Xarxa d’invenció oberta: es compromet a eliminar el risc i promoure la innovació i la col·laboració en l’ecosistema Linux

TL; DR: Llançat el 2005, l’Open Invention Network (OIN) pretén protegir la comunitat de programari de codi obert de les batalles innecessàries en els tribunals mitjançant un conjunt de patents compartit. Actualment, amb més de 2.400 participants, OIN és la major organització centrada en Linux que no té agressions en patent. A mesura que Linux penetra cada cop més en la nostra vida diària, com s’ha vist més recentment a les indústries de serveis d’automoció i serveis financers, la missió d’OIN de protegir la innovació de codi obert és cada cop més crítica. Fa poc ens hem assentat amb el CEO de OIN, Keith Bergelt, que ens ha explicat com la companyia ajuda a la comunitat de codi obert a continuar prosperant a través de la col·laboració.


El codi de codi obert que hi ha darrere de Linux afecta les nostres vides quotidianes de més maneres del que la majoria de nosaltres ens adonem. Buscant a Internet la recepta perfecta? La majoria de motors de cerca, inclòs Google, funcionen amb Linux. Agafar un vol? Els ordinadors que gestionen el control del trànsit aeri de la FAA depenen de Linux per mantenir-lo segur. Connecteu-vos amb els amics a Facebook? Ho heu endevinat: Linux funciona en segon pla.

Keith Bergelt, director general de l’Open Invention Network (OIN), ens va dir que la rellevància dels sistemes operatius s’està incrementant a les noves altures.

“Fa una dotzena d’anys era un entorn diferent”, va dir. “És evident que el codi obert estava madurant, però, certament, no a un nivell tan madur com ho és ara pel que fa a on apareix i a la mida que és Linux de basada àmplia”.

Com va remarcar Keith, Linux es troba darrere de gairebé qualsevol interfície electrònica que toquem. I el caràcter de codi obert de Linux és precisament el que la fa tan valuosa per fomentar la innovació.

La capçalera de Keith Bergelt i el logotip de OIN

El conseller delegat Keith Bergelt ens va dir que la missió d’OIN és protegir la llibertat i la innovació que proporcionen els programes de codi obert.

“L’única idea és que un altre més un no equival a tres, sinó que equival a sis, o 10 o 20 quan ajuntem persones intel·ligents i els deixes participar i creen oportunitats de codi per resoldre problemes humans”, va dir Keith. “El component col·laboratiu per obtenir rendiments creixents és convincent perquè us porteu a la nova innovació més aviat.”

Salvaguardar aquest entorn és la base d’OIN, creada el 2005 per protegir les empreses i desenvolupadors que utilitzen Linux dels vestits de patent. L’adhesió a la comunitat OIN, que té el suport de Google, IBM, NEC, Philips, Red Hat, Sony, SUSE i Toyota, és gratuïta i la llicència de patent OIN i les llicències creuades estan disponibles per a qualsevol part que s’uneixi..

“S’ha convertit en la comunitat més gran de no-agressió patentada de la història de la tecnologia amb més de 2.400 participants, incloses algunes de les majors empreses del món”, va dir Keith.

Habilita els avenços basats en projectes amb un conjunt de patents compartides

Keith va dir que OIN va néixer per la necessitat de defensar els usuaris de Linux de les amenaces legals, apuntant a una demanda del 2003 entre SCO Group i diversos membres de la comunitat Linux.

“Al capdavall, el plet va ser sense fundament”, va dir. “Però va crear una crida de despertar que les empreses són representants que es veuen amenaçades per l’arribada d’un model de codi obert i els nivells d’innovació que dóna lloc i que miraven de retardar i frenar el progrés de Linux mitjançant qualsevol mitjà que poguessin. “

Keith ens va dir que aquestes empreses tenen com a objectiu utilitzar la propietat intel·lectual per crear un entorn de por i incertesa al voltant de solucions de codi obert. D’aquesta manera, els seus clients potencials es preocuparien d’expandir-se per Linux i de codi obert i, en canvi, recórrer a les seves solucions propietàries, encara que els punts de preu fossin més grans..

Foto de desenvolupadors OIN col·laboradors

Open Invention Network fomenta la col·laboració en idees que configuren els desenvolupaments tecnològics del futur.

La missió d’OIN és eliminar el risc potencial a través del seu sistema Linux, una forma de no-agressió de patents que autoritza les patents de Linux a membres de la comunitat sense drets d’autor. Qualsevol organització pot unir-se a la comunitat de forma gratuïta, sempre que acceptin no fer patents contra el sistema Linux. Aquest procés ajuda a garantir que els programadors, venedors independents de programari, distribuïdors i empreses tinguin accés obert a la propietat intel·lectual relacionada amb Linux.

“La reducció del risc és l’objectiu més gran”, va dir Keith. “Si no patiu menys litigis i no vau a ser un objectiu, simplement és molt més seductor com a modalitat per comprar i un lloc on invertir per fer créixer la tecnologia. Si pensàveu que anireu a caminar cap a un camp de mines on seríeu objecte de litigi, només serà molt menys atractiu. “

El fet de formar part de la comunitat OIN alleuja aquesta por.

