AdRemin NetCrunch-seurantaympäristö: Verkko- ja järjestelmähallinnan tekeminen intuitiiviseksi ja edulliseksi yli kahdeksi vuosikymmeneksi

TL; DR: AdRem, verkonhallintaohjelmistojen toimittaja yrityksille ympäri maailmaa, tarjoaa kattavia, älykkäitä ratkaisuja, jotka ovat sekä intuitiivisia että edullisia. Yrityksen NetCrunch-seurantaympäristö auttaa tuhansia asiakkaita yli 100 maassa hallitsemaan verkkojaan älykkäiden algoritmien avulla saadakseen automaattisen kuvan. Luotettavalla, skaalautuvalla, ohjelmistovetoisella lähestymistavalla AdRem on tehtävä tarjoamaan täydellinen seurantatyökalu, joka on räätälöitävissä yksittäisten asiakkaiden tarpeisiin.


Jos voisit palata ajassa taaksepäin tutkiaksesi 80-luvun ja 90-luvun tekniikkamaisemaa, olet todennäköisesti törmännyt Novell NetWareen, joka oli tuolloin hallitseva henkilökohtaisten tietokoneverkkojen käyttöjärjestelmä. Novell, Inc: n kehittämä tuote meni niin hyvin, että yritys varmisti käytännössä monopolin verkko-käyttöjärjestelmissä.

90-luvun puoliväliin mennessä Novell jatkoi markkinoiden johtamista, ja yritys aloitti sarjan yrityskauppoja, joilla pyritään torjumaan tulevia kilpailijoita, kuten Microsoft. Vuonna 1998, kasvun keskellä, yrittäjä Tomasz Kunicki perusti AdRem-ohjelmiston kehittämään tuotteita Novell NetWarelle. “Novell oli tuolloin raivoissaan”, kertoi Michael Kulchisky, Sr. Systems Engineer, ratkaisuarkkitehti AdRemistä. “Kukaan ei voinut ennustaa, että yritys putoaa pian miekkaansa.”

Michael Kulchisky, vanhempi järjestelmäinsinööri / ratkaisuarkkitehti ja AdRem-logo

Michael Kulchisky, järjestelmäinsinööri, ratkaisuarkkitehti, antoi meille kauvan AdRemistä.

Mutta pudota, se tapahtui – ja kovaa. Vuoteen 2000 mennessä Microsoftin Active Directory ja Exchange – molemmat samanlaiset kuin Novell NetWare – alkoivat kasvattaa suosiotaan, pakottaen Novellin luopumaan vastahakoisesti markkina-asemastaan.

Vaikka Novell on saattanut taata ennenaikaisen kuolemansa, AdRem ei varmasti onnistunut. “Lähdimme olemaan mestarit Novell-tilassa ja soveltamaan kaikkia oppia, jotka opimme suurten yritysinfrastruktuurien hallinnasta kehittyvälle Microsoft-tilaan”, Michael sanoi. “Ja siitä lähtien olemme olleet.”

Nykyään yksityisomistuksessa oleva omarahoitteinen yritys toimittaa verkonhallintaohjelmistoratkaisuja yrityksille ympäri maailmaa. Sen NetCrunch-seurantaympäristö tarjoaa laajan, agenttivapaan seurannan, politiikkapohjaisen määrityksen ja alhaiset yleiskustannukset. Luotettavien, skaalautuvien ja muokattavissa olevien seurantapakettien toimittajana AdRemin tavoitteena on ylittää asiakkaiden odotukset verkko- ja järjestelmähallinnassa.

Skaalautuvat ratkaisut ja virtaviivaiset kokoonpanot alhaisella yläpuolella

Michael sanoi, että kaistanleveyden, saatavuuden, suorituskyvyn, palveluiden ja liikenteen kulkua reaaliajassa tarkkaileva NetCrunch on suunniteltu varmistamaan älykäs, yksinkertainen käyttöprosessi ja helppo konfigurointi kohtuuhintaiseen pisteeseen muun tärkeiden etujen joukossa..

