Doteasy – varhaisen hosting-tilan edelläkävijä palvelee nyt avaimet käteen -ratkaisuja yli 500 000 online-yrittäjälle maailmanlaajuisesti

TL; DR: Lähes kahden vuosikymmenen ajan Doteasy on toiminut keskeisen tehtävänään auttaa verkkoyrittäjiä tavoittamaan laajemman yleisön verkossa laadukkaan ja edullisen isännöinnin avulla. Yhtiöllä on tällä hetkellä yli 500 000 asiakasta, jotka ovat kääntyneet Doteasyn puolelle huippuluokan tuesta, luotettavuudesta ja joustavista isäntäpaketeista, jotka on räätälöity vastaamaan nykyaikaisten yritysten tarpeita. Doteasyssa kyse on valinnan tarjoamisesta, ja avaimet käteen -tila, verkkotunnus, pilvi, sivustosuunnittelu ja web-rakennusratkaisut tarjoavat juuri sen.


1990-luvun puolivälissä tai loppupuolella isännöintipaikka oli nuori ja pääosin hallitsi muutama avaintoimittaja. Internetiä pidettiin tuolloin laajalti uutuutena, ja monet uteliaat loppukäyttäjät kiinnostuivat ajatuksesta luoda omia sivustojaan ja rajata kapeita verkkoja.

Päivän isot isännät, kuten GeoCities ja Angel Fire, tarjosivat aloitteleville verkkoyrittäjille vapaata tilaa aliverkkotunnuksille, jotka usein ansaittiin rahaksi isäntien tuotemerkkikohtaisten mainosten avulla. Vaikka tämä nollahintainen isännöinti antoi uusille sivustonomistajille mahdollisuuden kokeilla verkossa pienillä investoinneilla, kasvava kilpailu verkkokaupassa teki selväksi, että yritykset tarvitsivat parempaa, mainoksetonta vaihtoehtoa edustaakseen tuotemerkkinsä verkossa.

Doteasy tunnusti tämän ja asettui vuonna 2000 eroon antamalla budjettirajoitteisille yrittäjille ja pienille ja keskisuurille yrityksille vapaan pääsyn verkkokaupan tilaan ilman kolmannen osapuolen omia bannereita.

Kollaasi yrittäjästä tietokoneella ja Doteasy-logo

Doteasy, joka on isäntätilan varhainen edelläkävijä, on omistautunut auttamaan yrittäjiä rakentamaan yrityksiä verkossa.

“Sivuston omistaminen tuolloin oli paljon vaikeampaa kuin nykyään”, kertoi Doteasyn markkinointi- ja PR-koordinaattori Dora Mui. “Doteasy oli alusta alkaen alan edelläkävijä tarjoamalla ensimmäisenä ilmaisia, mainoksettomia hosting-palveluita.”

Vaikka Kanadassa, British Columbiassa toimiva Doteasy ei enää tarjoa ilmaista hosting-palvelua, palveluntarjoaja on edelleen sitoutunut saattamaan kohtuuhintaisuuden ja luotettavuuden yhteen katon alle. Nykyään yritys valvoo tuhansien asiakkaiden sivustoja. Yhdistämällä alhaiset isäntähinnat kattavaan täydentävien ratkaisujen, kuten verkkopalveluiden ja mukautettujen sovellusten ja web-suunnittelujen joukkoon, Doteasy jatkaa muutostaan ​​miten pienet ja keskisuuret yritykset ja nousevat yritykset sitoutuvat online-yleisöihin.

“Verkkosivuja ei enää ole varattu suurille tuotemerkeille tai yrityskäyttäjille”, Dora sanoi. “Näemme yhä ammattimaisempia blogeja ja pienyrityssivustoja.”

Kyse on kaikista vaihtoehdoista: Vahvista verkkosivustosi tarpeet yhden katon alla

Dora kertoi meille, että Doteasy roiskui isännöintipaikkaan ajankohtana, jolloin verkkosivuston rakentamisen käsitettä pidettiin yhä “jyrkkinä puheina” ja sivuston ylläpitäminen (tai jopa hankkiminen) oli tunnetusti käyttäjäystävällinen. Ennen WordPressin maamerkkien sisällönhallintaohjelmiston julkaisua vuonna 2003 Doteasy erottui tarjoamalla luotettavia tukipalveluita ja lisäarvoa tuottavia ominaisuuksia, jotka tekivät sivustonrakennuksesta vähemmän tylsiä.

