2020s ultimative guide til webpaneler: cPanel vs. Plesk vs. Webmin vs. andre populære værktøj til styring af hosting

Mange mennesker, der har brug for webhosting i disse dage, ønsker den enkleste metode til administration af servere. Mange forventer bare, at grafiske brugergrænseflader (GUI’er) leveres med deres hosting-konto. Den gode nyhed er, at mange af de bedste værter tilbyder topvurderede kontrolpaneler i deres planer.


Hosting-kontrolpaneler er webbaserede grænseflader, der giver administratorer og / eller brugere mulighed for at administrere forskellige serverfunktionaliteter ud fra komforten af ​​en webbrowser i stedet for kommandolinjen.

Mens hvert hosting-kontrolpanel skal tilbyde de samme grundlæggende funktioner – styring af domæner, e-mail, FTP, appinstallationer osv. – kan de faktiske funktionssæt, layout og niveau, der tilbydes, variere meget fra panel til panel. Nedenfor diskuterer vi hver af de øverste kontrolpaneler for webhosting uafhængigt.

cPanel & WHM-gennemgang

Som det mest anvendte hosting-kontrolpanel, cPanel & WHM inkluderer både en brugerniveau-interface (cPanel) og en serveradministrationsgrænseflade (WHM). De to grænseflader parres problemfrit for at tilbyde intuitiv hosting og webstedsstyring til slutbrugere og forhandlere samt serveradministrationsværktøjer til hostingudbydere. cPanel er tillid til nogle af de største navne i hostingindustrien, inklusive GoDaddy, 1&1, Bluehost, LiquidWeb og HostGator. Se på vores foretrukne værter, der udnytter cPanel:

Se andre top cPanel-værter »

cPanels mission er at styrke hostingudbydere i alle størrelser. En af måderne, som cPanel sikrer værter, serveradministratorer, webstedsejere og web-fagfolk får, hvad de har brug for, er gennem uddannelse. Ud over de oplysninger, der findes i vidensbase, dokumentation og videotutorials, har cPanel et dedikeret team af undervisere, der administrerer et gratis online træningsprogram, cPanel University, der er åbent for enhver.

Skærmbillede af cPanel-interface

Manager for Community Engagement benny Vasquez er fast i sin forpligtelse til ikke at sælge folk på noget, de ikke ønsker eller har brug for. Hun beder i stedet potentielle kunder om at navngive opgaver, de hader at udføre, men skal udføre regelmæssigt. Uundgåeligt kommer trættende eller mundtlige opgaver, som styring af softwareopdateringer eller malware-scanninger, op som svar.

”Jeg prøver aldrig at overbevise dem om, at de har brug for noget, de ikke ønsker, men jeg viser dem hvor cPanel er & WHM kan løse de problemer, de støder på og give dem noget af deres dyrebare tid tilbage, ”sagde hun.

Hjælp brugere med at overvinde hostinghindringer – taktisk hjælpe værter med at tjene flere penge og give webstedsejere en behagelig managementoplevelse – er det, hvor cPanel-teamet skinner. De arbejder utrætteligt med ”inkrementelle bevægelser”, der tilføjer værdi og bevæger produktet hen imod at blive det mest modulariserede, fleksible panel på nettet, ifølge benny. Selvom cPanel og WHM kun understøttes på Linux, kan Windows-support opnås ved hjælp af en virtualiseringsopsætning.

