Treball més intel·ligent: Uassist.ME proporciona serveis d’assistència virtual especialitzats que alliberen temps i augmenten la productivitat

TL; DR: Uassist.ME és un proveïdor basat en El Salvador de solucions bilingües d’assistència virtual amb més d’una dècada d’experiència al servei d’empresaris i empreses de tot el món. Els professionals dedicats de l’empresa estan disponibles per a dur a terme una àmplia gamma de serveis, des del treball administratiu fins al disseny i el desenvolupament, de forma completa o a temps parcial. A mesura que les tendències en el treball remot continuen configurant la forma de fer negocis, Uassist.ME facilita que mai els clients aconsegueixen un avantatge competitiu..


Fa tan sols una dècada, les oportunitats laborals remotes eren poques i molt llunyanes, ja que moltes empreses lluitaven per adoptar la idea que els empleats es poden confiar per treballar des de casa.

Però les tecnologies de comunicació actuals han canviat, donant als empleats l’oportunitat de demostrar-se i proporcionen avantatges a les empreses nous avantatges, com ara taxes de retenció més elevades i la necessitat de menys espai per a oficines. Segons Gallup, les empreses comencen a reconèixer aquests beneficis, amb un 43% dels nord-americans enquestats el 2017 que els seus empresaris els permeten treballar de forma remota almenys una mica del temps.

Logotip de Uassist.ME

Potenciar la productivitat amb Uassist.ME.

Moltes empreses fins i tot aprofiten la tendència remota contractant assistents virtuals per ajudar en tasques administratives i reduir les complexitats empresarials diàries. Uassist.ME, per exemple, té un personal de professionals virtuals bilingües preparats per assumir diverses tasques, com ara treballs d’administració, màrqueting, atenció al client, disseny i desenvolupament..

“Oferim tot, des de l’assistència a temps parcial d’un assistent a equips complets d’assistents a temps complet amb diferents equips d’habilitats que informen a un líder central”, va dir Hector Linares, director de màrqueting de Uassist.ME. “Ajudem a moltes empreses dels Estats Units a estalviar temps i diners mentre assolim nous nivells de productivitat mitjançant la subcontractació.”

A més de millorar la producció, l’empresa basada en El Salvador permet a les empreses reduir costos en despeses de negocis relacionades amb els empleats típics, com ara beneficis, impostos, subministraments i lloguer d’oficines. A mesura que la tendència cap al treball remot continua cap al futur, Uassist.ME està disposada a ajudar encara més clients a fer la seva vida professional més fàcil i eficaç.

Més de 10 anys d’experiència ajudant les empreses a tot el món a tenir èxit

Uassist.ME va ser fundada el 2009 per Alfredo Atanacio i Rodolfo Schildknecht, que també lideren Fundación Colabora, una organització sense ànim de lucre que busca afavorir i promoure l’emprenedoria a El Salvador. Al llarg dels anys, la companyia ha rebut diversos premis i reconeixements, entre ells el premi 30 menors de 30 anys d’Inc.com el 2016 i una carta de felicitació del president Barack Obama.

Avui en dia, Uassist.ME té més d’una dècada d’experiència per oferir serveis empresarials d’alta qualitat i solucions d’externalització a empresaris i empreses dels EUA i més enllà..

“Comencem amb només quatre empleats i hem passat a 250 persones”, va dir Hèctor. “La majoria dels nostres assistents virtuals són bilingües en anglès i espanyol i ens situem bé a San Salvador, El Salvador, amb zones horàries similars a les dels EUA. És un bon ajust cultural.”

Icones que demostren l’amplitud dels serveis

Els clients utilitzen les solucions d’assistent virtual d’Uassist.ME per a diversos propòsits.

Uassist.ME atén a més de 200 clients ubicats principalment als EUA, a causa de la proximitat d’El Salvador a molts estats (un vol de dues hores en alguns casos), la companyia sovint es refereix als seus serveis com a subministrament en lloc de subcontractació..

Hector va dir que els serveis bilingües de la companyia són útils quan els clients busquen fer créixer els seus negocis internacionalment o servir millor a les poblacions hispàniques dels Estats Units. Els serveis de traducció i transcripció són també molt populars en aquest sentit..

