ScummVM – Fordyb dig i nostalgi fra 90’erne ved at spille dine foretrukne klassiske peg-og-klik-computerspil på moderne enheder

TL; DR: Hvis du regelmæssigt vokser nostalgisk om de længe mistede peg-og-klik-computerspil i din barndom, vil du være glad for at lære, at de ikke er væk for evigt. Udviklerne på ScummVM tog deres kærlighed til disse ’90’erne spil og kodede en open source platform så de kan spilles på moderne enheder. Alt hvad du har brug for er spillets originale datafiler, og du kan få dem op og køre igen på pc’er, Mac’er, smarte tv’er, Android-enheder og endda spilkonsoller. Uanset om du vil gå tilbage til “Monkey Island” eller “Maniac Mansion”, kan ScummVM hjælpe dig med at genopleve din digitale ungdom.


Moderne computerspil er mere realistiske end nogensinde – og ikke kun i detaljerne om deres polygoner og skygge. Spil som “Star Wars: Battlefront II”, “Call of Duty: Advanced Warfare” og “Rise of the Tomb Raider” indeholder fysikmotorer, der skaber detaljer så indviklede, at det nogle gange får dem til at virke mere virkelige end RL.

De er fantastiske og en eksplosion at gå tabt i, bestemt, men hvad med de spil, vi spillede som børn? Bare fordi klassikere, såsom “Sam & Max Hit the Road, ”“ Urban Runner ”og“ King’s Quest ”var lavopløst og lavteknologisk efter dagens standarder, betyder ikke, at de ikke var sjovt.

ScummVM logo

Udviklerne på ScummVM skabte en platform, der giver 90’erne computerspil mulighed for at blive spillet på moderne enheder.

Vi ved, hvor de dage gik – desværre voksede vi alle op, og det gjorde også teknologi. Men udviklerne på ScummVM har nu gjort det muligt at genopleve de pixelerede, farverige og utroligt sjove computerspil, vi spillede som børn.

Da en gruppe af 90’erne børn voksede op og begyndte at kode for at tjene penge, begyndte de at minde om de spil, de spillede i deres ungdom. Mange af dem ejede stadig spillets originale datafiler, men der var ingen måde at køre dem på moderne enheder. Så de besluttede at gøre noget ved det. Resultatet blev ScummVM – et etisk open source-program, der giver dig mulighed for at spille dine barndoms peg-og-klik-computerspil på moderne computere, smarte tv’er, mobile enheder og endda spilkonsoller.

At bringe digitale barndom tilbage til livet ved at udskifte eksekverbare enheder

ScummVM er et akronym, der står for Script Creation Utility for Maniac Mansion, som var et værktøj, der blev brugt til at oprette spillet “Maniac Mansion” og senere, de fleste ’90s LucasArts-spil såsom “Monkey Island” og “Indiana Jones” -serien, ”Sam & Max Hit the Road, ”og“ Full Throttle. ”

“VM” -delen står for Virtual Machine. Mange originale spilmotorer kørte en slags virtuelle maskiner på højt niveau for at forbedre kompatibiliteten. ScummVM implementerer disse VM’er på moderne platforme, hvilket gør det muligt for gamle computerspil at køre på systemer, som de aldrig var designet til.

Screenshot fra Leisure Suit Larry

Hvis du har opbevaret de originale datafiler fra dine gamle spil, er du heldig – ScummVM giver dig mulighed for at genopleve deres magi.

ScummVM er også etisk. ScummVM forsyner dig ikke med spildatafilerne, som ville være ensbetydende med distribution af warez eller piratkopieret software. I nogle tilfælde var ScummVM-teamet imidlertid i stand til at sikre rettighederne til at distribuere nogle spil som freeware. Brugere kan finde dem i det relevante download-afsnit på ScummVM-webstedet.

I stedet skal du allerede eje spillet, så ScummVM kan få adgang til dets datafiler. Derefter erstatter platformen blot spillets eksekverbare fil, hvilket tillader det at køre på en række moderne enheder, hvoraf de fleste af de eksekverbare simpelt hen ikke vil køre oprindeligt. Og for de fleste spil behøver du ikke køre et installationsprogram. Alt hvad du skal gøre er at køre ScummVM, pege det på placeringen af ​​dine spilfiler på en diskett, cd eller harddisk og teleportere tilbage til efter skole hos mor og fars hus.

Spil klassikerne – Fra LucasArts til fritidstøj Larry

Gør dig klar til at svinge sværdet, pisken eller hvad som helst! ScummVM er kompatibel med en lang og voksende liste over dine foretrukne pind-og-klik-computerspil til barndommen. Næsten ethvert spil, der brugte Script Creation Utility til “Maniac Mansion”, kan spilles, inklusive teknologiens navn og originale emne, et B-filminspireret spil fra 1987, hvis mål er at hjælpe teenage-ville-helten Dave Miller redde sin kæreste fra en gal videnskabsmand.