NetCrunch on helppo asentaa, ilman Windows X64: n, 3 Gt: n RAM-muistin ja kahden ytimen vaatimuksia. Lisäksi tuotteen seurantapaketit – hälytysten säännöt, jotka määrittelevät mittarit, liipaisimet ja havaitut tapahtumat – lopettavat yksittäisten solmujen väsyttävän kokoonpanon. Kaiken kaikkiaan tulos on nopea, reagoiva ja skaalautuva ratkaisu.

Japanin järjestelmähallintayrityksen JA Ishikawa Densan Centerin toimintaryhmä sai nämä hyödyt ensikäden tietoon, kun se lähetti NetCrunchin valvomaan laajaa verkkoaan. Yrityksen aikaisempi verkonvalvontaratkaisu vaati ryhmää perustamaan useita paikallisia koneita ja navigoimaan valvottujen solmujen monimutkaisessa kunnossapidossa. Mutta NetCrunchin intuitiivisen graafisen käyttöliittymän avulla joukkue on pystynyt seuraamaan solmuja helposti. Viime kädessä alusta tarjoaa korkeamman palvelutason ja lisäominaisuuksia houkuttelevammalla hinnalla verrattuna JA Ishikawa Densan Centerin aikaisempaan ratkaisuun..

Michaelin mukaan AdRemin joustavuus, etenkin tuotteiden ja hinnoittelun suhteen, on yksi yrityksen tärkeimmistä eduista. Käyttäjät voivat vapaasti aloittaa mistä tahansa tuotteesta NetCrunch-perheessä ja lisätä solmuja tai moduuleja tarpeen mukaan. “Toinen asia, jonka olemme tehneet, on, että olemme keksineet jonkin verran sallivan lisensoinnin – emme myy munkkeja sprinkleillä”, Michael sanoi. “Toisin sanoen, emme ole nikkeliä ja himmentävät sinua ollenkaan.”

Toimitamme edustajia vähemmän seurantaa ja automaattisia oivalluksia

Mahdollisia asiakkaita pyydetään lataamaan ja asentamaan NetCrunch Platform Server -palvelin testaamaan NetCrunch-tuotteita 14 päivän ajan kokeilulle rekisteröinnin jälkeen. Tänä aikana käyttäjät voivat vapaasti vaihtaa tuotteiden välillä ja lisätä moduuleja.

Lisäksi AdRem tarjoaa live-webinaareja, jotka osoittavat, kuinka saada parhaan hyödyn NetCrunchista. Istunnot kattavat laajan valikoiman teknisiä ja lisensointikysymyksiä keskittyen erityisesti sääntöpohjaiseen konfigurointiin, satojen solmujen hallintaan muutamalla napsautuksella, useiden rajapintojen hallintaan ja erityisten tarpeiden ratkaisemiseen..

AdRemia ruokkii omistautunut kehittäjätiimi, jolla on jano innovaatioille.

Istunnot tuovat esiin myös tapoja, joilla NetCrunch erottuu verrattuna markkinoilla oleviin moniin verkonvalvontatyökaluihin. NetCrunch tukee esimerkiksi useimpien käyttöjärjestelmien, mukaan lukien Windows, Mac OSX ja Linux, agenttivapaa seurantaa, jolloin asiakkaat voivat välttää SNMP: n käyttöä näissä järjestelmissä..

Windows-käyttöjärjestelmä on myös erittäin vakaa. Esimerkiksi yksi AdRemin asiakkaista, Texasin käynnistysvalmistaja, huomasi äskettäin toimittaneensa samaa NetCrunch-ohjelmistoa kolmen vuoden ajan ilman mitään ongelmia. “Se on mitä haluat”, Michael sanoi. “Kukaan ei halua järjestelmää, joka heidän on pakko hoitaa.”

NetCrunch-käyttäjien arvostelut tukevat näitä väitteitä. “Ominaisuudet, jotka erottavat NetCrunchin muista ratkaisuista, ovat agenttittomat ominaisuudet ja tehokas, muokattava kojetaulu reaaliaikaisilla verkkonäkymillä”, sanoi asiakas Amir Fishler, Cellcom LTD: n järjestelmätekniikan johtaja..

