Blacknight-ratkaisut: Lähes kaksi vuosikymmentä kokonaisvaltaisen isäntä- ja verkkopalvelujen tarjoamisesta pienille ja keskisuurille yrityksille ja yritystason organisaatioille maailmanlaajuisesti

TL; DR: Melkein 20 vuotta sitten yhdellä palvelimella perustettu Blacknight Solutions on kasvanut Irlannin suurimmaksi isännöinti- ja verkkotunnuksen rekisteröintipalveluiden tarjoajaksi. Yhtiöllä on nyt 75 000 asiakasta 130 maassa ympäri maailmaa. Blacknight erottuu itsestään johtamalla omaa tehokasta päästä päähän -verkkoa, jonka avulla yritys voi tarjota valikoiman palveluita, kuten jaettua, sähköposti-, VPS- ja erillistä palvelinpalvelinta kaiken kokoisille yrityksille – pienistä aloittavista monikansallisiin yrityksiin. Käyttämällä neuvoa-antavaa lähestymistapaa asiakaspalveluun, Blacknight varmistaa kumppaneidensa kävelymatkan päässä isännöintipalveluista, jotka vastaavat heidän erityistarpeitaan ja liiketoimintatavoitteitaan. Ja omistautuneena teknologioiden kehittämiseen teollisuussuuntausten rinnalla, Blacknight on asema jatkamaan auttamaan aloittavia yrittäjiä ja vakiintuneita yrityksiä lähettämään tuotemerkkinsä hyvin tulevaisuuteen.


Minun treffailun riskissä muistan 1990-luvun lopun. Los Del Rion Macarena ja Spice Girls-pop-kappaleet hallitsivat Billboard Top 40: tä, ja ihmiset olivat vasta alkamassa muodostaa yhteyden syntyvään World Wide Web -verkkoon isojen pöytätietokoneiden puhelinverkkoyhteyksien kautta. Oli varma, että outo aika, mutta ajanjakson aikana ilmestyneet tekniikat muuttaisivat sitä, miten maailma on vuorovaikutuksessa ja harjoittaa liiketoimintaa.

Michele Neylon istui vuosisadan vaihteen mukana tulleen nousevan verkkoteknologian ja parempien laajakaistayhteyksien reunalla suunnittelemassa verkkosivustoja Irlannin pienyrityksille. Tuolloin maassa tehtiin hyvin vähän isännöintiä suurten infrastruktuurikustannusten vuoksi, ja Michele pakotettiin vuokraamaan tilaa Pohjois-Amerikassa sijaitsevan isännän kanssa.

“Minulla on ollut ongelmia hosting-palveluni kanssa”, Michele kertoi. “Minun piti valita, annatko asiakkailleni tyyppiä tai etsitään muun tyyppistä hosting-ratkaisua.”

Koska Michele ei halunnut pettyä ansaitsemaan ansaittuihin asiakkaisiinsa, hän päätti ostaa ensimmäisen omistetun palvelimensa ja perusti jonkin verran sattumalta isäntäyrityksen Blacknight Solutions..

Michele Neylonin otos ja Blacknight-logo

Perustaja Michele Neylon kertoi meille, kuinka Blacknight on auttanut yrityksiä rakentamaan web-esityksiä lähes 20 vuotta.

“Haluaisin kertoa sinulle tarinan jokaisesta yksityiskohtaisesta tehtävästä yrityksen perustamiseksi, mutta todellisuus on, että se oli vahingossa enemmän kuin suunniteltiin”, Michele sanoi. “Ja meillä on nyt tilaa useissa tietokeskuksissa ympäri Irlantia.”

Nykyään Blacknight on Irlannin suurin verkkoisäntä ja verkkotunnuksen rekisteröijä, ja sillä on yli 75 000 asiakasta 130 maassa ympäri maailmaa. Yhtiö erottuu kilpailustaan ​​tehokkaan, kokonaisvaltaisen verkon, monien tuotetarjontojen ja kyvyn avulla toimia ketterästi mukautuessaan teollisuuden muutoksiin. Tämä yhdessä neuvoa-antavan lähestymistavan kanssa, joka tarjoaa asiakkaille tarvitsemansa ratkaisut vaikuttaakseen suoraan ja positiivisesti liiketoimintaan ja tuloihin, on syy, miksi niin monet yritykset – pienistä äiti- ja pop-verkkokaupoista suuriin globaaleihin yrityksiin – ovat kääntyneet Blacknightiin valtaamaan asiakkaitaan. sivustot.

