Kuinka GitLab auttaa kehittäjiä siirtymään ideasta tuotantoon: ongelmanseurantaa, koodikatselua ja käyttöönottoja yhdistävän alustan takana

TL; DR: GitLab tarjoaa asiakkaiden luettelon, kuten Red Hat, Alibaba, Sony, Uber ja StackExchange, kuten yli 100 000 organisaatiota nopeasti rakentamaan, testaamaan ja käyttämään koodia. Alun perin avoimen lähdekoodiprojektina rakennetut perustajatoimistot laajensivat GitLabia sisältämään arkistojen hallinnan, aiheiden seurannan, koodin tarkistuksen ja työkalut jatkuvaa integrointia ja käyttöönottoa varten. Suuret ja pienet joukkueet voivat tehdä yhteistyötä GitLabin kanssa, joka on all-in-one-alusta, joka kattaa koko kehitysjakson. GitLab tarjoaa yli 1400 avustajaa avoimen lähdekoodin yhteisöpainoksessa ja lisää jatkuvasti ominaisuuksia kahteen kaupalliseen tuotteeseen.


Ukrainan PHP-kehittäjänä Dmitriy Zaporozhets halusi siirtyä Apache Subversionista yhä suositumpaan git-versionhallintajärjestelmään. Nykyiset tuotteet olivat kuitenkin liian kalliita, eikä niitä voitu toimittaa paikan päällä.

Kuten mikä tahansa oikea insinööri, hän aloitti omien ratkaisujensa rakentamisen kotona sivuprojektina. Klassisella tekniikan perustamiskerroksella on kuitenkin vääntö: Dmitrialla ei ollut juoksevaa vettä.

“Hän otti kaksi kauhaa, käveli kaivoon, sai vettä ja vietti sitten yöt tekemällä tärkeitä asioita”, kertoi pitkäaikainen työntekijä Job van der Voort.

Kehittäjät ympäri maailmaa tietävät nyt Dmitriyn työn GitLabissa, joka on kattava alusta, jonka avulla joukkueet voivat kirjoittaa, testata ja ottaa käyttöön yhteistyössä koodia. Verkkopohjainen sovellus integroi kaikki kehitysjakson vaiheet, mukaan lukien työkalut koodin tarkistamiseen, aiheiden seurantaan, aktiviteettisyötteisiin, wikiin ja jatkuvaan integrointiin.

SanDiskin, Red Hatin, NASA: n, Sonyn, VMwaren ja Citrixin kaltainen GitLab tasapainottaa pienten organisaatioiden avoimen lähdekoodin tarpeita suurten yritysten lisättyjen hallinta- ja käyttäjähallintavaatimusten kanssa.

“Aikasi ostaa ohjelmistoja on lyhyempi GitLabin kanssa”, Job sanoi. ”Jos aikaasi on lyhyempi, pystyt tarttumaan virheisiin nopeammin, ottamaan sitä jatkuvasti käyttöön tuotantoon, saamaan palautetta, ja tietysti kaikki maksaa vähemmän, koska aika on rahaa. Mielestämme on perustavanlaatuista – jos parannat dev-sykliaikaa, kaikki muu paranee sen mukana. ”

Rakennamme avoimen lähdekoodin alustan hyödyntämään Git-ohjelmaa

Ensimmäisestä melko vaatimattomasta sitoutumisesta Dmitriy ja Valery Sizov tekivät GitLabista avoimen lähdekoodin ohjelman ja julkaisivat uuden version joka kuukausi 22. päivä. “Olemme kiinni siinä ja teemme niin edelleenkin”, sanoi Job, nyt GitLabin tuotejohtaja.

GitLab, jonka Dmitriy ja Valery kirjoittivat Rubyssa, keskittyivät alun perin git-arkiston hallintaan. MIT-lisenssillä jaettu ja jaettu GitLab keräsi yli 300 palautetta järjestelmän ensimmäisenä vuonna.

Kuvia varhaisista GitLab-johtajista

GitLabin varhaisjohtajien joukossa (vasemmalta oikealle): Dmitriy Zaporozhets, Valeri Sizov, Sid Sijbrandij ja Job van der Voort

“Kaikki mitä teemme GitLabissa, on kaikki auki”, Job sanoi. “Meitä ajaa hyvin se, miten teollisuus liikkuu, miten voimme parantaa sitä ja kuinka voimme löytää etuja kaikille.”

