Genedata: Edistyneet ohjelmistoratkaisut auttavat biofarmaseuttisia yrityksiä automatisoimaan monimutkaisia ​​prosesseja ja tehostamaan työnkulkua

TL; DR: Genedata auttaa muuttamaan suuret tietomäärät tärkeiksi tieteellisiksi löytöiksi tarjoamalla aikaa säästäviä ohjelmistoja, konsultointipalveluita, pilvipalveluita ja operatiivista IT-tukea, joka auttaa yrityksiä lisäämään työskentelyn nopeutta. Automatisoimalla monimutkaisia ​​kokeellisia prosesseja, yritys auttaa tutkijoita myös tunnistamaan umpikujat varhaisessa vaiheessa R&D-prosessi, joka säästää biofarmaseuttisia organisaatioita miljoonia dollareita. Genedatan perustaja ja toimitusjohtaja Dr. Othmar Pfannes kertoi meille, kuinka Genedata yhdistää tutkijoiden ja ohjelmistosuunnittelijoiden asiantuntemuksen R&D tehokkaampi.


Biofarmaseuttisten tutkijoiden, jotka analysoivat laajoja tietotieä, tieteellinen prosessi voi olla erittäin hidas.

Mutta siellä Genedata tulee. Yhtiö tarjoaa biofarmaseuttisille yrityksille yritysohjelmistoja, konsultointipalveluita ja IT-hallintaa monimutkaisten prosessien automatisoimiseksi ja työnkulkujen virtaviivaistamiseksi.

Yhtiö työskentelee 50 parhaan biofarmaseuttisen yrityksen kanssa maailmanlaajuisesti tuottamalla ohjelmistoja, jotka analysoivat teratavua tieteellistä tietoa, joka on tuotettu huipputeknisellä laboratorioteknologialla. Esimerkiksi ohjelmisto auttaa löytämään geenimarkkereita ennustamaan rinta- ja munasarjasyövän tai tukee yrityksiä päättämään lopettaa projektit tutkimus- ja kehitysprosessin varhaisessa vaiheessa – säästää niille kuukausien työtä ja miljoonia dollareita.

Itse asiassa perustaja ja toimitusjohtaja Dr. Othmar Pfannes pitää jotakin hänen yrityksensä suurimmista saavutuksista auttamaan asiakkaitaan entistä tehokkaammina tukemalla heitä epäonnistuneissa hankkeissa varhain, ennen investointien tuhlaamista.

“Ohjelmistomme voi ennustaa hyvin varhaisessa vaiheessa, jos huumeiden ehdokkaat toimivat niin kuin odotetaan tai joilla on tiettyjä sivuvaikutuksia, jotka eivät ole hyviä pitkällä tähtäimellä”, hän sanoi ja lisäsi, että yritykset eivät muuten selviäisi näistä tosiasiat kliinisiin tutkimuksiin saakka.

Tieteellisten prosessien virtaviivaistaminen auttaa yrityksiä työskentelemään tehokkaammin ja suuremmissa mittakaavoissa, koska Genedata-järjestelmien avulla tutkijat voivat kerätä, käsitellä ja analysoida enemmän tietoja.

“Tarkastelemme erilaisia ​​kokeellisia työnkulkuja ja yritämme tehdä niistä johdonmukaisia ​​keskittymällä niiden automatisointiin ja tekemään niistä mahdollisimman skaalautuvat”, Othmar sanoi. ”Näemme, että automatisoiduista työnkulkuista tulee yhä arvokkaampia biofarmaseuttisille yrityksille seuraavan sukupolven lääkkeiden tuottamiseksi, ja siksi haluamme automatisoida ne, jotta he voivat tuottaa näitä lääkkeitä mahdollisimman tehokkaasti. Viime kädessä haluamme automatisoida monimutkaiset tieteelliset prosessit. Se on panoksemme markkinoille. “

Yhteistyön rohkaiseminen tutkijoiden ja ohjelmistosuunnittelijoiden välillä

Vuonna 1997 Human Genome -projekti oli täydessä vauhdissa. Maailman suurin tieteellinen yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on järjestää ja ymmärtää kaikki ihmisen DNA: ssa olevat geenit. Othmarille projektin vauhti antoi merkittävän tilaisuuden auttaa lääketeollisuutta analysoimaan ja hallitsemaan suuria tietomääriä.

Kuva tohtori Othmar Pfannesista ja Genedata -logo

Tohtori Othmar Pfannes loi geenitiedot vastauksena kasvavaan määrään geneettistä sekvenssitietoa.

“Halusimme kirjoittaa ohjelmistoja, jotka auttavat lääkejärjestöjä ymmärtämään tiedot”, hän sanoi. “Halusimme luoda ohjelmiston ja infrastruktuurin sen taakse kaiken tiedon tallentamiseksi ja käsittelemiseksi.”

Genedata on sekoittanut tiedettä ja tekniikkaa alusta alkaen pitämällä laskennallisia tutkijoita ja laboratoriotutkijoita työskentelemään ohjelmistosuunnittelijoiden kanssa.

