Hyödyntämällä tekniikkaa hyväksi: Outlandish on työntekijöiden omistama osuuskunta, joka rakentaa tietopohjaisia ​​työkaluja positiivisen muutoksen aikaansaamiseksi

TL; DR: Lontoossa sijaitsevan Outlandishin tehtävä on tehdä maailmasta parempi paikka kehittämällä tietopohjaisia ​​sovelluksia, kojetauluja ja seurantaratkaisuja, jotka on suunniteltu edistämään sosiaalisia muutoksia. Työntekijäosuuskuntana organisaatio on jäsenten omistuksessa keskittyen rehellisyyteen, avoimuuteen ja ketteriin menetelmiin. Outlandish on myös osa CoTech-verkoston voimaa, joka on osuuskuntien verkosto, joka pyrkii luomaan parempaa ja oikeudenmukaisempaa teknologia-alaa Isossa-Britanniassa.


Nykypäivän teknisen teollisuuden suuret nimet kilpailevat jatkuvasti maaliin yrittäessään saavuttaa suurimman kasvun, saada eniten tunnettuuden ja ansaita suurimmat voitot. Se on taistelu, jota taistellaan yhdistymisen ja kurkkukilpailun kanssa tulojen nimissä.

Se tekee tech-osuuskunnan lähestymistavasta ulkomaalaisen niin hyvin. Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva teknologiajärjestö on kiinnostuneempi parantamaan maailmaa paremmin kuin yritysjohtajien taskujen vuoraaminen..

Se kuulostaa melkein mahdottomalta – mutta se on totta. Outlandish on työntekijöidensä kokonaan omistama, ja sen tuottamat voitot sijoitetaan tietopohjaisten kojetaulujen, sovellusten ja sosiaalisten muutosten tukemiseen tarkoitettujen ratkaisujen kehittämiseen..

Ulkomaalainen logo

Ulkomaalainen auttaa asiakkaita helpottamaan sosiaalisia tehtäviään tiedon avulla.

“Teemme yhteistyötä suurten kansallisten ja kansainvälisten hyväntekeväisyysjärjestöjen ja kansalaisjärjestöjen, kuten Yhdistyneiden Kansakuntien, Greenpeacen ja Maailman terveysjärjestön (WHO) kanssa”, kertoi Outlandishin yhteisöpäällikkö Polly Robbins. “Olemme erikoistuneet ottamaan suuria määriä tietoja ja helpottamaan tutkijoiden, tutkijoiden ja avustusjärjestöjen mahdollisuuksia määrittää, missä tarpeet sijaitsevat – ja heidän toimintansa tulokset.”

Osuuskunta keskittyy ketterien kehitysmenetelmien hyödyntämiseen toimittamaan käytännön teknisiä ratkaisuja, jotka on räätälöity kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä tarkoittaa tyypillisesti monimutkaisten tietojen muuttamista käytännöllisiksi oivalluksiksi, jotka edistävät humanitaarisia toimia.

Päivittäisten tehtäviensä lisäksi Outlandish osallistuu yhteistyöhön (CoTope) (CoTech), joka on Yhdistyneen kuningaskunnan teknologia-alan osuuskuntien verkosto, joka asettaa etusijalle loppukäyttäjien tarpeet yksityisten voittojen asemesta. Viime kädessä tavoitteena on auttaa enemmän ihmisiä hyödyntämään demokraattisen työympäristön etuja.

Vaikuttavia Web-sovelluksia, tiedonhallintapaneeleja ja seurantatyökaluja

Neljä ystävää perusti Outlandishin vuonna 2010 tehtäväksi luoda tekniikka, joka helpottaa ihmisten elämää. “Kaksi heistä oli työskennellyt BBC: n teknologia- ja verkkoosastoilla, jotka olivat tuolloin hiukan hankalia – innovatiivisten hankkeiden järjestäminen oli usein vaikeaa”, Polly sanoi..

Kolmikko tiesi löytävänsä tehokkaamman tavan ideoiden muuttamiseksi tuotteiksi ilman suurille yrityksille usein ominaisia ​​rajoituksia. Aloitettuaan verkkokehityksen he alkoivat tutkia uusia tapoja etsiä ja näyttää tietoja.

BBC: n digitaalinen oppimisryhmä oli yksi heidän varhaisista asiakkaistaan ​​muun koulutusorganisaatioiden joukossa.

