Alationin tietokantaohjelmisto lisää analyytikoiden tuottavuutta, auttaa levittämään tietoa organisaatioissa ja kannustaa innovaatioita

TL; DR: Alation tarjoaa tietojen luettelointiohjelmiston, jonka avulla yritysten on helppo löytää asiaankuuluvat tietoaineistot ja tulkita niitä tietoisten liiketoimintapäätösten tekemiseksi. Ratkaisu parantaa koneen oppimista ymmärtämisen parantamiseksi ja auttaa ryhmiä yhteistyöhön ja tuottavuuden parantamiseen. Alaa muotoilee bigdatan tulevaisuutta investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen, joka tuo jatkuvasti uusia ominaisuuksia markkinoille.


Ei ole epäilystäkään siitä, että suurilla tiedoilla on mahdollisuus avata entistä suurempiakin oivalluksia. Yritysten tällä hetkellä keräämiä valtavia määriä tietoja voidaan käyttää vähentämään riskejä, optimoimaan työnkulkuja, parantamaan asiakaskokemusta ja viime kädessä lisäämään sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

Mutta suurten tietojen lupauksen toteuttaminen ei ole niin helppoa kuin miltä se näyttää.

Kuusi vuotta sitten, kun Satyen Sangani ja Aaron Kalb perustivat Alaation, he alkoivat huomata huolestuttavaa trendiä. Samalla kun alan johtajat tekivät investointeja raakatietojen varastointiin ja itsepalvelun analysointiin, manuaaliseen käsittelyyn, joka ihmisten on suoritettava tietojen yhdistämiseksi oivalluksiin, ei keskitytty vain vähän..

Tämän aukon täyttämiseksi yritys esitteli Alation Data Catalog – ensimmäisen laajuisen yhteistyöratkaisun, joka on suunniteltu yritykselle.

Alation-logo

Alation-tietokatalogi toimii koneoppimisella.

“Ennen tuotteen tuontia markkinoille hieman yli neljä vuotta sitten ei ollut todella mitään ohjelmistoa, jonka avulla yksilöitä autettaisiin ratkaisemaan haaste, joka on tuottavuuden saavuttaminen oivalluksille”, sanoi Stephanie McReynolds, Alationin markkinoinnin johtaja. “Olemme pystyneet auttamaan yli 100 yritysasiakasta lisäämään analyytikoidensa tuottavuutta keskimäärin 20–40%.“

Stephanien mukaan tämä merkitsee noin päivä-aikaisen takaisinvaraamista jokaiselle data-analyytikolle viikossa. “Olemme myös pystyneet auttamaan organisaatioita lisäämään nopeutta, jolla ne pystyvät dokumentoimaan tietoja ja tekemään tiedon ympärille liittyvästä tiedosta helpommin jaettavan organisaation sisällä”, hän sanoi..

Alaation salaisuus menestykseen on kyky yhdistää tiedot liiketoiminnan arvoon edistämällä datakulttuuria, jossa koneoppiminen kohtaa yhteistyön. Ohjelmisto, joka on kuin tiedon suositusmoottori, parantaa sekä tuottavuutta että antaa johtajille mahdollisuuden tehdä tietopohjaisia ​​päätöksiä. Kun Alation jatkaa sijoittamista R: hen&D tuodakseen uusia ominaisuuksia markkinoille, ja se pyrkii edelleen muuttamaan tapaa, jolla ihmiset löytävät, ymmärtävät ja käyttävät tietoja.

Sulje tiedon ja oivalluksen välinen aukko

Alation on liittynyt keskisuurten organisaatioiden joukkoon kuuden vuoden kuluttua markkinoista ja yli 100 Alation Data Catalog -kokoonpanon käyttöönoton jälkeen – nyt yhtiön päätuotteena. Kesäkuussa yhtiö nimettiin kolmanneksi peräkkäisenä vuonna Cresds® Data Catalog -markkinatutkimuksen viisauden Dresner Advisory Services Wisdom -turvallisuustietokantaan..

