Fremme af digital integration: Rwanda-baserede Mara-telefoner gør prisgunstige, mobile kvalitetsprodukter tilgængelige i Afrika og ud over

TL; DR: Mara Phones, der er baseret i Rwanda, er på en mission om at sætte overkommelige Android-baserede smartphones inden for rækkevidde af undervurderede samfund i Afrika og over hele verden. Virksomhedens tilgang til at fremme digital inklusion udnytter fremadrettet design og centrale partnerskaber med softwareudviklere og finansielle institutioner. I sidste ende sigter Mara Phones på at dele sin succes med Asien, Amerika og Europa ved at skabe en åben forretningsmodel til indkøb af råvarer.


Det er ingen hemmelighed, at mobilrevolutionen har omformet amerikanernes daglige liv og giver øjeblikkelig, on-the-go adgang til informationskilder og kommunikationskanaler.

Disse fordele er næsten universelle. Størstedelen (81%) af de adspurgte, der blev spurgt i en undersøgelse i januar 2018 om mobilt ejerskab i USA, sagde, at de ejede en smartphone, hvor 96% oplyste, at de ejede en mobiltelefon af en slags.

Men ikke alle lande har så udbredt adgang til mobilteknologi og dermed forbundne fordele. Fra 2017 rapporterede en median af kun 33% af voksne i Ghana, Kenya, Nigeria, Senegal, Sydafrika og Tanzania, at de ejer en smartphone.

Betydelige skillelinjer fortsætter i Ghana, Nigeria, Senegal og Tanzania. I disse lande er mænd – såvel som voksne med sekundær uddannelse og højtydende individer – langt mere tilbøjelige til at eje en smartphone end dem i andre demografiske grupper.

Mara Telefon logo

Mara Phones er det første firma, der fremstiller smartphones i Afrika

For at forbedre og berige livet for undervurderede befolkninger i Afrika og videre, producerer Rwanda-baserede Mara Phones høje kvalitet, overkommelige smartphones designet til at lette digital inkludering. De Android-baserede telefoner, der er fremstillet i Afrika, øger både den lokale jobskabelse og bidrager til den digitale sundhed hos enkeltpersoner og virksomheder over hele kloden.

”Som en afrikansk producent er vi stolte af at hjælpe afrikanske borgere med at påtage sig producenterne – snarere end kun forbrugere – på smartphonemarkedet,” sagde Eddy Sebera, administrerende direktør i Mara Phones. ”I sidste ende er vores mål at spille globalt og gøre en forskel i smartphone-tilgængelighed både i Afrika og over hele verden.”

Med tiden sigter Mara Phone også på at sprede opmærksomheden ved at skabe en åben forretningsmodel til sourcing af råvarer globalt.

Forbedring af medarbejdernes og kundernes liv via digital inkludering

Mara Phones er et datterselskab af Mara Group, der blev grundlagt af Ashish J. Thakkar i 1996. Eddy fortalte os, at teknologiselskabet i sine tidlige dage fokuserede på finansielle tjenester, fremstilling og landbrug. Denne oplevelse gav teamet indsigt i, hvordan adgang til smartphones, der er overkommelige til overkommelige priser, kan øge mulighederne for nye markeder.

”De havde denne drøm om at bidrage til smartphone penetration for at hjælpe Afrika med at blive et virkelig digitalt samfund,” sagde Eddy. ”Dette førte dem til ideen om at oprette en smartphone-fabrik i Afrika, og for fire år siden begyndte de forskning og udvikling.”

Holdet besluttede at banebrydende i Rwandas hovedstad Kigali på grund af dets forretningsvenlige miljø, fleksible politikker og investeringer i den private sektor. Rwandas regering var glad for at acceptere tilbuddet, som ville hjælpe med at etablere landet som et voksende teknisk knudepunkt.

Mara Phone eksempel

Mara Z har en indbygget Google Assistant, varig batterilevetid og ubegrænset fotolagring.

Byggeriet tog ca. 10 måneder, og den 7. oktober 2019 begyndte Mara Phones produktion på de første smartphones, der er produceret i Afrika. I dag driver næsten 200 medarbejdere den Kigali-baserede fabrik, hvoraf 60% er kvinder. Virksomheden er også stolt over, at det skaber muligheder for ungdommen: Gennemsnitlig alder for en Mara Phones-medarbejder er 24.

Virksomheden eksporterer allerede sine smartphones til kunder i 49 lande, hvilket Eddy sagde er en afspejling af produktets stærke synlighed verden over. Som svar på den voksende efterspørgsel åbnede Mara Phones for nylig en anden placering i Sydafrika.

