ResellerClub: una botiga única per a tot allò que necessiten els professionals del web: des de programes de distribuïdors fins a allotjament compartit, virtual i dedicat

TL; DR: El ResellerClub ofereix un conjunt de programes de revendedor, noms de domini i solucions d’allotjament que professionals i empreses web poden utilitzar per crear i mantenir una forta presència en línia. La companyia amb seu a l’Índia dóna servei a més de 200.000 usuaris a tot el món, inclosos dissenyadors, desenvolupadors, proveïdors d’allotjament i pimes. Amb un enfocament orientat al client en el desenvolupament intern i una suite de productes en expansió ràpida, ResellerClub pretén oferir contínuament una àmplia varietat de solucions en línia rellevants dissenyades per satisfer les necessitats..


Només als Estats Units, els empresaris llancen més de mig milió de petites empreses cada mes en totes les varietats imaginables, des de pastisseries gourmet i cafeteries fins a empreses de perruqueria i reparació de vehicles..

El logotip de ResellerClub

El ResellerClub atén professionals professionals de la web.

Malgrat la seva oferta de productes i serveis extremadament diferent, els propietaris d’aquestes startups solen tenir alguna cosa en comú: quan es tracta de construir i mantenir una presència en línia, afavoreixen un enfocament “DIFM” per a mi. model de tu mateix (DIY).

“La majoria de les pimes depenen de professionals del web, com ara dissenyadors, desenvolupadors, proveïdors de serveis informàtics i agències, per a les seves necessitats en línia”, va dir Manish Dalal, vicepresident sènior i director general, APAC, al ResellerClub..

El ResellerClub, llançat el 2006, va ser dissenyat per oferir diverses solucions de presència web per ajudar a aquests professionals a atendre millor els seus clients de pimes. I, tot i que el negoci de la Índia continua centrat en professionals de la web, ha evolucionat a un proveïdor complet de serveis web dissenyat per satisfer les àmplies necessitats de 200.000 usuaris a tot el món.

Com a punt únic per desbloquejar la potència del web, el ResellerClub ofereix tot el que els seus clients necessiten per crear i mantenir una presència en línia, des de programes de distribuïdors, noms de domini i solucions d’allotjament fins a creadors de llocs web, temes i plugins. A mesura que la companyia s’acosta al 14è aniversari, el seu objectiu general és continuar ampliant la seva suite de productes mitjançant tècniques de desenvolupament intern centrades en el client..

Una gamma de solucions dissenyades per crear i mantenir la presència en línia

La història del ResellerClub ha estat de constant creixement. Poc després del seu llançament, Manish va dir que la companyia es va fer coneguda com a pionera assequible en l’espai del domini, cosa que es va demostrar en un moment en què aquests serveis venien amb un preu elevat.

“Ràpidament vam arribar a estar entre els 10 primers registradors de noms de domini del món fins al 2007”, va dir. “També vam ampliar la nostra cartera de productes per incloure allotjament i servidors web en aquell moment.”

No va passar molt abans que els productes i serveis assequibles de l’empresa atreguessin 15.000 clients revendedors que volien permetre als seus clients de la PIM entrar en línia. Cada any es van produir més clients i serveis.

El 2012, ResellerClub va afegir plans d’allotjament compartits per atendre millor els seus 40.000 clients. Al 2016, la companyia havia introduït VPS, dedicat i allotjament en núvol per a una audiència de 76.000 clients. I, el 2017, va donar a conèixer serveis de disseny web a una base de clients de 91.000.

Avui, la companyia pretén proporcionar a més de 200.000 professionals del web una àmplia gamma de productes, a més d’una experiència de gestió altament intuïtiva i eficaç. Manish ens va dir que, amb els anys, les necessitats canviants dels clients de ResellerClub han propiciat l’evolució de l’empresa.

“Amb el pas del temps, ens vam adonar que els clients ja no revelaven només hosting o dominis (els serveis en els quals ens vam centrar quan vam començar)”, va dir. “Van començar a proporcionar altres serveis web juntament amb allotjament i dominis, inclosos desenvolupament i disseny, i complements com certificats digitals i solucions de còpia de seguretat.”

Atenció a 200.000 professionals de tot el món

El ResellerClub va anomenar aquesta nova raça d’especialistes en línia “professionals del web”. Per assegurar que la companyia continuï atenent les seves demandes, Manish va dir que l’equip va començar a treballar en un redisseny del seu quadre de control d’herència amb una atenció centrada en l’usuari modern..

“Després d’un any de desenvolupament, que va incloure diverses hores d’entrevistes amb els nostres distribuïdors i proves intensives d’usuaris, vam donar a conèixer el nostre nou panell WebPro que permet una gestió fàcil de comandes, facturació ràpida, gestió avançada del client i molt més perfecte per als més moderns. web pro “, va dir Manish.

