Klipfolio yhdistää satoja tietolähteitä tehokkaan, intuitiivisen hallintapaneelin rakentajan avulla, joka antaa yrityksille helpon pääsyn mittareihin

TL; DR: Liiketoiminnassa kaikki näyttää siirtyvän kohti tietopohjaisia ​​päätöksiä. Tärkeimmät suorituskykyindikaattorit (KPI) ja mittarit voivat viedä tiimin jäseniä kohti yhteistä tavoitetta ja parantaa suorituskykyä kaikkialla. Monille pienille yrityksille analytiikan aloittaminen voi olla pelottavaa, mutta Klipfolio tarjoaa kojelaudan, joka on suunniteltu – ja hinnoiteltu – jokaiselle, jolla on halu tehdä. Klipfolion markkinointipäällikkö Jonathan Taylor puhui meille yrityksen omistautumisesta tehdä yritystiedon hallittavuus ja parannusten käyttöönotto, jotka hyödyttävät sekä muita kuin teknisiä käyttäjiä.


Kun yritykset tietävät entistä kiinnostuneemmin analyysien arvosta, Klipfolio todistaa, että metrien kojetaulut eivät ole vain asioita, joita vain johtajat voivat käyttää korkean tason päätösten tekemiseen.

Markkinointipäällikkö Jonathan Taylor kuvasi äskettäin käymää keskustelua Dave-nimisen Klipfolio-asiakkaan kanssa, joka oli äskettäin ylennetty johtotehtävään ja halusi seurata ryhmänsä tärkeimpiä suoritusindikaattoreita.

“Hän on hyvä myyjä, mutta oppi silti johtamisosaa”, Jonathan sanoi. ”Yksi niistä asioista, jonka hän heti halusi olla, oli hänen tiiminsä datamatkan johtaminen. Hän ei oppi vain sitä, mikä on KPI, vaan ymmärtää myös ne ja niiden taustalla olevan psykologian. “

Kuvia Klipfolio-kojetauluista toimistoasetuksissa

Klipfolion avulla joukkueet voivat helposti tallentaa ja näyttää suorituskykyanalyysit.

Kuuden kuukauden kuluessa Klipfolion kojelautarakennuksen ja integrointien käytöstä Dave rakensi tietoportaaleja ja näytti niitä toimiston televisiossa. Mittarista tuli lopulta Dave-joukkueen kokoontumispiste, joka lopulta johti parempaan suorituskykyyn. Jonathanin mukaan “Minun on löydettävä tämä numero”-mentaliteetti on vaikuttanut tuloksiin suuresti.

“Tietoisuus tietojen voimasta on iso suuntaus ihmisille, joilla perinteisesti ei olisi ollut pääsyä siihen”, hän sanoi. “Tuotteemme on suunnattu erittäin paljon joukkueessa oleville henkilöille, jotka johtavat tällaisia ​​innovaatioita.”

Kengännauhaa koskeva analyysi: Kaikki tiedot sisältävät kaikki kustannukset

Yrityksen perustamisen jälkeen vuonna 2011 Klipfolio on kasvanut palvelemaan 10 000 organisaatiota. Monet käyttäjät ovat yritysjohtajia, jotka ovat vasta aloittamassa KPI-arvojen seurannan.

“Suurin osa asiakkaistamme aloittaa raportointi- ja analytiikkamatkansa kanssamme”, Jonathan sanoi.

Klipfolion kohtuuhintaisuus kilpailijoihin verrattuna saa yrityksen houkuttelemaan useita asiakasryhmiä. Pienyrityksille suunnatut suunnitelmat maksavat 29 dollaria kuukaudessa, kun taas suuret organisaatiot, joilla on enemmän tiliä, kojetaulua ja julkaisutarpeita, voivat käyttää jopa 199 dollaria kuukaudessa.

