Cisco WebEx – Reaaliaikainen yhteistyö- ja neuvotteluohjelmisto, joka on rakennettu integroitumaan nykyisiin IT-omaisuuksiin ja lisäämään liikkuvuutta yrityksille

TL; DR: Nykyään tiiviisti sidoksissa olevassa yritysmaailmassa yhteistyön tekeminen liikkeellä ollessa ei ole ylellisyyttä – se on vaatimus. Ja Cisco WebEx antaa ryhmille ja sidosryhmille mahdollisuuden tavata missä tahansa, innovatiivisten neuvotteluohjelmistojen avulla. Ratkaisu hyödyntää Cisco Collaboration Cloud -prosessin tehoa, joka tarjoaa reaaliaikaisen verkkoviestinnän helpottamiseksi tarvittavan infrastruktuurin. Cisco WebEx -alusta mahdollistaa saumattomat videoneuvottelut, näyttöjen ja tiedostojen jakamisen ja paljon muuta riippumatta siitä, ovatko käyttäjät puolivälissä ympäri maailmaa tai seuraavassa huoneessa. Istuimme äskettäin kokous- ja tiimiyhteistyöjohtaja Mark Nashin kanssa, joka kertoi meille, kuinka yhä useammat yritykset integroivat Cisco WebExin IT-omaisuuteen lisätäkseen liikkuvuutta operatiivisiin strategioihin.


1990-luvulla Chicago Bulls oli pysäyttämätön voima NBA: ssa. Ja jos kysyt keneltä tahansa itse tähtipelaajalta, Michael Jordania pidettiin laajasti joukkueen menestyksen moottorina. Michael oli kuitenkin aina nopea korjaamaan faninsa.

“Talentti voittaa pelejä, mutta ryhmätyö ja älykkyys voittavat mestaruuden”, hän sanoi kuuluisasti.

Michael tiesi olevansa hyvä – paras, jos kysyisit hänen ikäisensä -, mutta hän tiesi myös, että se ei ollut yhden miehen show. Joukkue voitti mestaruuskilpailut, koska se toimi yhtenä kokonaisuutena yhdistäen kaikkien lahjakkaiden pelaajiensa yhteiset vahvuudet.

Sama tapaus ryhmätyössä voidaan tehdä liiketoimintamaailmassa. Lähes 100% työntekijöistä ja avainhenkilöistä uskoo, että joukkuejohdon puutteella voi olla dramaattisesti kielteisiä vaikutuksia projektin toteuttamiseen. Yllättäen kuitenkin, että 40% samasta ryhmästä uskoi organisaationsa tekevän yhteistyötä riittämättömästi. Yhteistyön puute voi johtua ongelmista yrityskulttuurissa. Mutta enemmän kuin ei, se johtuu siitä, että meillä ei ole oikeita työkaluja viestinnän helpottamiseksi.

Siksi yhä useammat organisaatiot ovat siirtymässä Cisco WebExin toimittamiin yhteistyö- ja neuvottelutyökaluihin.

Kuva ryhmästä työntekijöitä, jotka tekevät yhteistyötä Cisco WebEx: n kanssa

Cisco WebEx toimittaa pilvipohjaisia ​​yhteistyöratkaisuja, jotta joukkueet voivat olla vuorovaikutuksessa ja jakaa ideoita reaaliajassa.

Yrityksen pilvipohjainen alusta antaa tiimin jäsenille ja sidosryhmille tavata missä he ovat ja millä tahansa laitteilla he käyttävät. Näyttö- ja tiedostojakamisella, videoneuvotteluilla ja muilla viestintäkeskeisillä toiminnoilla Cisco WebEx antaa etätiimeille mahdollisuuden jakaa ideoita, jotka pitävät projektit ja tulovirrat sujuvasti..

“WebEx on kokousalusta, jolla on tietty liiketoimintasovellus koulutus-, tukitoimintojen, tapahtumien ja webinaarien ympärillä”, kertoi kokouksen ja tiimiyhteistyön johtaja Mark Nash..

Yhä liikkuvamman työvoiman kysynnän ratkaiseminen

Cornellin yliopiston IT-osasto kehitti 1990-luvun alkupuolella merkittävän virstanpylväksen videoneuvotteluhistoriaan, CU-SeeMen. Vain muutamaa vuotta myöhemmin maailma näkee WebExin maamerkki konferenssiohjelmiston.

“WebExin perintö alkoi ajatuksella, että ihmiset siirtyivät tapaamisesta samassa fyysisessä paikassa haluamaan tavata kauempana”, Mark sanoi.

Etätyön tultua yhä suositummaksi tietokonevallankumouksen kukoistushetkellä kävi selväksi, että neuvottelut olivat helpoin ja kustannustehokkain tapa pitää kokouksia.

Neuvottelujen alkuaikoina yhteistyömenetelmät olivat edelleen primitiivisellä puolella, mikä vaati työntekijöitä usein vaihtamaan projektitiedostoja sisältävät levykkeet toimistossa. Sähköpostin suosio mahdollisti tärkeän tiedoston liittämisen täällä, mutta se oli lopulta tehoton.

“Äänikokoukset olivat todella ensimmäinen tapa tehdä yhteistyötä”, Mark sanoi. ”Sitten sinun oli löydettävä tapa saada sisältöä ihmisille. PowerPointsin käyttäminen ja kaikkien diojen kaikkien synkronointiyritysten luominen oli alkuperäinen lähtökohta etsiessämme parempaa tapaa auttaa ihmisiä olemaan tuottavampia. ”

Videoiden ja tiedostojen lähettämisestä tuli nopeasti seuraava looginen askel, varsinkin kun otetaan huomioon verkkokameroiden ja kamerapuhelimien syntyminen 1990-luvulla pian sen jälkeen. Suuremmat tiedostot eivät vain voineet nyt nopeasti jakaa ryhmässä, vaan myös videoiden avulla tehtyjen opetusohjelmien ja vianetsintöjen käyttö on paljon intuitiivisempaa, koska osallistujat näkivät aktiivisesti, mitä reaaliajassa esitetään..