 • Funktioner

  • Hurtigste PHP- og rubinwebsteder: PHP7, kombineret med PHP-FPM og HTTP / 2, betyder, at dine websteder flyver. Opgradering fra PHP5.6 giver dig en boost på 70%, sagde benny, mens MultiPHP gør det muligt for webstedsejere nemt at administrere PHP-, PHP-FPM- og poolindstillingskonfigurationer af virtuelle værter. cPanel har også lavet cPanel & WHM 90% hurtigere og reducerede de serverressourcer, der kræves af yderligere 30%.
  • Gratis SSL-certifikat for hvert websted: Med AutoSSL er hvert websted hostet på en cPanel & WHM-server kan automatisk udstedes et gratis SSL-certifikat på få minutter. Slutbrugere kan certifikater i cPanel-grænsefladen, hvilket betyder, at hostingudbydere ikke behøver at installere en SSL-tjeneste. Uanset om du vil bruge Comodo, Let’s Encrypt eller en anden udbyder, er SSL-krypteringen gratis, og certifikaterne holdes aktuelle i cPanel-kontoens levetid.
  • Bloker skadelige besøgende automatisk: Beskyt dit websted mod angribere uden at forhindre legitime brugere i at få adgang til dine websteder med cPHulk, som lader webstedsejere hvidliste eller sortliste hele lande, IP-adresser eller konti. Værktøjet er inkluderet som en del af al cPanel & WHM-installationer og kan bruges til at overvåge og blokere alle loginforsøg på cPanel, WHM, FTP, e-mail og SSH.
  • Automatiske sikkerhedskopieringer og restaureringer: Oprethold ro ved at gemme sikkerhedskopier af din konto og nyd muligheden for at gendanne en enkelt fil fra enhver sikkerhedskopi på din server. Derudover kan brugere tage inkrementelle sikkerhedskopier af filer og mapper ved hjælp af Rsync, som sikrer den hurtigst mulige sikkerhedskopi til en fjern destination.
  • Let PCI-overholdelse: Med en stærk standardkonfiguration og brugervenlig editor og cPanel & WHM-server kan være PCI-kompatibel inden for få minutter takket være WHM’s brugervenlige interface.
 • Demo
 • Prisfastsættelse

CPanel API er det værktøj, værter bruger mest, når de integrerer cPanel-funktioner med deres egne supportsystemer, fortalte benny os, så cPanel dev-teamet sikrer korrekt dokumentation. Holdet sætter sig kvartalsvis for at afgøre, hvad der skal næste til cPanel & WHM og frigiver sikkerhedsrettelser seks gange om året ud over regelmæssige funktionsopdateringer. cPanel Inc., der for nylig fejrede sit 20-års jubilæum, viser ikke tegn på aftagelse. I 2018 er virksomheden fokuseret på at gøre implementeringer til de mest populære cloud-udbydere, herunder AWS og Azure, så let som muligt. Ifølge benny vendes holdets kollektive øje altid mod deres North Star – gør det, der er bedst for deres brugere.

Plesk anmeldelse

Plesk er et førende kontrolpanel i USA, der også fanger ca. 75 til 80 procent af det europæiske marked. Med support til en bredde af Linux-versioner såvel som Windows-kompatibilitet kommer panelet i flere udgaver, som hver er skræddersyet til specifikke hosting-brugssager.

Skærmbillede af Plesk-interface

Brugergrænsefladen betragtes som en smule renere end cPanel, men med hensyn til funktioner er Plesk og cPanel ikke meget forskellige. Begge er i brug af store hostingfirmaer (ofte i en mærkevareform) og mange andre kunder. Da Plesk oftest er forbundet med Windows-hostingmiljøer, er her en liste over vores topværter kendt for stærk Plesk-hosting:

Se andre top Plesk-værter »

For nylig blev Plesk en uafhængig virksomhed, og de er lidenskabeligt fokuseret på at følge med på det stadigt udviklende web. Panelets skabere er målrettet mod både hosting af newbies og hardcore-udviklere ved at gøre serveradministration let og effektiv. Virksomheden investerer også stærkt i den uddannelsesmæssige ende af tingene – med indholdsmarkedsføring for at undervise webfolk inden for bedste praksis for at drive en virksomhed online, markedsføring og endda historiefortælling.

