Remoto: una plataforma de solucions de cotxes connectats que permet als fabricants i concessionaris afegir valor a les relacions amb els clients

TL; DR: Bright Box va dissenyar la seva solució de maquinari de cotxe connectat a distància per satisfer les necessitats de tota la cadena de vendes d’automòbils, inclosos fabricants, distribuïdors i propietaris de vehicles. Remoto proporciona eines digitals als fabricants i concessionaris per establir relacions postvenda amb compradors de vehicles que condueixin a la retenció de clients i als fluxos d’ingressos futurs. I els propietaris de vehicles poden controlar les característiques dels seus cotxes, veure alertes de manteniment i rebre ofertes de serveis en el moment adequat mitjançant la plataforma connectada. Remoto també permet als concessionaris identificar ràpidament la ubicació de l’inventari i proporcionar el tipus d’experiència de vendes sensible que gaudeixen els clients.


Milions de vehicles connectats ja són a les nostres carreteres i no passarà molt abans que tots els cotxes nous estiguin equipats amb accés a internet sense fil. Una previsió preveia que el mercat global de vehicles connectats creixerà un 270% en els propers anys, amb més de 125 milions de vehicles de passatgers connectats enviats el 2022..

L’espai de cotxe connectat també farà que els models tradicionals de venda al detall d’automòbils incloguin una participació més digital amb els compradors de vehicles. Avui en dia, molts d’aquests compradors veuen que l’assistència postvenda i els serveis tecnològics són integrants a la seva compra, cosa que és una bona notícia per als concessionaris d’automoció que volen augmentar la retenció del client..

Però l’enganyament per a molts concessionaris ha estat trobar la manera de mantenir-se en contacte amb els compradors de vehicles connectats, comprendre les seves necessitats i identificar oportunitats d’ingressos..

Bright Box va dissenyar la plataforma del cotxe connectat a distància per servir com a conducte. El seu maquinari proporciona un sistema de suport digital que aprofita el concepte de cotxe connectat per beneficiar tots els nivells de la cadena de subministrament: fabricants d’automòbils, concessionaris i propietaris de vehicles..

Logotip remot

Remoto ofereix una millor experiència per als distribuïdors i compradors.

Per a Bright Box, la idea d’unir els distribuïdors i els seus clients no és nova. La companyia ajuda als concessionaris d’automòbils a mantenir-se en contacte amb els seus clients des del 2012.

“Vam començar amb una plataforma basada en subscripcions per als distribuïdors i els seus clients, que permetien aplicacions bàsiques, inclosa la reserva d’un test drive i la visualització d’un catàleg de peces de recanvi”, va dir Alexander Dimchenko, director general de Bright Box. “No obstant això, els comentaris dels concessionaris van indicar que els propietaris de vehicles no utilitzaven l’aplicació tant com esperaven”.

Així, l’empresa va introduir la solució de cotxes connectats a distància, que és un dispositiu de maquinari i una aplicació mòbil que s’integren amb el sistema informàtic d’un automòbil per controlar de forma remota les seves funcions.

“Per exemple, podeu obrir i tancar portes, arrencar el motor o activar l’aire condicionat”, va dir Alexander.

Juntament amb les funcions remotes, Remoto també pot alertar als propietaris de vehicles quan es requereixi el manteniment i ajudarà els concessionaris a identificar els problemes ràpidament. Aquestes funcions poden estalviar temps, diners i conduir a relacions amb els clients duradors durant la vida d’un cotxe i més enllà.

Ajuda als fabricants d’automòbils a portar més ràpidament els cotxes connectats

Al mercat competitiu d’automòbils actual, els concessionaris no els agraden quan els clients condueixen un cotxe fora del terreny només per no tornar-los a veure mai més. Una relació continuada amb els compradors de vehicles no només porta a les oportunitats de servei postvenda, sinó que també augmenta la probabilitat que tornin quan arribi el moment de realitzar la compra d’un nou model..

“El comandament remot de Bright Box permet als fabricants d’automòbils i als seus distribuïdors construir i gestionar relacions valuoses i duradores amb els compradors d’automòbils connectats”, va dir Alexander. “La plataforma aprofita els avenços en les tecnologies del núvol, el mòbil i fins i tot l’AI”.

Per als fabricants d’automòbils, un avantatge principal de la plataforma Remoto és la seva velocitat de desplegament. La indústria de l’automòbil prospera en les innovacions i s’han de dur al mercat tan aviat com sigui possible.

Captura de pantalla de l'ecosistema remot

La plataforma Remoto ofereix eines per a tots els nivells de la indústria de l’automòbil, inclosos fabricants, distribuïdors i consumidors.

“Remoto proporciona una solució en un termini més curt que qualsevol cosa”, va dir Alexander. “Ja ofereix una compatibilitat excepcional a moltes marques de vehicles”.

Els consumidors poden trobar la tecnologia Bright Box integrada en automòbils de marques globals, com BMW, Honda, KIA, MG / SAIC, Mitsubishi, Nissan, Hyundai, Toyota. Segons Alexander, l’empresa també destaca al mercat perquè pot actualitzar i implementar nous productes en mesos, a diferència d’anys.

“Ara el nostre temps de llançament és de tres a quatre mesos, mentre que els competidors han trigat fins a dos anys”, va dir.

I Bright Box va aconseguir aquesta acceleració desenvolupant la seva tecnologia a casa, en lloc de subcontractar-la a contractistes de tercers. Això també significa un millor servei per part de gent que entén els productes, perquè els van fabricar.