Uassist.ME també ofereix serveis administratius i especialitzats en més de 20 àrees d’expertesa, inclosos serveis de trucades entrants i sortints, màrqueting digital, entrada de dades, investigació, disseny gràfic i desenvolupament de llocs web. Al menú també hi ha serveis d’assistència personal, com ara la gestió del calendari, la programació de cites i els acords de viatges.

Una gamma de solucions de comerç electrònic, administració, disseny i desenvolupament

Hector ens va dir que el procés de bord a Uassist.ME és ràpid i senzill. Després de sol·licitar una consulta amb un dels representants de vendes de l’empresa, l’equip crearà un pla especialitzat adaptat a les necessitats i la indústria del client.

La companyia sempre troba noves maneres d’ajudar els clients a treure el màxim partit dels seus serveis d’assistència virtual. A través del seu bloc, Uassist.ME ofereix consells sobre les tasques a delegar, com comunicar-se eficaçment amb els assistents i com els assistents virtuals poden ajudar-vos en la gestió del correu electrònic / la safata d’entrada, entre altres temes.

“Restar competitiu és proporcionar solucions als nostres clients”. “Sempre estem evolucionant i formant els nostres assistents virtuals perquè puguin oferir la millor experiència possible al client”.

Per exemple, Uassist.ME va formar al seu personal en la gestió del servei de llistats múltiples (MLS) per ajudar millor als seus clients com a part del paquet de solucions immobiliàries mensuals de l’empresa. La solució també inclou gestió de calendaris, suport telefònic entrant i sortint, gestió de ploms, assistència d’agents, organització de fitxers i coordinació de contractes generals..

La companyia també ofereix un paquet complet de solucions de comerç electrònic, incloent-hi tot, des de crear una botiga en línia i posicionar productes als canals dels venedors fins a crear una estratègia de vendes i organitzar el lloc. Altres serveis especialitzats inclouen gestió de projectes, programació, atenció al client, facturació i consultes de pagament.

“Volem que els nostres clients tinguin èxit amb nosaltres perquè puguin fer les coses sense passar per un procés de contractació o malgastar diners en els costos dels empleats, com ara vacances o assegurances”, va dir Hector. “Els nostres clients gaudeixen d’un important rendiment de la inversió”.

Tot treballant amb un assistent virtual, Uassist.ME calcula que les empreses poden estalviar fins a un 77% anual mitjançant la subcontractació i duplicar la seva productivitat delegant treball.

Toqueu a Tendència de mà d’obra remota amb plans adequats a les vostres necessitats

El client pot triar entre quatre plans que es facturen mensualment sense despeses de cancel·lació ni penalitzacions. El pla mensual de 20 hores personalitzable, per exemple, inclou una estació de treball totalment equipada amb un número de telèfon dels EUA, un supervisor directe i trucades il·limitades dels EUA..

El pla a temps parcial inclou un número de telèfon dedicat als EUA i accés a un assistent de dues a quatre hores al dia, mentre que l’opció d’assistent a temps complet proporciona un número de telèfon dedicat als EUA i vuit hores d’assistència al dia..

Finalment, el paquet d’equips d’assistència a temps complet de l’empresa inclou un personal virtual de tres assistents virtuals dirigits per un capità sense temps d’inactivitat per vacances, malalties o circumstàncies imprevistes..

“Assignem als nostres clients un assistent virtual o un equip complet d’assistents virtuals, en funció del que necessitin”, va dir Hector. “Per exemple, si teniu una botiga de comerç electrònic i necessiteu tres assistents virtuals per a màrqueting digital, vendes i atenció al client i un líder d’equip per coordinar-ho tot, podem proporcionar-ho.”

L’objectiu final de l’empresa és proporcionar als clients la millor solució possible, ja sigui un assistent únic o la capacitat d’externalitzar àrees completes del seu negoci..

“Les forces de treball remotes estan en tendència perquè ja no cal tenir algú físicament allà per fer una bona feina”, va dir. “Pot tenir una comunicació perfecta i una experiència d’equip perfecta amb una mà d’obra remota.”

Avançant, Uassist.ME té previst continuar fent honor a les seves habilitats per proporcionar a les empreses i als empresaris els recursos humans que necessiten per obtenir èxit malgrat la competència del mercat que puguin afrontar..

“Tenir un personal remot funciona realment, i estem aquí per demostrar-ho”, va dir Hector.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me