Start af samtalen: PARCs interaktive dialogsystemer gør det muligt for organisationer at arbejde smartere og kommunikere med teknologi

TL; DR: Forretningen bag mange moderne computere bærebjælker og innovationer, PARC (Palo Alto Research Center) har en dyb, rig historie med at bidrage med spilændrende innovationer til de globale markeder. Grundlagt i 1970 som en forskningsarm for Xerox, introducerede PARC sådanne teknologier som den personlige computer, laserudskrivning, grafiske brugergrænseflader, WYSIWYG-teksteditor, ethernet og objektorienteret programmering. Nu skaber nogle af holdets forskere, forskere og ingeniører intelligente samtaleprogrammer, der gør det muligt for virksomheder at arbejde mere effektivt. Forskningschef Kyle Dent delte, hvordan hans team forestiller sig at omforme, hvordan folk kommunikerer og interagerer med teknologi.


At høre Kyle Dent beskrive eksplosionen af ​​stemmeteknologi i de sidste to år, tilsyneladende alle har et system styret af tale. For eksempel har Amazon Alexa, Apple har Siri, og Google har en navngivet assistent – alle klar til at levere information, kontrollere din termostat og lære præcis, hvad du har brug for.

Research Manager’s team i Palo Alto Research Center (PARC) begyndte imidlertid at undersøge forestillingen om samtaleinteraktioner med teknologi år før med det formål at hjælpe virksomheder med at arbejde mere effektivt.

”Der var praktisk taget intet derude,” sagde han. ”Vi er stort set startet fra bunden.”

Kyle og hans kolleger begyndte på projektet ved at studere litteratur om kommunikation og interaktion mellem mennesker og mennesker. Ved at forstå de samtalemekanismer, som folk bruger hinanden, kan PARC-udviklere og ingeniører skabe intelligente assistenter, der let kan hjælpe med at automatisere virksomheders arbejdsgange og øge den interne viden.

”Vi ønsker faktisk ikke at foregive at være menneske, men vi vil have, at det skal føles som et normalt samspil,” sagde Kyle. ”Vi tror, ​​det vil være mere effektivt, mere naturligt og mere behageligt for mennesker. Det er denne idé at have både mennesker og teknologi til at arbejde sammen for at nå et eller andet mål. ”

Hvordan udviklende brugergrænseflader dikterer vores interaktioner med teknologi

Ved at undersøge menneskelige interaktioner sigter Kyle og PARC at gøre en klar sondring mellem tale- og samtale teknologisystemer.

”Hvis folk opfatter værktøjer som ikke gode eller akavede eller uklare på en eller anden måde, er de meget gode til at gå rundt om disse værktøjer og finde ud af mere effektive processer,” sagde han. ”Hvis vi kan skabe reelle samtaleinteraktioner, hvilke slags ting kan der muligvis bruges i teknologi, som vi ikke kan gøre i dag?”

For Kyle er samtaleteknologi og dialogsystemer en vigtig mulighed for at ændre, hvordan folk interagerer med computere, og ligner det med de innovationer, der er ansporet til udviklingen fra kommandolinjen til grafiske brugergrænseflader (GUI’er) og smartphones.

Tidslinje for beregning af brugergrænseflader

Efterhånden som metoderne til at interagere med computere ændres, så kan de typer applikationer og anvendelser, som forbrugerne har glæde af.

”Med kommandolinjen måtte du sidde ved en computer og skrive kommandoer,” sagde han. ”Du skulle have kommandoerne nøjagtigt rigtige, og du var nødt til at huske en hel række af dem. GUI’er gjorde den slags input meget lettere, fordi det var synligt, og du kunne klikke på ting. Det aktiverede applikationer, der ikke ville have været muligt med bare en kommandolinje. ”

Ligesom et GUI gjorde for eksempel arbejde med regneark, meget lettere end kommandolinjen, sagde Kyle, at han ser et lignende skub på momentum med mobile grænseflader.

”Brugergrænsefladen ændrer sig igen i forbindelse med den smartphone, du har med dig hele tiden,” sagde han. ”Enheder er nu aktiveret med sensorer, inklusive GPS og kameraer, der virkelig påvirker den måde, mennesker interagerer med teknologi på. Vi gør ting med vores telefoner, som vi ikke ville have drømt om at gøre med vores stationære computere. ”

Når organisationer nu begynder at skubbe ind i en verden af ​​samtaleinteraktioner med computersystemer, er selv Kyle nysgerrig efter, hvad den nye teknologi muligvis kan gøre brugere af.

”Det er ikke et oplagt svar, og jeg tror, ​​det er en del af, hvad vi finder i de kommende år,” sagde han.

Undervisning i intelligente assistenter Hvordan man hjælper virksomheder

I modsætning til de forbrugersindede produkter fra Amazon, Apple og Google, fokuserer PARC i stedet på forretningsapplikationer for konversationsteknologi.

