hallitaan turvallisesti muutoksia kaikessa digitaalisessa sisällössä, Git-pohjainen kehitysekosysteemi ja Gerrit-tyylinen tarkistusalusta, joka yhdistää hajautetut joukkueet, suojaa immateriaalioikeuksia ja tukea nopea vapautumissykli.

Aikaisemmin Rick on nähnyt kilpailijoiden menestyvän joko ALM- tai versionhallintaohjelmissa – tai käyttävän alaohjelmia molemmissa kategorioissa.

“Sanoisin, että tällä hetkellä ei oikeastaan ​​ole ketään, jolla olisi Helixin ja TestTrackin kyvyt yhdessä salkussa”, hän sanoi. ”Kun työskentelemme etenemissuunnitelmamme kautta, tavoitteemme on saada nämä näyttämään ja tuntuvat yhdeltä tuotteelta. Näet sen seuraavien viikkojen aikana, kun työskentelemme kaiken brändäyksen kanssa ja tarjoamme asiakkaillemme saumattomampaa, yhden yrityksen kokemusta. “

Helix ALM: n polku tekniikan tehokkuuteen

TestTrack siirretään eteenpäin yhtenäisenä kehitysalustana pian uudelleen nimellä Helix ALM ja integroidaan versionhallintajärjestelmään..

Koska suunnittelutiimit ja luotavat tuotteet ovat niin monimutkaisia, Nico sanoi, että Helixillä on kriittinen rooli auttamalla yrityksiä saavuttamaan tulokset ajallaan, budjetilla ja laadulla täyttämään tärkeät standardit ja vaatimustenmukaisuusvaatimukset.

“Se ei ole niin helppoa kuin verkkosivuston rakentaminen”, Nico sanoi. ”Se on yleensä jotain paljon monimutkaisempaa, kuten asiat, jotka menevät lentokoneisiin, autoihin, lääkinnällisiin laitteisiin ja niin edelleen. Olemme todella työskennelleet suunnittelemaan tuotteen, joka on erittäin skaalautuva ja konfiguroitavissa sitä varten. “

1. Ketterän kehityksen työnkulkujen perustaminen

Helix ALM mukautuu räätälöitäviin kojetauluihin ja tehtävätauluihin riippumatta siitä, työskentelevätkö joukkueesi vesiputouksella, ketterässä, kanbanissa tai harjauksessa – tai jossain keskellä. Käyttäjät voivat vaihtaa graafisen ja luettelonäkymien välillä etsiä ja hallita tehtäviä, Nicon mukaan, kaikki painottaen asiaankuuluvan tiedon asettamista eteen ja keskelle.

Kuvakaappaus Helix ALM -kokoonpanosta

Hallintapaneelit voidaan räätälöidä käyttäjäkohtaisesti tarjoamaan nopein pääsy tietoihin.

“Yritämme vähentää melua saadaksemme sinut suoraan siihen, mitä sinun täytyy tehdä päivittäin”, hän sanoi. “Yritämme tehdä käyttäjän saumattomasta työskentelystä haluamallaan tavalla.”

2. Vaatimuksien hallinta yhteistyön avulla

Sen sijaan, että suuret ryhmät yrittäisivät jakaa ja muokata samanaikaisesti samaa Word-asiakirjaa, Helix ALM tarjoaa keskuskeskuksen kaikille, jotka voivat tehdä yhteistyötä samanaikaisesti. Kun vaatimusasiakirja on tuotu, Helix ALM järjestää kriteerit luokkiin, tilaan ja riskitasoihin.

Käyttäjät voivat seurata erilaisten vaatimusten suhteita yhdistetyn tiedon näkemisen lisäksi. Nico: n mukaan se on yksi Helix ALM: n vaatimustenhallintajärjestelmän arvokkaimmista näkökohdista – eteen- ja taaksepäin vaikutusanalyysi, joka liputtaa epäilyttäviä riippuvuuksia..

“Hyvin nopeasti voin tunnistaa, että jos teemme muutoksen, katsokaa kaikkia tavaroita, jotka rikomme”, hän sanoi. ”Tällainen näkemys on todella tärkeä useimmille asiakkaillemme. Se antaa heille kyvyn ymmärtää muutoksen vaikutukset. ”

3. QA-näkyvyyden testitapausten valvonta

Käyttäjät voivat luoda automatisoituja tai manuaalisia testitapauksia kyvyllä arvioida, kuinka kauan kumpikin kestää, ja sisällyttää muunnoksia kattamaan useita selaimia, käyttöjärjestelmiä tai pelikonsolia. Lisäksi Helix ALM: llä on sisäänrakennetut algoritmit, jotka tunnistavat riskitason, joka jokaisella testillä on projektin yleiseen menestykseen.