“Se ei ole mielikuvituksen minkäänlainen rasittava ratkaisu, kun olet valmis tällaiseen analytiikkaan”, Jonathan sanoi. “Tyypillisen yritystietojen hallintapaneelin osalta katsot tuhansia dollareita aloittaaksesi. Annamme heidän tehdä se itselleen murto-osan tästä kustannuksesta. ”

Kuva Johnathan Taylorista ja Klipfolio-logosta

Markkinointipäällikkö Jonathan Taylorin mukaan Klipfolio tekee liiketoiminnan mittareista laajan käyttäjäryhmän käytettävissä

Seurannan arvoisten mittareiden tunnistaminen ja asiaankuuluvien tietolähteiden löytäminen voi olla pelottavaa yrityksille, jotka alkavat ensimmäistä kertaa syventyä analytiikkaan. Klipfolio auttaa sekä aloittelijoita että kokeneita asiakkaita tunnistamaan organisaationsa kannalta merkityksellisimmät tärkeimmät KPI-arvot ja yksinkertaistamaan tietopisteet helposti saavutettavaksi paketiksi.

“Jos olet asettanut jotain Google Analytics -tapahtumaa verkkosivustollesi, yhtäkkiä se on kuin” No, katso kaikki nämä tiedot, mutta mitä helvettiä se kaikki tarkoittaa? “”, Jonathan sanoi. “Alustamme tarjoaa ohjeita näiden tietojen tislaamiseen.”

Jonathan, joka on ollut yrityksen kanssa noin seitsemän vuotta, on nähnyt, että useat asiakkaat hyötyvät Klipfolon kyvystä näyttää yritystietoa kokonaisvaltaisesti ja saada tietoja ihmisille, jotka voivat hyötyä siitä..

“Klipfolio voi säästää paljon aikaa rakentaa raportteja C-tason johtajille”, Jonathan sanoi. “Voin antaa heille tiedot, ja sitten heillä on jatkuvasti näkyvyys siihen, mitä teemme. Annan heille haluamansa tiedot tavalla, joka minun ei tarvitse viettää tunnin kokoamalla näitä raportteja parin viikon välein. “

Täysi hallinta ja räätälöinti Piirrä sisäänosto monipuolisilta markkinoilta

Useista toimialoista, osastoista ja teknisistä kyvyistä tulevilla Klipfolion asiakkailla on kaikilla yksi yhteinen asia – he etsivät kaikkia mittareita selventämään työtä ja liiketoimintatavoitteitaan. Klipfolio antaa heidän tehdä tämän itsenäisesti ja ilman rajoja, Jonathan sanoi.

“Kilpailun kannalta meillä voi olla erittäin mielenkiintoinen rooli häiritsemällä joitain perinteisiä yritystiedusteluun osallistuvia pelaajia, jotka luottavat noihin ammatillisiin palvelusopimuksiin”, hän sanoi. “Sanomme kuitenkin, että jos joukkueessasi on joku suhteellisen tekninen henkilö, joka voi viettää aikaa Klipfoliossa, niin et todellakaan voi tehdä mitään.”

Kuvakaappaukset Klipfolio-kojetauluista

Täysin säädettävien kojetaulujen avulla Klipfolion käyttäjät voivat yhdistää ja visualisoida satojen lähteiden tietoja.

Klipfolio on tiukasti kiinnitetty siihen, että tietojen tekeminen on helppoa pienten ja keskisuurten yritysten työntekijöille, mutta yritys tarjoaa myös erinomaisen joustavuuden ja räätälöinnit, jotka antavat organisaatioille mahdollisuuden syventää tietojaan.

“Se on eräänlainen harha, että yksinkertaisuus on kaikki mitä tarjoamme”, Jonathan sanoi. ”Tarjoamme kaiken tämän takia paljon monimutkaisuutta. Yrityksen liiketoiminnan kehittäjät ja ihmiset voivat tehdä hienostuneita juttuja. ”

Yrityksen korkean kosketuksen tukitiimi antaa asiakkaille mahdollisuuden hyödyntää Klipfolio-alustaa parhaalla mahdollisella tavalla tarjoamalla ilmaista chat-tukea ja -apua aloittamiseen niille, jotka tavoittavat.

“Emme ole jatkuvasti asiakkaiden kärjessä”, Jonathan sanoi. ”Meillä on kokemus matkustamisesta jokaiselle asiakkaalle, joka nostaa kätensä. Teknisille ihmisille, 50% ajasta, he eivät halua kuulla meiltä, ​​he vain haluavat rakentaa. He ovat hyvin itsenäisiä ja heille on melko helppoa. “

Metrikoiden yhdistäminen asiakkaiden riippumattomuuden lisäämiseksi

Klipfolio ajaa liiketoimintaa ja innovaatioita, Jonathan selitti, että alustan etenemissuunnitelma palaa aina yrityksen toiminta-ajatukseen, jonka mukaan mittareiden tulee olla kaikkien saatavilla, jotka haluavat jatkaa niitä..

