Reduir la censura amb majúscules: una plataforma de hosting desenterralitzada de núvols peer-to-peer que permet als usuaris finals per emmagatzemar dades de forma immutable

TL; DR: Shift és una plataforma d’allotjament web descentralitzada basada en programari de codi obert que permet als usuaris gestionar els seus actius digitals d’una manera totalment nova. Funciona a la intersecció de blockchain i emmagatzematge d’arxius distribuïts com una suite tecnològica unificada que s’utilitza per allotjar contingut de forma descentralitzada. Amb els beneficis que inclouen una alta redundància, un lliurament ràpid de contingut i un xifrat del costat del client, Shift pretén aprofitar la descentralització per crear un núvol millor sense censura..


Una vegada una zona de parla lliure i sense límits, Internet està sota control creixent a causa del nacionalisme, la política, la religió i altres interessos mundials. Estem en un moment en què l’anomenada cibancanalització –que Internet es fragmenta en unitats més petites i sovint hostils– pot haver començat.

Des del gran tallafoc de la Xina fins a les parades completes d’Internet a Egipte, Líbia i Síria durant la primavera àrab, la censura extrema és cada cop més habitual. Però fins i tot s’han trobat països coneguts per la llibertat d’expressió que bloquegen el contingut.

El 2014, Reporters Sense Fronteres van marcar diverses agències, inclosa l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units, la Seu de Comunicacions del Govern del Regne Unit i el Centre de Desenvolupament Telemàtic de l’Índia per imposar nivells excessius de censura i vigilància en línia..

Logotip de majúscules

Shift frustra la censura mitjançant la creació d’una plataforma d’allotjament descentralitzada.

Afortunadament, els innovadors de Shift, una plataforma de hosting web descentralitzada basada en programari de codi obert, ofereixen una forma de lluitar contra la lluita. “L’objectiu des del principi ha estat crear una solució d’allotjament que resisteixi a la censura”, va dir Ralf S., president i desenvolupador principal de Shift. “Hi ha parts del món on és molt difícil de sentir i estem construint la nostra tecnologia per a aquestes persones.”

Shift aprofita una combinació d’emmagatzematge de fitxers blockchain i distribuït, creant una suite tecnològica unificada destinada a allotjar contingut de forma descentralitzada que permet als usuaris gestionar els seus actius digitals d’una manera totalment nova. Amb beneficis com ara alta redundància, lliurament ràpida de contingut i xifrat del costat del client, Shift pretén crear un núvol millor sense censura.

Un mètode Web 3.0 per gestionar els vostres actius digitals

La World Wide Web sovint es segmenta en tres generacions. Tot va començar amb el Web 1.0, l’època dels llocs web estàtics de només lectura, poc actualitzats. La generació Web 2.0, en la qual residim actualment, va aparèixer llocs interactius amb contingut generat per l’usuari.

La Web 3.0 – el futur d’internet – sovint es defineix com la web semàntica o basada en dades. Aquesta nova frontera, que alguns creuen que s’entra lentament, té per objecte interrompre la tecnologia, ja que la coneixem mitjançant la descentralització d’infraestructures, protocols, govern i aplicacions..

Ralf ens va dir que Shift va ser dissenyat per facilitar la descentralització del web, proporcionant privadesa millorada, drets digitals i llibertat de censures indegudes. Mitjançant una combinació de tecnologia, l’empresa treballa per substituir els fonaments de la nostra tecnologia d’allotjament web actual amb un mètode basat en Web 3.0 per gestionar els actius digitals.

Shift està reimaginant l’allotjament del núvol amb una xarxa peer-to-peer, una economia de token i la validació de la prova d’emmagatzematge..

Com a plataforma de hosting en núvol descentralitzada, Shift permetrà a qualsevol persona llogar l’espai d’emmagatzematge no utilitzat al disc dur o utilitzar l’espai d’emmagatzematge d’altres. Totes les transaccions tenen lloc en una xarxa peer-to-peer amb totes les accions enregistrades a la blockchain Shift, un registre públic immutable.