”Vi ser mere specifikt på at muliggøre den slags intelligente hjælp, men for vidensarbejdere og virksomheder,” sagde Kyle.

Denne koncentration byder på en række forskellige udfordringer, ifølge Kyle. Selvom Alexa og Siri kan besvare generelle spørgsmål ved at stole på vidt tilgængelige informationskilder, har virksomheder ofte unikke processer og gemmer information på flere ustrukturerede måder.

Diagram, der illustrerer forskellen mellem forbrugere og virksomheders samtale-teknologi

Enterprise-grade samtale teknologisystemer står over for større udfordringer end produkter på forbrugerniveau.

”Amazon kan integrere deres samtaleplatform med noget som Wikipedia,” sagde han som et eksempel. ”Det encyklopædi af viden findes allerede. Det er blevet samlet og udviklet af mange, mange arbejdstimer. Når vi flytter intelligente agenter ind i organisationer, er der ingen Wikipedia-ækvivalenter. ”

I stedet arbejder PARC på værktøjer til at strømline processen med at indsamle information, hvad enten det er fra tekstdokumenter, interne wikier og websider eller, mest udfordrende, data, der er gemt i medarbejdernes hjerner.

”Vi er langt fra i stand til at gøre det helt automatisk, hvor du bare slipper nogle crawler ind i et firma, og det går gennem hele netværket for at få alt det, det har brug for,” sagde Kyle. “Hvad angår aspektet af hvad der er i folks hoveder, har vores virksomheds intelligente assistent imidlertid evnen til at bede eksperter om information.”

I stedet for at stille HR-ledere eller afdelingsledere overflødige og verdslige spørgsmål, kan medarbejdere forhøre sig med samtaleagenten. Hvis programmet ikke kan levere et svar, vil det spørge den relevante ekspert. Efter indsamling af informationen gemmer systemet dataene til fremtidig brug.

”I stedet for at besvare spørgsmål hele dagen, redder agenten dem fra at skulle gøre det i fremtiden,” sagde Kyle.

Komponenter i samtale teknik: Semantik og maskinlæring

På trods af flere komplicerede programmerings- og maskinlæringsdele distillerer Kyle PARCs samtaleteknologi i to hovedelementer: evnen til at kommunikere og viden til at identificere og levere relevant information.

”Lad os sige, at du har en intelligent assistent, der kan hjælpe nogen med at arkivere udgiftsrapporter,” sagde han. ”Du kan bare fortælle agenten, hvad han skal gøre, som du måske har fortalt en sekretær for mange år siden: ‘Her er hvad jeg gjorde, her er hvad jeg har brugt.’ Men agenten har brug for at vide om en masse ting relateret til udgiftsrapporter som f.eks. kvitteringer, beløb, debiteringskoder og alle disse ting. ”

Diagram, der viser forskellige tilgængelige intelligente og samtale teknologier

Samtaleagenter, inklusive dem, der er udviklet ved PARC, kræver høje niveauer af kunstig intelligens.

Samtalesystemerne starter med et program, der automatisk genkender tale og konverterer stemmesignalerne til tekst. Et andet modul undersøger og forsøger at semantisk forstå, hvad teksten spørger, ifølge Kyle.

”Det sprogforståelsesstykke går derefter til en dialogleder, der i denne sammenhæng skal beslutte, hvad er den næste bedste ting at gøre? Skal jeg besvare spørgsmålet, bede om mere information, eller skulle jeg gå til noget, få resultatet og fortælle det tilbage? ” han sagde. “Der er denne beslutningsproces, som den skal gennemføres på hver tur i samtalen for at finde ud af, hvad der skal komme næste.”

Når konversationsagenten decipherer det rigtige svar på forespørgslen, genererer det et semantisk objekt, der igen konverteres til en tekstmæssig repræsentation og derefter føres gennem et tekst-til-tale-program.

Måling af fordelene ved arbejdsgange og bundlinjen

Udvikling af samtaleteknologisystemer med høj værdi for virksomheder kræver en masse arbejde og investeringer, ifølge Kyle, der tilføjede, at hans team fokuserer på at løse udfordringer, der har den største indflydelse.

”Vi bryder meget specifikke opgaver i organisationer for at begrænse problemet til noget, der er håndterbart,” sagde han. ”Vores første mål er dette første problem, og derfra vil vi udvide det til flere og flere ting, som det kan gøre på vegne af videnarbejdere og organisationer.”

PARC introducerer intelligent assistance og automatisering i manuelle processer i forretningsområder, hvor afkastet på investeringen er det mest påviselige.

”Der er mange sager, f.eks. Udgiftsrapporter, hvor jeg er sikker på, at enhver medarbejder ønsker, at de havde noget, der gjorde hverdagslige ting lettere, men der er ikke nødvendigvis en stor gevinst for virksomheden,” sagde Kyle. “For de beslutningstagere, der beslutter at investere i denne teknologi, leder de efter reelle økonomiske fordele og åbenlyse afkast.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map