Yksi GitLabin varhaisista avoimen lähdekoodin käyttäjistä, Sid Sijbrandij, halusi järjestelmän avulla luoda ohjelmisto palveluna -tuotteen kilpailemaan GitHubin kanssa. Sadat ihmiset kirjautuivat vuoden 2012 beetaversioihin, ja suuret yritykset alkoivat pyytää uusia ominaisuuksia.

Sid, joka oli ilmoittanut Dmitriylle SaaS-toiveistaan ​​GitLabille, otti yhteyttä häneen uudelleen nähdessään tweetin, joka ilmaisi Dmitriyn halua työskennellä GitLabin koko ajan.

”Sid lähestyi häntä ja sanoi hänelle:” työskentele täällä, ja minä maksan sinulle. Sinä olet perustajajäsen ”, Job sanoi. “Pian sen jälkeen, kun he olivat ryhtyneet, esittelemme GitLab Enterprise -yrityksen, jotta asiakkaamme voisivat saada erityisen version lisäominaisuuksista.”

Jatkuva integraatio ja virtaviivaistaa koko kehityssykliä

Job on yksi GitLabin kasvun ja suosion varhaisista ominaisuuksista. Koska aina kekseliäs insinööri, Dmitriy oli rakentanut jatkuvan integraatio- tai CI-ratkaisun, joka auttoi yritystä pysymään kehityksen ja julkaisusykleissä..

“Käytimme sitä täällä ja siellä, emme viettäneet siihen paljon aikaa, ja päätimme eräänä päivänä, miksi et tee jatkuvan integroinnin työkaluja osaksi GitLab-tuotetta?” Job sanoi. ”Se osoittautui valtavaksi. Ajattelen aina alkuperäistä GitLabia, koska pohjimmiltaan Dmitriy on itsepäinen ja haluaa rakentaa omat asiat. “

Kuvakaappaus GitLab-jatkuvaan integrointiputkesta

Sisäänrakennetut jatkuvat integraatiotyökalut auttavat ryhmiä nopeasti rakentamaan, testaamaan ja ottamaan käyttöön koodia

Kun git sai suosion, kehitysryhmät käyttivät erillisiä ohjelmia arkistojen ylläpitämiseen, ongelmien seuraamiseen ja koodimuutosten käyttöönottoon.

“Vietit paljon aikaa kaikkien näiden työkalujen integrointiin, eikä se ollut koskaan täydellistä tai kovin hyvää”, Job sanoi. ”Muualla teollisuudessa näimme helpompia asennuksia ja paljon nopeampia insinöörejä. Emme nähneet samaa trendiä heidän käyttämissä työkaluissa. “

CI-käytäntöjen ja -työkalujen esittely GitLabin jaettujen arkistojen kanssa osoitti nopeasti useita etuja, lähinnä ympäröivän nopeuden, jolla joukkueet voivat liikkua koko kehityksen elinkaaren ajan. Nopeampien integrointien avulla kehittäjät voivat nopeasti tunnistaa virheet, kerätä palautetta, tehdä muutoksia ja ottaa käyttöön tuotantoon.

“Se mitä todella teemme, on siirtää integroinnin rajaa koko kehitystyöhön ja ohjelmistokehityksen elinkaareen”, Job sanoi. ”Kuten aina sanomme, haluat voida siirtyä ideasta aina tuotantoon, saada palautetta, palata takaisin ja tehdä kaiken uudestaan. Kaikkien tulee tapahtua samassa paikassa, eikä niitä saa levittää eri sovelluksiin. “

Kuinka GitLab-tuotteet auttavat organisaatioita tekemään yhteistyötä koodissa

Job: n mukaan kehittäjien odotetaan kasvavan yhä suurempina roolina sovelluksen elinkaaren ajan, konsolidoidun alustan tarpeesta tulee yhä tärkeämpi..

