Forme fremtiden for appudvikling: Uizard øger innovation ved at automatisere tidskrævende front-end-kodning

TL; DR: Uizard forbedrer samarbejdet mellem designere og udviklere med en kunstig intelligens-drevet platform, der omdanner håndtegnede wireframes til kode. Ved at reducere tiden, der bruges på manuelt arbejde, vil teknologien gøre det lettere at skifte fra undfangelse til prototype, hvilket fremskynder innovation. Efter at have med succes fået 2,8 millioner dollars i frøfinansiering foretager Uizard springet fra betatest til markedsimplementering med det endelige mål at revolutionere kodningsprocessen, som vi kender den.


For ca. otte år siden oprettede Google Design Sprint, en fem-dages proces til hurtigt at besvare kritiske forretningsspørgsmål.

Hver dag i denne tidsbegrænsede øvelse repræsenterer et trin, hvor problemløsere søger at forstå forretningsmuligheder, udforske kreative løsninger på problemer, gennemgå og stemme for de bedste muligheder, designe og forberede prototyper og til sidst teste og validere dem.

Som navnet antyder, er Design Sprint beregnet til at hjælpe med at løse problemer hurtigt og effektivt ved at optimere udviklingsprocessen.

Men som det viser sig, er det muligt at overgå en sprint. Ingeniører, designere og iværksættere hos Uizard har fundet en måde at hjælpe øvelser som Design Sprint med at opnå hurtigere omdrejninger end nogensinde før – og de lægger frem teknologien for at bevise det.

Uizard-logo

Uizard reducerer manuelle processer ved automatisk at omdanne håndtegnede wireframes til kode.

”Designsprinten er et godt eksempel på, hvordan Uizard virkelig kan skinne,” sagde Florian van Schreven, grundlægger og COO for virksomheden. ”Vores teknologi giver brugerne mulighed for at kondensere den fem-dages proces til kun en eftermiddag.”

Uizard-platformen udnytter kunstig intelligens og maskinlæring for at automatisere tidskrævende brugergrænsefladebygning og front-end-kodning ved øjeblikkeligt at omdanne et foto af håndtegnede wireframes til fungerende prototyper..

”Med Uizard behøver designere af brainstorming og tegning på en tavle ikke at tage et skridt tilbage, tegne alt digitalt på computeren og miste deres kreative flow,” sagde Florian. ”I stedet kan de fortsætte med at tegne, teste og itere med hele holdet, indtil de afslutter deres prototype.”

Når den frigives, sparer teknologien potentielt tid og penge, letter samarbejdsindsatsen og reducerer tid til marked. Alt dette kan ske før snarere end senere: Efter vellykket indsamling af frøfinansiering på 2,8 millioner dollars forbereder Uizard sig til at gøre springet fra betatest til markedsimplementering.

Transformer øjeblikkeligt håndtegnede wireframes til indfødt kode

Uizard blev grundlagt i april 2017 af Florian og hans venner Tony Beltramelli, Henrik Haugbølle og Ioannis Sintos, der – efter at have brugt år i webbranchen frustreret over ineffektive arbejdsgange ved opbygning af apps og websteder – besluttede at tackle problemet fra en ny vinkel.

Metoden involverede undervisningsmaskiner til visuelt at behandle brugergrænseflader på samme måde som mennesker, hvilket gjorde det muligt for brugere at tage et billede af en håndtegnet wireframe, uploade den til Uizard og næsten øjeblikkeligt downloade fungerende front-end-kode.

I juni 2017 fik virksomheden betydelig opmærksomhed efter frigivelse af projektet som pix2code via en hvidbog, der begyndte på trend på Github. Uizards udvikling af teknologier, der konverterer billeder til kode, inspirerede også Airbnb og Microsoft til at udvikle et lignende produkt.

infografik

Teknologien bruger AI og maskinlæring til at validere ideer inden for få sekunder.

”De kaldte det Sketch2Code, men måtte se bort fra projektet, da det var for langt fra Airbnb’s vigtigste produkttilbud,” sagde Florian. ”Senere samme sommer sluttede Benjamin Wilkins, der var førende for Airbnb-projektet, Uizard som produktrådgiver for at skubbe visionen fremad.”

I dag inkluderer Uizards talentfulde team af designere og ingeniører akademikere fra kendte internationale universiteter, herunder IT-universitetet i København, ETH Zurich, Danmarks Tekniske Universitet, Télécom ParisTech og University of California, Berkeley.

Kai Haley, medopfinder af Design Sprint hos Google, blev for nylig tilmeldt som Uizard’s produktrådgiver, ligesom Julianna Slocum, i øjeblikket Senior UX Designer hos LinkedIn.

