ScaleGrid proporciona solucions d’administració i gestió de bases de dades Enterprise-Grade a desenvolupadors i empreses a tot el món

TL; DR: ScaleGrid, líder en l’espai de bases de dades (DaaS), ofereix una solució totalment gestionada per a desenvolupadors, startups i empreses. La plataforma multilingüe admet bases de dades de codi obert, incloses MongoDB, Redis, MySQL i PostgreSQL, tant en núvols privats com públics, alhora que automatitzen tasques que consumeixen temps a escala. El pipeline continu de ScaleGrid d’innovacions i actualitzacions de producte d’última generació garanteix que les empreses puguin continuar centrant-se en els seus productes bàsics en lloc de les operacions tècniques.


Les bases de dades són el nucli vital de les organitzacions modernes, que permeten emmagatzemar informació del client, gestionar les nòmines, fer el seguiment d’inventaris, analitzar dades i predir les tendències futures..

Perdiu aquesta informació i us queda una petxina buida de la vostra antiga empresa.

“Les bases de dades són la part més valuosa de qualsevol pila tecnològica perquè és allà on es guarden les dades de l’organització”, va dir Dharshan Rangegowda, fundador de ScaleGrid. “Heu d’assegurar-vos que dediqueu la mateixa atenció a les bases de dades que esteu donant a altres parts de la pila de tecnologia, com ara la versió, les actualitzacions i el seguiment.”

Logotip de ScaleGrid

ScaleGrid proporciona solucions de base de dades de servei completament gestionades.

Però la gestió de bases de dades no és una tasca fàcil. El informe de les tendències de base de dades del 2019 de ScaleGrid va enquestar a desenvolupadors, enginyers, arquitectes de programari i líders de TI per conèixer les tasques que més temps requereixen en la gestió de bases de dades. De les nombroses tasques que comporta mantenir un desplegament de producció saludable, la majoria dels enquestats (12,3%) va dir que el seguiment va consumir més temps, seguit de còpies de seguretat, gestió d’espai de disc, escalada i unió de taules (11,6% cadascuna)..

Aquí és on ScaleGrid us pot ajudar. “L’objectiu general és proporcionar una solució de bases de dades poliglota (DaaS) on gestionem les tasques operatives d’executar una base de dades de producció perquè els clients puguin centrar-se en les seves tasques habituals”, va dir Dharshan..

El servei gestionat completament automatitza tasques que requereixen temps a escala. Admet MongoDB, Redis, MySQL i PostgreSQL, tant en núvols públics com privats, inclosos AWS, Azure, DigitalOcean i VMware, a més d’altres solucions locals. Amb un pipeline complet d’innovacions i actualitzacions d’avantguarda, ScaleGrid treballa per assegurar que les empreses estalvien temps, millorar el rendiment i reduir els costos implicats en la gestió dels seus actius més valuosos..

Serveis gestionats per a grans bases de dades de codi obert

Dharshan va dir que l’única constant de la indústria tecnològica en evolució ràpida és el canvi, i no ha estat diferent per a ScaleGrid des de la fundació de la companyia el 2012. “La vostra pila de programari o la plataforma de computació en núvol canviaran, i les bases de dades evolucionen contínuament a mesura que bé “, va dir. “És un procés constant”.

ScaleGrid sol enquestar els líders de la indústria per obtenir informació sobre les tendències de la base de dades i la infraestructura. L’informe de bases de dades de codi obert del 2019 de l’empresa, per exemple, indicava que són més populars les bases de dades relacionals (SQL), que s’utilitzen habitualment per manejar dades estructurades. Les bases de dades no relacionals (NoSQL), són menys freqüents però són valuoses a l’hora d’emmagatzemar i recuperar dades no estructurades mitjançant un esquema dinàmic.

Pel que fa a la popularitat de bases de dades, el 38,9% dels enquestats enquestats van informar que utilitzen MySQL més sovint, seguit de MongoDB (24,6%), PostgreSQL (17,4%) i Redis (8,4%).

ScaleGrid tal com es mostra en un ordinador portàtil

La plataforma ScaleGrid admet MongoDB, Redis, MySQL i PostgreSQL, tant a núvols públics com privats..

En els darrers anys, la companyia també ha observat una tendència creixent cap a la persistència de políglot: la pràctica d’utilitzar múltiples bases de dades per atendre diferents necessitats dins d’una sola aplicació de programari. L’informe de base de dades de codi font obert de ScaleGrid va revelar que les organitzacions normalment utilitzen tipus de base de dades 3.1 per a les seves aplicacions.

Dharshan va dir que moltes empreses disposen de bases de dades separades per a solucions específiques, com ara emmagatzematge de documents i dades financeres. I ScaleGrid facilita la seva gestió.

“El meu aspecte favorit de ScaleGrid és que oferim una solució poliglota on podem gestionar totes les bases de dades en un sol lloc”, va dir. “Proporcionem un únic panell de vidre per gestionar les bases de dades de manera uniforme a tota l’empresa”.