“Löysimme parempia tapoja luokitella BBC: n oppimateriaalit ja merkitä ne hyödyllisemmin, jotta ihmiset voisivat löytää tietoa tehokkaammin”, Polly sanoi.

Tekniikka parempaan maailmaan

Outlandish pitää tekniikkaa aseena suuremmalle hyödylle.

Ennen kuin siitä tuli ulkomaalainen, se tunnetaan nimellä Outlandish LLP ja Outlandish Ideas. Ryhmä aloitti palvelemisen varsin monille koulutusasiakkaille ennen keskittymistä pääasiassa kansalaisjärjestöihin ja hyväntekeväisyysjärjestöihin, kuten rotujen suhteiden instituuttiin, kansainväliseen valtion rikosaloitteeseen, Mary Ward Centeriin ja moniin. toiset.

Nykyään Outlandish on seitsemän osuuskunnan jäsenen ja joukon freelancereiden ryhmä, joka tutkii ja suunnittelee innovatiivisia ja tehokkaita teknisiä ratkaisuja, jotka säästävät asiakkaiden aikaa ja rahaa. Esimerkiksi yritys on tehnyt yhteistyötä Start Network -yrityksen, kansainvälisten avustusjärjestöjen ja kansalaisjärjestöjen ryhmän kanssa, suunnitellakseen uudelleen online-kartoitustyökalun, jonka avulla tunnistetaan avustusrahoitusta tarvitsevat.

“Karttaustyökalun avulla pystymme näyttämään, miten rahoitus kohdennetaan katastrofihätävyöhykkeille”, Polly sanoi. “Sen sijaan, että useat avustusjärjestöt reagoivat samoihin hätätilanteisiin, ne voivat toimia taitavammin.”

Jäsenten omistama, sijoitettu sosiaalisiin muutoksiin

Polly kertoi, että Outlandish on tutkinut muutamia erilaisia ​​liiketoimintamalleja ennen kuin se on löytänyt ihanteellisen perustaa työntekijöiden osuuskunnalle, jossa jokaisella työntekijällä on mahdollisuus saada tasavertainen osuus omistajuudesta ja päätöksentekovallasta. Ryhmää ei tunneta ulkopuolisille sijoittajille tai osakkeenomistajille eikä se hyväksy riskipääomaa.

Se, että ulkomaalaiset työntekijät ovat sidosryhmiä yrityksessä, tarjoaa selkeän vastuuvelvollisuuden.

“Koska kaikki organisaatiossa työskentelevät omistavat sen, ei olisi kenenkään etujen mukaista hankkia projekti ja ajatella:” Se ei ole minun ongelmani, aion hankkia uuden työpaikan ensi vuonna “, Polly sanoi. “Se luo kulttuurin, jossa me kaikki otamme paljon enemmän vastuuta toimittamasi työn laadusta ja uusien hankkeiden ja innovaatioiden etsimisestä.”

Tiimi on riippuvainen dynaamisesta hallintojärjestelmästä, joka tunnetaan nimellä sosiokraatia, jotta voidaan tehdä keskeisiä liiketoimintapäätöksiä ja varmistaa harmoninen, tyydyttävä ja tuottava työympäristö..

“Ulkomaalaisena työskentelet ympäristössä, joka kannustaa aktiivisuuteen, vastuullisuuteen, luovuuteen ja edistymiseen”, osuuskunnan uskonto lukee. ”Yksikään idea ei ole rajoissa; sinun täytyy vain saada jokainen meistä sopimaan, että voimme tehdä sen. ”

Tämä filosofia johtaa joukkueen jatkamaan projekteja, joista he ovat yhdessä intohimoisia. Polly sanoi, että ryhmän etu on usein löytää luovia tapoja hallita valtavia tietomääriä sosiaalisten vaikutusten nimissä. Esimerkiksi yritys teki äskettäin yhteistyötä WHO: n ja UNICEFin kanssa tehdäkseen suuren määrän tietoa maailmanlaajuisista vesipuhdistuksista tutkijoiden ja organisaatioiden saatavuuden helpompaa interaktiivisen, graafisesti rikkaan verkkosivuston muodossa..