Shift també utilitza el sistema de fitxers InterPlanetary (IPFS), un protocol i xarxa peer-to-peer per emmagatzemar i compartir mitjans en un sistema de fitxers distribuït basat en hash, en lloc de Hypertext Transfer Protocol (HTTP), que utilitza emmagatzematge basat en la ubicació..

“L’IPFS és una tecnologia avançada, però té inconvenients; no ofereix una forma fàcil ni fiable d’assignar i replicar la fixació de dades a diversos nodes a través d’un cúmul de dimonis IPFS”, va dir. “Així que vam crear Phoenix, una aplicació autònoma que es comunica amb la blockchain facilitant l’assignació i conservació mitjançant la replicació de dades a través d’un cúmul de nodes d’emmagatzematge.”

Millor que els contractes intel·ligents: tecnologia de bloqueig de token de risc zero

El Shift incentiva la participació mitjançant el Shift token, que representa espai d’emmagatzematge distribuït. Els usuaris poden adquirir aquest espai fàcilment mitjançant un mecanisme conegut com token-locking. En lloc de construir un contracte intel·ligent, el bloqueig de token implica especificar la quantitat d’emmagatzematge que desitgeu, confirmar els fitxes necessàries i reclamar l’espai d’emmagatzematge per al vostre ús personal..

L’equip de Shift defensa que una prova de joc impulsada per testimonis ofereix una seguretat més gran que l’ús de contractes intel·ligents (termes d’acord que s’autoexecuten escrits en línies de codi d’una blockchain). Si bé els contractes intel·ligents actuen com a intermediari de confiança entre dues parts, la tecnologia encara es troba en la seva primera infància. Per tant, la complexitat del contracte és limitada, la qual cosa pot causar problemes a l’hora de processar transaccions sofisticades.

A més, com que els contractes intel·ligents normalment s’escriuen en codi informàtic, Ralf va dir que molts usuaris hauran de confiar en proveïdors de tercers per crear contractes segurs i verificar-ne els termes. Com qualsevol tecnologia basada en codis, això significa que també estan subjectes a errors tant accidentals com maliciosos. Ralf va dir que els contractes intel·ligents es troben a una dècada aproximada de l’adopció massiva, fent que la gent vacil·lés a utilitzar-los.

“L’usuari mitjà només vol comprar fitxes i començar a utilitzar el servei, i el bloqueig de token facilita el procés”, va dir. “Amb Shift, el procés no és més que una única transacció mitjançant una fórmula fàcil d’entendre.”

Alta redundància, lliurament de contingut ràpid i xifratge del costat del client

La plataforma Shift també és coneguda per funcions pròpies per als desenvolupadors com ara alta redundància, lliurament ràpid de contingut i xifratge del client. Els fitxers es guarden permanentment en tres nodes diferents a la xarxa, de manera que es garanteix una replicació en el cas que un node d’allotjament caigui.

Per garantir la velocitat d’entrega ràpida, el contingut s’entrega automàticament des del parell més proper al punt de recuperació. Els companys que reben freqüentment sol·licituds de contingut guarden dades a la memòria cau, reduint el consum global d’ample de banda de la xarxa i augmentant la velocitat d’entrega.

Shift és una suite tecnològica unificada destinada a allotjar contingut de forma descentralitzada.

El sistema també garanteix un fàcil accés al contingut. Els usuaris es poden connectar directament al web descentralitzat de Shift o utilitzar navegadors estàndard i passarel·les DNS. Els editors tenen l’opció d’utilitzar el portal oficial de Shift o configurar passarel·les individuals mitjançant les adreces IP dels companys de xarxa.

Ralf va dir que està orgullós del que la companyia ha construït fins ara. Avançant, Shift treballa en oportunitats perquè els usuaris guanyin fitxes per proporcionar punts d’entrada públics fàcils d’utilitzar. La companyia també treballa per facilitar que els proveïdors puguin connectar els seus servidors personals amb l’ecosistema Shift.

“El nostre objectiu és fer el més fàcil possible als usuaris unir-se a la nostra xarxa en creixement i contribuir a una millor internet per a tots”, va dir.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me