”Responsen i de sidste tre måneder har været enestående,” sagde Eddy.

Mara X og Mara Z: Overkommelig, Android-baseret teknologi

Forbrugerne kan i øjeblikket vælge mellem to versioner af den revolutionerende smartphone.

Mara X, basismodellen, inkluderer en 5,5-tommer high-definition-skærm, dual HD-kameraer, et filmisk Dolby Sound System og en 64-bit quad-core processor udstyret med 1 GB RAMand 16 GB hukommelse. Det kører på Android Oreo-operativsystemet og inkluderer en fingeraftrykssensor til sikkerhedsbeskyttelse uden adgangskode.

Mara Z tilbyder en opgraderet oplevelse med alle funktioner i Mara X plus en 5,7 tommer HD-skærm, 64-bit octa-core processor med 3 GB RAM og 32 GB intern hukommelse. Ud over en fingeraftrykssensor inkluderer smartphonen ansigtsgenkendelsesteknologi til at låse enheden op sikkert.

Mara Z blev designet i partnerskab med Googles Android One-program og inkluderer derfor sikre månedlige opdateringer, en indbygget Google Assistant og Google Fotos, blandt andre frynsegoder. ”Vi har alt, hvad du kan bede om fra et Android-perspektiv på denne telefon,” sagde Eddy.

Begge enheder har skadebestandigt Corning Gorilla Glass, et tyndt, kemisk forstærket arkglas, der bruges på mange apparater af høj kvalitet i branchen og langvarige batterier.

Eddy fortalte os, at æstetik var en væsentlig faktor i at skabe begge modeller. ”Ideen var at fremstille en telefon fra bunden af ​​med et meget flot design, under hensyntagen til vores konkurrence, for at opmuntre brugerne til at købe dem,” sagde han. ”Vi bragte designere videre, det var sådan, vi kom med ideen om at starte med to modeller.”

Mara Z og Mara X er lige begyndelsen på serien. Eddy fortalte os, at virksomheden planlægger at frigive tre modeller af den nyeste generation hvert år, der går videre.

Partnerskaber med softwareudviklere og finansielle institutioner

Mara Phones er på en mission for at give brugerne et helt økosystem med fordele, såsom økonomisk inklusion, digital transport, digital uddannelse, digital sundhedsvæsen, landbrugseffektivitet, e-handelsadgang og logistik inden for sidste kilometer..

For at gøre dette udnytter virksomheden partnerskaber med softwareudviklere til at inkludere markedsspecifikke apps – såsom dem, der giver landmænd mulighed for at sælge deres afgrøder via deres telefoner – i produktbundter. For eksempel arbejder Mara Phones i øjeblikket på en Uber-lignende transportløsning til motorcykler – en af ​​de vigtigste transportformer i Afrika.

”I løbet af de næste tre måneder rullerer vi en mobilitetsløsning specielt til Rwanda, hvor motorcyklister bruger vores telefon til at fakturere deres kunder direkte,” sagde Eddy. “Samtidig vil de være i stand til at bruge det som et GPS-værktøj og et sted at modtage kundeanmodninger.”

Mara Phones samarbejder også med finansielle institutioner og netværksoperatører for at skabe overkommelige betalingsplaner. I USA er det almindeligt, at udbydere tilbyder en gratis telefon med en toårskontrakt, men Eddy sagde, at afrikanske udbydere ikke tilbyder sådanne planer.

Med henblik herpå har både Mara X og Mara Z telefonlåseteknologi, der giver udbydere mulighed for at blokere adgangen til brugere, der ikke betaler deres regninger. Dette hjælper både netværksoperatører og finansielle institutioner med at blive enige om mere brugervenlige tilbud.

”Vi samarbejder nu med netværksoperatører, så selve telefonen er inkluderet i pakken – hvilket giver bestemte slutbrugere mulighed for at erhverve telefonen uden at bruge penge på forhånd,” sagde han. “For dem, der ikke kan kvalificere sig til den mulighed, har vi forhandlet aktivfinansieringsmodeller med finansielle institutioner, hvor du kan betale i en afdrag på 12 måneder.”

I fremtiden håber Mara Phones at udvide sine partnerskaber over hele verden – både med hensyn til fremstilling og sourcing af råvarer.

”Vi ønsker ikke at blive isoleret,” sagde Eddy. ”Vi vil gøre forretninger med alle. Vi ønsker, at denne succeshistorie for Afrika skal være fuldstændig inklusive Asien, Europa, Amerika – alle sammen. Det vil hjælpe os med at vokse. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me