Transformer telekommunikationsbranchen: Sådan driver ONF udviklingen af ​​netværksinfrastruktur og transportvirksomhedsmodeller

TL; DR: Open Networking Foundation (ONF), et samarbejdsfællesskab, arbejder på at revolutionere transportindustrien gennem softwaredefineret netværk (SDN), virtualfunktion virtualization (NFV) og sky teknologi. Fonden fungerer som en paraply over adskillige projekter, der udnytter aggregering, hvidboksøkonomi, open source-software og softwaredefinerede løsninger til at drive transformation. Når vi ser fremad, planlægger ONF at introducere spændende nye kapaciteter, der er muliggjort gennem næste generations SDN-initiativer, hvilket fremmer sin forpligtelse til at fremskynde mainstream-vedtagelsen af ​​teknologien.


Open-source-software er kommet sejrende over proprietære løsninger inden for mange områder af computing – fra indholdsstyringssystemer og programmeringsværktøjer til operativsystemer og databaser.

Teknologien har også et enormt løfte om netværks- og telekomrum. Men i lang tid eksisterede de standarder, protokoller og relaterede teknologier, der var nødvendige for at fremme et levedygtigt økosystem til open source netværk, simpelthen ikke.

Open Networking Foundation (ONF), et operatørledet konsortium, der oprindeligt blev grundlagt i 2011 som standardbærer for Software Defined Networking (SDN), har arbejdet på at ændre det ved at fungere som paraplyorganisationen over flere projekter med fokus på forstyrrende transformation.

ONF-logo

Den operatørledede ONF omdanner netværk til agile platforme til levering af service.

Disse bestræbelser gør det muligt for dem, der bygger netværk at reducere drifts- og kapitaludgifter, fremskynde innovation og skabe et bredere, sundere og mere konkurrencedygtigt miljø.

”ONF’s mission er at transformere telekombranchen, som er ret dristig for en lille organisation,” sagde Timon Sloane, VP for marketing og økosystem hos ONF. ”Vi startede med en meget praktisk tilgang, men vi har også taget et helt økosystem med samfundsinddragelse, fordi det er hvad der er nødvendigt for at hjælpe branchen videre.”

I dag under ledelse af et internationalt team af operatørpartnere, herunder AT&T, China Unicom, Comcast, Deutsche Telekom, Google, NTT Group og Turk Telekom, det Californien-baserede konsortium bygger en ende-til-ende åben innovationspipeline designet til at gavne industrien som helhed.

Samfundet anvender i øjeblikket opdeling, hvidboksøkonomi, open source software og softwaredefinerede løsninger til at drive transformation. Med planer om at introducere spændende nye kapaciteter, der er muliggjort gennem næste generations SDN-initiativer, fremmer ONF sit engagement i at spille en betydelig rolle i den næste bølge af netværksteknologi.

Et operatørledet konsortium, der udnytter SDN, NFV og Cloud-teknologi

ONF har haft en betydelig og stigende indflydelse på netværksområdet. Det blev oprindeligt dannet for at tage forskning fra Stanford University og UC Berkeley, der gjorde det muligt for netværkskontroller at være direkte programmerbare til markedet.

I 2012 etablerede ONF den første SDN-standard, kendt som OpenFlow. Kommunikationsprotokollen giver adgang til netværksplanelementer, der bruges til at bestemme banen til pakker på tværs af switches.

På samme tid dannede SDN-opfindere og ledere fra Stanford og Berkeley en nonprofit-organisation kendt som ON.Lab. Organisationen oprettede open source-samfund med henblik på at udvikle de værktøjer og platforme, der er nødvendige for at realisere det fulde potentiale i SDN, netværksfunktion virtualisering (NFV) og sky-teknologier.

ONF hold

ONF er et hurtigt ekspanderende samfund af operatører, leverandører og systemintegratorer blandt andre interessenter.

”Med tiden begyndte de to organisationer at fusionere, indtil de meddelte i oktober 2016, at de ville blive en enkelt organisation under ONF-navnet,” sagde Timon. ”Det var grundlaget for SDN-bevægelsen, der er vokset enormt over tid.”

I 2018 frigav ONF en strategisk plan for overgang til den seneste fase af industriomdannelse i tæt samarbejde med partnere i forsyningskæden – herunder siliciumleverandører, OEM’er, virtualiserede netværksfunktion (VNF) -udbydere, systemintegratorer, platformsoftwareleverandører og hvidboks (unbranded) serverleverandører.