Yli 20 vuotta myöhemmin isäntäteollisuus jatkaa muutostaan. Kilpailukyvyn säilyttämiseksi Doteasy on sisällyttänyt erilaisia ​​palveluja isännöintisuunnitelmiinsa vastatakseen asiakaskuntansa kasvaviin tarpeisiin.

Doteasy tarjoaa tällä hetkellä jaettuja, omistettuja palvelin-, pilvi- ja jälleenmyyjä hosting-paketteja. Yhtiön suosituimmista suunnitelmista yksi johdetuista hosting-ratkaisuista asettaa tietoturva-, hallinto- ja ylläpitotehtävät Doteasyn käsiin, jotta asiakkaat voivat keskittyä liiketoiminnan päätavoitteisiin.

Jopa Doteasyn lähtötason hosting-suunnitelmat sisältävät ilmaisen verkkotunnuksen, tuen useille aliverkkotunnuksille sekä FTP- ja sähköpostitilejä. Yhtiö tarjoaa myös WordPressiä käyttämällä yhden napsautuksen asennuskomentosarjoja.

“Annamme asiakkaille mahdollisuuden yhdistää kaikki verkkosivustotarpeensa yhdellä palveluntarjoajalla”, Dora sanoi. “Siksi tarjoamme erilaisia ​​erilaisia ​​suunnitelmia, lisäosia ja mukautusvaihtoehtoja.”

Doteasy tarjoaa paitsi sivupalveluita, kuten verkkotunnusten rekisteröintiä ja sähköpostitilejä, myös isäntä tarjoaa ilmaisia ​​työkaluja foorumeille, vieraskirjoille, kyselyille ja UKK: lle. Kuvagallerioita, verkkolomakkeita ja mukautettuja skriptejä voidaan käyttää verkkosivustojen erottamiseen kilpailusta sekä toiminnallisesti että esteettisesti. Asiakkaat voivat käyttää myös loistavia ohjelmia, kuten Softaculous tai Website.com Site Builder, jotta käyttäjät voivat luoda helposti verkkosivuston taitotasosta riippumatta.

Tarjoamalla niin laajan valikoiman työkaluja yhdellä alustalla, Doteasy antaa asiakkaille mahdollisuuden tehdä tilaa verkostaan ​​ainutlaatuisen ja luovan.

“Jokainen ihminen on erilainen ja sillä on erilaisia ​​tarpeita”, Dora sanoi. “Haluamme tarjota käyttäjille mahdollisimman monta vaihtoehtoa.”

Parempi liiketoiminta alkaa verkkotunnuksesta, joka on räätälöity tuotemerkkisi sopimiseksi

Ilmaisella ja halvalla isännöinnillä on ilmeinen vetovoima. Yksi ilmaisten isäntien suurimmista haitoista on kuitenkin se, että asiakkailla ei ole omaa verkkotunnusta, vaan käyttävät sen sijaan emoyhtiön omistamia aliverkkotunnuksia.

Koska verkkovastaava ei teknisesti omista verkkotunnusta, sen palvelinresurssit ja mukautusvaihtoehdot ovat rajoitetut. Riippumattomilla verkkotunnuksilla on taipumus menestyä paremmin SEO-sijoituksissa, koska aliverkkotunnukset sijoitetaan vanhemman verkkotunnuksen tilastotietojen ja maineen mukaan, mikä on verkkovastaavan valvonnassa.

Lisäksi ulkoiset SEO-strategiat, kuten linkkien luominen vierasviestien kautta, edellyttävät dofollow-tilaa vallan siirtämiseksi kumppanisivustoille, ja monet aliverkkotunnuksen tyylin tarjoajat tekevät ulkoisista linkkeistä oletuksena oletuksena.

Doteasy rohkaisee asiakkaita valitsemaan SEO-ystävällisiä verkkotunnuksia ja neuvoo heitä käyttäjien ja hakukoneiden luottamuksen saamiseksi..

“Harkitse verkkotunnuksen ostamista sijaintikohtaisella laajennuksella, kuten .ca Kanadan verkkosivustolle”, Dora sanoi. “Tämä voi auttaa sinua saavuttamaan paremmat aluekohtaiset hakujärjestykset.”

Doteasy suosittelee edelleen otsikkotunnisteiden, metakuvausten, vaihtoehtoisten kuvatunnisteiden käyttöä ja mobiiliystävällisten ominaisuuksien toteuttamista.

