Kasvata ja ylläpitää online-läsnäoloasi Regxan avulla: Cloud- ja VPS Hosting Plus -jälleenmyyjäratkaisujen tarjoaminen edulliseen hintaan

TL; DR: Kurdistaniin perustuva Regxa perustettiin vuonna 2018 toimittamaan tehokkaita web-hosting-palveluita kohtuuhintaan, mikä antaa yrityksille mahdollisuuden perustaa ja kasvattaa sivustojaan. Nopeasti kasvava yritys työskentelee ympäri vuorokauden ympäri tarjotakseen valikoiman monipuolisia pilvi-, virtuaali- ja jälleenmyyjäratkaisuja, joihin sisältyy rahat takaisin -takuut ja ympärivuorokautinen tuki. Jatkuvalla kehittämisellä intohimoisen tiimin kautta yritys poistaa esteitä pääsemään online-markkinoille asiakkaille ympäri maailmaa.


Yrittäjille ja pienyrityksille ensimmäinen askel pysyäkseen asiakkaiden kysynnän suhteen tekniikan aikakaudella on ilmeinen: hanki online.

Verkkokaupan myynti on lisääntynyt viime vuosikymmenen aikana. Yli 2,14 miljardia ihmistä arvioi ostavansa tavaroita ja palveluita verkosta vuoteen 2021 mennessä. Vaikka monet pienyritykset myyvät nyt tavaransa verkossa, ne, jotka eivät vielä tarvitse virtuaalista myymälää lisätä uskottavuutta ja toimittaa tärkeitä yhteystietoja.

Mutta pienyritysten omistajat eivät tyypillisesti pysty heittämään rahaa verkkosivustoilleen – loppujen lopuksi he kaivaavat usein omia säästötilejä rahoittaakseen pyrkimyksiään..

Pienyrityshallinnon mukaan pienyritysten omistajat käyttävät henkilökohtaisia ​​ja perheen säästötilejä yritystoiminnan kasvun rahoittamiseen useammin kuin voitot ja varat, luottokortit tai rahoituslainat. Koska 23 prosenttia pienyrityksistä joutuu kärsimään, koska niillä on loppumassa rahaa, pk-yritysten on seurattava budjettejaan huolellisesti.

Regxa-logo

Regxa auttaa pk-yrityksiä menestymään kohtuuhintaisilla, kiinteillä hinnoilla ja 24/7-tuella.

Auttaakseen näitä yrityksiä rakentamaan ja ylläpitämään online-läsnäoloa, Regxa on tehtävä tarjoamaan korkean suorituskyvyn pilvi- ja virtuaalimahdollisuusratkaisuja edullisimpaan hintaan..

”Regxan perustamisesta lähtien kaikki onnelliset asiakkaamme eivät ole koskaan halunneet poistua”, Regxan edustaja kertoi meille. “Tämä johtuu siitä, että tavoitteemme on tarjota paras, nopein ja turvallisin palvelu huipputeknologialla alhaisimmalla hinnalla, jotta kaikki osapuolet ja luokat voivat hyötyä meistä.”

Jatkuvalla kehittämisellä intohimoisen tiimin kautta yritys poistaa esteitä pääsemään online-markkinoille asiakkaille ympäri maailmaa.

Kellon ympäri tarjotaan nopeaa ja turvallista hosting-palvelua

Ei ole mikään salaisuus, että pilvilaskenta- ja isäntäteollisuus on erittäin kylläistä. Vuonna 2018, kun Regxa perustettiin, sen arvo oli noin 118 miljardia dollaria.

Tässä kilpailuympäristössä Regxan kaltaisilla yrityksillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin erottua kilpailijoistaan. Siksi Regxa toimii mielessä kolme yleisintä asiakashuolia – kustannukset, suorituskyky ja palvelu.

“Ensimmäinen tavoitteemme on tarjota paras palvelu”, Regxan edustaja sanoi. ”Toinen tavoite on auttaa asiakkaita jatkamaan menestystä projektiinsa. Päätavoitteemme on, että asiakkaat hyötyvät Regxasta. ”

Yrityksen web-hosting-paketit ovat hyvä lähtökohta useimmille pk-yrityksille.

Työ ei koskaan pysähdy Regxaan – yritys on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa. Tiimi työskentelee päivisin ja öisin parantaakseen palveluitaan, kehittää tuotteita ja tarjota asiakkailleen uusia hyviä tarjouksia. Yhtiö on paljon kiinnostuneempi nykyisten asiakkaiden ennakkomaksun nostamisesta kuin uusien ostamisesta.

“Emme edelleenkään välitä paljon mainonnasta”, Regxan edustaja sanoi. “Olemme käyttäneet vain noin 3 000 dollaria mainostöihin. Olemme keskittyneet enemmän palveluitamme käyttävien ihmisten auttamiseen. ”

Regxalla on onni, että on monia iloisia asiakkaita, jotka levittävät sanaa yrityksen isännöinnistä, verkkopalveluista ja sähköpostiratkaisuista itse.

“Lähes jokainen osallistujamme, joka on käyttänyt palveluitamme, on mainostanut suurimman osan palveluistaan ​​meille”, edustaja sanoi. “Kiitos Jumalalle, että meillä on nyt yli 1000 osallistujaa, koska kilpailu on yksi Regxan tavoitteista!”

