Låsning af værdien i data: Hvordan Ocean Protocol udnytter Blockchain-teknologi til at gnist skalerbar og sikker datadeling til AI

TL; DR: I øjeblikket er det kun et lille antal virksomheder, der har kapaciteten til at udnytte big data for at gøre fremskridt inden for teknologier til kunstig intelligens. Og det er ikke tilfældigt, at de samme virksomheder er kommet til at styre måder, hvorpå data købes, sælges og bruges. Ocean Protocol blev dannet for at ændre det. Dette nye decentraliserede datamarked sigter mod at forbinde datalejere, der er villige til at sælge deres information til forskere, forskere og virksomheder, der bygger kunstige intelligensprogrammer. Ved at holde brugerdata decentraliserede, sagde grundlægger Bruce Pon, at han forventer, at Ocean Protocol etablerer nye blockchain-baserede økonomier, der udligner datatilgang.


I 2016 producerede verden 16ZB data (det er zettabyte – hver svarer til 1 milliard terabyte). Dog blev kun 1% af disse oplysninger nogensinde analyseret.

Bruce Pon og Ocean Protocol sigter mod at decentralisere adgangen til disse data og give datalejere kontrol over deres information og har til formål at frigøre det rige potentiale i ubrugte data og deres indvirkning på kunstig intelligens. Dataejere opretholder kontrol over deres information og indstiller de vilkår, som andre kan betale for og få adgang til dataene på.

”Det vigtigste forslag er muligheden for at købe og sælge data sikkert,” sagde Bruce. ”Kort sagt giver Ocean Protocol algoritmer og modeller mulighed for at komme til dataene, få trænet og derefter forlade dem uden at udsætte dataene eller tage en kopi. Dette giver datalejere komfort til at dele deres data. ”

Oprettelse af en global dataøkonomi med rimelige priser og smarte kontrakter

Da dataindustrien drejer sig om transaktioner, der indeholder informationer fra tusinder af mennesker ad gangen, bærer en enkelt persons information typisk ikke nok værdi til at understøtte transaktioner i den skala.

”Tidligere, hvis data skulle handles, var det nødvendigt at være af en høj nok værdi til at det var det værd at indgå en bilateral aftale,” sagde Bruce. “De fleste data havde ikke en høj pris, så ingen markeder kunne udvikle sig.”

Men ved at udnytte kraften fra blockchain-teknologi og smarte kontrakter til digitalisering af transaktionsprocesser kan Ocean Protocol mere problemfrit forbinde datalejere til forskerne og udviklerne, der arbejder med datahungrige kunstige intelligensprojekter.

”Et komplet økosystem omkring dataøkonomien er nu muligt, fordi blockchain-teknologi reducerer omkostningerne til triangulering, overførsel og tillid, mens den massivt øger koordineringsskalerbarheden over hele planeten,” sagde Bruce.

Smarte kontrakter eller computerprotokoller, der letter og håndhæver standarderne og bestemmelserne i en kontrakt, understøtter yderligere brugertillid ved at gøre det muligt for transaktioner at ske sikkert og uden tredjepart..

”Smarte kontrakter giver dataejere mulighed for at programmere adgangsbetingelserne, som derefter udføres med perfekt præcision,” sagde Bruce. ”Dette giver datalejere og købere gennemsigtighed, sikkerhed og garantier for betaling og brug. Nu med Ocean Protocol kan du begynde at danne datamarkeder, hvor værdien af ​​dataene kan være meget lavere, fordi processen digitaliseres og styres af smarte kontrakter. Det betyder, at en dataøkonomi kan begynde at dannes på global basis, hvor data bliver låst op og prissat retfærdigt. ”

Succesrig udvikling Road Map kulminerer ved betalancering

I modsætning til de fleste nuværende datamarkeder giver Ocean Protocol datalejere mulighed for at bevare kontrollen med deres information – der er ikke noget centralt arkiv, der kan fås adgang fejlagtigt, misbrugt eller udnyttet.

Det var det, der gjorde parring af et decentraliseret system og blockchain-betalinger så tiltalende for Bruce, der også grundlagde BigchainDB, som blander fordelene ved distribuerede databaser og traditionelle blockchains.

”Fra vores erfaringer med blockchain, AI og data følte vi, at der var meget værdi i data, der var ubrugte,” sagde han. ”Dette skyldes, at folk er bange for at miste kontrollen og ikke får betalt. Blockchain hjælper med at løse dette ved at give værktøjer til, at folk kan eje og kontrollere deres data. ”

For at gøre Ocean Protocol til virkelighed oprettede grundlæggere og 30-plus-teammedlemmer et 18-måneders udviklingsvejskort. Siden november 2017 har Ocean Protocol tiltrukket millioner af dollars investeringer gennem distribution af tokenfrø og oprettelse af markedsrammen.

Billede af Bruce Pon med banner af Ocean Protocol

Med Ocean Protocol sigter Bruce Pon på at decentralisere datamarkeder og frigøre mulighederne for ubrugte data.

”Vi følger ikke tendenser,” sagde Bruce. ”Snarere søger vi at opbygge værktøjer og integrationer, der kan påvirke det største antal brugere. Vores målbrugere er udviklere, der kan bygge markedspladser og værktøjer oven på Ocean, samt dataforskere, der ønsker adgang til data. Før vi beslutter, hvilke integrationer og værktøjer, vi skal bygge, arbejder vi bestemt sammen med samarbejdspartnere og udviklere for at prioritere. ”

Ocean Protocol-teamet afsluttede forretningsmæssige og tekniske hvidbøger og skabte et open source-samfund af bidragydere og forretningspartnerskaber. Snart lancerer Ocean Platform den første version af sit beta-netværk.

”Dette er en stor milepæl for projektet og teamet og er et grønt flag for dataforskere og udviklere til at begynde at bygge og bruge Ocean Protocol,” sagde Bruce. ”Det er et spændende øjeblik.”

Fremme af engagement blandt dataleverandører, forbrugere og markeder

Ocean Protocol har siden starten været et open source-projekt. Bruce opfordrer andre til at udvikle sig oven på protokollen for at skabe markedspladser, identificere fejl og tilføje nye funktionaliteter.

”Hvordan Ocean adskiller sig fra andre projekter er, at det er en generel platform for datadeling, der gør det muligt for algoritmer, beregning, opbevaring og andre tjenester at interagere uden nogen central koordination eller orkestrering,” sagde han. “Dette er unikt, fordi det betyder, at udviklere og datavidenskabere fuldt ud kan eje og kontrollere deres kode og data på toppen af ​​Ocean.”

Ocean Protocol-familien af ​​dataforskere, AI-fagfolk, blockchain-eksperter og udviklere samles regelmæssigt ved arrangementer. Ocean Protocol Ambassador-programmet søger yderligere at involvere lidenskabelige tilhængere af projektet. Ambassadører vil have en direkte indflydelse på Ocean Protocol’s udvidelse og kan nyde eksklusive webinarer og videoopkald med Ocean-teamet. Mere erfarne udviklere kan deltage i vederlag for at tjene Ocean Tokens.

”Vi skubber konstant grænserne med vores forskning på limningskurver, token-kuraterede registre, token engineering og smarte kontrakter relateret til dataøkonomien,” sagde Bruce. ”Fordi ressourcerne er digitale, giver det mening at kontrollere adgang og garantere udførelse ved hjælp af smarte kontrakter og en digital valuta. Det er en samlet tilgang til at reducere friktioner ved at finde og købe data, samtidig med at deltagerne får sikkerhed og sikkerhed. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me