Hvis “Maniac Mansion” ikke er efter din smag, kan du spille en lang liste med andre tidligere populære titler – og listen nedenfor er bare et eksempel på de tilgængelige LucasArts-spil:

 • Indiana Jones and the Last Crusade
 • Væv
 • Hemmeligheden bag abeø
 • Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge
 • Sam & Max ramte vejen
 • Fuld gas
 • Graven
 • The Curse of Monkey Island

Activision-klassikere kan også køres med ScummVM. “Return to Zork” og “The Manhole” er kompatible, ligesom flere Elvira-spil, herunder “Waxworks”, “Simon the Sorcerer 1 & 2, ”og” Goblins ”-serien fra Coktel Vision. Listen fortsætter, og følgende er blot et par flere:

 • Urban Runner
 • King’s Quest-serien
 • Space Quest 1 & Space Quest 2
 • Myst
 • Riven
 • Put-putt
 • Baghaven baseball
 • Baghaven fodbold

For en mere libidinous tilbagevenden til dine forudgående, lys-out computerspil sessioner, kan du snuble dig vej gennem skinke-fisted forførelse igen med “Leisure Suit Larry i Land of the Lounge Lizards” eller “Leather Goddesses of Phobos 2: Gaspumpe mødes med den pulserende ulempe fra Planet X. ”

En komplet liste over kompatible spil sammen med eventuelle bemærkelsesværdige problemer og fejl findes på ScummVM-webstedet.

Let at installere og køre med demonstrationer af populære 90’ers titler

Nu hvor dit sind er vældigt i nostalgi, hvad har du brug for for at køre ScummVM og alle disse peg-og-klik-spil fra din barndom?

Naturligvis kan ScummVM køre dine gamle spil på Windows og Mac, og Fedora-, Debian- og Ubuntu-smag af UNIX – og flere versioner af hver – men også på mindre indlysende enheder som Android og sidelastbare iOS-enheder, Raspberry Pi, 2009-serien af ​​Samsung TV’er, OS / 2, AmigaOS og andre. Det kan endda indlæses på spilkonsoller og enheder som Dreamcast, PlayStation 3 og PSP.

Foto af produktbokse med Elvira, Amazon Queen og Bargon Attack-spil

ScummVM er kompatibel med en række titler, og hvis du ikke ejer datafilerne, kan du stadig afspille de originale demoer.

Vi bestræber os på at gøre ScummVM så funktionsfuld som muligt og det forbedres kontinuerligt gennem aktiv frivilligudvikling. (Se nedenfor for at lære, hvordan du kan hjælpe ScummVM’s udvikling.) Det er stadig en reimplementering af gamle tech og enheder som lydkort på nye, og nogle gange bare andre tech- og operativsystemer. De fleste ting fungerer med de fleste spil – inklusive CD-lyd og gemme spil – men det er muligt, at du måske støder på noget, der ikke fungerer. Import af gamle gemte spil fra for eksempel installation af ScummVM fungerer sjældent.

Hvis du ikke har et spil liggende, og du vil prøve ScummVM, før du investerer i den eBay-kopi af “Monkey Island 2”, kan du downloade et antal spildemoer direkte fra ScummVM-webstedet. Demoerne i sig selv er efterspurgt af nostalgi-entusiaster, fordi tilbage i 90’erne var de fleste computerspil-demoer spilbare med specielt indhold inkluderet. Selv uden det fulde spil kan du således genopleve din barndom – et niveau ad gangen.

En åben invitation til at bidrage til ScummVM

ScummVM er et open source-projekt, der er licenseret under GNU Public License. Den udvikles og forbedres aktivt og er samfundsstøttet. Hvis du gerne vil hjælpe, er ScummVM-teamet glade for at modtage al den hjælp, du kan yde.

Kodere er altid velkomne til at arbejde på den næste version eller fejlrettelser. Oversættere ønskes også at hjælpe med at bringe ScummVM til et bredere publikum. Det er i øjeblikket tilgængeligt på de mest almindelige sprog – engelsk, tysk, fransk, italiensk og spansk – men andre oversættelser er stadig i værkerne og har brug for flersprogede frivillige for at gennemføre dem. Bidrag kan videresendes til ScummVM-teamet via sit forum eller GitHub-side, hvor dens udviklere ofte hænger ud.

Hvis du ikke har nogen kodningsfærdigheder, men alligevel ønsker at hjælpe, vil projektet med glæde acceptere en donation af dine hårdt tjente kontanter. Klik bare på PayPal Donate-knappen i bunden af ​​webstedets sidebjælke for at hjælpe med at bekæmpe ScummVM-overhead, som inkluderer hosting- og domænenavnsgebyrer.

Næste gang du er stresset, gribe fat i din Capri Sun og Go-Gurt og vende tilbage til de gamle gamle dage med ScummVM og dit yndlings-pind-og-klik-computerspil til barndommen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me