Kun Piilaaksoon toimiva yritys tarjoaa edelleen luettelointiratkaisuja yritysorganisaatioille, kuten GoDaddy, Münchenin jälleenvakuutusyhtiö ja Pfizer, se on havainnut vaikuttavia tuloksia. Stephanie kertoi, että monet asiakkaat pystyvät nyt siirtämään organisaatioitaan hyväksymiskäyrän kautta, joka alkaa analyytikoiden tuottavuuden parantamisesta ja jatkaa investointia tietohallintoon (joka auttaa levittämään tietotietoa organisaation kautta).

Alaatiokatalogi

Tiedonhallintaratkaisu sisältää Googlen kaltaisen suosituskoneen.

“Sitten kolmas kehitysvaihe, jota näemme joidenkin varhaisten asiakkaidemme kanssa, on, että tietoluettelo auttaa heitä innovoimaan nopeammin”, hän sanoi. “He luovat tietokulttuuria, joka on terveellinen perusta investoinnille uuteen liiketoimintaan, datatuotteisiin ja innovaatioihin, joita he voivat tuoda markkinoille ja tuottaa tuloja.”

Yritystason analyytikoiden mielestä on erityisen haastavaa löytää oikeat tiedot vastaamaan tiettyihin yritystoimintaa koskeviin kysymyksiin, ymmärtää näiden tietojen konteksti ja muuttaa ne asianmukaisesti luotettaviksi käsityksiksi. Siellä Alation loistaa – auttaa yrityksiä viittaamaan, ymmärtämään ja tekemään yhteistyötä koko organisaation datan kanssa.

Datakulttuuri, jossa koneoppiminen tapaa yhteistyötä

Stephanie kertoi, että Alaation panos koneoppimisalgoritmeihin on ainutlaatuinen erottaja analyytikoille, jotka ovat syvästi sitoutuneet löytötoimiin.

“He etsivät tietoja yrittäessään löytää oivalluksia, jotka tukevat yritystä – ja he tarvitsevat usein vähän apua ymmärtämään, missä seuraavaksi tutkitaan ja miten tietokyselyjä voidaan rakentaa”, hän sanoi. “Koneoppimisesta tulee todella tärkeä tarjoamalla suosituksia siitä, kuinka löytää entistä nopeammin kyseisen aineiston asiaankuuluvat.”

Teknologia on virkistävän helppo toteuttaa. Stephanie, joka vietti osan urastaan ​​yritysohjelmistoalueella ja on tottunut suhteellisen pitkään toimitilojen ohjelmistojen toteuttamisjaksoihin, toteaa ylpeänä, että organisaatiot voivat nousta ja ajaa Alaation kanssa päivinä – ja joskus jopa tunteina..

“Yhdistät vain Alation -lähdejärjestelmiisi”, hän sanoi. “Aivan kuten Google indeksoi verkkosivustot automaattisesti ja alkaa antaa suosituksia haussa, meillä on samanlaisia ​​algoritmeja, jotka indeksoivat tietolähteet automaattisesti ja alkavat antaa suosituksia Alationissa heti käyttöönoton jälkeen.”

Stephanie kertoi, että analytiikkatiimit, jotka järjestävät konseptinäytön demonstraatioita Alationissa, ovat nähneet tuottavuuden parantuneen 20 prosentilla melkein heti. Mutta myös tuotteen arvo kasvaa ajan myötä. “Mitä enemmän inhimillisiä ponnisteluja on tietojoukkojen kureerimiseen, ja sen lisäksi, että luomme tietosuosituksia, sitä enemmän arvoa Alation antaa organisaatiolle”, hän sanoi..

Esimerkiksi analyytikot voivat kuratoida organisaation tietoja yksinkertaisesti äänestämällä tai alentamalla omaisuutta, merkitsemällä suodattimia tai lisäämällä ylimääräisiä vivahteita datan määritelmään.

