Dynaaminen asema: Ilmaisen HTML- ja JavaScript-koodikirjaston takana oleva tarina ja sen 16-vuotinen vaikutus kehitysyhteisöön

TL; DR: Vuonna 2000 verkko oli vasta alkamassa kasvaa. Alun perin staattisista sivuista ja vain teksti-kokemuksista koostuvassa sivustossa oli nyt sivustoja, jotka sisälsivät vilkkaita multimediaelementtejä. Kehittäjät ja sivuston omistajat tarvitsivat nopeita keinoja tällaisten toimintojen toteuttamiseen – lähteen, josta oppia ja napata JavaScriptin ja HTML-koodinpätkiä. Joten George Chang käynnisti Dynamic Drive -sivuston, joka on nyt tuhansien rivikoodien varastot ja yhteisöfoorumi, joka rohkaisee koodaajien välistä yhteistyötä. Toki, muut web-sivustot tarjoavat nyt ilmaisia ​​skriptejä, mutta George oli ensimmäinen, joka antoi ne aloittelevien verkkovastaavien saataville, jotka haluavat lisätä dynaamisia elementtejä sivustoihinsa. Niin kauan kuin ihmiset käyttävät dynaamista asemaa web-kehityksen resurssina, George aikoo jatkaa pyrkimyksiään päivittää ja tarjota uusia skriptejä dev-yhteisölle.


Nykyajan tutkijat ovat havainneet kaksikielisen koulutuksen eduksi, että siihen voivat kuulua parannetut johtotoiminnan taidot, lisääntynyt empatia, parannetut lukutaitot ja laajennetut kognitiiviset kyvyt. Ohjaajat ja professorit toteavat, että kaksikieliset opiskelijat ovat avoimempia uusille ideoille ja oppimismenetelmille.

Kielikoulutus ja ihmisten elämän parantaminen sellaisilla tavoilla ovat aina olleet intohimoja George Changille. Hän pyrkii tällä hetkellä suorittamaan TESOL-tutkintotodistuksen, jotta hän voi opettaa englantia – mutta se ei ole ainoa kieli, jota Georgian opiskelijat oppivat häneltä. Vuonna 2000 George avasi sivustonsa, Dynamic Drive, toimiakseen arkistona, josta kehittäjät voivat lähteä katkelmia siitä, jota tuolloin yleisesti kutsuttiin DHTML: ksi, mikä oli pääosin laaja termi, joka kapseloi HTML: n, CSS: n ja JavaScriptin..

Kuvakaappaus dynaamisen aseman kotisivusta

George Chang loi dynaamisen aseman vastauksena kehittäjien tarpeeseen leikata ja liittää -komentosarjojen kirjastoon.

Dynaamisen aseman kirjasto sisältää tuhansia rivejä koodikehittäjiä, jotka voivat yksinkertaisesti leikata ja liittää työkalujen ja ominaisuuksien luomiseksi sivustoilleen. Nykyään maailman githubit ja NPM tarjoavat myös ilmaisia ​​skriptejä – mutta George oli uudistaja. Aikana, jolloin verkko kehittyi staattisista, vain teksti-kokemuksista, hän antoi ensimmäisenä aloituskoodereille helpon tavan virittää sivustojaan dynaamisilla elementeillä.

Monien kielten opettajan sivusto – englannista JavaScriptiin

Kun dynaaminen asema käynnistettiin yli 16 vuotta sitten, Internet oli juuri täyttänyt, ja DHTML: n myötä staattisista tekstisivuista oli tullut arkaaisia. Tämä johti Georgian ensimmäisen sivuston JavaScriptKit.com suosioon, joka tarjosi alustan aloittelijoille oppia koodauskieltä..

Vuorovaikutuksen kautta sivustonsa kävijöiden kanssa George sai kuitenkin nopeasti selväksi, että JavaScript-arkistoon, joka ei keskittynyt vain opetusohjelmien tarjoamiseen, oli suuri kysyntä..

“Dynaaminen asema luotiin tarjoamaan verkkovastaaville hyödyllisiä JavaScripti-katkelmia, jotka lisäävät nopeasti ylimääräisiä toimintoja sivustoilleen yksinkertaisesti leikkaamalla ja liittämällä koodia”, George sanoi.

Näyttökuva Universal Countdown -komentosarjasta ja Dynamic Drive -logoista

Dynaamisessa asemassa on skriptit, joita kehittäjät voivat käyttää rakentamaan lähes kaikki sivuston ominaisuudet.

Koska se oli tuolloin ainutlaatuinen resurssi, vastaus Dynamic Drive -sovelluksen käynnistämiseen oli upeaa ja nopeaa.

“Olin vasta äskettäin yliopistosta ja oppin räjähdysmäisesti JavaScriptiä ja jakoin tietämyksen ensimmäisellä sivustollani”, hän sanoi. “Dynamic Drive syntyi sen jälkeen … ja liikenne ohitti JavaScriptKit.comin vain muutamassa kuukaudessa.”

Vuosien jälkeen Dynamic Drive on saanut useita palkintoja, kuten HostingAdvice’s Developers ‘Choice ™ -palkinnon dynaamisten komentosarjojen evankelisoimisesta, sijoitusta PCWorldin 100 parhaan hyödyllisen sivuston joukkoon ja MSDN: n kehittäjäpalkintoa. Nykyään Georgian sivusto säilyttää ja esittelee hyödyllisiä skriptejä, joita kehittäjät ympäri maailmaa käyttävät.