Tarjoamalla edistynyttä verkon visualisointia yrityksille maailmanlaajuisesti

NetCrunch erottuu kilpailustaan ​​myös kyvyssä visualisoida tietoja ja pitää proaktiivisesti käyttäjän tietoisena ongelmista. Sen intuitiivinen kojetaulu, esimerkiksi, on ihanteellinen esittelemään live-tietoja, widgettejä ja mukautettuja näkymiä. Työkalujen, kuten Trend Viewer, avulla käyttäjät voivat näyttää useita kaavioita, jotka edustavat NetCrunchin keräämiä tietoja.

Odottavia hälytyksiä -näkymä auttaa myös muuttamaan tiedot toimiviksi oivalluksiksi, jolloin käyttäjät voivat seurata verkon nykyisiä ongelmia sen sijaan, että lajitellaan historiallisten hälytysten lokin kautta. Yhteenveto-näkymä puolestaan ​​näyttää nopean yleiskatsauksen tietyllä aikavälillä tapahtuneista hälytystyypeistä.

Nämä edistyneet visualisointi- ja hälytysominaisuudet vähentävät ongelmien havaitsemiseen ja lieventämiseen kuluvaa aikaa. Kysy vain Caribou Coffee -yhtiön, Yhdysvaltojen toiseksi suurimman franchising-kahviketjun ketjun ihmisiltä, ​​jotka kääntyivät NetCrunchiin varmistaakseen liiketoiminnan jatkuvuuden.

Yrityksen infrastruktuuri, joka koostuu yrityksen pääkonttorista ja yli 300 kenttäpaikasta, on kytketty laaja-alaiseen verkkoon (WAN), jota käytetään myyntatietojen keräämiseen ja asiakaskauppojen käsittelemiseen syrjäisillä sivustoilla. Ennen NetCrunchia työntekijöiden olisi ilmoitettava Cariboun IT-tiimille seisokkitapauksista puhelimitse, ja ne menettävät usein arvokkaita tuloja prosessissa..

Asentamalla NetCrunchin Caribou-IT-tiimi paransi merkittävästi seurantastrategiaa, jota se käytti laitteistojen ja ohjelmistojen rikkoutumisten perussyiden määrittämiseen. Viivästettyjen puheluiden sijasta verkonvalvojat saattavat luottaa NetCrunchiin seurataksesi WAN-kokoonpanoa kaikissa 300 sivustossa ja antaa automaattisesti katkoksen hälytyksiä. NetCrunchin tehokkaat visualisointityökalut helpottivat myös ongelma-alueiden tunnistamista, jotka voivat vaikuttaa liiketoiminnan tulokseen.

“Yksi tärkeimmistä arvoistamme Cariboussa on, että” asiakas on aina etusijalla, kaikki muu odottaa “, sanoi Caribou Coffeein tietojärjestelmien johtaja Scott Ficek. “NetCrunch on auttanut meitä varmistamaan, että myymälämme palvelevat asiakkaita ensisijaisesti eivätkä ole huolissaan verkon katkoksista.”

Ohjelmistovetoinen lähestymistapa, jossa keskitytään innovaatioihin

Michael kertoi meille, että AdRemillä on omistautunut kehittäjätiimi, jolla on intohimo edistykseen. “Yksi kehitysyhteistyötiimimme onnekas asia on, että he ovat ihanan kärsimättömiä – kaikki tapahtuu nopeasti”, hän sanoi.

Ja toimitusjohtaja Tomasz Kunicki on jatkuva inspiraation lähde. “Kun sinua johtaa koodaava toimitusjohtaja, joka on yksi taitavimmista älymielisistä, joita olet koskaan tavannut, siellä on aina Pandoran laatikko salaisia, julkistamattomia innovaatioita”, Michael sanoi.

Tällainen kekseliäisyys on se, mikä vei AdRemin 80-luvun ja 90-luvun kautta, Novellin katoamisen ohi, ja Microsoft-tilaan – ja se on epäilemättä mikä ajaa yritystä menestykseen seuraavien sukupolvien ajan..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me