Storjs Open Source-platform geniminerer skyen med decentraliseret, distribueret skylagring drevet af Blockchain

TL; DR: Som den første decentraliserede, krypterede skylagringsplatform, der udnytter blockchain-teknologi og kryptografi for at sikre filer, har Storj vendt omskifteren på traditionel datalagring. Gennem en lidenskab for decentralisering og open source-software har virksomheden skabt et system, der er hurtigt, billigt og sikkert, men alligevel uafhængigt af upålidelige virksomheder og sårbare datacentre. John Gleeson, VP for Operations i Storj, opdaterede os for nylig om virksomheden, og hvordan dens samfund drager fordel af et sikkert netværk af computere over hele kloden.


Sæt dig ned for en kop kaffe med folk i bankbranchen og fremkald en samtale omkring blockchain. Chancerne er, at de reaktioner, du får, spænder fra skepsis til frygt – og måske endda lidt forvirring.

Det skyldes, at blockchain – en decentraliseret, distribueret offentlig hovedbok, der oprindeligt blev udviklet som en regnskabsmekanisme for digitale valutaer som Bitcoin eller Ether – er klar til at forstyrre traditionel bankvirksomhed på en større måde. Konceptet er notorisk svært at forstå, men i en nøddeskal oprettes, udveksles og opbevares krypturvalutaer i blockchain ved hjælp af krypteringsteknikker, der kontrollerer genereringen af ​​valutaenheder og verificerer pengeoverførsler. Hver “blok” i kæden repræsenterer den seneste transaktion i kronologisk rækkefølge.

Undersøgelser viser, at teknologiens indflydelse på finansielle tjenester endda kan spejle Internets skadelige virkning på trykte aviser. Da blockchains distribuerede hovedbog tillader, at transaktioner deles på tværs af et peer-to-peer-netværk af computere eller noder, kan digitale valutatransaktioner spores og verificeres af samfundet på en decentral måde. Dette eliminerer behovet for centrale journalførende institutioner og potentielt formidlere som bankfolk.

Men blockchains virvelvindeffekt er ikke begrænset til sektoren for finansielle tjenester. Selvom det typisk bruges til at verificere transaktioner af digital valuta, kan praktisk talt enhver form for dokument opbevares i blockchain – et koncept, som Shawn Wilkinson, medstifter af Storj, begyndte at lege med i 2014.

På det tidspunkt arbejdede Shawn på et projekt, der krævede kraftig datalagring. Separat forsøgte han sig ved Bitcoin-minedrift – en proces, hvor “minearbejdere” bruger specialiseret software til at løse Bitcoin-algoritmer til gengæld for visse mængder af cryptocurrency.

Pludselig klikkede det.

”En af de tanker, han havde, var, hvis du kan bruge computeren til at løse problemet til beviset for arbejde for blockchain relateret til Bitcoin, og du kunne gemme disse blockchain-data i den decentraliserede distribuerede hovedbog, hvad kan du ellers gemme på den måde ?” sagde John Gleeson, VP for Operations i Storj.

John Gleesons hovedskud og Storj-logoet

Storjs John Gleeson fortalte os, at virksomhedens decentrale cloud-lager leverer pålidelighed og sikkerhed.

Efter nogle indsamlinger udtænkt Shawn sin plan om at levere distribueret skylager med blockchain-baserede betalinger.

”Vi begyndte at arbejde på, hvordan man bygger den decentrale lagringskomponent, men samtidig gør den sikker, får den til at fungere godt og gør det også på en måde, der er endnu mere omkostningseffektiv end den centraliserede sky,” sagde John.

For at generere yderligere finansiering afholdt Storj et salg af sin Ethereum-baserede applikationstoken, STORJ, som virksomheden bruger som et sikkert betalingssystem for netværksbrugere. Deltagere i Token Sale modtog STORJ-tokens, der kunne udveksles til skybaseret lagerplads. Bare en uge efter lanceringen af ​​salget havde Storj allerede nået sit mål på $ 30 millioner.

”Det gav os penge til at gå på markedet og virkelig sammensætte et hold i verdensklasse for at bringe dette til industrien,” sagde John.

Datasikkerhed via Erasure-kodning & Kryptering på et distribueret netværk

Siden udgangen fra beta er Storj-netværket vokset fra kun en håndfuld noder til 100.000 plus computere, der kører open-source Storj Share-applikationen og gemmer mere end 100 petabyte med data.

Virksomheden stræber efter at skabe decentral lagring, der er privat efter design og kompenserer for, hvad centraliseret cloud-lager mangler i form af at være åben for et enkelt angrebspunkt.

”Folk er trætte af at høre historierne om data, der er gemt i centraliserede oplagringssteder, når de bliver hacket, kompromitteret, downloadet og solgt,” sagde John.