Kuvakaappaus Helix ALM -testauksesta

Käyttäjät voivat luoda, muokata ja suorittaa testitapauksia, jotka linkittävät takaisin alkuperäiseen vaatimukseen ja muuhun hyödylliseen tietoon.

Helix ALM: n testitapaushallintaympäristössä on Defect Scribe -lisäosa, joka kaappaa ja tallentaa manuaaliset testausvaiheet ja sisällyttää ne automaattisesti testitapaukseen asianmukaisilla kuvakaappauksilla ja muistiinpanoilla.

“Lyön pohjimmiltaan tallennuspainiketta, ja se kaataa jokaisen askeleen puolestani, tekee kuvakaappauksen ja korostaa napsautukseni”, Nico sanoi. “Se on todella tehokas tapa testata, varsinkin jos sinulla on GUI-pohjainen sovellus.”

4. Jäljitettävyyteen liittyvien ongelmien ja vikojen vianmääritys

Helix ALM auttaa insinöörejä ja järjestelmänvalvojia tutkimaan virheitä virtaviivaistamalla asiaan liittyvien materiaalien hakuja koko projektin ajan.

“Missä tahansa järjestelmässä virhe ilmeni, se tuo takaisin tulokset osoittaakseen, onko kyse toistuvasta virheestä vai tapahtuiko jotain”, Nico sanoi. “Yritämme tehdä tiedon löytämisestä paljon helpompaa, varsinkin jos sinulla on suuria joukkueita.”

Kuvakaappaus Helix ALM -jäljitettävyydestä

Helix ALM tarjoaa turvallisuuden ja jäljitettävyyden testitapausten tallennuksessa ja hallinnassa.

Helix ALM: n virheiden tunnistaminen linkittää nopeasti asiaan liittyvät tiedot helposti jaettavalla tavalla ongelman toistamiseksi.

“Näen, mitä toiminnallisia vaatimuksia olen toimittanut, mutta näen myös testin, joka liittyy siihen vaatimukseen”, Nico sanoi. ”Jos tapahtui vika, voin nähdä vian ja sen tilan, ja näen sen todella linkitettäessä lähdekoodin hallintatyökaluihimme. Voimme todella näyttää sinulle koodirivin, johon muutos vaikuttaa, ja jäljittää sen aina takaisin ylimmän tason vaatimukseen. “

5. Raporttien generointi automaattisesti hienorakeisella ohjauksella

Tarjoamalla syvällisempää tietoa kuin kojetauluja, automaattiset raportit voivat auttaa ryhmiä tekemään oikea-aikaisia, tietoisia päätöksiä palamiskaavioilla, edistymisraporteilla ja tuottavuuden virstanpylväillä.

“Sinun ei tarvitse selvittää, kuinka tehdä paljon näitä juttuja”, Nico sanoi. ”Periaatteessa valitset vain mallin. Se voi olla yhtä helppoa kuin vastata kysymykseen siitä, kuinka kaukana olet vapautuksesta. Meillä on paljon valtaa raportoinnissamme ja kuinka voit rakentaa omat raporttisi järjestelmään saadaksesi merkityksen kaikista näistä tiedoista. “

Asiakastuki ja käyttäjien kuunteleminen päivityksiä ja uusia ominaisuuksia varten

Suurin osa Perforce-asiakkaista saa tukea tunnin sisällä. Nico toteaa, että jotkut yritykset, joilla on niin kattavat ja tekniset tuotteet, eivät vastaa..

“Haluamme olla onnellisia asiakkaita ja kuuntelemme asiakkaitamme”, hän sanoi. ”Koska niin monet ihmiset ympäri maailmaa käyttävät tuotteitamme, siellä on paljon hienoja ideoita. Jos kuuntelet heitä ja leikkaat melun, voit usein nähdä yhteisen teeman ja pohtia asioiden etenemissuuntauksia. ”

Viimeaikaiset asiakaslähtöiset lisäykset Helix-tuotteisiin sisältävät graafisen kojelaudan ja tehtävätaulun rajapinnat sekä tuen scrum- ja kanban-työnkulkuille. Asiakkaat voivat konfiguroida Helix ALM: n edelleen ulkoisesti sovellusliittymän kautta tai Perforcen avulla auttamaan automaatiota ja integroitumaan muihin järjestelmiin.

“Meillä on ehdottomasti pitkä luettelo asioista, jotka haluamme tehdä tuotteelle ominaisuuksien parantamiseksi, mutta havaitsemme, että monta kertaa pystymme mukauttamaan siihen, mitä yritykset etsivät, vain tuotteen konfiguroitavuuden avulla”, Rick sanoi. “Yritämme todella pitää sormemme kehitysmenetelmien ja -prosessien maailmassa tapahtuvan tapahtuman mukana, jatkaa sitten tällaisten ominaisuuksien jälkeen ja lisätä ne olemassa olevan alustan päälle.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me