Els concessionaris gaudeixen d’eines de gestió d’inventaris i de relació amb el client

Remoto també admet una sèrie de funcions clau dissenyades per optimitzar la gestió tant de les relacions d’inventari com del client. Aquestes funcions sovint ajuden als fabricants automobilístics i als concessionaris en el camí cap al mercat.

Això passa perquè els dispositius remots permeten als concessionaris veure la ubicació exacta de cadascun dels seus vehicles.

“Poden estalviar molt de temps ubicant el vehicle adequat al lot correcte”, va dir Alexander.

Els distribuïdors també poden analitzar les dades d’aplicacions de l’automòbil (incloses el quilometratge, les acceleracions dures i la frenada pesada) i convidar els clients a que prestin serveis de manteniment quan ho tinguin. També poden comprovar la salut de la bateria del cotxe de manera remota i es poden preparar per canviar-la si cal.

Captura de pantalla del gràfic remot

Els distribuïdors que utilitzen Remote solen augmentar el pas del temps en la retenció de clients.

“Els fabricants d’automòbils i els distribuïdors volen que els seus clients tornin a ells perquè puguin augmentar la retenció del client durant tot el cicle de vida d’un cotxe. Per aconseguir-ho, han de saber més sobre els seus clients. Així, els concessionaris han de mantenir-se en contacte amb ells “, va dir Alexander. “Amb Remoto, els distribuïdors poden fer ofertes personalitzades o fins i tot enviar notificacions importants quan ho necessitin.”

La companyia va assenyalar el seu registre de millores de retenció de serveis i va dir que augmenta la taxa de retenció d’almenys un 20% amb la seva base de clients de cotxes connectats..

Un avantatge addicional per als concessionaris que presten cotxes és que poden localitzar i controlar ràpidament el quilometratge en aquells vehicles habilitats a distància. També poden rebre alertes quan vehicles específics entren o surten de regions geogràfiques predefinides.

Experiències positives del client Propietat de cotxes amb valor afegit

Per als propietaris de vehicles, Remoto ofereix una manera d’accentuar les capacitats de la nova era de la conducció connectada, va dir Alexander. L’excel·lent experiència del client és fonamental per garantir que els conductors faran de l’aplicació Remoto un component clau de la propietat del cotxe connectada.

“Els compradors de vehicles poden obtenir un valor més gran de la seva inversió amb diverses funcions centrades en els conductors”, va dir Alexander. “Fem els vehicles més atractius amb funcions com ara el control remot del cotxe, la revisió de la salut del cotxe, els indicadors d’estat del vehicle, les claus i-smartphones, els pagaments per a mòbils i altres funcions convenients.”

Els usuaris d’aplicacions remotes també poden organitzar les unitats de prova de vehicles nous de forma ràpida i senzilla, evitant el llarg procés de trucada als concessionaris.

Un altre diferenciador clau citat per Alexander és que Bright Box recopila contínuament comentaris dels clients de Remoto. I, en base a les seves revisions, l’empresa millora els seus productes i el seu valor.

“Identifiquem les funcions que més desitgen els clients de l’automòbil i ens centrem en aquestes funcions”, va dir Alexander.

Alexander preveu un paper essencial per a AI en suport de solucions digitals de retenció de clients. Bright Box creu que les tecnologies avançades poden crear possibilitats convincents per llegir i analitzar dades procedents de diverses fonts automobilístiques.

Bright Box fins i tot va publicar un llibre blanc titulat “Com la intel·ligència artificial està transformant els models de monetització de la indústria de l’automòbil”, en el qual exposa les oportunitats clau per als canals de vendes d’automòbils per optimitzar la gamma de dades generades pels cotxes connectats..

Remoto: impuls de la innovació digital a la indústria automobilística

Bright Box està enfocada a productes innovadors que reflecteixen la mateixa experiència dels usuaris digitals als que els compradors de vehicles estan acostumats en altres àrees de la seva vida, incloses solucions basades en núvols i dispositius alimentats per AI. Per aconseguir-ho, Remoto pretén ser escalable i fiable; però la seva velocitat de desplegament també és un diferenciador significatiu.

Els cotxes connectats serviran a molts altres propòsits que no siguin el transport de persones al destí següent. Els fabricants automobilístics han invertit milions en desenvolupament tecnològic i volen una forma d’optimitzar el seu retorn. Tot i que la possibilitat d’afrontar-se directament amb els clients és un debat dins de la indústria de l’automoció, la majoria de fabricants encara confien en els seus distribuïdors de primera línia per construir relacions de compradors..

I el compromís digital és el mètode d’interacció preferit per a la majoria de clients en l’actualitat. Amb eines com Roboto, els distribuïdors poden connectar-se amb els clients, retenir-los i assegurar-se que estiguin a prop d’eines de venda digitals d’avantguarda. Per als propietaris de vehicles, la connectivitat influirà cada cop més en les decisions de compra com a valor afegit per a una compra.

Alexander va dir que creu que els cotxes connectats aportaran una nova era d’oportunitats d’ingressos impulsats per la tecnologia per a la indústria de l’automòbil.

“Estem buscant contínuament maneres de millorar la plataforma Remoto”, va dir. “I la cultura de l’empresa Bright Box s’inverteix en una bona voluntat de arriscar i en un focus en l’ús de tecnologies d’avantguarda.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me