Storj løser dette problem gennem sletningskodning, der makulerer krypterede filer til “skår”, før de distribueres i et netværk af computere over hele kloden.

“Den analogi, vi bruger, er at sprænge krypteret sand på en krypteret strand – tage disse skår og bare smide dem ud over 90 K-noder på en måde, der ikke kan kompromitteres,” sagde John.

Naturligvis kan datalejere hente filer gennem en simpel proces.

”Du spreder filerne ud i så mange stykker – men du behøver ikke alle brikkerne tilbage for at gendanne filerne,” sagde John. “Du har kun brug for 51% af skærene for faktisk at rekonstituere filen, så den er ekstremt effektiv og ekstremt sikker.”

I tilfælde af et regionalt strømafbrydelse, et datacenter ned eller et ISP-problem, der kan påvirke et antal noder, sikrer algoritmerne, der bruges til at distribuere data, at dataene er tilstrækkeligt spredt til at opretholde høj tilgængelighed.

”Det er sikkerhed for den slags ting, fordi vi ikke er afhængige af nogen region, noget datacenter eller en bygning,” sagde John. ”Vi ser på noder, der er distribueret og har intet at gøre med hinanden.”

Understøt bæredygtigt store mængder data, eller lej uudnyttet plads

Mellem kunstig intelligens, maskinlæring og tingenes internet indsamler vi data i et hidtil uset tempo.

”Ifølge analytikere nærmer vi os 44 zettabytes inden 2020, og kun halvdelen af ​​disse data vil være i traditionel centraliseret skylager,” sagde John.

Men John fortalte os, at centraliseret cloud-lager ikke nødvendigvis er omkostningseffektivt for store datasæt.

”Vi leverer en yderst sikker, men billigere løsning med høj ydeevne,” sagde han. ”Det bliver en måde at matche den rigtige lagringsmetode til de rigtige datatyper.”

Gennem Storj Share-applikationen kan brugerne endda leje ud overskydende harddiskplads til gengæld for STORJ, et cryptocurrency, der ligner Ether. Processen, kaldet Drive Farming, er sikker, idet ingen “landmand” har en hel fil, og alle skær er krypteret. Da landmænd konkurrerer om at vinde brugernes forretning, forbliver satserne konkurrencedygtige.

Et team så geografisk spredt som dets oplagringsnetværk

Efterhånden som efterspørgslen efter decentraliserede opbevaringsløsninger stiger, oplever Storj fortsat betydelig vækst. For at hjælpe med at bevare momentumet tiltrådte Ben Golub, tidligere administrerende direktør og medstifter af Docker, Storj som administrerende direktør og interim CEO i marts.

”Vi har arbejdet meget for os med hensyn til intern tilpasning omkring vores vision, mission, værdier, strategi og retning – og meget af det er blevet ledet af vores nye administrerende direktør,” sagde John. ”Han er nogen, der virkelig kender open source og er meget fortrolig med opbevaring og omdannelse af et open source-projekt til en enterprise-klar platform.”

Foto af Storj-teamet

Storj-teamet arbejder fra steder over hele kloden og er forpligtet til at innovere open source-løsninger.

Og John fortalte os, at han er støttet af et team af nådeløst fokuserede medarbejdere.

”Det er alle mennesker, der brænder for decentralisering,” sagde han. “Hvis du brænder for decentralisering, bringer det en lignende passion for ting som gennemsigtighed og open source.”

Storj-staben spænder over hele kloden fra Georgia, Californien, Utah og Michigan i USA til Tyskland og Japan i udlandet.

”Vores firma er stort set lige så distribueret som vores produkt,” sagde John.

Op næste: At bringe S3-niveau ydelse & Slip løs nøglefunktioner

John bemærkede, at når Storj udvides, skal det teknologiske fundament, der støtter det, også være.

”En af de ting, vi har bemærket, da vi ramte et sted mellem 30 og 50 petabytes, var, at der var aspekter af platformen, der ikke skaleres så let, som vi ville have dem,” sagde han.

Som svar startede virksomheden planer om en netværksopdatering. John sagde, at ideen var at tage visse komponenter, der var centraliserede og havde skalabegrænsninger og decentralisere dem fuldt ud. Resultatet af denne indsats, V3, lanceres allerede i september.

”Netværk V3 giver os ydelse på S3-niveau til halv pris og en række forskellige muligheder, der virkelig vil hjælpe os med hensyn til at kunne målrette geografiske placeringer til opbevaring,” sagde John.

Som John fortalte os, vil det være marmelagt med funktioner baseret på feedback fra Storj-samfundet.

“Den næste version af netværket er nøglen til en masse forskellige muligheder – alt fra højtydende generel opbevaring hele vejen gennem hyper-lokal CDN,” sagde John. ”Jeg er virkelig spændt på at se det lancere i efteråret.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me