El projecte, que va dir Manish, proper al cor de gairebé tots els del seu equip, s’actualitzarà amb encara més funcions l’any que ve, posant de manifest la devoció de la companyia per situar professionals del web al centre de la seva marca..

Atenció a les necessitats de tots els professionals del web

El ResellerClub es dedica a proporcionar als dissenyadors, desenvolupadors i proveïdors d’allotjament els recursos en línia que els seus clients necessiten.

“El nostre Programa de distribuïdors ens ajuda a tirar endavant aquesta filosofia, ja que proporciona als professionals del web una plataforma única per vendre una gran varietat de productes”, va dir. “Els animem a començar a revendre alguns o tots aquests productes i, eventualment, crear els seus negocis cap a altres serveis web, com ara disseny, desenvolupament, gestió de TI, etc.”

Com a part de ser un proveïdor únic, vol dir capacitar els clients per triar entre una varietat de solucions i educar-los en tecnologies emergents. Per a això, Manish va dir que el ResellerClub ha llançat programes com Ctrl + F5, una cimera basada a la Índia per a dissenyadors i desenvolupadors; i SiteWars, un concurs global de disseny web.

“Tots els nostres productes, serveis, esdeveniments, contingut i actualitzacions del sistema es desenvolupen amb professionals de la xarxa com a públic objectiu”, va dir. “El major avantatge que proporcionem és reunir el conjunt adequat de productes i serveis, així com esdeveniments i vies per aconseguir que els professionals de la xarxa treballin en xarxa, aprenguin i formin col·laboracions.”

Desenvolupament intern centrat en el client

Manish va dir que el 100% del procés de desenvolupament intern de l’empresa, que inclou l’actualització de productes, l’afegit de funcions i la introducció de noves idees a la producció, es basa en adaptar-se a les tendències de la indústria i escoltar amb atenció els comentaris dels clients..

“Cada llançament de producte nou, cada nova actualització del sistema, cada contingut, cada esdeveniment es fa o bé per adaptar-se a una tendència o està impulsat per la retroalimentació dels clients”, va dir. “El WebPro Panel es va concretar després de diverses situacions amb els nostres clients per entendre els seus models de negoci, els seus requisits i els seus punts de dolor.”

De la mateixa manera, el contingut del blog de la companyia, les sessions d’esdeveniments i els tallers s’estructuren a partir d’una consideració acurada de les necessitats dels clients. El principal testimoni d’aquest compromís, va dir Manish, va ser el llançament el 2018 de l’aplicació mòbil de l’empresa, que es va desenvolupar com a resposta a una de les seves peticions més freqüents..

El canvi de tendències del sector de la tecnologia també té un paper important en el desenvolupament de productes al ResellerClub. “Evolucionar amb les tendències del mercat i canviar les necessitats del client ens ha ajudat a mantenir-nos rellevants, i una gran part d’això és actualitzar i actualitzar constantment el conjunt de productes que oferim als clients”, va dir Manish..

Per exemple, va citar Big Data i Internet of Things (IoT): dues tecnologies de tendència que exigeixen les instal·lacions d’emmagatzematge de dades escalables i plataformes de gestió de sistemes eficients inherents al cloud hosting.

“ResellerClub va aprofundir el 2016 i va afegir Cloud Hosting a la nostra suite de productes, la qual cosa ofereix la flexibilitat de recursos escalables com la RAM i la CPU”, va dir Manish. “Des de llavors, ens enorgulleix dir que ha estat un producte més venut al mercat de l’Índia”.

Una celebració d’aniversari i una suite de productes en expansió

El ResellerClub forma part del grup Endurance International (EIG), una família de marques internacionals basades a Massachusetts com HostGator, Bluehost, BigRock i LogicBoxes. “La visió a EIG sempre ha estat la de donar a les petites empreses que es posin en línia, que és la mateixa visió que opera ResellerClub”, va dir Manish..

Concretament, el ResellerClub pretén convertir-se en l’elecció de facto per a tots els professionals de la web, donant-los la possibilitat d’eines útils i rellevants, com el recentment llançat WebPro Panel.

“Seguireu veient categories de productes nous i rellevants afegits durant els propers anys”, va dir Manish. “També hem estat treballant intensament en la millora de l’experiència del client en tots els fronts i a la vegada que la nostra infraestructura de producte està al capdamunt”.

El ResellerClub té motius per entusiasmar-se amb el futur. La companyia estarà representada en un dels esdeveniments més importants centrats en la tecnologia del web i el núvol a Àsia, Cloudbazaar, a Bombai aquest mes de desembre, on l’equip participarà a revendors, celebrarà sessions d’aprenentatge i passarà a swag..

I al febrer, l’empresa celebrarà el seu 14è aniversari. “Mirarem enrere amb orgull el nostre viatge, la nostra suite de productes en expansió i els distribuïdors amb els quals ens hem associat al llarg dels anys”, va dir. “Esperem que sigui una celebració inoblidable”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me