 • Funktioner

  • Host / OS Agnostic: Plesk kan installeres på en lang række operativsystemer og er praktisk talt vært agnostisk. Hvis du kører nogen form for en populær Linux-version (CentOS, Ubuntu, CloudLinux osv.) Eller endda Windows, kan du køre Plesk. Som en ekstra bonus kan du endda køre Plesk inde i en Docker-container, der findes på Docker Hub. Dette er en stærk trækfaktor, der adskiller Plesk fra cPanel, der kun kører på CentOS.
  • Git-integration: Som svar på en klage over, at mange webpaneler ikke tilbyder support til Git, et populært versionskontrolsystem, der bruges til at spore ændringer og webstedsopdateringer, tilføjede Plesk deres Gitman-udvidelse. Forlængelsen er tilgængelig for Plesk 12.5 og nyere, med fuld Git-understøttelse trukket ind i kernen i en kommende Plesk-udgivelse.
  • Docker-integration: Udgivelsen i oktober 2016 vil også opdatere Plesks kerne til også at omfatte Docker-support – med et katalog med over 200.000 Docker-billeder. Dette giver dig mulighed for at starte Docker-billeder direkte fra Plesk uden at berøre kommandolinjen.
  • 1-klik SSL-sikkerhed: Selv dem, der er nye med hosting, har tendens til at forstå behovet for SSL-sikkerhed. Desværre kan det være en smerte at konfigurere og holde sig ajour. Med nye tjenester som Let’s Encrypt, der gør det lettere og lettere at få SSL (TLS) på dit websted, er der ingen grund til at forlade dine sider usikrede. Plesk håndterer automatisk at få et certifikat og konfigurere databasefiler, så der kun er adgang til https-adgang for dig, så både dit webpanel og alle websteder, du er vært på din server, er sikret. Dette vil også omfatte penge såsom fornyelse af dit certifikat, kører HTTP2 eller giver dig sikkerhedsoplysninger, når din server er under angreb.
  • 1-klik WordPress-hærding: En kommende udvidelsesudgivelse vil give WordPress-hostingkunder mulighed for at overlade deres sikkerhedsadministration til Plesk med et enkelt klik. Plesk administrerer derefter plugin-opdateringer, bug fixes og sikkerhedsrettelser for dig.
 • Demo
 • Prisfastsættelse

For de mere dygtige erfaringer har panelet understøttelse af adskillige PHP-versioner ud af boksen, med Ruby, Python og NodeJS-support tilgængelig via Phusion (eller ud af boksen med Plesk Onyx-udgivelse). Blandt de populære Linux-distroser, der understøttes, er Ubuntu, CentOS, RHEL, Debian og CloudLinux, med opgraderingssupport til Ubuntu og Debian.

Plesk skærmbillede

Evaluering af DirectAdmin Kontrolpanel

DirectAdmin er et relativt let kontrolpanel, der understøtter Linux. Det har alle de grundlæggende funktioner i et kontrolpanel, herunder support til opsætning af flere kunder. Alle de solgte licenser er “ubegrænset domæne” -licenser.

 • Funktioner
 • Demo
 • Prisfastsættelse

DirectAdmin

STORM Kontrolpanel gennemgang

Som svar på kundeanledninger for en lettere serveradministrationsplatform brugte Nimbus Hosting to år på at udvikle den proprietære STORM-platform for at understrege ydelse og brugervenlighed. Da den britiske værts klientel skæver mod webdesign og udviklingsbureauer, giver STORM brugere mulighed for hurtigt og enkelt at opsætte og administrere deres klienters websteder fra en intuitiv grænseflade.

Nimbus Hosting brugte betydelig tid på at strømline distributioner fra Git-lagre, såsom GitHub eller Bitbucket. Når en konto er tilsluttet STORM, kan brugerne spejle et lager og gren direkte på et websted eller en mappe på serveren. Ændringer kan distribueres automatisk eller ved et enkelt klik, afhængigt af hvilken indstilling du vælger – meget hurtigere end ved hjælp af FTP eller SSH.

Dette rene, moderne kontrolpanel fungerer anderledes end cPanel og Plesk, fordi det ikke er installeret på hver server, det administrerer. I stedet findes STORM på flere Nimbus Hosting-administrationsservere, der opretter forbindelse til en kundes server, hver gang der anmodes om en ændring. Som sådan skal du være vært for dit websted eller applikationer hos Nimbus Hosting for at kunne bruge STORM. På trods af det ekstra trin sker opdateringer næsten øjeblikkeligt.

