Leder du efter en enkel produktivitetshack? Ryd din Mac op med Hazel, en automatiseret filorganisationsløsning fra Noodlesoft

TL; DR: Det er let for Mac-brugere at declutter deres digitale liv ved hjælp af Hazel, en regelbaseret filorganisationsløsning oprettet af Noodlesoft. Den enkle, men alligevel kraftige app, designet til at understøtte Mac OS X-teknologier, vil automatisk organisere, arkivere, omdøbe og slette filer som anført. Med Hazel 5, der i øjeblikket er under udvikling, og som kommer ud næste år, er Noodlesoft på udkig efter at tilføje ekstra polish til en allerede elskede app.


Det er ingen hemmelighed, at organisationen har været i tendens i de sidste par år – og man behøver ikke se længere end at decluttere guruen Marie Kondo for bevis. Den mest solgte forfatter og Netflix-stjerne har lavet en karriere ud af sin metode til at holde et velordnet hjem, som inkluderer at folde sokker pænt ind i tredjedele, så de står oprejst i skuffer.

Heldigvis, når det kommer til organisering af vores digitale liv, er der mere enkle løsninger. Hazel, en filorganisationsapp fra Noodlesoft designet til Mac, sorterer automatisk filer baseret på brugerdefinerede regler. Det enkle, men kraftfulde deklutteringsværktøj organiserer, arkiverer, omdøber og sletter filer som anført, sparer bruger tid og sikrer en ordnet filstruktur.

Chief Noodler Paul Kim og Noodlesoft logo

Chief Noodler Paul Kim gav os scoop på Noodlesofts flagskibsprodukt, Hazel.

Paul Kim, Chief Noodler hos Noodlesoft, grundlagde en-manns-softwarevirksomheden i 2006 og fungerer også som hovedkontor, senior systemadministrator og kundesupport-specialist.

”Da jeg begyndte at skrive Hazel, gjorde jeg det til eget brug,” sagde Paul. ”OS X (som macOS blev kaldt tilbage dengang) havde mappeaktioner indbygget i systemet, men jeg fandt dem utilstrækkelige til det, jeg ville have. Det var først senere, da jeg udviklede Hazel, at jeg indså, at andre mennesker også kunne synes at være nyttigt. ”

Han havde ret. Nu, 13 år og mange glade anmeldelser senere, inspirerer Pauls lidenskab for Hazel hver nye udgivelse. ”Som udvikler er det altid godt at arbejde på noget, man faktisk bruger selv, hvilket ikke altid var tilfældet hos forskellige virksomheder, jeg har arbejdet på før,” sagde han.

En enkel, men alligevel robust decluttering-følgesvend

Paul startede sin karriere som udvikler af NeXT Computers, en hardware- og softwarevirksomhed, der blev grundlagt i 1985 af Apple-grundlægger Steve Jobs. Ifølge Noodlesoft-webstedet dannede NeXT Computers senere grundlaget for Mac OS X.

Paul arbejdede også for LighthouseDesign, et firma, der udviklede software til NeXTSTEP-operativsystemet. I betragtning af sin brancheerfaring har Paul observeret betydelige ændringer i Mac-softwareudviklingsområdet gennem årene.

”Meget af opmærksomheden er flyttet over til iOS, og jeg tror, ​​dette giver en skæv og forkert opfattelse af, at macOS-markedet ikke klarer sig godt,” sagde Paul. ”Virkeligheden, i det mindste for indie-udviklere, er, at macOS-markedet er langt mere bæredygtigt. Tendenser kommer og går, men jeg har været mere interesseret i at opbygge ting, der holder. ”

Hazel

Hazel bruger automatisering til at holde din Mac ren og ryddig.

Paul fortalte os, at macOS-udviklingen ofte påvirkes af iOS-frigørelsesplanen, da de to falder omtrent på den samme tidslinje. Indie-udviklere finder det ofte udfordrende at skubbe produkter fremad, mens de også følger med Apples årlige opdateringer.

”Jeg følger med og inkorporerer funktioner, der giver mening, men afhængigt af frigivelsen og hvor mange bugs Apple introducerer, kan det ende med at tage en masse tid, hvilket giver lidt tid til mig at forbedre mit produkt,” sagde han. “På nogle måder tror jeg, at Apples hurtigere tempo faktisk bremser innovationen til tredjepartssoftware.”

Samlet set er Pauls mål at sikre, at Hazel tjener dets hovedformål – at automatisere filer – snarere end at levere en bred vifte af overfladiske funktioner.

”Jeg har haft anmodninger om Hazel om at gøre alle mulige andre ting, der sandsynligvis er bedre egnet til en anden type program,” sagde han. “Ved at holde Hazel fokuseret, føler jeg, at jeg kan løse dybere problemer.”