Keskity läpinäkyvyyteen, rehellisyyteen ja ketteriin menetelmiin

Ulkomaalainen on läheisesti linjassa monien organisaatioidensa filosofian kanssa, joita se palvelee, etenkin kun kyse on avoimuudesta, viestinnästä ja vastuuvelvollisuudesta.

“Olemme radikaalisti läpinäkyviä”, Polly kertoi meille. ”Olemme iloisia voidessamme jakaa kuinka paljon kulutamme vuokria, kuinka paljon ansaitsemme, jopa kuinka paljon kulutamme baarilaskuun ja kuinka perustella se. Se on jotain, mitä et aina näe tekniikan alalla. “

Ryhmän sitoutuminen rehellisyyteen on suurelta osin seurausta sen yhteistyömallista. Toisin kuin monet yritykset, jotka maksavat kehittäjilleen lähtötason palkan ja tasoittavat loput, Polly sanoi, että Outlandishin tarkoituksena ei ole tuottaa mojovia merkintöjä..

Se ei myöskään etsi kaikkia saatavilla olevia hankkeita yrittääkseen tehdä nopeasti ponnisteluja. Itse asiassa ulkomaalainen joukkue haastaa asiakkaat mielellään – usein asiakkaan eduksi.

“Jos meitä pyydetään rakentamaan projekti, ja siellä on jo olemassa jotain vastaavaa, me emme yritä keksiä pyörää uudelleen – emme näe siinä arvoa”, hän sanoi. “Olisimme mieluummin esitellä ihmisiä ja sanoa:” Harkitsisitko yhteistyötä? “

Päivän lopussa osuuskunnan tavoitteena ei ole eksponentiaalinen kasvu tai hallitsematon voima. Pollyn mukaan osa iloa työskennellä melko pienessä organisaatiossa on perhemaisen ympäristön läheisyys, jolla on yhteiset edut ja saavutukset.

CoTech: Yhteistyöpalvelujen lisäämisen auttaminen koko Isossa-Britanniassa

Outlandish etsii kuitenkin aina uusia mahdollisuuksia edistää humanitaaristen järjestöjen, Yhdistyneessä kuningaskunnassa työskentelevien työyhteisöjen ja jopa pienten yritysten etuja.

Organisaatio on äskettäin työskennellyt projektissa, joka auttaa tekemään Cambridgen yliopiston malarialoisen geenisekvenssitietoja tutkijoiden ja tutkijoiden saataville..

Lisäksi Outlandish tekee yhteistyötä Euroopan unionin kanssa COLA-hankkeessa, joka on innovatiivinen pyrkimys laajentaa pilvilaskentapalveluiden mahdollisuuksia pienille yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille. Erityisesti Outlandish työskentelee Kubernetes-pohjaisen ylläpidon kanssa konttiorkestraation avulla Prometheuksen keräämien sovellustason mittareiden perusteella.

Organisaatio on myös merkittävä tekijä CoTechille, joka on osuuskuntien verkosto, joka pyrkii edistämään parempaa ja oikeudenmukaisempaa teknologia-alaa Isossa-Britanniassa. Tämän lisäksi Outlandish on perustanut SPACE4: n, jossa muut osuuskunnat ja hyvästä teknologia-asuista tulevat ja käyttävät työtilaa, johtavat ja osallistuvat koulutukseen ja tapahtumiin, tekevät yhteistyötä ideoiden ja projektien kanssa sekä tarjoavat tiedotusprojekteja paikalliselle yhteisölle..

”Olemme auttaneet aloittamaan noin 10 yhteistyötä kahden viime vuoden aikana, ja meillä on joukko erilaisia ​​ihmisiä ja organisaatioita, jotka järjestävät tapahtumia, jotka ovat merkityksellisiä tekemällemme, olipa kyse sitten tekniikasta, datasta, puolustamisesta tai sosiaalisesta ja poliittisesta järjestämisestä. , ”Polly sanoi.

”Olemme auttaneet aloittamaan noin 10 yhteistyötä kahden viime vuoden aikana, ja meillä on joukko erilaisia ​​ihmisiä ja organisaatioita, jotka järjestävät tapahtumia, jotka ovat merkityksellisiä tekemällemme, olipa kyse sitten tekniikasta, datasta, puolustamisesta tai sosiaalisesta ja poliittisesta järjestämisestä. , ”Polly sanoi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me