“GitLabissa meillä on yksi työkalu kaikkeen, mitä sinun täytyy tehdä”, hän sanoi. ”Voit tehdä kaiken samassa paikassa. Tämä ajatus on saamassa vetoa koko teollisuuteen, koska sillä on niin paljon järkeä. Kun työkalumme integroituvat, odotamme enemmän kehittäjiltämme. Miksi me vaikeuttaisimme sitä tekemällä he käyttämään erillisiä ohjelmia? ”

Yhteisöpainos: Paras pienille joukkueille ja henkilökohtaisille projekteille

GitLabin avoimen lähdekoodin versio pysyy MIT-lisenssillä ja rajoittamattomille käyttäjille on ilmainen ladata ja mukauttaa. Sisäänrakennettujen jatkuvien integrointityökalujen lisäksi GitLab tarjoaa analytiikan kojetaulun, jonka avulla pienet tiimit voivat mitata kuinka paljon aikaa jokainen kehitysjakson vaihe vie.

Kuvakaappaus GitLab-kyselytaulusta

Kehitysryhmät voivat järjestää ja seurata virheitä ja tehtäviä yksityiskohtaisesti käyttämällä julkaisutauluja.

Käyttäjät voivat luoda verkkosivustoja GitLab-projekteille, ryhmille tai tilille, joita ylläpidetään ilmaiseksi GitLab.com-sivustossa. Yritysasiakkaat voivat isännöidä GitLab-sivuja itse isännöimään GitLab-asennukseen.

GitLab tarjoaa sovelluksen tai projektin ohjaamiseen kehitysprosessin kautta julkaisupalkkeja ja tarkistussovelluksia, jotka automaattisesti luovat dynaamiset ympäristöt yhdistämispyyntöihin.

Enterprise Editions: Lisäsuojaus- ja työnkulutyökalut suuremmille ryhmille

GitLabin kaupalliset versiot on jaettu kahteen versioon: Enterprise Edition Starter ja Enterprise Edition Premium. Job: n mukaan molemmat alustat ovat ihanteellisia isommille ryhmille, jotka tarvitsevat lisäsuojauksia ja työnkulun hallintaa.

Starttipaketti esittelee käyttäjän hallinnan ja koodin hyväksymisen työkalut, kun taas premium-versio sisältää myös ylimmän tason tukea, koulutusta, tarkastuslokeja, katastrofien palautuspalveluita, korkean saatavuuden tukea ja kuorman tasapainotusta.

“Ominaisuuksien luettelo on melko pitkä, mutta mielestäni se pohjimmiltaan takaa sen, että antaa sinulle paljon enemmän hallintaa sen varmistamiseksi, että oikea koodi tulee projektiin ja vain oikeat ihmiset näkevät sen”, Job sanoi. “Kun tiimisi kasvaa, yritysversiot kasvavat kanssasi.”

Tulevaisuus: Automaattinen käyttöönotto kontteilla ja orkestroinnilla

Insinöörinä Job turhautuu edelleen siitä, kuinka monimutkainen käyttöönottoprosessi voi olla, etenkin konttien ja orkesterijärjestelmien kanssa. “Ei ole hyvää ratkaisua, ja sitä on erittäin vaikea ylläpitää ja skaalata”, hän sanoi. “GitLabissa painat kirjaimellisesti yhtä painiketta. Sen avulla voit ottaa välittömästi käyttöön säilytysastioihisi ja Kubernetesisi. ”

Ryhmä esitteli automaattisen käyttöönoton vuoden 2016 lopulla automatisoimaan säilytys-, orkestointi-, käyttöönotto- ja tarkistusprosessit. Uusien työkalujen avulla kehittäjät voivat perustaa ja ottaa käyttöön Ruby-sovelluksen, jossa on tarkistussovelluksia, useita ympäristöjä ja ChatOps-sovelluksia Kubernetes-klusteriin noin 12 minuutissa – prosessi, joka voi viedä päiviä tai viikkoja ilman GitLabia.

“Toivomme ja voimme parhaamme tukea vanhoja järjestelmiä, mutta etsimme myös tietoisesti markkinoilla esiin tulevia ratkaisuja”, Job sanoi. “Haluamme tietää, mihin ongelmiin ihmiset kohtaavat, miten he käsittelevät heitä ja kuinka voimme varmistaa, että GitLab auttaa heitä tekemään sen paremmin.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map