Suport escalable per locals locals i núvol públic

Avui en dia, més empreses que mai estan emprenent viatges de transformació digital amb l’objectiu d’utilitzar noves tecnologies, com la computació en núvol, per resoldre problemes antics. Però aquests projectes no es poden completar durant la nit.

“La transició al núvol no és fàcil per a les empreses més grans; la tecnologia és diferent, el flux de treball és diferent i necessiten una oportunitat per mullar-se”, va dir Dharshan. “Som un dels únics proveïdors que poden donar suport tant en locals com en núvol públic”.

Com que el procés de transformació digital implica una corba d’aprenentatge, ScaleGrid recomana una transició de cinc a sis anys per a qualsevol empresa gran que busqui aprofitar el núvol de manera significativa.

“Hi ha molts avantatges, però també molts entrebancs”, va dir Dharshan. “Sovint és una bona idea començar amb una part no crítica de la vostra pila de tecnologia i, després de tenir confiança, començar a moure’s més al núvol.”

Conclusions de ScaleGrid quant a infraestructures

Prop del 50% dels enquestats a una enquesta del 2019 realitzada per ScaleGrid despleguen bases de dades locals.

Segons l’informe Tendències de bases de dades del 2019 de ScaleGrid, la majoria (49,5%) de les implementacions de bases de dades de codi obert encara es fan locals, seguides dels núvols públics (36,7%) i els núvols híbrids (13,8%).

ScaleGrid també va estudiar tendències específiques a PostgreSQL, una base de dades relacional de codi obert que està guanyant ràpidament popularitat entre els administradors de bases de dades. Tal com s’indica a l’informe de tendències de PostgreSQL del 2019, el 59,6% dels usuaris de PostgreSQL acullen clústers locals, a diferència de solucions de núvols públics (34,8%) i núvols híbrids (5,6%)..

Noves solucions d’allotjament de PostgreSQL completament gestionades

Recentment, ScaleGrid va anunciar suport per a l’allotjament de PostgreSQL de codi obert en AWS i Azure. Aquesta oferta resultarà especialment útil per a les organitzacions que busquen modernitzar els seus desplegaments antics, ja que PostgreSQL ha guanyat popularitat ràpidament tant en els desplegaments locals com al núvol. A més, moltes empreses canvien de bases de dades comercials a codi obert per estalviar costos dramàticament.

“La demanda de PostgreSQL s’ha disminuït absolutament durant l’any passat”, va dir Dharshan en un comunicat de premsa el 17 de juliol de 2019. “Les organitzacions han estat buscant una alternativa assequible a Oracle per escapar dels seus elevats costos de servei i PostgreSQL s’ajusta a la facturació, no només en costos, sinó també en capacitat i rendiment”.

Amb ScaleGrid, els professionals de les TI poden automatitzar còpies de seguretat, actualitzacions, escalat, encriptació, replicació, remenatge del sistema operatiu i alertes, cosa que els permet evitar errors humans alhora que desvien l’atenció cap a altres tasques pressionants. A més, l’empresa permet als usuaris de PostgreSQL mantenir un control total sobre les seves implementacions tant amb accés SSH com amb superusuari, facilitant l’adopció d’un servei de base de dades gestionat.

Segons l’informe de ScaleGrid del 2018 sobre les tendències de PostgreSQL, la majoria d’usuaris de PostgreSQL (31%) afirmen que l’aspecte que més temps fa de la gestió de PostgreSQL implica consultes. Per a això, ScaleGrid ofereix una eina coneguda com a PostgreSQL Slow Query Analyzer, que permet als usuaris identificar ràpidament consultes lentes i prendre accions en conseqüència..

Actualitzacions contínues i un cicle de producció ràpida

Quan es tracta de desenvolupament intern, Dharshan va dir que ScaleGrid es basa molt en les opinions dels clients.

“Tenim moltes botes a terra i estem donant mà constantment als clients”, va dir Dharshan. “També rebem moltes entrades que demanen novetats. Quan demanen més, la nostra feina és donar-los-los ”.

Al gener, per exemple, ScaleGrid va anunciar suport per a Redis Cluster, una implementació de neteja nativa, en els seus plans d’allotjament completament gestionats. Amb Redis Cluster, els usuaris poden utilitzar particions horitzontals automàticament a diversos nodes Redis sense haver de dependre d’eines i utilitats externes.

Aquest estiu, la companyia va anunciar que ampliarà els seus serveis de hosting MySQL completament gestionats per donar suport al núvol AWS. Mitjançant un pla Bring Your Own Cloud, els usuaris poden fins i tot allotjar clústers MongoDB, Redis i MySQL mitjançant el seu compte personal AWS.

Les actualitzacions més petites es publiquen regularment. “Per a nosaltres, tot es tracta del codi d’enviament, així que intentem llançar un cop a la setmana”, va dir Dharshan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me