Ved at styre STORM centralt øger Nimbus Hosting den samlede hastighed, sikkerhed og stabilitet af sine hostingtjenester. Ifølge virksomheden ser 82% af kunderne ydeevneopgraderinger, når de flytter til STORM. Brugere kan installere den nyeste version af WordPress på mindre end 10 sekunder, og STORMs G10 HPE-servere gør det muligt for Nimbus Hosting at garantere 99,995% server oppetid.

Regelmæssigt implementerede nye funktioner kræver ikke, at kunder opdaterer deres kontrolpanel. STORM forenkler brugeradministration og tilladelser ved at tillade administratorer at indstille, når en hvidlistet IP-adresse adgang udløber. På samme måde kan Let’s Encrypt SSL-certifikater og PCI-overholdelse aktiveres med et enkelt klik. Brugere kan vælge at genstarte hele serveren eller genstarte MySQL, Apache, NGINX eller PHP separat.

 • Funktioner
 • Gratis prøveversion
 • Prisfastsættelse

Skærmbillede af STORM kontrolpanel

Gennemgang af Core-Admin Control Panel

Core-Admin blev designet som en centraliseret og stærkt tilsluttet løsning, der giver support til styring af flere servere ved hjælp af en enkelt webadministrationskonsol. Dette inkluderer et avanceret tilladelsessystem og overvågningssystem. Der er en “gratis webudgave”, der er begrænset til at håndtere 10 domæner.

 • Funktioner
 • Demo
 • Prisfastsættelse

Core-Admin

InterWorx kontrolpanel gennemgang

InterWorx leveres i to pakkeversioner: NodeWorx (til at administrere en server) og SiteWorx (til at administrere et websted). Interworx har et dejligt plugin-system, der giver mulighed for hurtig installation af applikationer, ligesom Softaculous webpakkeadministrator. InterWorx har også en kommandolinjegrænseflade.

 • Demo
 • Prisfastsættelse

Interworx

ISPmanager Kontrolpanel gennemgang

ISPmanager er et Linux-baseret, fleksibelt kontrolpanel, der tilbydes af ISPsystem, en førende udbyder af hosting-automatiseringsløsninger i Rusland. I næsten to årtier er ISPmanager vokset til at blive et af de mest populære webkontrolpaneler i østeuropæiske lande med stigende popularitet i andre territorier. Dette kraftfulde panel tilbydes i to udgaver; begge er udstyret til at håndtere ubegrænsede domæner og brugere og kan tilpasses til at imødekomme dine branding-behov.

ISPmanager Lite er designet til styring af VPS’er og dedikerede servere.

ISPmanager Business er ideel til hosting eller forhandler-hosting.

ISPmanager er et kommercielt produkt med funktioner, der ligner premium-kontrolpaneler, men prispunktet ligger relativt i den nedre ende af spektret, så mange slutbrugere finder denne mulighed for at være en bedre værdi. ISPmanagers rige featuresæt og overkommelige omkostningskombinationer er det, der gør os stolte over at hjælpe med at introducere softwaren til det amerikanske marked.

 • Funktioner
 • Prisfastsættelse
 • Demo & 14-dages gratis prøveperiode

Skærmbillede af ISPsystemets kontrolpanel - ISPmanager 5

i-MSCP Kontrolpanel gennemgang

i-MSCP er åben og har til formål at være et godt kontrolpanel på flere servere til både personlig og professionel (dvs. hostingudbydere) brug. Der er ingen særlig fremragende facet af dette webpanel, men der er et aktivt samfund omkring det.

 • Funktioner
 • Kilde

i-MSCP

Froxlor Control Panel Review

Froxlor er et open source-kontrolpanel med et meget rent interface. Der er IPv6 support, et billetsystem og et integreret meddelelsessystem til forhandler-kunde. Det er ideelt til internetudbydere og lignende organisationer.

 • Funktioner
 • Demo
 • Kilde

Froxlor

Vesta Kontrolpanel Gennemgang

Vesta er åben og har som mål at være et enkelt og let webkontrolpanel. Det understøtter ikke de mere virksomhedslignende funktioner (som opsætning af flere servere), men det prøver at lægge vægt på ydeevne ved at bruge Nginx til webpanelens frontend og Apache til applikationsbackend.