Yli 10 vuotta keksimään kokouksia uudelleen pilvipohjaisen infrastruktuurin kautta

Subrah Iyar ja Min Zhu perustivat WebEx Communications, Inc. -yrityksen vuonna 1996. Sen lippulaiva videokonferenssiohjelmisto, alun perin tunnettu nimellä ActiveTouch, lanseerattiin pian sen jälkeen. Lähes vuosikymmenen perustamisensa jälkeen yhtiö nimitti uudelleen itsensä Cisco WebExksi näiden kahden yrityksen sulautumisen vuoksi.

“Ciscon etuna on sen pitkä perintö, että se on todella vahva videoneuvottelutilassa”, sanoi yhteistyöratkaisujen markkinoinnin johtaja Angie Mistretta..

Cysco, Linksys-tuotemerkkilaitteiden, kuten verkkokameroiden, valmistaja, oli julkaissut TelePresence -sarjan vuonna 2006 – valikoiman etälaitteistotuotteita, jotka on suunniteltu saamaan osallistujat tuntemaan olonsa samassa huoneessa.

Kaksi vuotta myöhemmin Jabber XCP julkaistiin XMPP-tiedonsiirtoprotokollan kaupallisena vastineena, joka mahdollistaa reaaliaikaisen tiedonvaihdon. Lisäksi WebEx ei lisännyt Ciscon näkyvyyttä videoneuvottelualalla, vaan se osti norjalaisen videoneuvottelulaitteiston Tandbergin..

Viime kädessä videokonferenssien tavoitteena on tehdä asiat mahdollisimman helpoiksi loppukäyttäjälle. Tämän tavoitteen mukaisesti Cisco WebEx on pakattu all-in-one-järjestelmään käytettäväksi kaikenlaisissa kokousasetuksissa.

“Sanoimme aikomme keksitä kokouksia uudelleen”, Mark sanoi. “Näimme loppukäyttäjät ja IT-ihmiset hämmentyneinä, koska heillä oli äänitapaamisstrategia, verkkokokousstrategia, videokokousstrategia ja huonestrategia.”

Aikaisemmin loppukäyttäjälle tyypillisesti annettiin väliohjelman rooli vaihtamalla useiden ohjelmistojen välillä samassa kokouksessa. WebEx: n avulla käyttäjä voi yksinkertaisesti lähettää kokoushuoneen osoitteen osallistujille muutaman sekunnin kuluessa päätöksen tekemisestä pitämään kokous.

Ensisijainen tavoite: Poista turhautuminen etäyhteisöstä

WebEx tarjoaa useita videoneuvotteluratkaisuja työnkulun parantamiseksi. WebExin verkkoneuvottelualustan avulla käyttäjät voivat liittyä mistä tahansa laitteesta ja tallentaa sisältöä.

Lisäominaisuuksia ovat näytön jakaminen, taulu ja integrointi suosittuihin tuottavuus- ja sähköpostisovelluksiin. Suurille ryhmille WebEx Event Center on helppo toimittaa interaktiivisia esityksiä ja useita esittelijöitä. Samoin WebEx Training Center antaa isäntälle mahdollisuuden kouluttaa useita ihmisiä kerralla, ja siinä on sisäänrakennettu verkkokauppatoiminto ja mahdollisuus luoda kirjastoja ennalta tallennetuista istunnoista.

Videoneuvottelujen edut – etenkin WebExin kanssa – ovat lukuisia. Ne eivät ole vain ihanteellinen ratkaisu tavoittaaksesi etätyöntekijöitä, vaan tarjoavat myös laajan yhteistyömahdollisuuden jopa pienille ryhmille samassa rakennuksessa.

Yli 113 miljoonaa ammattilaista liittyy kuukausittain verkkoneuvottelukokouksiin, ja videoyhteistyötekniikan omaksuneet yritykset ovat keskimäärin kasvaneet 300%.

“Teollisuuden kehittyessä yhä useammat ihmiset viettävät aikaa kokouksiin”, Mark sanoi. “Siksi he tarvitsevat todella hienoja kokousvälineitä, joiden avulla he voivat siirtyä eteenpäin.”

Ylös seuraavaan: Kuukausittainen videoneuvottelupäivitykset ja jatkuvat innovaatiot

WebEx on hallinnut videokonferenssimarkkinoita yli kahden vuosikymmenen ajan – ja syystäkin. WebEx ja emoyhtiö Cisco parantavat jatkuvasti jo tehokasta alustaansa parhaan mahdollisen käyttökokemuksen luomiseksi.

“Päivitämme sitä jatkuvasti ketterillä menetelmillä”, Angie sanoi. “Meillä on uusia ominaisuuksia, jotka otetaan käyttöön kuukausittain, mutta yksi asia pysyy johdonmukaisena, ja se on video – jatkamalla korkealaatuisen kokemuksen optimointia ja tarjoamista, joka antaa ihmisille joustavuutta.”

Angie kertoi meille useita merkittäviä – vaikka niitä ei vielä määritellä – ominaisuuksia otetaan käyttöön vuonna 2018.

WebEx poistaa kipu järjestämällä kokouksia, tekemällä yhteistyötä projektien kanssa ja yhdistämällä yritysjohtajat yhä etäisemmälle työvoimalle. Cisco WebExin avulla yritykset voivat säilyttää tiukan tiimityön hengen riippumatta siitä, ovatko sidosryhmät mailin päässä tai viereisessä huoneessa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me