Posa les teves fotos al mapa amb HoudahGeo: geocodificació automàtica que s’adjunta a les coordenades GPS i als noms de localització de les fotos.

TL; DR: Les funcions de geocodificació i geoetiquetatge de HoudahGeo permeten als usuaris de Mac documentar-se i organitzar fotografies per ubicació. El programari emmagatzema informació de latitud, longitud i altitud com a geotags dins del fitxer d’imatge, conservant-la permanentment. Entre actualitzacions contínues per mantenir el compliment dels macOS i preveu incorporar altituds submarines a la tecnologia, HoudahGeo està treballant per garantir que el seu programari compleixi les necessitats dels usuaris..


Mai falla. Cada vegada que envia per correu electrònic una foto feta a la meva càmera digital al meu parent, ella respon amb diverses preguntes: Qui va fer la foto? On es va portar? Data? Temps?

Vaig trobar la seva obsessió per la documentació peculiar fins que un dia va arribar a la porta de casa un paquet inesperat. A dins hi havia un llibre de memòria personalitzat que havia creat mitjançant un popular servei d’edició d’imatges en línia. Cada foto del llibre anava acompanyada d’informació en profunditat que utilitzava per crear una història més convincent.

Logotip de HoudahGeo

Els usuaris de Mac poden aprofitar HoudahGeo per emmagatzemar latitud, longitud i altitud com a geotags.

Abans d’enviar una altra foto al meu familiar, probablement instal·laré l’aplicació de geocodificació i geoetiquetatge HoudahGeo al meu Mac. El programari emmagatzema latitud, longitud i altitud com a geotags dins del fitxer d’imatge. També es pot utilitzar per afegir noms a la ubicació, títols, descripcions i paraules clau a les vostres fotos. D’aquesta manera, tindrà la informació que necessita dins dels metadats del fitxer.

“Fa uns anys que veieu aquesta imatge de París, podeu estar segur que sabreu quin dia es va prendre, quin any i on es troba en un mapa”, va dir Pierre Bernard, fundador del software Houdah. “És una inversió en el futur, que us permetrà veure el que no hi ha a la imatge.”

HoudahGeo 5, la darrera versió, inclou geocodificació arrossegada i soltosa, geocodificació inversa, cerques de mapes i plantilles per a exportacions de Google Earth, entre altres funcions probades i certes. L’empresa treballa contínuament per millorar el producte mitjançant actualitzacions que mantenen el compliment dels macOS en constant evolució, així com l’addició de noves funcions basades en el feedback dels clients. Amb cada iteració, HoudahGeo avança el seu objectiu per ajudar els usuaris de Mac a explicar la història que hi ha darrere de les seves fotos.

Navegació pel desenvolupament pel món de Mac

Houdah Software, l’empresa de desenvolupament luxemburguesa darrere d’HoudahGeo, va ser fundada el 2005 com una petita empresa familiar. El pare de Pierre és propietari de la companyia, la seva dona escriu tota la documentació i Pierre s’ocupa de la resta.

En el moment de la fundació de la companyia, molt abans de l’iPhone i l’App Store, Pierre va dir que els Mac no eren tan populars. Però utilitzant la seva experiència com a usuari de Mac des del 1984, Pierre va poder identificar fàcilment el que li faltava al mercat. Va dissenyar el seu producte inicial, HoudahSpot, per ajudar els usuaris de Mac a localitzar documents, missatges de correu electrònic, fotos i imatges de difícil accés, entre altres fitxers..

Poc després, va dissenyar HoudahGeo per satisfer les seves pròpies necessitats. “Aquests són els projectes més interessants per treballar”, va dir Pierre. “Necessiteu-los vosaltres mateixos i construïu-los per rascar-vos la vostra pròpia picor, de manera que sou coneixedors del tema. Aleshores, les vostres aplicacions acaben ajudant a altres persones també. “

Captura de pantalla de HoudahGeo

HoudahGeo vincula les teves fotos amb ubicacions geogràfiques per poder-les visualitzar en un mapa.

Pierre va dir que ha hagut de navegar per alguns canvis tècnics per seguir amb la competència. El llançament de l’iPhone del 2008 va obrir una important oportunitat de desenvolupament, de manera que es va centrar temporalment en els projectes iOS. “A continuació, l’iPhone es va convertir en el domini de les empreses més grans que utilitzaven espais publicitaris i obtenien ingressos monetaris, i va ser més difícil per a les empreses més petites que hi ha”, va dir. “Ara, em centro sobretot en macos”.

La biblioteca fotogràfica d’Apple també ha evolucionat de manera important al llarg dels anys. El 2015, la companyia va substituir les seves aplicacions fotogràfiques de signatura (iPhoto i Aperture) per Photos, que volia proporcionar una experiència de gestió i edició de fotografies més intuïtiva..