 • Funktioner
 • Kilde

Vesta

ZPanel Kontrolpanel gennemgang

Zpanel (er ikke blevet opdateret siden 3. marts 2014 og er muligvis ikke længere vedligeholdt) er åbent og sigter mod at være et “firmaklasse-webhosting-kontrolpanel med support til ubegrænsede forhandlere.” Grænsefladen er kompakt og meget funktionel. Zpanel har support til mange operativsystemer, herunder Linux, Windows, MacOS og FreeBSD.

 • Funktioner
 • Kilde

zPanel

Sentora kontrolpanel gennemgang

Sentora er en gaffel af ZPanel. Denne gaffel skete efter Zpanels salg til et USA-baseret firma. Sentora mærker sig selv som “community version” af ZPanel. Teamet bag Sentora tilbyder også abonnementsbaseret, premium support.

 • Kilde

Sentora

Webmin Kontrolpanel gennemgang

Webmin et open source-kontrolpanel til systemadministration på Linux / Unix. Det har snesevis af moduler til konfiguration af serverservices. Deres Cloudmin-værktøj er en Webmin-baseret grænseflade til styring af virtuelle systemer, herunder Xen, KVM og OpenVZ.

 • Demo
 • Kilde

Webmin

ISPConfig Kontrolpanel gennemgang

ISPConfig er et populært open source-webkontrolpanelsystem med god enterprise support. Projektet hævder at have mere end 40.000 downloads pr. Måned. Der er god understøttelse af flere servere, IPv6 og virtualisering (OpenVZ), hvilket er ideelt til internetudbydere eller andre virksomhedsmiljøer.

 • Demo
 • Funktioner

ISPconfig

Ajenti-kontrolpanelets gennemgang

Ajenti er et Python-baseret webkontrolpanelsystem, der gør det skiller sig ud fra alle PHP-baserede paneler. Dets websted hævder, at der er mere end 55.000 aktive brugere af Ajenti. Grænsefladen er meget godt designet. Ajento kører på forskellige Linux-distributioner og FreeBSD.

 • Kilde

Ajenti

BlueOnyx kontrolpanel gennemgang

BlueOnyx er et open source-kontrolpanel, der kun kører på CentOS- og Scientific Linux-distributionerne. Dens interface viser måske sin alder en smule, men der er god støtte til multi-user opsætninger blandt mange andre funktioner.

 • Funktioner
 • Demo

BlueOnyx

CentOS Web Panel Review

CentOS Web Panel er et open source-webpanel til CentOS Linux-distribution. Det har et solidt funktionssæt, der kan matche de fleste af de andre webpaneler, selvom det mangler understøttelse af flere servere.

 • Funktioner
 • Demo

CentOS Web Panel

Review af Virtualmin Kontrolpanel

Virtualmin er et populært og (for det meste) open source kontrolpanel, der tilbydes i tre produktversioner:

Virtualmin GPL er det centrale webkontrolpanelsoftware med et solidt funktionssæt og en behagelig brugergrænseflade. Dette produkt fås også i Webmin-modulform. Virtualmin tilbyder fire metoder til styring af din server: fra internettet, mobil, kommandolinje og gennem et eksternt HTTP API.

Virtualmin Professional gør det lettere at installere og opdatere mange andre applikationer (f.eks. WordPress, Joomla, Magento, NodeJS) og kommer med kommerciel support.

Cloudmin Professional er et multiserver-kontrolpanel baseret på Virtualmin for at muliggøre opbygning af skytjenester til brug for virksomheder og tjenesteudbydere. Cloudmin har support til Xen, vserver, Solaris Zones og Amazon EC2-forekomster.