”Tuotetiimimme on tällä jatkuvalla mantralla:” Kuinka voimme helpottaa minun kaltaisteni ihmisten mahdollisuutta mennä alustalle ja hankkia tarvittavat mittaustulokset menestyäksesi ilman, että meidän tarvitsee kutsua kehitysryhmäämme? ‘”Jonathan sanoi.

Yrityksellä on pitkä historia seurata kiinnostuneena muuttuvien asiakkaiden tarpeita vastaavien datavetoisten tuotteiden markkinoita. Vaikka Klipfolio aloitti nykyisen pilvisovelluksen vuonna 2011, yrityksen perustajat saivat aloituksensa Windowsin kojelauta-sovelluksella vuonna 2001.

Klipfolio-tilastot graafisesti

Klipfolion mukaan yritys on puristanut yli 16 miljardia datapistettä vuodesta 2001.

“Täällä on tiedon perimässä perintöä, mutta on olemassa myös liiketoimintamenetelmiä”, Jonathan sanoi. “Perustajat tuntevat erittäin hyvin markkinoiden muutoksen ja mahdollisuudet.”

Tämä liikeidea on keskittänyt Klipfolion strategian tehdä tiedoista yhdistävä kohta organisaatioille ja joukkueille. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on tärkeätä antaa asiakkaille työkaluja metrien hallintaan ja mukauttamiseen.

“Haasteenamme, johon keskitymme, on” Kuinka varmistamme, että kaikki organisaation jäsenet rallitsevat metrien ympärillä ja muodostavat yhteyden näihin palveluihin? “” Jonathan kertoi. “Tähän suuntaan olemme siirtymässä: antaa ihmisille mahdollisuus tehdä räätälöintejä ja sellaista mittareiden seurantaa, jolla on vaikutusta heidän liiketoimintaansa.”

Tätä varten Klipfolio työskentelee jatkuvasti uusien ominaisuuksien kanssa räätälöinnin helpottamiseksi ja kehittäjille parhaan mahdollisen käyttöoikeuden saamiseksi. Yhtiö julkaisi äskettäin uuden Salesforce-liitännän, joka tarjoaa käyttöliittymän muille kuin teknisille käyttäjille tietokantakyselyistä poimittujen tietojen tarkastelemiseen. Jonathan sanoi, että nämä ominaisuudet ovat ”yhdistävät mitta-maailmankaikkeuden” asiakkaille.

“Tämäntyyppiset kehitykset ovat meille edessä ja keskeisiä”, hän sanoi.

Monitoiminnallinen organisaatio ja yhteistyötoimistokulttuuri

Klipfolion toimistokulttuuri – aivan sinne, missä he työskentelevät, omituisessa tilassa lähellä Ottawan keskustaa – heijastaa yrityksen luovaa lähestymistapaa KPI-ratkaisuihin.

”Muutimme juuri uuteen toimistoon viime kuun lopulla”, Jonathan kertoi. “Meidän on otettava haltuun vanha elokuvateatteri kahden korttelin päässä parlamentin rakennuksista.”

Se on sellainen toimisto, jossa työntekijät voivat poptaa päänsä työpöytäosien yli puhuakseen työtovereille tai heidän pomilleen, hän sanoi. Avointa, yhteistyöympäristöä parantaa sisäinen organisaatio, joka edistää panosta tuotekehityksen kaikista näkökulmista.

”Meillä on iso R&D-ryhmä, ja se on jaettu neljään tai viiteen eri ryhmään, jotka keskittyvät tuotekokemuksen eri näkökohtiin ”, Jonathan kertoi. ”Meillä on yksi kehittäjäklusteri, ja siihen ryhmään liittyy meillä tuotepäällikkö, joku asiakasmenestys- ja tukitiimistämme, joku markkinointiryhmästä ja joku UX-tiimistä. Kaikessa mitä teemme, on olemassa erittäin toiminnallinen lähestymistapa. Yksikään ominaisuus ei julkaista siellä, missä meillä ei ole panosta jokaiselta osastolta. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me