Pysyvät kilpailukykyinä kehittymällä muuttuvan tekniikan rinnalla

Perustamisestaan ​​lähtien Blacknight on toiminut tehtävässään mukauttaa ratkaisujaan aikoihin. Michele kertoi meille kuinka erilainen maisema oli, kun hän aloitti yrityksen.

”90-luvulla, kannettavaa tietokonetta ei todellakaan ollut kannettava. Sinun olisi siirrettävä olkapäätä, jos kantaisit jotain sellaista tänään “, hän vitsaili. “Yhteydet olivat hitaita, ja suurin osa verkkosivustoista sisälsi vain staattista sisältöä.”

Kuluttajakysyntä ja teknologinen kehitys kasvoivat yhdessä ja isäntien piti seurata esimerkkiä. Michelen mukaan, kun asiat alkoivat nopeutua ja maailma muuttui liikkuvammaksi, Blacknightin oli välttämätöntä mukautua.

“Isäntäpuolelta meidän kaikkien on pitänyt muuttaa tekemämme palvella sitä”, hän sanoi. “Laitteemme, jotka olemme asettaneet, suhteessa siihen, kuinka monta prosessoria niillä on, kuinka nopeita ne ovat, kuinka paljon fyysistä RAM-muistia lisäät palvelimille, levytilavaatimukset – nämä kaikki ovat kehittyneet.”

Ja johtuen tästä omistautumisestaan ​​pysyä kärjessä, Blacknight pystyy pitämään tahdissaan teollisuuden kanssa.

Erotinlaitteet: Tehokas verkko, useita tuotteita ja ketteryyttä

Vaikka Michele väittää, että se on vaatimaton, vain 50 työntekijän yritys, se tekee Blacknightista niin vahvan, kun se istuu isompien serkkunsa vastaan ​​isännöintitilassa. Michele kertoi, että Blacknightilla ei ehkä ole syviä yritysten taskuja, kuten GoDaddy tai Rackspace, mutta yritys kykenee silti kilpailemaan ketteryytensä takia.

“Meillä ei ehkä ole miljoonia dollareita markkinointiin tai uusien kiiltävien laitteiden ostamiseen”, hän sanoi. “Mutta meidän ei myöskään tarvitse käsitellä monimutkaista byrokraattista päätöksentekoprosessia. Jos päätämme tehdä jotain, niin teemme sen. ”

Toinen erittäin suuri tekijä Blacknightin menestyksessä ja miksi se pystyy palvelemaan asiakkaitaan niin hyvin, on yrityksen ylläpitämä tehokas verkko. Vaikka Blacknight ulkoistaa virran ja jäähdytyksen ulkopuolisille datakeskuksille, yritys ylläpitää verkkoaan talossa.

“Käytämme verkkoamme päästä päähän”, Michele sanoi. “Me omistamme kaikki palvelimet, telineet ja kytkimet, kun taas muut yritykset luottavat kolmansiin osapuoliin tarjotakseen verkon.”

Tämän tyyppinen keskitetty ohjaus antaa Blacknight: lle tarjota joukon palveluita, jotka nollautuvat asiakkaan tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa muiden ratkaisujen lisäksi jaetun käyttäjäkannan, sähköpostin, VPS: n, omistetun palvelimen ja yhteistoiminnan isännöinnin.

“Jotkut asiakkaat valitsevat meidät, koska pystymme palvelemaan monenlaista etsimäänsä”, Michele sanoi. ”Verkkotunnus on verkkotunnus, ja sillä ei ole väliä mistä hankit sen. Erottelija tulee olemaan muiden tarjoamiemme palvelujen ympärillä. ”

Seurauksena on, että Blacknight toimii eräänlaisena palvelupisteenä yrityksille, jotka hakevat sitä monipuolisten ratkaisujen saamiseksi. Michelen mukaan palvelujen yhdistelmän tarjoaminen ja se, kuinka he ovat vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa, tekee eron.

