Sæt dine fotos på kortet med HoudahGeo: Automatisk geokodning, der knytter GPS-koordinater og lokaliseringsnavne til fotos

TL; DR: HoudahGeos geokodning og geotagging muligheder giver Mac-brugere mulighed for at dokumentere og organisere fotos efter placering. Softwaren gemmer information om bredde, længde og højde som geotags i billedfilen og bevarer den permanent. Mellem kontinuerlige opdateringer for at opretholde overensstemmelse med macOS og planer om at integrere undervandshøjder i teknologien, arbejder HoudahGeo for at sikre, at dens software imødekommer brugernes behov.


Det mislykkes aldrig. Hver gang jeg e-mailer et foto taget på mit digitale kamera til min pårørende, svarer hun med en række spørgsmål: Hvem tog billedet? Hvor blev det taget? Dato? Tid?

Jeg fandt hendes besættelse af dokumentation ejendommelig, indtil en dag, hvor en uventet pakke landede lige uden for døren. Inde inde var en personlig hukommelsesbog, hun havde oprettet via en populær online udgivelsestjeneste. Hvert foto i bogen blev ledsaget af detaljerede oplysninger, som hun brugte til at skabe en mere overbevisende historie.

HoudahGeo logo

Mac-brugere kan udnytte HoudahGeo til at gemme breddegrad, længdegrad og højde som geotags.

Inden jeg sender min pårørende et andet foto, installerer jeg sandsynligvis geokodning og geotagging-applikationen HoudahGeo på min Mac. Softwaren gemmer breddegrad, længdegrad og højde som geotags lige i billedfilen. Det kan også bruges til at tilføje placeringsnavne, titler, beskrivelser og nøgleord til dine fotos. På den måde får hun de oplysninger, hun har brug for, inden for filens metadata.

”År fra nu, hvor du ser det billede fra Paris, kan du være sikker på, at du ved, hvilken dag det blev taget, hvilket år og hvor det er placeret på et kort,” sagde Pierre Bernard, grundlægger af Houdah Software. “Det er en investering i fremtiden, så du kan se, hvad der ikke er på billedet.”

HoudahGeo 5, den nyeste udgivelse, inkluderer træk-og-slip-geokodning, omvendt geokodning, kortsøgning og skabeloner til Google Earth-eksport, blandt andre afprøvede funktioner. Virksomheden arbejder løbende med at forbedre produktet gennem opdateringer, der opretholder overensstemmelse med den konstant udviklende macOS, samt tilføjelse af nye funktioner baseret på klientfeedback. Med hver iteration fremmer HoudahGeo sit mål om at hjælpe Mac-brugere med at fortælle historien bag deres fotos.

Navigering i udvikling i Mac-verdenen

Houdah Software, det Luxembourg-baserede udviklingsfirma bag HoudahGeo, blev grundlagt i 2005 som en lille familievirksomhed. Pierre’s far ejer virksomheden, hans kone skriver al dokumentationen, og Pierre tager sig af resten.

På det tidspunkt, hvor virksomheden blev grundlagt – længe før iPhone og App Store – sagde Pierre, Mac’er var ikke så populære. Men ved at bruge sin erfaring som Mac-bruger siden 1984 kunne Pierre let identificere, hvad der manglede på markedet. Han designede sit oprindelige produkt, HoudahSpot, til at hjælpe Mac-brugere med at finde vanskelige tilgængelige dokumenter, mail-beskeder, fotos og billeder, blandt andre filer.

Kort derefter designede han HoudahGeo til at imødekomme sine egne behov. ”Det er de projekter, der er det mest interessante at arbejde på,” sagde Pierre. ”Du har brug for dem selv og bygg dem for at ridse din egen kløe, så du er vidende om emnet. Derefter ender dine apps også med at hjælpe andre mennesker. ”

HoudahGeo skærmbillede

HoudahGeo binder dine fotos til geografiske placeringer, så du kan se dem på et kort.

Pierre sagde, at han har været nødt til at navigere i en hel del tekniske ændringer for at følge med i konkurrencen. Udgivelsen af ​​iPhone i 2008 åbnede en betydelig udviklingsmulighed, så han midlertidigt fokuserede på iOS-projekter. ”Derefter blev iPhone domænet for større virksomheder, der kørte annonceplads og tjene penge på strømme, og det blev sværere for de mindre virksomheder derude,” sagde han. ”Nu fokuserer jeg mest på macOS.”

Apples fotobibliotek har også udviklet sig markant gennem årene. I 2015 erstattede virksomheden sine signaturfoto-applikationer – iPhoto og Aperture – med Fotos, der var beregnet til at give en mere intuitiv fotostyrings- og redigeringsoplevelse.

Pierre opdaterede HoudahGeo med hver nye applikation. I dag fungerer softwaren med Fotos, iPhoto og Aperture samt Adobe Lightroom Classic. Det vil også underrette Fotos, iPhoto eller Aperture, når brugeren opdaterer placeringsoplysninger.