Conduir solucions de programari de codi obert a la indústria automobilística

Keith va dir que la indústria de l’automoció és cada cop més conscient que el seu futur depèn del desenvolupament col·laboratiu, citant Automotive Grade Linux, un esforç col·laboratiu de la Linux Foundation per estandarditzar una pila de programari de codi obert per als cotxes moderns..

“Automotive Grade Linux és una evidència que l’espai automobilístic avança cap a Linux a mesura que el DNA digital dels vehicles avança, a partir del model 2019”, va dir Keith..

D’aquesta manera, Keith va dir que les empreses automobilístiques reapareixen com a líders tecnològics. “No només proporcionen un transport”, va dir. “Et permeten fer el que facis fora dels vehicles, però fer-ho de manera segura dins dels vehicles, ja sigui que transaccionis, entretingues o que obtinguis informació. ”

Foto d’un tauler de cotxes i lectura de text "Conducció de la patent de no agressió"

Els líders de la indústria automobilística han adoptat programari de codi obert i la dedicació d’OIN a impulsar la innovació.

Keith va dir que anticipa que aquests sistemes s’escalaran cada cop més en els pròxims cinc anys i preveu que l’augment de cotxes intel·ligents i autopropulsats accelerarà aquest creixement. Ford, GM, Hyundai, Kia, Mazda i Subaru, així com moltes altres companyies d’automòbil, han signat com a concessionaris.

“La majoria de les grans empreses automobilístiques participen o participaran en breu”, va dir Keith. “D’aquesta manera prenen el control del full de ruta de la tecnologia i impulsen solucions que els seus clients desitgen realment”.

L’any passat, Toyota, el major fabricant d’automòbils del món, es va incorporar a OIN com a membre del finançament i llicenciat. Keith va assenyalar que el ràpid augment de la participació en OIN entre les empreses de vehicles és una qüestió rellevant.

“Ens estem expandint i creixent de manera paral·lela amb el que està passant pel costat del desenvolupament de la tecnologia”, va dir. “A mesura que els projectes s’amplien, anem ampliant”.

Com reduir l’agressió de patents promou les innovacions de FinTech

En la mateixa línia, la no-agressió patent és un camí per a les innovacions de FinTech. Keith ens ha explicat que les empreses bancàries, de serveis financers i de la indústria d’assegurances comencen a participar a la comunitat d’OIN a causa de la rellevància i l’ús ampli de la tecnologia de codi obert.

Com qualsevol persona de la indústria dels serveis financers sap, blockchain (un registre digital de transaccions de criptomoneda) és fonamental en la conversa que envolta FinTech. Actualment, diverses organitzacions busquen patentar la tecnologia, que admet monedes digitals com Bitcoin.

Quan el problema s’escalfi, OIN hi serà. Keith va dir que la companyia se centrarà en gran mesura en projectes, com Hyperledger, una col·laboració global de codi obert gestionada per The Linux Foundation que pretén avançar en blockchain el 2018.

Gràfic que representa la indústria de FinTech i la lectura de text "Ajuda a bloquejar l

OIN s’ha centrat en el sector FinTech en els esforços per bloquejar l’agressió de patents contra solucions de codi obert.

“Hyperledger és essencialment reduir blockchain a aplicacions significatives, no només a Bitcoin, que és on va començar”, va dir Keith. “Ethereum i Bitcoin són aplicacions molt interessants, però hi ha molta més rellevància i importància per a la societat que sortirà del blockchain i la idea de crear xarxes de confiança per a transaccions, activitats i obligacions contractuals.”

Després hi ha Internet of Things (IoT). A mesura que els objectes quotidians es facin malmesos, penseu que pagueu les factures amb un rellotge, els esforços de la OIN en no patentar agressions s’ajustaran en conseqüència. Keith veu un efecte similar ja que les tecnologies IoT saturen la indústria de l’automòbil.

“És una transformació omnipresent que tocaran molts d’aquests projectes”, va dir. “IoT tracta sobre informàtica generalitzada i extensions de resposta de la condició humana”.

Garantir un futur brillant per a una comunitat dedicada a la cooperació

En general, Keith va dir que la missió d’OIN és protegir el nucli de Linux.

“És una forma de competència on col·laborem i competim cada cop més, i on col·laborem no ens hauríem de demandar”, va dir. “Però en qualsevol altre lloc, s’apliquen regles normals de propietat intel·lectual”.

I, com va dir Keith, els gestors essencials de propietat intel·lectual entenen aquesta dualitat.

“Els hem introduït a un codi de conducta i a un conjunt de normes sobre com es comporta correctament i com utilitzeu les patents en un món de codi obert”, va dir. “Estableix un conjunt de valors a llarg termini per formar part d’una cultura i cal comportar-se d’una determinada manera”.

Keith va dir que el fet que les empreses multindustrials s’uneixin bé als codis OIN per al futur del programari de codi obert. Hitachi, una corporació important amb moltes divisions i filials, es va incorporar recentment a la comunitat OIN com a llicenciat.

“Aquest tipus d’empreses són molt importants perquè cobreixen tantes àrees tecnològiques”, va dir Keith. “Quan es comprometen a un codi obert a gran escala, és una evidència que el futur és realment brillant.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me