”Sidst, men ikke mindst, tiltrådte Rizwan Khan, tidligere salgschef og den første internationale forretningsudlejning hos InVision, for nylig Uizard som Chief Commercial Officer for at hjælpe med at bringe produktet på markedet,” sagde Florian.

Virksomhedens overordnede mål er at udnytte kraften i kunstig intelligens til at bygge bro over tilgængeligheden mellem mennesker og teknologi, så flere mennesker kan hjælpe med at løse samfundets mest presserende udfordringer. Uizard fungerer som det første trin i denne indsats ved at give folk mulighed for lettere at oprette softwarebaserede løsninger.

Streamline samarbejde mellem designere og udviklere

Florian fortalte os, at den mest tilsyneladende fordel, som Uizard leverer, er dens tilsyneladende magiske evne til at omdanne de fysiske (håndtegnede wireframes) til det digitale. Men underliggende for denne fordel er teknologiens magt til at strømline samarbejde mellem grupper af mennesker, der arbejder tæt sammen, men ikke altid forstår vanskelighederne ved hinandens arbejde.

Designere brænder for eksempel på at løse visuelle problemer gennem skitser, og holder altid slutbrugeren i tankerne. Men de bliver ofte trukket ud af deres kreative strøm, når de arbejder med udviklere til iterationsprocesser.

På den anden side finder udviklere sig selv til at bruge størstedelen af ​​deres tid på at kode gentagne og tidskrævende brugergrænseflader i stedet for at fokusere på det, de virkelig interesserer sig for: implementering af logik, animationer og kernefunktionalitet. Uizard fjerner barrierer for begge parter og skaber en jævnere dynamik – især inden for større virksomheder, hvor disse smertepunkter mærkes med endnu større intensitet.

”Designeren kan godt lide at skabe noget helt frihånd, som ikke altid oversættes til udviklerens kode korrekt – fordi kode har meget flere begrænsninger,” sagde Florian. “Uizard har evnen til at bringe disse forskellige hold sammen, hvilket reducerer barrierer for kommunikation, så de kan se konkrete digitale resultater med det samme.”

Udnyttelse af avanceret maskinlæring og computervision

Kort sagt lærer teknologien bag Uizard computere at forstå grafiske brugergrænseflader på samme måde som mennesker gør, så maskinerne derefter kan behandle de mest effektive arbejdsgange til app- og webudvikling.

Denne teknologi udvikler sig hurtigt og giver nogle interessante resultater. Mens han var i privat beta, trak en bruger, der nød en strandferie, en wireframe i sandet, knækkede et billede og uploadede det til Uizard.

”Det konverterede temmelig godt og plukede op omkring 85% af elementerne,” sagde Florian. ”Vi blev behageligt overrasket over det. Selvfølgelig er det ikke meningen med produktet, men det er sjovt at se den kunstige intelligens begynde at genkende de forskellige elementer i wireframe uanset baggrunden eller hvor godt raffineret design er. ”

Teknisk kort

Uizard bruger en kombination af avancerede teknologier (og et par hemmeligheder) for at lære computere at forstå GUI’er.

Når det kommer til den løbende udviklingsindsats, sagde Florian, at Uizard-teamet byggede sin underliggende teknologi ved hjælp af de nyeste fremskridt på markedet. Fra da af har de brugt den private beta til at bestemme stien frem.

”Vi åbnede betaen for et par tusinde mennesker og har lytter nøje til deres feedback,” sagde han. ”Gennem denne proces indså vi, at en masse af de ting, vi troede ville være rart at have, virkelig var must-haves, og udviklede produktkøreplanen i overensstemmelse hermed.”

For eksempel understøtter Uizard i øjeblikket output HTML, CSS, Android, React og Sketch. Men virksomheden cirkulerer i øjeblikket et spørgeskema, der måler ønsket om output via yderligere platforme.

”Den platform, der får flest stemmer, vil være den næste, vi inkluderer for samfundet,” sagde Florian. “I de sidste seks til otte måneder er næsten al vores udviklingsindsats blevet drevet på denne måde gennem feedback fra lokalsamfundet.”

Fra Beta til marked med $ 2,8 millioner i frøfinansiering

I september annoncerede Uizard, at den indsamlede imponerende 2,8 millioner dollars i løbet af sin seneste frøfinansieringsrunde, hvilket vil give den økonomiske støtte, som virksomheden har brug for for at introducere produktet for offentligheden.

”Vi har nu mere end 65.000 tilmeldinger på vores venteliste,” sagde Florian. ”Ideen er at ombord alle disse brugere og også bringe produktet på markedet.”

Virksomheden har ikke sat en streng frist for denne milepæl, men planlægger en frigivelse inden for denne finansieringsrunde. ”I løbet af de næste 12 måneder vil vi helt sikkert stille Uizard til rådighed for alle,” sagde han.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me