Organiser, arkiver, omdøb og slet dine filer

Hazel er beregnet til at give en balance mellem enkelhed og magt. Når appen er installeret og konfigureret, er dens formål at påtage sig den organisatoriske byrde, så brugeren er fri til at håndtere andre opgaver. ”Hazel gør sit job, så du kan gøre dit,” sagde Paul.

Brugere kan henvise Hazel til at organisere filer baseret på flere variabler, herunder navn, dato, type og oprindelse. Appen kan også åbne, arkivere, omdøbe, tagge og uploade filer. Det er heller ikke imod at fjerne papirkurven: Hazel kan indstilles til at slette filer, der har siddet i skraldespanden for længe eller er for store.

Og fordi det er almindeligt, at supportfiler forbliver på en computer, efter at en app er blevet slettet, er Hazels App Sweep-funktion designet til at rydde op i noget rod. Softwaren kan registrere, når brugeren trækker en fil til papirkurven, inden han søger efter supportfiler og tilbyder også at fjerne dem.

Mens appen inkluderer nogle åbne funktioner designet til programmerere, såsom muligheden for at køre scripts, sagde Paul, at hans fokus er på at give så meget funktionalitet for den gennemsnitlige bruger som muligt.

”En sådan funktion er Hazels mønstermatchning,” sagde han. “Det er den type ting, som programmerere bruger et specielt sprog til, men det er dejligt at kunne udnytte nogle af disse muligheder, så ikke-programmerere er i stand til at bruge det.”

Funktionen giver brugerne mulighed for at indstille regler for betingelser, der matcher et mønster i modsætning til en fast attribut – f.eks. “Matche enhver fil med et tocifret tal i dens navn.”

Deep Support til Mac OS X Technologies

Hazel er designet til at arbejde problemfrit med din Mac for at drage fordel af alt, hvad operativsystemet har at tilbyde. Dette betyder, at appen er integreret med Spotlight, Apples desktop-søgefunktion, så brugerne let kan finde filer, der er organiseret af Hazel.

Det spiller også godt sammen med iTunes og fotos, hvilket gør det nemt at importere lyd- og musikfiler automatisk til de ønskede placeringer på din computer. Og når Hazel har brug for at fange din opmærksomhed, kan den bruge Mac’s indbyggede underretningscenter til at gøre det. Disse konfigurerbare underretninger inkluderer oplysninger om fejl, sletning af filer, væsentlige ændringer og andre brugerdefinerede advarsler.

Total support

Appen var designet til at arbejde problemfrit med Mac-teknologier.

Udviklere, der ønsker at konstruere detaljerede logiske test, kan bruge AppleScript (eller JavaScript) til at oprette betingelser og handlinger, der muliggør mere komplekse opgaver, såsom at udføre matematiske beregninger eller indsætte en værdi i et regneark.

Endelig kan Hazel bruges til at udløse arbejdsgange i Automator, Mac’s varemærkeautomatiseringsassistent. Brug af Automator til at oprette handlinger giver brugerne mulighed for at udvide Hazels egenegenskaber uden at skrive kode. For eksempel kan Automator-arbejdsgange bruges til at ændre størrelse på billeder, foretage ændringer i kalenderen, sende filer som e-mail-vedhæftede filer og gemme tekst til lydfiler.

Paul sagde, at funktioner som disse er resultatet af brugerfeedback kombineret med hans vision for produktet. ”Hvis der er et problem, som en bruger har, at Hazel skal løse, tager jeg altid det med i betragtning og ser efter måder, hvorpå det passer ind i designet,” sagde han. “Jeg er ligeglad med trends så meget, medmindre de hjælper mig med at løse problemer.”

Næste fra Noodlesoft: Hazel 5

Hvad angår fremtiden, er Paul ikke indpakket i at vokse virksomheden eller opnå en økonomisk milepæl: Han ønsker simpelthen at fokusere på at sikre, at Hazel forbliver en nyttig applikation.

”Jeg har altid forsøgt at fokusere på at lave et godt produkt, og heldigvis har Hazel været en stor nok succes til at jeg kan fortsætte med at gøre det,” sagde han. ”Jeg er ikke interesseret i at vokse som virksomhed, kunne ikke lide noget ved at søge investeringer uden for, og jeg har ingen exit-strategi.”

Paul arbejder i øjeblikket på den næste store udgivelse fra Noodlesoft: Hazel 5, som forventes at komme ud næste år. Og selvom han ikke med sikkerhed kan sige, hvilke nye funktioner det vil omfatte, kan brugerne være sikre på, at den seneste udgivelse vil bevare Hazels enkle, men kraftfulde funktionalitet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me