“Myös irlantilainen aksentti auttaa”, Michele vitsaili. “Totta puhuen. Asiakaspalvelu, jolla on irlantilainen aksentti, ei ole maailman pahin asia. “

Esitetään konsultointi, tarpeisiin perustuva lähestymistapa asiakaspalveluun

Ylittäen aksentin, Michele kertoi meille pienelle asiakkaalle, joka tarvitsee vain yhden verkkotunnuksen, verkkosivuston ja muutamat sähköpostiosoitteet, valitsee Blacknightin sen luotettavuuden ja reagoivan tuen vuoksi. Mutta Michelen mukaan Blacknightin erottamisessa todella on neuvoa-antava lähestymistapa asiakaspalveluun ja myyntiin.

Suuremmille yrityksille, jotka etsivät isännöintiratkaisuja, Blacknight ei ole pelissä pelkästään myyntiin. Tiimi pyrkii sen sijaan ymmärtämään kumppaneitaan tarjotakseen heille juuri sen, mitä he tarvitsevat suorittaakseen liiketoimintatehtävänsä.

“Jotkut asiakkaat tulevat luoksemme ja sanovat tarvitsevansa tietyn palvelun. Istumme ja keskustelemme heidän kanssaan”, hän sanoi. “Haluamme oppia siitä, mitä he yrittävät saavuttaa ja mitä he asettavat etusijalle ennen kuin myyvät heille jotain mitä he eivät tarvitse.”

Michele käytti esimerkkinä irtisanomista ja turvallisuutta. Jos asiakkaat lähestyvät Blacknightia näkemyksellä, että he tarvitsevat kerros kerrallaan varmuuskopioita ja tietoturvaa, ryhmä keskustelee, mikä suunta on paras, jotta asiakkaat eivät kuluta rahaa tonniin tarpeettomia ominaisuuksia.

“Mahdollisuus käydä tämä keskustelu asiakkaiden kanssa ja kertoa heille, että he eivät todella tarvitse tätä tai se on erittäin hyödyllinen vuoropuhelu. Se on sellainen asia, jota teemme ”, hän sanoi. “Myyntiryhmämme työskentelee teknisten tiimiemme kanssa varmistaaksemme, että yritykselle tarjoamamme ratkaisu on sopiva.”

Pidä sormi markkinoiden suuntaviivoilla kilpailun säilymiseksi

Blacknight on saavuttanut pitkän matkan sen nöyrästä alusta alkaen, kun hän palkkaa vain yhtä palvelinta. Ja aivan kuten musiikin maut ovat muuttuneet Macarena, teknologinen maisema edustaa myös paljon erilaista ympäristöä. Michele kertoi meille, että Blacknightin tehtävä on pysyä muutosten mukana pysyäkseen kilpailukykyisenä.

“Isäntäyritysten on mietittävä, mikä on seuraava asia ja mihin markkinat menevät”, hän sanoi. “Pilvi kasvaa ilmeisesti, ja meidän kaikkien on huolehdittava seuraavien vuosien aikana esimerkiksi verkon neutraaliudesta.”

Pysyäkseen ajankohtaisten tapahtumien ja muuttuvien tekniikoiden tuntemana Michele toimii Internet-infrastruktuurikoalition puheenjohtajana. Organisaatiossa on useita työryhmiä, jotka kattavat laajan valikoiman erilaisia ​​aiheita, jotka vaikuttavat joukkoon sidosryhmiä.

“Toisaalta sinun on tarkasteltava erilaisia ​​tekniikoita niiden kehittyessä, ja toisaalta sinulla on hallituksia, jotka yrittävät rajoittaa sitä, mitä pääset ja mihin et pääse”, Michele sanoi. “Internet-infrastruktuurikoalitio on ollut erittäin hyödyllinen pysyäkseen mukana alan tapahtumissa.”

Tällainen tulevaisuudennäkemys on mahdollistanut Michelen ja Blacknightin pysymisen ajankohtaisina ja varmasti avain jatkuvaan menestykseen tulevina vuosikymmeninä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me