Monista huippuluokan isännöintiratkaisuista puuttuu yleensä myös tärkeitä ominaisuuksia, jotka auttavat lisäämään tuotemerkkien luottamusta – mukaan lukien johdonmukainen käyttöaika ja edistyneet sisällönhallintajärjestelmät, jotka tekevät sivustoista luotettavampia ja voittavat asiakkaiden luottamuksen..

“Tarjoamme asiakkaille vinkkejä verkkosivustosi optimoimiseksi SEO”, Dora sanoi. “Esimerkiksi HTTPS: n käyttöönotto voi antaa sinulle merkittävän lisäyksen Google-sijoituksissa ja parantaa turvallisuutta ja luottamusta.”

SEO ja maineen rakentaminen ovat tehokkaimpia strategioita lisätä sivuston saapuvaa liikennettä – ja siksi myös asiakkaita -, ja Doteasy tarjoaa työkalut, joiden avulla.

Talon sisäinen tuki keskittyy tarjoamaan optimaalisia asiakaskokemuksia

Sen lisäksi, että autetaan yrityksiä rakentamaan ammattimaisempaa online-läsnäoloa, Doteasy tarjoaa jatkuvaa tukea myös sivustojen rakentamisen jälkeen. Doteasyllä on maine asiakaslähtöisenä palveluntarjoajana, joka ottaa asiakaspalautteen huomioon kehittäessään tuotteita ja suunnitelmia.

“Käytämme omia palvelimia ja tietokantoja samassa paikassa – emme ulkoista”, Dora sanoi. “Asiakaspalvelumme, kehitys-, markkinointi-, op- ja suunnittelutiimimme ovat kaikki iso, onnellinen perhe Burnabyssä, British Columbiassa, pääkonttorissamme.”

Kuva Doteasyn tiimistä

Doteasyn tukitiimi on talossa, joten isännän on helppo tarjota käytännöllinen, henkilökohtainen asiakaspalvelu.

Doteasyn sisäinen infrastruktuuri ja tuki mahdollistavat paremman hallinnan ja helpomman palvelinpuolen vianetsinnän. Ja koska yrityksen tiimi on keskitetty, Doteasy voi tarjota tukea asiantuntijoiden kautta, joilla on suora kokemus tuotteistaan.

Harkittaessa uusia projekteja ja / tai parasta tapaa puuttua asiakashuolen aiheisiin, Doteasy kuulee sekä asiakkaita että omaa tukitiimiään. Tämä strategia sekoittaa näkökulmat ulkopuolelta, mitä Dora kutsuu ”teknologiakuplaksi”, jotta suunnittelun uutuus tuntuisi.

”Valtava osa aivoriihiprosessistamme on sitä, mitä asiakkaamme vaativat”, Dora sanoi. “Esimerkiksi äskettäin otimme käyttöön yritysmajoitussuunnitelmamme, koska monet asiakkaat tarvitsivat edistyneempiä, VPS-tason resursseja.”

Missio vastata markkinoiden kysyntään ratkaisuihin perustuvien isännöintisuunnitelmien suhteen

Doteasy oli yksi edelläkävijöistä varhaisessa isäntätilassa, eikä yritys näytä merkkejä hidastumisesta. Doteasy tietää, että markkinoiden kysynnän seuraamiseksi sen on jatkettava innovaatioita.

Dora kertoi meille, että Doteasy aikoo sisällyttää uusia isäntäpaketteja, jotka on esiasennettu joidenkin webin suosituimpien sisällönhallintajärjestelmien ja työkalujen kanssa.

“Me näemme kysynnän ratkaisukeskeisemmille suunnitelmille, joten juuri tässä työskentelemme”, hän sanoi. “Olemme valmistautuneet tarjoamaan suunnitelmia, jotka on erityisesti suunniteltu Joomla- ja WordPress-sivustojen isännöintiin.”

Yhdistämällä alhaiset hinnat rikkaisiin ominaisuuksiin ja tähtitukeen, Doteasyn keskitetty palvelupiste auttaa tuhansia yrityksiä toteuttamaan tavoitteensa.

“Tällä toimialalla on erittäin helppo juuttua tekniikkakuplaan”, Dora sanoi. “Se todella auttaa, että ryhmämme jäsenet voivat tuoda tuoreita näkökulmia teknologiamaailman ulkopuolelta.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me