”Vi har også en større opgradering, der kommer fra Apple i efteråret, som vil kræve ændringer på vores side for at bevare kompatibilitet,” sagde Pierre. ”Vi jæger konstant efter, hvad Apple gør.”

Rollen af ​​kundefeedback i løbende udvikling

De fleste moderne smartphones, inklusive iPhone, registrerer automatisk placeringsoplysninger. Det er dejligt til selfies, slørede billeder af din kat midtstoppet og andre skud-af-øjeblik-skyder, men de fleste bruger stadig en digital spejlreflekskamera i milepæl-øjeblikke – bryllupper ved havet, universitetseksamener og afrikanske safarier.

Problemet er, medmindre du har en speciel GPS-aktiveret digital spejlreflekskamera, vil dit kamera i høj kvalitet ikke registrere placeringsoplysninger. Det er en af ​​grundene til, at HoudahGeo er så kraftig. Og Pierre sagde, at softwaren er særlig fordelagtig i betragtning af det store antal fotos, som folk tager ved hjælp af digitale kameraer sammenlignet med deres analoge forgængere.

”Du kan tage mange flere billeder med digitale kameraer, men det er også en af ​​ulemperne,” sagde han. ”Uden værktøjer som HoudahGeo ville det tage måneder at tilføje yderligere oplysninger til alle de billeder, du tager efter en ferie eller ferie.”

Da Pierre først udgav en Beta-version af HoudahGeo, blev han overrasket over at finde folk, der brugte værktøjet til at behandle hundredevis af billeder. Så han gik tilbage til tegnebrættet og forbedrede ydelsen, så softwaren kunne håndtere store mængder data.

Siden da har kundetilfredshed og feedback stort set inspireret Pierre’s køreplan for softwareudvikling. ”Jeg vil begynde at identificere mønstre, hvor folk støder på det samme problem i lignende situationer eller endda går glip af funktioner, der allerede findes, men ikke er indlysende,” sagde han. ”Derefter begynder jeg at forestille mig løsninger, der vil løse disse problemer.”

Træk-og-slip-og omvendt geokodning, blandt andre funktioner

Ud over afslappede brugere henvender HoudahGeos fulde funktion til en bred vifte af erhverv, der har brug for at dokumentere, hvor fotos blev taget. Eksempler inkluderer forskere, der dokumenterer migration af dyreliv, inspektører, der undersøger strukturelle skader, og ejendomsmæglere, der ønsker at forbedre deres fortegnelser.

For at sikre overholdelse af en række forskellige tjenester og software bruger HoudahGeo industristandarder til at skrive EXIF, XMP og IPTC metadatatags til både JPEG og RAW billedfiler.

”Mine kunder inkluderer rejsende, forretningsfolk, fotografer – alle slags mennesker, der ønsker at dokumentere forskellige oplysninger,” sagde Pierre. ”Jeg havde en bruger, der dokumenterede skader på broer, der var nødvendige for reparation, og han var nødt til at registrere præcise placeringer.”

Et skærmbillede af en HoudahGeo-eksport til Google Earth

Brug HoudahGeo til at uploade dine personlige fotos til Google Earth.

Den seneste udgave af softwaren, HoudahGeo 5, indeholder en række funktioner designet både til afslappede og professionelle brugere. Den intuitive træk-og-slip-geokodning-funktion gør det for eksempel nemt at trække billeder til kendte placeringer via et indbygget kort. Omvendt geokodning, som navnet antyder, gør det muligt for brugerne at udlede placeringsnavne fra GPS-koordinater.

En ny importfunktion gør det nemt at downloade fotos direkte fra et kamera eller hukommelseskort, og tilføjet kortsøgefunktionalitet giver brugerne mulighed for at finde landemærker, byer og foretrukne steder.

Google Earth-eksportfunktionen inkluderer nye skabeloner og design til let konvertering til KML (Keyhole Markup Language), en XML-notation til at udtrykke geografiske oplysninger i 2D-kort og 3D Google Earth-browsere. HoudahGeo 5 gør det også nemt at offentliggøre KML-notation til Dropbox, hvor brugere kan uploade både tracklogs og fotos.

Fremtidige planer: opgraderinger, der indbefatter negative højder

Når Pierre ikke bruger sin tid på at bevare kompatibilitet med Apples hyppige opdateringer, arbejder han på at gøre HoudahGeo endnu mere kraftfuld.

Han kan ikke give nogen løfter, men håber at undersøge muligheden for at registrere undervandshøjder – en funktion, som SCUBA-dykkere uden tvivl vil sætte pris på. Han eksperimenterer også med en opdatering, der ville gøre softwaren lettere at bruge til fotografer, der optager i både RAW- og JPEG-formater.

At holde HoudahGeo oppe og køre er naturligvis Pierre’s højeste prioritet. ”På nuværende tidspunkt er alt nødt til at tage bagsædet for at være kompatibelt med det nyeste operativsystem,” sagde han.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me