Tee jokaisesta analyytikosta yhtä fiksu kuin paras analyytikkosi

Teknologian kannalta Alation pyrkii jatkuvasti parantamaan suosituksissaan käytettävän metatiedon tarkkuutta. Tässä suhteessa käyrän ylläpitäminen on auttanut yritystä hyödyntämään käyttäjien käyttäytymistä automaattisesti ehdotuksina käyttäytymisen käytön I / O-käsitteen avulla.

“Käytön I / O-käsite on, että tietojen teknisen rakenteen ymmärtämisen lisäksi havaitsemme myös, kuinka loppukäyttäjät hyödyntävät tietoja organisaatiossa tapana päästä lisätietoon”, hän sanoi. “Tämä voidaan automatisoida käyttämällä koneoppimisalgoritmeja, jotka paketoivat nuo mallit ennakoiviksi suosituksiksi.”

Lähestymistavan ansiosta organisaatiot voivat kaapata parhaimpien tietotieteilijöidensä tietoja pääsemällä SQL-lokitiedostoihinsa, jotka tarjoavat digitaalisen jäljen heidän tyypillisestä työnkulusta. Näitä malleja voidaan sitten käyttää perustana tietopohjaisille parhaille käytännöille tai politiikan noudattamiselle, mikä luo kilpailuetua.

“Se varmistaa myös yhteistyön, koska sinulla on erilaisia ​​näkökulmia, jotka voidaan tuoda pöytään toimiin, jotka haluat toteuttaa näihin oivalluksiin, sen sijaan, että organisaatiossa käytetään kaikkia ponnisteluja oivalluksen löytämiseen”, Stephanie sanoi.

Alaation käyttöliittymä lisää myös tehokkuutta. Yrityksen suositusmoottorin käyttöliittymä on tietyllä tavalla yhtä yksinkertainen kuin Amazonin ostoskokemus. Jos olet kiinnostunut yhden tyyppisistä tiedoista, käyttöliittymä ehdottaa muita tietoja, jotka saattavat kiinnostaa.

“Suosituksemme eivät näy tuotteena, jonka lisäät ostoskoriin, vaan kyselysuosituksina: SQL-katkelmat tai kyselykieli, jonka saatat haluta suorittaa kyseisille tiedoille”, Stephanie sanoi.

Yritys pakata haku- ja kyselysuositusrajapinnat luettelosivujen kirjastossa, joka tarjoaa rikkaan, kuvaavan ymmärryksen tiedoista, joita haluat ehkä selata. Viime kädessä käyttöliittymät edustavat sitä, mitä Alation on oppinut viimeisen vuosikymmenen aikana asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Sijoitukset R&D Tuo uusia mahdollisuuksia markkinoille

Alation on sitoutunut vahvistamaan edelleen mainettaan asiakaslähtöisenä organisaationa. Tätä varten vuorovaikutus asiakkaiden kanssa antaa pitkälti tietoa yrityksen tuotekehitys- ja hallintaprosessista. “Jatkamme tarjontamme kasvattamista, kun tarpeet kasvavat suurten yritystilien sisällä”, Stephanie sanoi.

Yhtiö kehittää myös asiakasmenestys- ja ammattitaitoista palveluorganisaatiota varmistaakseen, että se hyödyntää parhaita käytäntöjä tekniikan käyttöönottamiseksi tulevissa käyttöönottoissa. Tästä on erityistä hyötyä, kun Alation siirtyy osastojen toimesta yrityksenlaajuiseen toteutukseen.

“Siitä tulee palautekierros kehitysyhteistyöorganisaatioomme sekä suoraan asiakasvuorovaikutukseen sen määrittämiseksi, kuinka tuemme suurempia käyttöönottoja tehokkaammin, kun tietokatalogiikan markkinat kasvavat”, Stephanie sanoi.

Alation hankki äskettäin pääomasijoituksen, joka sijoitetaan R: lle&D pyrkimyksiä, jotta yritys voi jatkaa innovaatioita uudessa ja kehittyvässä tilassa.

“Se on erittäin mielenkiintoinen vaihe siirtymisessä, kun tuomme markkinoille edelleen uusia ominaisuuksia kolmen tai neljän kuukauden välein”, hän sanoi..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me