Disse partnere har nu muligheden for at samarbejde med ONFs Technical Leadership Team (TLT), deltage i referencedesignteam og sikre et sted i spidsen for de løsninger, som operatørerne planlægger at implementere.

Et økosystem af virksomheder, der samarbejder om at implementere innovative løsninger

Timon fortalte os, at ONFs operatørpartnere udvikler Reference Designs (RDs), som i det væsentlige er tegninger af de komponenter, der kræves for at bygge en distribuerbar platform, der imødekommer hver enkelt operatørs behov.

Trellis RD er for eksempel et open source, SDN-baseret skiftestof, der understøtter kantsky- og NVF-applikationer samt distribuerede adgangs- og kantnetværk. Teknologien udnytter ONFs ONOS-controller, hvidboksafbrydere og OpenFlow-protokollen for at skabe et omkostningseffektivt, elastisk og skalerbart netværksstof.

I september annoncerede ONF, at Comcast med succes havde implementeret Trellis på flere markeder som en central og væsentlig del af dens Distribution Access Architecture (DAA) buildout.

”Dette har været en rejse i flere år, fra design til omfattende feltforsøg og endelig til produktionsudrullning, og vi er imponeret over de resultater og fordele, som open source og Trellis leverer for os, når vi opgraderer vores adgangsnet, ”Sagde Elad Nafshi, Senior Vice President, Next Generation Access Networks i Comcast i en pressemeddelelse på det tidspunkt.

Timon sagde, at begivenheden markerede en betydelig milepæl for ONF og industrien som helhed, idet den bemyndigede en operatør til at implementere i skala. Processen etablerede også en formel for en operatør, ONF, og en gruppe kommercielle enheder til i fællesskab at opbygge og støtte en implementering.

”Vi samarbejdede med Comcast og branchen for at hjælpe med at danne et økosystem med omkring otte virksomheder, der samarbejdede for at gøre denne open source-løsning implementerbar,” sagde han. ”Det er en fascinerende ny model, hvor flere parter drager fordel af et fælles formål.”

Innovation via en unik, kurateret open source-dynamik

Et bestyrelse af operatører fra Deutsche Telekom Technik, AT&T, China Unicom, Comcast, Edgecore Networks, NTT Communications, Stanford University, Google og Turk Telekom er ansvarlig for at lede ONF.

”De kører virkelig retningen, der fungerer, fordi de i sidste ende ved, hvad de vil, og forpligter sig derefter til at konsumere det endelige produkt, i stedet for at flere virksomheder udvikler ting i et fælles rum, men kun et lille sæt vindere – hvilket fører til spildt tid og udgift, ”sagde Timon.

ONFs kuraterede open source-model gør det muligt for operatører at komme sammen med et delt slutmål, skabe fælles komponenter og platforme, tiltrække leverandørpartnere og i sidste ende få bred samfundsinteresse.

“Med denne model har vi energi, ressourcer og operatørstøtte til at skabe en vision og køre mod den snarere end en vilde vest-tilgang, hvor den er vidåben, og den, der investerer mest, kan guide, hvor den går,” sagde Timon. “Vi har set dette andetsteds, og det kan bremse open source-udvikling, når de etablerede ikke har motivation til at anspore til transformation.”

Organisationens ledelsesstruktur giver også en unik mulighed for virksomheder i alle størrelser at arbejde tættere med operatører end nogensinde før. Dette giver leverandører en mulighed for at samarbejde med topledere flere gange om året, hvilket Timon sagde er grundlæggende for virksomhedens arbejdsmodel. ”Det er et niveau af samarbejde med operatører – vores ultimative kunder – der stort set ikke er tilgængelig andre steder,” sagde han.

Up Next: Nye kapaciteter gennem Next-Gen SDN-initiativer

ONF er altid fokuseret på innovation og marsjerer mod fremtiden med Next-Gen SDN, et initiativ baseret på P4-programmeringssprog. I september annoncerede konsortiet frigivelsen af ​​Stratum-projektet, som vil danne grundlaget for Next-Gen SDN, under Apache 2.0 open source-licensen.

Stratum, et open source, siliciumuafhængigt switch-operativsystem til SDN’er, frigør brugere fra leverandørens lock-in fundet på datafly med proprietære siliciumgrænseflader og lukkede kildesoftware API’er.

”Vi åbner denne enorme kapacitet for applikationsudviklere, og vi tror, ​​at vi i de kommende år vil se ændringer, som vi endnu ikke har forestillet os,” sagde Timon. ”Stratum er det første skridt i denne transformationsrejse.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me