Valikoima monipuolisia paketteja, joissa on rahat takaisin -takuita

Regxan isännöintiratkaisut johtavat kokonaisuuteen. Yhtiö tarjoaa jaettuja ja virtuaalisia palvelimia, sekä sähköposti- ja jälleenmyyjämajoituksia sekä erilaisia ​​verkkotunnuspalveluita. Monet paketit sisältävät verkkotunnuksia, SSL-varmenteita, ammatillisia sähköpostiosoitteita ja yksityisyyden suojaa ilmaiseksi.

Bloggaajat, pienten ja keskisuurten yritysten omistajat, web-suunnittelijat ja kehittäjät aloittavat usein Regxa-matkansa yhdellä yrityksen nopeista ja kohtuuhintaisista web-hosting-suunnitelmista, joihin sisältyy haittaohjelmien poisto, DDoS-suojaus, ilmaiset päivittäiset varmuuskopiot ja 99,9%: n käyttöaikatakuu.

Regxan virtuaalisen yksityisen palvelimen (VPS) ratkaisut ovat nopeita, edullisia ja joustavia, ja niissä on NVMe (Non-Volatile Memory Express) -protokolla nopeiden tallennusvälineiden käyttämistä varten. Kaikki VPS-paketit otetaan automaattisesti käyttöön monenlaisilla käyttöjärjestelmävaihtoehdoilla, kuten CentOS, Debian, Ubuntu, Windows ja FreeBSD.

Graafinen kuvaus yrityksen äärimmäisestä nopeus- ja luotettavuusstandardista

Regxa tarjoaa asiakkaille mielenrauhan, että he valitsevat luotettavan ja turvallisen isännöintipalvelun.

Yhtiö tarjoaa myös WordPressille räätälöityjä hosting-palveluita – hyödyllisen lisäyksen, joka näkee kuinka sisällönhallintajärjestelmää käyttää lähes 36% verkosta. Muokattua lähestymistapaa tarvitsevat yritykset voivat ottaa yhteyttä Regxan myyntiedustajiin saadakseen yksittäisen tarjouksen.

“Yritämme räätälöidä hosting-ratkaisumme aina vastaamaan yksilöllisiä tarpeita sen sijaan, että tarjoamme ylihintaista yhden koon pukupakettia”, Regxan verkkosivuston mukaan.

Ylivoimaisen asiakastuen merkitys isäntäalalla on kiistaton, etenkin kun otetaan huomioon, että arviolta 44% kuluttajista vaihtaa uuteen yritykseen tai palveluntarjoajaan riittämättömän palvelukokemuksen jälkeen. Tuoreen raportin mukaan asiakaspalvelun ennustetaan olevan tärkeämpi kuin hinta tai jopa itse tuote.

Regxan takana oleva tiimi ymmärtää, että negatiiviset asiakaskokemukset ajavat käyttäjät pois hyvältä. Siksi yrityksen tukihenkilöstö on aina saatavana avuksi live-chatin tai sähköpostin välityksellä.

“Uskomme myös, että kaikkien tarjoamiemme palvelujen on vastattava käyttäjän tarpeita”, edustaja kertoi meille. ”Paketit ja palvelut toimitetaan aina oikein ilman häiriöitä. Jos asiakas ei ole kovin tyytyväinen palveluihimme, takaamme, että hän saa rahat takaisin kokonaisuudessaan seitsemän päivän kuluessa epäröimättä. “

Jatkuva kehittäminen intohimoiselta ja sitoutuneelta tiimiltä

Asiakaspalaute on arvokas voimavara. Sen avulla yritykset voivat nopeasti ja tehokkaasti tunnistaa ja ratkaista ongelmat parantamalla jatkuvasti asiakaskokemusta. Mutta kaikki hosting-palvelujen tarjoajat eivät toimita tässä suhteessa. Microsoftin vuoden 2017 globaalin asiakaspalvelun raportin mukaan 52% ihmisistä maailmanlaajuisesti uskoo, että yritysten on ryhdyttävä toimiin enemmän kuluttajien antaman palautteen suhteen.

Regxa ei ole yksi näistä yrityksistä. Itse asiassa isäntä on pelin edellä, sillä se etsii aktiivisesti asiakkaiden panosta tulevan kehityksen tiedottamiseksi.

“Kuuntelemme aina asiakkaitamme”, edustaja kertoi. ”Regxan hallitus kokoontuu seitsemän päivän välein luodakseen uusia ideoita ja keskustelemaan osallistujamme vaatimuksista. Pyrimme aina olemaan parempia. ”

Se auttaa, että yritystä tukee 13-jäseninen intohimoisten työntekijöiden tiimi, joka uskoo yritykseen ja sen tehtävään auttaa asiakkaita rakentamaan ja ylläpitämään vahvaa läsnäoloa verkossa.

“Me kaikki työskentelemme yhdessä kunnioituksen ja rakkauden pohjalta”, Regxan edustaja kertoi meille. “Yhtiö on myös tuonut meidät yhteen, samoin kuin kulttuurimme ja uskomme rakkauteen, ponnisteluihin ja menestykseen.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me