 • Funktioner
 • Prisfastsættelse
 • Kilde

Virtualmin Open-Source-version

Virtualmin Professional har mere avancerede supportinstallationsfunktioner til applikationer:

V irtualmin Professional version

Almindelige kontrolpanelfunktioner

Generelt implementerer de fleste kontrolpaneler et fælles sæt funktioner. Mens de fleste vil implementere nogle delmængder af disse, er der nogle få, der inkluderer dem alle. Webhosting-kontrolpanelsoftware kan give adgang til:

 • Systemadministration af domænenavne (webdomæner, maildomæner osv.)
 • E-mail-systemadministration (e-mail-adresser, e-mail-kvoter, spam-forebyggelse osv.)
 • FTP-styring (brugerkonti, adgangskodestyring, filsystemkvoter)
 • Web-baseret filsystemadgang
 • SSH bruger / nøglestyring
 • Databasestyring (MySQL, PostgreQSL og nogle gange andre databasesystemer)
 • Backup management
 • Logfiltilgang og rapportering
 • Pluginsystem til konfiguration af yderligere tjenester og installation af apps (f.eks. WordPress)

Som det er tilfældet med stort set ethvert andet produktmarked, er der opgraderinger og premium-versioner, der skal findes i webpaneler. Nogle kontrolpaneler har også funktioner i virksomheden, der er beregnet til virksomheder som:

 • Administrer flere servere fra en kontrolpanelgrænseflade
 • (For værter) Tillad flere kunder at køre kontrolpanelsoftwaren parallelt på en server
 • Tjenesteovervågning og alarmering
 • Et billetsystem til kunder
 • IPv6 support

Disse muligheder er fantastiske for voksende virksomheder i stor skala og hostere.

Kontrolpanelets sammenligning

Vi ved alle, at det er lettere at se tingene visuelt, så vi sammensætter et pænt bord, hvor du hurtigt kan sammenligne alle kontrolpaneler og deres funktioner. Under tabellen giver vi nogle kommentarer til hvert stykke software og links til at hjælpe dig med at undersøge yderligere.

Kontrolpanelanmeldelser
Backend-sprog
Open-Source
Linux
vinduer
DNS
E-mail
FTP
Databaser
ipv6
Multi-Server
cPanelPerl, PHPxxxxxxx
PleskPHP, C, C++xxxxxxxx
DirectAdminPHPxxxxxx
STORMPHPxxxxxx
Core-AdminPHPxxxxx
InterWorxPHPxxxxxxx
ISPmanagerC++xxxxxxx
iMSCPPHP, Perlxxxxxxx
FroxlorPHPxxxxxx
VestaPHPxxxxxx
ZPanelPHPxxxxxxxx
SentoraPHPxxxxxxx
WebminPerlxxxxxxxx
ISPConfigPHPxxxxxxxx
AjentiPythonxxxxxx
BlueOnyxJava, Perlxxxxxxx
CentOS Web PanelPHPxxxxxxx
VirtualminPHPxxxxxxxx

Disse panelfunktioner er forskellige. Nogle paneler er måske bedst egnede til delte hostingkunder, mens andre er meget populære blandt cloud hosting-brugere. Uanset om du kører dit websted på dedikerede servere, en VPS eller et delt hostingmiljø, er nytten af ​​at være i stand til at administrere dine filer, e-mail, apps, et cetera fra en intuitiv grænseflade uvurderlig.

Endelig note

Forhåbentlig har denne hurtige oversigt over de 17 aktivt vedligeholdte webpaneler gjort, at du føler dig fuldt forberedt på at foretage det bedste valg, når du søger efter et webpanel, der imødekommer dine personlige eller professionelle behov for webstedsstyring.

Inden du vælger et panel, skal du vide, hvilken “spand” med hosting (delt vs. dedikeret vs. virtuel) der bedst passer til dit hosting behov. Vores grundlæggende vejledning får nybegynder til at kende hvad webhosting er, og hvad de har brug for for at komme i gang.

Se de bedste hostingplaner med kontrolpaneler inkluderet

Husk, et webpanel er bare webstedsejerens online dashboard til styring af apps, filer, software-tilføjelser og mere til deres websted – og mange af vores eksperters foretrukne hosting-tjenester inkluderer fantastiske kontrolpaneler i deres pakker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me