Begrænsning af censur med skift: En peer-to-peer-decentraliseret cloud-hostingplatform, der giver slutbrugerne mulighed for at lagre data uforsvarligt

TL; DR: Shift er en decentral web-hostingplatform, der er baseret på open source-software, der giver brugerne mulighed for at styre deres digitale aktiver på en helt ny måde. Det fungerer ved skæringspunktet mellem blockchain og distribueret fillagring som en samlet teknologisuite, der bruges til at være vært for indhold på en decentral måde. Med fordele, der inkluderer høj redundans, hurtig levering af indhold og kryptering på klientsiden, sigter Shift mod at udnytte decentralisering i opbygningen af ​​en bedre, censurfri sky.


Når det engang var en grænseløs fri-ytringszone, er internettet nu under stigende kontrol på grund af nationalisme, politik, religion og andre globale interesser. Vi er på et punkt, hvor såkaldt cyber-balkanisering – hvor internettet bliver fragmenteret i mindre og ofte fjendtlige enheder – muligvis allerede er begyndt.

Fra Kinas store firewall til fulde nedlukninger på internettet i Egypten, Libyen og Syrien under det arabiske forår bliver ekstrem censur mere almindelig. Men selv lande, der er kendt for ytringsfrihed, har vist sig at blokere indhold.

I 2014 markerede Reportere uden grænser forskellige agenturer – inklusive De Forenede Staters nationale sikkerhedsagentur, Det Forenede Kongeriges regeringskommunikationshovedkvarter og Indiens Center for Udvikling af Telematik – for at pålægge for høje niveauer af online censur og overvågning.

Skift logo

Shift hindrer censur ved at opbygge en decentral hostingplatform.

Heldigvis er innovatorerne bag Shift, en decentral webhosting-platform baseret på open source-software, en måde at bekæmpe på. ”Målet fra starten har været at opbygge en censurresistent hostingløsning,” sagde Ralf S., præsident og hovedudvikler hos Shift. “Der er dele af verden, hvor det er meget svært at blive hørt, og vi bygger vores teknologi til disse mennesker.”

Shift udnytter en kombination af blockchain og distribueret fillagring, hvilket skaber en samlet teknologisuite, der bruges til at være vært for indhold på en decentral måde, der giver brugerne mulighed for at styre deres digitale aktiver på en helt ny måde. Med fordele som høj redundans, hurtig levering af indhold og kryptering på klientsiden sigter Shift efter at opbygge en bedre, censurfri sky.

En Web 3.0-metode til styring af dine digitale aktiver

World Wide Web er ofte opdelt i tre generationer. Det hele begyndte med Web 1.0, æraen med read-only, statiske websteder, der sjældent blev opdateret. Web 2.0-generationen, hvori vi i øjeblikket bor, frembød interaktive websteder med brugergenereret indhold.

Web 3.0 – internettets fremtid – defineres ofte som det semantiske eller datadrevne web. Denne nye grænse, som nogle mener, at vi langsomt kommer ind i, er indstillet til at forstyrre teknologi, som vi kender den gennem decentralisering af infrastruktur, protokoller, regeringsførelse og applikationer.

Ralf fortalte os, at Shift var designet til at lette decentraliseringen af ​​nettet, hvilket gav forbedret privatliv, digitale rettigheder og frihed for unødig censur. Gennem en kombination af teknologi arbejder virksomheden med at erstatte grundlæggende elementer i vores nuværende webhostteknologi med en Web 3.0-baseret metode til styring af digitale aktiver.

Shift genimagnerer cloud-hosting med et peer-to-peer-netværk, en token-økonomi og proof-of-storage-validering.

Som en decentral cloud-hostingplatform giver Shift alle mulighed for at leje den ubrugte lagerplads på deres harddisk eller bruge andres lagerplads. Alle transaktioner finder sted på et peer-to-peer-netværk med alle handlinger registreret på Shift-blockchain, en uforanderlig offentlig hovedbog.