Tuhannet katkelmat JS: stä ja HTML: stä – DD Whoisistä pudotusvalikkoihin

George kertoi meille avattavan valikon, joka myöhemmin kirjoitettiin uudelleen ja merkittiin Anylink-tiedoksi, sisällytettiin ensimmäiseen kierrokseen skripteistä, jotka lähetettiin dynaamiseen asemaan.

“Jotkut skriptit ovat jo kauan olleet eläkkeellä, ja toiset ovat käyneet läpi useita iteraatioita pysyäkseen ajan tasalla selaimen yhteensopivuuden ja ominaisuuspyyntöjen kanssa”, hän sanoi..

George viettää nyt noin kolmanneksen työaikastaan ​​täyttämällä nämä pyynnöt Dynamic Drivessa lisäämällä uusia tai päivitettyjä skriptejä sivustoon vähintään kahdesti kuukaudessa. Hänen työnsä tulokset ovat tuhansia koodinpätkiä, joita kehittäjät voivat käyttää sivustojensa parantamiseen.

Vain muutama Dynamic Drivessa käytettävissä olevista komentosarjoista on:

 • AdBlock-tarkistus & Notifier
 • Priority + vieritysvalikkoDD vieritysruudut
 • DD-vieritysruudutYouTube / Vimeo Outro
 • YouTube / Vimeo OutroZoomio
 • Zoomio (jQuery paikallaan oleva kuvan zoomaus)
 • Hampurilainen Kuvavalikko
 • Sticky sisältö
 • Sokerin pudotuspalkki
 • Kuvan kuvatekstien tehosteet
 • DD koko näytön liukusäädin
 • Selattava sisältö
 • Virtaluettelo-valikko

Vaikka George ei voi valita suosikkia, hänellä on suhde joihinkin luomiinsa koodeihin. Yksi näistä on DD Whois, verkkotunnuksenhakutyökalu, jonka hän kirjoitti luettuaan kuinka samanlaiset palvelut seuraavat ja tallentavat käyttäjän Whois-hakuja.

“Olipa seuranta totta vai ei, projekti oli hauskaa”, hän sanoi. “Se on työkalu, jota käytän henkilökohtaisesti edelleen tutkiessaan verkkotunnuksia.”

DD Forum tarjoaa kehittäjäyhteisölle parhaiden käytäntöjen jakamisen

Suurimman osan dynaamisen aseman skripteistä kirjoittaa George. Hänellä on kuitenkin joskus apua DD-foorumin jäseniltä. George totesi, että moderaattorit ja muut keskeiset jäsenet, kuten @ jscheuer1, ovat antaneet vuosien aikana arvokasta apua.

Kuvakaappaus Dynamic Drive -foorumista

Dynaaminen asemafoorumi on suosittu paikka koodaajille, jotka tekevät yhteistyötä ratkaisuissa sivuston ja ominaisuuksien rakentamiseen.

Dynamic Drive -yhteisön kehittäjät vierailevat foorumeilla saadakseen tietoja ASP: n ja CSS: n komentosarjoista, Flashistä, verkkografiikan luomisesta ja muokkaamisesta, HTML-koodauksesta, JavaScriptistä, PHP: stä ja muusta. Foorumin sanominen suosituksi resurssiksi olisi liian vähäistä, koska tähän päivään mennessä sen eri osioihin on hajallaan melkein 300 000 viestiä..

Yhdellä foorumin jäsenellä oli ongelma tekstin vierityksen kanssa alkaessaan, kun se osui elementin vasempaan reunaan, joten hän pyysi yhteisöä auttamaan. Muutamaa viestiä myöhemmin toinen ongelma ratkaistiin toisen jäsenen toimesta, joka lähetti tarkistetun koodin ja toimitti ilmaisen JR-näytön hallitsijan sivun elementtien sovittamiseksi. Tämä edustaa vain yhtä tuhansista esimerkkeistä, joissa Dynamic Drive -yhteisön jäsenet kokoontuvat yhteistyöhön ratkaisujen löytämiseksi sivuston rakentamiseen.

JS-maiseman innovaatio on edelleen arvokas resurssi

Dynaamisen aseman alkuaikoina George oli usein yllättynyt, kun hän kompastui jonkin hänen valikko- tai diaesityskomentosarjoistaan ​​näkyvien sivustojen, kuten CNN: n tai Walmartin, palveluksessa. Nämä suuret organisaatiot käyttivät hänen koodejaan, koska hän innovoi skriptien jakamista verkossa – muita lähteitä ei ollut.

George on sydämeltään opettaja ja saa varmasti suuren tunteen saavutuksesta auttamalla muita laajentamaan taitojaan. Joko tämä saavutetaan opettamalla englantia tai JavaScriptiä, hänellä ei ole suunnitelmia pysähtyä.

”Nykyään on niin monia muita tapoja ja paikkoja saada JavaScriptin koodinpätkät, kuten WordPress-laajennuksen, NPM: n, Githubin ja muun kautta. Dynaaminen asema on vain yksi resurssi ”, George sanoi. “Niin kauan kuin minusta on tarpeeksi ihmisiä, jotka hyötyvät edelleen sivuston tarjouksista, jatkan sen ylläpitämistä ja työskentelemistä aktiivisesti.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me