Pierre va actualitzar HoudahGeo amb cada nova aplicació. Avui, el programari funciona amb Fotos, iPhoto i Aperture, així com amb Adobe Lightroom Classic. També notificarà Fotos, iPhoto o Aperture un cop l’usuari actualitzi la informació d’ubicació.

“També tindrem una actualització important de Apple a la tardor que requerirà canvis del nostre costat per preservar la compatibilitat”, va dir Pierre. “Perseguim constantment el que fa Apple”.

El paper de la retroacció dels clients en el desenvolupament continu

La majoria dels telèfons intel·ligents moderns, inclòs l’iPhone, registren automàticament informació sobre la ubicació. És excel·lent per als selfies, les fotos borroses de la mitja puntera del vostre gat i altres brots de dinamització instantània, però la majoria de la gent encara utilitza una àmplia gamma digital per moments importants: casaments al mar, graduacions universitàries i safaris africans..

El problema és que, a menys que tingueu una rèplica digital digital activada per GPS, la vostra càmera d’alta qualitat no registrarà informació d’ubicació. Aquesta és una de les raons per les quals HoudahGeo és tan potent. I va dir que el programari és especialment beneficiós tenint en compte el gran nombre de fotos que la gent fa amb càmeres digitals en comparació amb els seus predecessors analògics.

“Podeu fer moltes fotos més amb càmeres digitals, però també és un dels desavantatges”, va dir. “Sense eines com HoudahGeo, trigaria mesos a afegir informació addicional a totes les imatges que feu després d’unes vacances o vacances.”

Quan Pierre va llançar per primera vegada una versió Beta de HoudahGeo, es va sorprendre trobar persones que utilitzessin l’eina per processar centenars de fotografies. Així que va tornar al tauler de dibuix i va millorar el rendiment perquè el programari pogués gestionar grans volums de dades.

Des de llavors, la satisfacció i la retroalimentació dels clients han inspirat en gran mesura el full de ruta de desenvolupament de programari de Pierre. “Començaré a identificar patrons en què la gent topa amb el mateix problema en situacions similars o fins i tot perd les funcions que ja existeixen, però no són evidents”, va dir. “Aleshores, començo a imaginar solucions que resolguin aquests problemes.”

Entre altres funcions, es pot arrossegar i deixar anar i geocodificar inversament

A més dels usuaris puntuals, el conjunt complet de funcions d’HoudahGeo s’adapta a una àmplia gamma de professions que han de documentar-se on es van fer les fotos. Entre els exemples es troben científics que documenten la migració de la vida salvatge, inspectors enquestant danys estructurals i agents immobiliaris que busquen millorar la seva llista.

Per garantir el compliment de diversos serveis i programari, HoudahGeo utilitza estàndards de la indústria per escriure etiquetes de metadades EXIF, XMP i IPTC tant en fitxers d’imatge JPEG com RAW.

“Els meus clients inclouen viatgers, professionals de negocis, fotògrafs, tot tipus de persones que busquen documentar informació diversa”, va dir Pierre. “Vaig tenir un usuari que estava documentant danys als ponts que necessitaven reparació i necessitava registrar ubicacions precises”.

Una captura de pantalla d’una exportació HoudahGeo a Google Earth

Utilitzeu HoudahGeo per penjar les fotos personals a Google Earth.

La darrera edició del programari, HoudahGeo 5, conté una gamma de funcions dissenyades per a usuaris professionals i professionals. La intuïtiva funció de geocodificació arrossegar i deixar anar, per exemple, fa que sigui fàcil arrossegar imatges a ubicacions conegudes mitjançant un mapa integrat. El geocodificació inversa, com el seu nom indica, permet als usuaris derivar noms de localització des de les coordenades GPS.

Una nova característica d’importació facilita la descàrrega de fotos directament des d’una càmera o una targeta de memòria i la funcionalitat de cerca de mapes afegida permet als usuaris localitzar fites, ciutats i llocs preferits..

La funció d’exportació de Google Earth inclou noves plantilles i dissenys per a una conversió fàcil al Keyhole Markup Language (KML), una notació XML per expressar informació geogràfica dins de mapes 2D i navegadors 3D Google. HoudahGeo 5 també facilita la publicació de la notació KML a Dropbox, on els usuaris poden carregar tant els tracklogs com les fotos.

Plans de futur: millores, incorporació d’altituds negatives

Quan Pierre no es dedica a mantenir la compatibilitat amb les freqüents actualitzacions d’Apple, treballa per fer HoudahGeo encara més potent.

No pot fer cap promesa, però espera explorar la possibilitat de registrar altituds submarines, una característica que sens dubte els bussos SCUBA agrairien. També està experimentant amb una actualització que facilitarà l’ús del programari per a fotògrafs que es filmen tant en formats RAW com JPEG..

Per descomptat, mantenir HoudahGeo en funcionament és la prioritat de Pierre. “Per ara, tot ha de tenir un seient posterior per compatibilitzar amb el sistema operatiu més recent”, va dir.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me