“Emme ole asettaneet ihmisiä eri siiloihin, mutta varmistimme, että he toimivat yhdessä ensimmäisestä päivästä alkaen”, Othmar sanoi. ”Tutkijoiden on ymmärrettävä ohjelmistokehityksen monimutkaisuus, ja ohjelmistokehittäjien on ymmärrettävä, mitä tutkijat etsivät sen suhteen, miten he haluavat käyttää ohjelmistoa. Heidän saaminen yhteistyöhön on ollut tärkeä osa menestystämme. ”

Sopeutuminen yli 20 vuoden uuteen tekniikkaan ja haasteisiin

Se, että tutkijat ja ohjelmistosuunnittelijat työskentelivät käsi kädessä, ovat myös auttaneet Genedataa kehittymään viimeisen 21 vuoden aikana, kun Othmar kuvaili yrityksen monipuolista lähestymistapaa sopeutumiseen ja muutoksia teknologian tarpeisiin.

“Alun perin näimme sen puhtaasti ohjelmisto-ongelmana”, hän sanoi. “Näemme sen nykyään laskennallisena ongelmana, joka sisältää laitteistot, ohjelmistot, logistiikan, prosessien ja infrastruktuurin hoidon sekä yrityskulttuurikysymyksen.”

Suurin osa Genedatan tarjonnan muutoksesta on yksinkertaisesti kasvava tietomäärä, joka on tallennettava, käsiteltävä ja analysoitava..

Kuva tutkijaa, joka suorittaa tutkimusta

Genedata yhdistää tiede- ja ohjelmistotekniikan asiantuntemuksen biofarmaseuttisen tutkimuksen ja kehityksen virtaviivaistamiseksi.

“Aikaisemmin tietomäärät ovat kasvaneet suuruusluokilla enemmän kuin odotin, ja näyttää siltä, ​​että se jatkuu myös tulevaisuudessa”, Othmar sanoi. “Tietohaasteista on tullut valtavasti suurempia kuin odotin 20 vuotta sitten.”

Mutta datahaaste on myös mahdollisuus Genedatalle, etenkin kun asiakkaat tallentavat tietoja yhä enemmän pilveen. Vain ohjelmistojen toimittamisen lisäksi Genedata tarjoaa myös IT-liittyviä operatiivisia palveluita, kuten ohjelmistojen suorituskyvyn seurantaa sekä ylläpidon ja päivitysten avustamista.

“Voimme mennä suoraan Amazoniin, Azureen tai Googleen ja periaatteessa käyttää ohjelmistoja siellä”, Othmar sanoi. ”Vanhalla ajalla jouduimme pääsemään lääkejärjestöjen tietokeskuksiin, mikä oli turvallisuuskysymysten vuoksi paljon vaikeampaa. Pilvi helpottaa näiden operatiivisten IT-palvelujen tarjoamista. ”

Keinotekoisen älykkyyden käyttäminen seuraavan sukupolven lääkkeiden löytämiseen

Othmarin mukaan tekoäly on tärkeä moottori Genedatan innovaatioille seuraavien vuosien aikana. Yhtiö, jolla on valmisteilla useita tekoälyyn liittyviä projekteja, käyttää jo syvää oppimista auttaakseen tutkijoita vähentämään solunäytteiden luokitteluun tarvittavaa aikaa.

“Tarkastelimme erittäin manuaalista työnkulkua, joka vie useita ihmisiä kolme tai neljä kuukautta kerrallaan”, Othmar sanoi. “Ohjelmistomme kanssa tehtävä vie nyt vain muutaman minuutin.”

Samoin Genedata pyrkii nopeuttamaan virussaasteiden tunnistamista valmistuksen kannalta tärkeissä biofarmaseuttisissa näytteissä. Bioturvallisuusarvioinnit tuottavat valtavia määriä genomisia tietoja, joiden analysointi voi olla aikaa vievää. Saastumisen varhainen havaitseminen antaa organisaatioille mahdollisuuden ratkaista ongelma ennen kuin niiden on suljettava kokonaiset laitokset, Othmar sanoi. Se voi maksaa satoja miljoonia dollareita ja joskus tarkoittaa, että yritykset eivät voi tuottaa lääkettä vuodeksi tai pidempään.

Genedata-ohjelmisto tukee monia erilaisia ​​instrumentteja ja tekniikoita, jotka kaikki tuottavat erittäin monimutkaista ja arvokasta tietoa. Toinen esimerkki siitä, missä Genedata on tällä hetkellä aktiivinen, on proteiinien karakterisointi – luomalla sormenjälki proteiinin erityisominaisuuksista.

“Proteiinit, tunnetaan myös nimellä biologit, ovat seuraavan sukupolven lääkkeitä, ja meillä on erittäin vahva asema jo tänään auttaa biofarmaseuttisia yrityksiä päättämään näiden molekyylien laadusta hyvin varhaisessa vaiheessa niiden löytämisessä, aina valmistusvaiheessa”, Othmar sanoi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me