Shift bruger også InterPlanetary File System (IPFS), en peer-to-peer-protokol og netværk til lagring og deling af medier i et distribueret, hash-baseret filsystem i stedet for Hypertext Transfer Protocol (HTTP), der bruger lokaliseringsbaseret opbevaring.

“IPFS er avanceret teknologi, men det har ulemper – det tilbyder ikke en let eller pålidelig måde at allokere og replikere fastgørelse af data til flere noder i en klynge af IPFS-dæmoner,” sagde han. ”Så vi oprettede Phoenix, en fristående applikation, der kommunikerer med blockchain og samtidig letter allokering og konservering gennem replikering af data på tværs af en klynge af lagringsnoder.”

Bedre end smarte kontrakter: Nul-risiko token-låsningsteknologi

Shift stimulerer deltagelse gennem Shift-tokenet, der repræsenterer distribueret lagerplads. Brugere kan let erhverve en sådan plads gennem en mekanisme, der kaldes token-låsning. I stedet for at konstruere en smart kontrakt, involverer token-locking at specificere den mængde lager, du ønsker, bekræfte de krævede tokens og kræve lagerpladsen til din personlige brug.

Teamet bag Shift hævder, at en token-drevet proof-of-stake giver større sikkerhed end brugen af ​​smarte kontrakter (selvudførende aftalevilkår skrevet i kodelinjer på en blockchain). Mens smarte kontrakter fungerer som en betroet formidler mellem to parter, er teknologien stadig meget i sin spædbarn. Derfor er kontraktkompleksiteten begrænset, hvilket kan forårsage problemer, når du behandler sofistikerede transaktioner.

Da smartkontrakter typisk er skrevet i computerkode, sagde Ralf, at mange brugere bliver nødt til at stole på tredjepartsudbydere for at oprette sikre kontrakter og verificere deres vilkår. Som enhver kodebaseret teknologi betyder dette, at de også er underlagt både utilsigtede og ondsindede fejl. For at afslutte tingene sagde Ralf, at smarte kontrakter er omkring et årti væk fra masseoptagelse, hvilket får folk til at tøve med at bruge dem.

”Den gennemsnitlige bruger ønsker bare at købe tokens og begynde at bruge tjenesten, og token-locking gør processen let,” sagde han. “Med Shift er processen intet andet end en enkelt transaktion ved hjælp af en letforståelig formel.”

Høj redundans, hurtig indholdslevering og klientside kryptering

Shift-platformen er også kendt for udviklervenlige funktioner såsom høj redundans, hurtig indholdslevering og klientside kryptering. Filer gemmes permanent på tre forskellige noder i netværket, hvilket sikrer let replikering i tilfælde af, at en hostingsnode går ned.

For at sikre hurtig leveringshastighed leveres indhold automatisk fra den peer, der er tættest på hentningspunktet. Peers, der ofte modtager anmodninger om indhold, holder data i deres cache, hvilket reducerer netværkets samlede båndbreddeforbrug og øger leveringshastigheden.

Shift er en samlet teknologisuite, der bruges til at være vært indhold decentraliseret.

Systemet sikrer også nem adgang til indhold. Brugere kan oprette forbindelse direkte til Shifts decentrale web eller bruge standardbrowsere og DNS-gateways. Udgivere har mulighed for at bruge Shifts officielle portal eller indstille individuelle gateways ved hjælp af IP-adresser for netværksmedlemmer.

Ralf sagde, at han er stolt af, hvad virksomheden hidtil har bygget. Når vi går videre, arbejder Shift på muligheder for brugere til at tjene symboler til at tilbyde brugervenlige offentlige indgangspunkter. Virksomheden arbejder også for at gøre det lettere for udbydere at forbinde deres personlige servere med Shift-økosystemet.

”Vores mål er at gøre det så let som muligt for brugere at tilslutte sig vores voksende netværk og bidrage til et bedre internet for alle,” sagde han.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me